čtvrtek 21. března 2024

Zhlédnuto #21 - S tebou nikdy, Players, Nic ve zlým, Jeden život

 Ahoj, vítám vás ano skutečně u dalšího zhlédnuta. V březnu mi zatím čtení příliš nejde, ale za to mi jdou právě filmy. Dneska tu mám 3 romantické komedie a jeden životopisný film, všechny poměrně nové. 

Zdroje : S tebou nikdy, Players, Nic ve zlým, Jeden život
S tebou nikdy
Tahle romantická komedie s nyní trendující  Sydney Sweeney má být moderním pojetím Mnoho povyku pro nic, má se jedna o klasickou old-schoolovou feelgood romantickou záležitost. Bohužel kromě vizuálu to moc nefunguje a ten vztah mezi hlavními protagonisty je hrozně neuvěřitelný a laciný. O to víc mi to rve žíly, protože Shakespeara mám docela ráda a nazývat toto moderním pojetím nějakého z jeho děl? No potěš...


Players
Trailer působil jakože to bude taktéž hloupost, ale vtipná a navíc tam hraje můj oblíbený Tom Ellis, tentokrát však poměrně nudného snoba, válečného novináře s ve finále krutě nudným životem mezi smetánkou. Opět laciná zápletka, naprosto strašný dialogy a tady bych řekla, že až na Ellise i herecké obsazení. To se tak hrozně nepovedlo! 


Nic ve zlým 
U této rom-kom jsem se bála toho samého, tentokrát vybíral přítel. Jennifer Lawrence tu hraje Maddie, která má za úkol zasvětit Percyho do světa dospělých, aby na vysoké nebyl za podivína. Tuto nabídku přijímá protože jí hrozí, že přijde o své bydlení. Některé scény jsou tu neuvěřitelně trapné, pak tu ale máme poměrně hluboké dialogy na hrozně krátkém rozsahu. Jako by se film nemohl rozhodnout čím chce vlastně být a pak rychle rychle to utnout. Nebylo to špatné, ale viděla jsem spoustu lepších filmů. 


Jeden život
Na závěr tu mám jeden životopisný film věnovaný příběhu Nicholase Wintona, který jsem z 80% probrečela. Je to dobře udělaný a hodně silný film, někteří ho kritizují, ale nám se strašně líbil. Když si vezmu jak velké věci Nicholas ve svých 30 dokázal a kolik dobra a odhodlání v sobě v tu dobu měl, kéž by bylo víc takových lidí a kéž by takových činů jako zachraňovat děti před smrtí na základě vyznání a dalších atributů nebylo již nikdy třeba. I když se jednalo o děti našly se odpůrci, člověku se až ustrne srdce. Tenhle film by měl vidět každý, aby se na minulost nezapomnělo. 

Co vás z dnešního výběru zaujalo? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


2 komentáře:

  1. Na Jeden život se rozhodně chci podívat, protože je to téma, které mě zajímá a četla jsem i knihu - Perličky dětství - Věra Gissingová, kde je NW zmíněný :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Na Jeden život se chystám, protože pana Wintona upřímně obdivuji. Toto téma ( holocaust, 2. Světová) mě hodně zajímá...
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat