neděle 2. června 2024

Shrnutí měsíce Květen 2024 - Čarodějnice, dámská jízda², projekt kuchyň, seznámení s širší rodinou, Rybičky 48 megakoncert...

 Ahoj, vítám vás po nadupaném dubnu u květnového měsíčního shrnutí. Tentokrát začínám psát už čtvrtého května, tak to zase budu moct psát hezky postupně. 

Čarodějnice nebo Filipojakubskou noc jsem se rozhodla dát až do tohoto shrnutí, aby to předchozí mohlo vyjít včas. S tchýní a jejími sestrami jsme v rámci VoKuRka vypomáhaly sportovcům na stanovištích soutěží pro děti- těch se zúčastnilo opravdu hodně a během těch dvou hodin se člověk nestihl ani napít. Potom jsme vyzvedli doma přítele a švagra a jeli jsme nahoru na Žlebskou Lhotku, kde tchýně s tchánem pravidelně slaví Čarodějnice u známého v penzionu. Přijeli jsme hladoví jako vlci takže jsme si hnedka dali sekanou v bulce a později pak s Kubou napůl jelení kotlíkový guláš - oboje bylo moc dobré. Svátek práce jsme využili k dobetonování nějakých detailů okolo oken a dveří a zakončení zámkové dlažby v průjezdu, kterou ještě někdy budeme dodělávat, ale teď jsme to potřebovali něčím zakončit, aby se nám to nerozjíždělo. Já jsem šla pak normálně do práce čtvrtek i pátek, ale docela dost lidí si bralo volno. Ve čtvrtek večer jsme si k večeři daly nové limitky z Bejknu - já měla Šeryho (150g/300g maso, třešňové chutney(lehce pikantní), rukola, modrý sýr, dvojitá porce slaniny, omáčka z bourbonu ) a přítel smažáka (smažená gouda, coleslaw, rajče, hrany, tatarka) - bylo to výborný! V pátek jsem dokoukávala šestou řadu Love is blind a s přítelem jsme si načaly láhev rosé Cabernet Sauvignon z Dívčího vrchu - no oba na roséčko moc nejsme, doma nám nechutnalo až tak jako během Znovín walkingu. Ne že by bylo špatné, spíš jsme prostě tým bílé. A lakovací okénko otevírám lakem Max Factor Nude´itude. 
V sobotu jsme byly s holkama z VoKuRka na večeři v lihovaru v Třemošnici, to jsme spojily s hodinkou bowlingu. Já si dala krkovičku s medem a chilli a grilovanou zeleninou a příliš mě to nepřesvědčilo. Holky měly panenku se švestkovou omáčkou a další jiná jídla a ty si chválily. V neděli jsem vyrazila s Verčou a Ivetkou za Týnou podívat se na její dceru Kristýnku. Po cestě jsme se stavily na oběd v Poděbradech v Našem Hostinci na kolonádě. Moc pěkné prostředí, rychlý a milý personál a dobré jídlo - já si dala plátek s broskví a sýrem a hranolky a hladinku. Předtím jsme se stihly i trochu projít a koupit si teplou oplatku :) a pak už jsme jely k Týně. 
V pondělí nám dorazila cenová nabídka na kuchyň, kterou jsme rovnou objednali - já si na ní půjčila peníze od táty a budu mu jí splácet, ale pořád lepší bezúročná půjčka v rodině než u nějaké bankovní instituce. Kuchyň budeme mít na míru, máme trošku ztížené podmínky s nimiž pracujeme, takže by tam nějaká sektorovka dát ani nešla - čili budeme mít ke konci roku kuchyň na míru. Hrozně se těším, už třikrát jsem to obulela, i když je to samozřejmě i závazek na dalších pár let. Večer jsem byla s tchýní a holkama na spinningu a v úterý u psycholožky - zrovna ten den to bylo docela jako prdel na hrnec, protože jsem zase měla nějaké pochmurné myšlenky. Ve středu ráno jsem byla v keramickém ateliéru u Strnadových pro hrníčky - jeden pro tchýni ke dni matek a jeden pro přítele. Jedná se o ručně malované ručně dělané keramické hrníčky a já z nich mám velkou radost, sama už jeden mám a i po několika letech je stále krásný, barvy jsou syté a přežije i myčku. Večer jsme jeli do kina, aby si přítel odpočinul, vzhledem k již mrzkému výběru jsme jeli na Nezlomní a byl to poměrně fajn feel-good rodinný film. 

Ve čtvrtek jsem zase po dlouhé době vzala do ruky knihu a taky jsem si lakovala nehty (miss sporty odstín 220). V pátek jsem večer jela pro tacos do Bejknu, abychom vyzkoušeli zbytek květnových limitek, ty nás nakonec tolik nezaujaly. Přítel si při vrtání stojanovou vrtačkou pořezal ruce, takže má dvoutýdenní nedobrovolné volno a požehnaně stehů. V sobotu jsem poprvé dělala rajskou s hovězím, to mi vyšlo trochu tužší, ale jako celek to nebylo špatné - jen recept na 4 porce je asi tak na 8. Odpoledne jsme chvíli poseděli v Kavárně Staré časy, aby Kuba změnil prostředí - je zvyklý neustále něco dělat, takže muset odpočívat je pro něj vyloženě utrpení. V neděli jsme jeli na převaz a pak na oběd k babičce Haně, která dělala vývar a minutku s hranolkama - už jsme tam nebyli pěkně dlouho, tak jsem babičku ráda viděla. Odpoledne jsem dočetla knížku a rozečetla novou Jules Wake. 
V pondělí jsem po práci byla s tchýní na spinningu a úterý si popravdě ani moc nepamatuju. Ve středu jsem si brala volno, jela jsem s přítelem na převaz na chirurgii, kde jsme v čekárně strávili asi hodinu a půl, protože starší pacienti šli dříve vzhledem k teplejšímu počasí. Naštěstí příští týden už půjde na vyndání stehů. Potom jsme byli v DEKu vyzvednout sifony a Möbelixu se podívat akorát na sedačky a opět jsme zjistili, že bude levnější vzít od lokálního výrobce, je to vážně mazec určitě si tohle porovnávejte a nebuďte líní, dá se ušetřit i více než třetina, případně sehnat za stejnou cenu kvalitnější produkt. Po návratu jsem našla doma asi rorýse se zlomeným křídlem, tak jsem ho vezla na záchranou stanici, snad to zvládne - to že nám není nijak k užitku neznamená, že si nezaslouží zachránit. Ve čtvrtek nám přivezli druhou třetinu koupelny a já jsem nadšená, jak moc se podařilo trefit odstíny nábytku s odstínem dlažby, už se nemůžu dočkat jak to bude vypadat naživo...ač to se vzhledem k přítelovu zranění určitě ještě protáhne. V pátek jsem šla dříve do práce, protože jsem odpoledne mířila po dlouhé době k Markétce do MH cosmetic studio na obočí a zase jsem nadšená, příště bych chtěla zkusit i laminaci. No a též mi dorazila paruka z SHEINu na kostým medúzy - zase jsem pár lidí pěkně zmátla a asi šest lidí tvrdí, že bych do modré měla jít :D na stálo. 

V sobotu jsem dělala jahodové knedlíky a nepečený dort a zbytek jahod jsem ještě dávala do mrazáku. Jinak jsem si o víkendu kromě úklidu poměrně dost četla a přečetla jsem tuším dvě knihy, vyfocenou mám zrovna nejnovější Jules Wake, brzy by mi měla dorazit i nová Caplinová a taky jsem zmerčila, že se ke sklonku roku chystá konečně příběh z Prahy. Lakovací okénko - tentokrát padla volba na šeříkově fialovou lilac vibes od essence. V pondělí jsem vytáhla poprvé nové šaty - pořídila jsem si zase po roce další Doloresky od Collectif do své pin up sbírky. Popravdě nadcházející týden byl docela náročný kvůli určitým rodinným neshodám, děda na tom není zdravotně dobře a nějaké další nepříjemné události dotýkající se soukromého i pracovního života. Myslím si, že je z mého blogu dost cítit, že mi na mé rodině záleží, proto mě velmi zasahuje současná situace. Ve čtvrtek jsem dělala romantickou večeři pro přítele neb jsem věděla, že další dva večery se neuvidíme, protože budu s rodinou - připravila jsem kuřecí steaky s nivovou omáčkou a americkými brambory a k tomu Hibernal z Podhoří od Znovínu - výběr z hroznů 2021. 
V pátek jsem vyrazila za svými příbuznými z babiččiny strany, kdy jsem konečně poznala Martina z Irska i jeho bráchu a zbytek téhle části rodiny. Sešlost byla k příležitosti Martinových čtyřicetin a bylo to vážně super od lidí až po jídlo. Jen jsem se vyspala hodila sprchu, oběd, makeup, outfit a už jsem jela s mamkou na letošní Rybičky 48 Megakoncert doma aka v Breuerových sadech pod Vlašským dvorem v Kutné Hoře. Nejhezčí areál na podobné akce, letos ve složení kapel Rybičky 48, Pokáč, Sofian Medmedj, Totální nasazení, Děda Mládek Illegal band,  Highland a ještě jedna kapela, která hraní na megakoncertu vyhrála v divácké soutěži. Kromě Rybiček se mi moc líbilo Totální nasazení. Mimo mamky tam byly i její kamarádky z fotbalu a z vesnice, kde s přítelem bydlí včetně partnerů. Mamky přítel měl bohužel zrovna zápas. Společenský víkend jsem zakončila obědem u babičky v podobě vývaru, grilovaného kuřete a dortíku k příležitost Kristýny (táty ženy) narozenin. Odpoledne jsem ještě trochu poklidila a vyprala prádlo. A večer jsme dokoukali Fallout. Pondělí pak uznávám bylo náročnější a docela doufám v poklidnější víkend, ale kromě burzy na kterou (ne)pojedeme dle počasí nemáme nic v plánu. 
V pondělí jsem zjistila, že bohužel už minimálně zbytek této sezóny nebude pro mě na spinningu volné kolo, čili jsem zaplacenou hodinu využila v posilovně. Ve středu jsem měla dopoledne nějaké zařizování čili jsem čerpala půl dne volna a rovnou jsem se po dlouhé době stavila na vejce Benedikt v Chrudimi v Baristovi a vyzkoušela jsem rovnou ledové shaketo z letní nabídky. Unpopular opinion, ale mně prostě ledový kafe tolik nechutná. Ve čtvrtek jsem měla terapii před níž jsem se stavila v Gingeru pro flat white - kafe z Chroastu je fakt bezkonkurenční! Vzhledem k tomu, že byly náročné uplynulé tři týdny, tak bylo náročnější i sezení, ale zase to člověku pomůže si spoustu věcí utřídit. Já se například dozvěděla, že bych k sobě měla být laskavější a mít k sobě více soucitu, u ostatních tenhle problém vůbec nemám. Večer jsem si lakovala nehty a květnové lakovací okénko zakončuji Catrice odstínem Bloody Mary To Go. Páteční večer plánujeme zhlédnout nový akčňák Atlas s JLo v hlavní roli. 

Popravdě stalo se toho za květen hrozně moc, ale v rámci zdravotního stavu rodinného příslušníka o tom nechci nějak rozsáhle mluvit, nepřijde mi to vhodné a co se týče práce, tak ještě není nic jasné. Květen byl velmi plodný i na dobré jídlo, příjemná setkání a nové příležitosti - uvidíme tedy jaký bude červen a co přinese. Každopádně držte mi palce :) A napište mi jak jste se měli !

Sabča









15 komentářů:

  1. Máj bol pre každého asi dosť aktívny. Tvoj mesiac vyzerá tak, že bol plný rodiny, dobrodružstva a jedla. Presne tak ako v knihách od Julie Caplinovej (Jules Wake). Ja som od Jules Wake ešte nič nečítala, majú iný koncept alebo sú podobné knihám Romantické úniky?
    Ja som tento mesiac bola na tri dni v Taliansku a hneď na to bola na autogramiáde Julie Caplinovej pri príležitosti vydania jej novej knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko, vůbec se nedivím, ono v květnu už obvykle bývá docela slušné počasí na různé aktivity. Letos to tedy pokulhává za předchozími roky, vloni už jsme měli vířivku a koupali se. Jules Wake příběhy jsou psané trochu jinak, ale zase nejsou tak odlišné abys v nich rukopis autorky nepoznala. Tři dny v Itálii a autogramiáda Caplinové zní skvěle!

      Vymazat
  2. Sabčo, můj květen už jsi četla;-). Jinak tě obdivuji, že píšeš opravdu průběžně - mně to vždycky tak v půlce měsice pustí a pak to dávám dohromady jen podle fotek v mobilu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, no snažím se :D být konzistentní. V tomhle mi to zrovna jde, ale jinde? Škoda mluvit.

      Vymazat
  3. Páni! Obdivuji vás všechny, které tyhle přehledy dáte! Snad by pomohly fotky a diář...
    Sabi, početla jsem si a přeji hezký další měsíc.
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helčo, mě tyhle měsíční statistiky shrnutí, spotřebování a nákupy moc baví. Píšou se mi ze všeho nejsnáze a mají i nejvíce pozornosti čtenářů, co jsem si všimla. I tobě hezký červen.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    já vůbec nezvládám psát průběžně. V květnu to u mě byly hlavně maturity, žili jsme tím všichni dva týdny a bylo to náročné. Jinak jsem stihla i divadlo a nějaká setkání, což je moc fajn.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, já bych to asi bez té průběžnosti pak nedala dokupy. Teď dva dny zpátky jsem viděla film a vím prd jak se jmenují hlavní hrdinové. Věřím, že jsi měla náročný květen - nám bude začínat teď okurkovka takže se v květnu dodělávalo, co mohlo a do září to zas bude takové klidnější.

      Vymazat
  5. Ahoj Sabčo, je vidět, že sis květen krásně náramně užila a moc Ti to na fotkách sluší. A obdivuju, že to dokážeš všechno tak precizně shrnout a všechno si pamatovat. Já ani nevim, co jsem měla včera k obědu. :-) Díky za krásný článek. papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc moc děkuju ! Já si to píšu jako takový deníček, jinak bych byla úplně ztracená :D

      Vymazat
  6. To vypadá na další nadupaný měsíc! Pěkně se to čte... :) Zase to vezmu v odrážkách:
    – je moc hezké, že jsi toho zraněného ptáčka odvezla na záchrannou stanici ♥
    modrý vlasy ti slusší jahodový knedlikyy ♥ cpalinoé příbeh z prahy
    – ty modrý vlasy ti fakt sluší!
    – mňaaaam, jahodový knedlíky! mám radost, že už se rozjíží jahodová sezóna :)
    – Caplinové příběh z Prahy bude teda už letos, jooo? to jsem zvědavá
    – je super, že jste zase o krok blíž stěhování, držím pěsti, ať jde všechno dál jako po másle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji :)
      - nevím zda to chudák rozchodil
      - hihi, příští měsíc budu přidávat fotku v medúzovém kostýmu
      - no u nás je rozhodně v plné proudu - marmelády, knedlíky, se šlehačkou, jen tak s cukrem :D
      - mezinárodně by měl vyjít v listopadu, a tak předpokládám, že se ho budou snažit vydat i taky brzy, protože by to spoustu lidí kupovalo k Vánocům
      - snad se přestěhujeme letos, hrozně doufám :D

      Vymazat
  7. Sabi, to je teda vyčerpávající shrnutí, paráda 😊 Věřím, že se už kuchyňky nemůžeš dočkat. Jahodové knedlíky jsme měli včera a dnes, miluju. A rajskou bych si teda dala. Přeji krásný červen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, to teda. Dvě kvočny v jednom kurníku jsou občas docela o nervy a od září tu budeme tři :D stěhuje se sem švagrová, protože nastupuje poblíž na vysokou.

      Vymazat
  8. Ahoj Sabi, přeji krásný dnešní den a i víkend. ☺♥ Kuchyň je velká věc, moc hezky vypadá vizualizace. Hodně akcí a sešlostí jsi stihla, to je moc fajn. Měj se moc krásně. ☺♥

    OdpovědětVymazat