neděle 17. března 2024

Oblíbenci za Leden a Únor 2024

 Ahoj, dlouho jsme tu neměli oblíbence. Nevím zda mi to jen přijde nebo někde už jsem si našla své stálice a tím pádem testuji možná nepatrně méně nových produktů, a tak není tolik o čem psát. Každopádně jsem zase našla nějaké objevy v jednotlivých kategoriích.

KOSMETIKA

Avon Vyživující lesk na rty Peony Blush

Lesky na rty mám ráda, když se mi nechce řešit rtěnku a nepotřebuju vyloženě hodně výživy a balzám na rty. Hodně let jsem používala výhradně Maybelline Liftergloss nebo Fenty lesky, ale vzala jsem v podstatě na slepo tenhle lesk "za kilo" z Avonu a je výborný. S Maybellinem i Fenty je minimálně srovnatelný + je víc pigmentovanýa mají krásné odstíny. Tohle mě vyndalo ze sandálů a věřím, že vás může taky. I teď v březnu se dá ještě koupit za stovku v akci. 

Essens parfémovaná voda inspirovaná DKNY Be Delicious

Zde není ten cenový rozdíl takový, ale vůně je opravdu věrohodná, svěží i sladká současně a má takovou půldenní výdrž. Používám jí ráda do práce i večer do společnosti, originál jsem ještě neměla, ale i ten mám jednou v plánu. Essens bych jako značku nejen inspirovaných v klidu doporučila, ještě lepší než nějaké Krásné vůně. 

Neutrogena tělové mléko s oleji

Slavné červené mě oproti tomuhle modrému nechává naprosto chladnou. Modré má lepší hydrataci, lépe se vstřebává i má lepší vůni. Červené bych ani znovu nepotřebovala, ale tohle se ke mně do koupelny bude tutově vracet. Dobré akce bývají v Kauflandu i v Rossmannu za tohle 400 ml s pumpičkou cca 120 Kč. 


FILMY & SERIÁLY

Berlín

Spin-off k Papírovému domu, který je ve finále víc o lásce než o akci mě rozhodně bavil. Nebylo to tak dobré jako hlavní seriál, ale jako pár epizod čehosi to víc než splnilo očekávání.

Moonfall

Film z roku 2022, oficiální popis => Neznámá síla vychýlila Měsíc z oběžné dráhy kolem Země. Poslala jej směrem, který bude znamenat konec života, jak jej známe. Do jeho kolize se Zemí zbývají pouhé týdny a ničivé záplavy, tsunami, zemětřesení a požáry jsou jen začátek. Svět stojí na pokraji zničení. Bývalá astronautka, nyní výkonná ředitelka NASA Jo Fowler (Halle Berry), je přesvědčená, že možná zná klíč k záchraně nás všech. Problém je, že jediní dva lidé, kteří jí věří, jsou astronaut Brian Harper (Patrick Wilson) a konspirační teoretik K.C. Houseman (John Bradley). (Zdroj: ČSFD) 

Duna: Druhá část

Dunu jsem viděla v podstatě až v závěru února, ale rozhodně je to filmové veledílo, stejně jako díl první a vřele ho všem fanouškům sci-fi doporučuju. Přeci jen je to klasika, kdyby někdo chtěl porovnávat se Star wars, tak Duna je starší než Star wars čili pokud vám přijde, že jsou si filmy vzájemně podobné, tak to Star wars se inspirovalo Dunou ne obráceně. 

HUDBA

Nová hudba mě teď vůbec nebaví a tak v TOP 3 žádnou nehledejte. Tyhle 3 skladby jsou moje nejposlouchanější za únor: 


A co oslovilo během prvních dvou měsíců roku 2024 vás? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

7 komentářů:

  1. Sabčo, já ti marně vzpomínám na něco, co by mne vyloženě oslovilo... Z kosmetiky možná tělový krém s brusinkou z Manufaktury a sprcháč Sladká ostružina z YR - oboje jsem dodělala na dovolené a oboje krásně vonělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, hele mám to podobně, proto mám problém s pravidelností tohoto článku. Proto většinu kosmetiky shrnuju ve spotřebovánu.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    znám ten lesk na rty a mám ho taky moc ráda. Měla jsem i tělové mléko a bylo v pohodě. V poslední době mě hodně baví BB krém od značky Missha, líbil se mi krém na ruce s Q10 a vůní meruněk od Baley a užívám si vůni TTA This Moment z Avonu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, když se řekne BB krém vybaví se mi bohužel zatím jen ten od garnieru v tý otřesně oranžvoý barvě, co dřív frčel :D Nicméně ten krém na ruce zní dobře, poohlédnu se až mi dojdou zásoby, zda se dá ještě sehnat.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi, na Neutrogenu jsem narazila minulý týden a byla super. I pro atopiky se dala. Krásné jarní dny kočko přeji.
    Měj pohodový den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, Essens vůně jsou moc fajn, taky jsem jich pár vyzkoušela a vždycky jsem byla spokojená. Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat