neděle 5. března 2023

Spotřebováno #49 za Únor 2023

 Ahoj, vítám vás u dalšího spotřebována - ano, ani v měsíci únoru jsem se neflákala ač je ze všech nejkratší. Mám tu okolo 30 produktů. 

Balea Natural Beauty řada s bavlníkem a zeleným čajem pro citlivou vlasovou pokožku
Na tuhle dvojici šampon a kondicionér jsem psala samostatnou recenzi - zde. V rychlosti je shrnu i tady jako zatím nejlepší objev z Balea vlasovky, se kterým jsem dosud měla tu čest. 

Loreál Elseve Hyaluron Plump vlasová maska
I na tuhle řadu byla samostatná recenze, masku jsem dodělala jako poslední. Použít jí s šamponem a kondicionérem ze stejný řady už na mě bylo prostě příliš zatěžující a měla jsem pak ty vlasy takové zplihlé a rychle mastné. Masku jsem tedy používala jen jednou za čas a s jinou vlasovkou. Takhle samostatně nebyla vůbec špatná. 

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream
Vyhlášený tělový krém ze Sephory, který mně ale neskutečně NESKUTEČNĚ vysušil a dva týdny jsem tu kůži pak dávala alespoň trochu dohromady. Při nanášení mi neskutečně smrdí, pak už se to zlomí a voní to hezky. Rychle se to vsakuje, ale tohle teda nebyl produkt pro mě. Navíc za ty peníze, přijde mi to úplně šílený. Když budu chtít krém jen pro to jak voní za předpokladu, že nemusí být výrazně hydratační tak si přece koupím Baleu a čus ne? 
Ziaja Tělové mléko na suchou i normální pokožku Oliva
Hutnější tělové mléko s takovou čistou olivovou parfemací, které je potřeba trochu více zapracovat, aby nedělalo bílý film. Každopádně krásně hydratuje a vyhlazuje pleť. Pumpička vzhledem k hutnosti krému nevím nevím, ale fungovat se s tím nějak dalo. Mile mě to překvapilo. 

Balea Rasiergel Soft Feeling 
Gel na holení ze zimní Balea limikty s vůní bavlníku a mandlí - já tam cítila marcipán a ten nemusím. Jinak gel krásně napění, stačí ho maličko a stojí pár desítek korun. Už by klidně mohli přijít s nějakou jarní limitkou alespoň za mě. 

Bioderma Attoderm Mycí olej
Tady si budeme muset ještě počkat na samostatnou recenzi. 

Nivea Creme Care Care Shower
Klasický krémový sprchový gel od Nivey - na tom není, co zkazit. Hezky pěnil, voněl a nevysušoval. Prostě sprcháč, co nikdy nezklame obdobně jako třeba ty od Dove.
Avon Nutra Effects Soothe Micellar Water 
Klasická levná, funkční, nedráždící micelární voda. Za nějakých 120 Kč je jí 400 ml a skvěle čistí, není nijak parfemovaná. Ani nepočítám kolikáté mám balení, minimálně páté šesté. 

Isana Odličovač na oči a rty 
Bez olejové složky je prostě lepší než s ní, olejová složka má často tendence mě v tom očním okolí dráždit. Bohužel tím, jak jsou levné a dobré jsou často vybrané. Pokud někde narazíte na tyhle bez oleje tak je berte i po více kusech :-D 

Avon Care Čistící tonikum s růžovou vodou 
Tohle malé 100 ml tonikum jsem měla u malovátek na nějaké přečištění pleti před líčením a bylo úplně v pohodě. Krásně čistilo, s makeupem to pak nedělalo žádnej čurbes, zkrátka nemám co vytknout. 

Avon Nutra Effects Matte Fluffy Foam Cleanser 
Čistící pěna z Avonu, ty se mi tu sešly hned dvě a teď nevím jestli tu jednu už jste viděli nebo ne. Pěna za mě je super způsob šetrnějšího čištění než v zimě může být třeba gel z hlediska vysušování pokožky. Určitě bych na ní nespoléhala jako jediný krok čištění pleti, ale jinak byla fajn. Já z Avonu mám o něco víc ráda z Planet spa s moringou. 
Sephora Cherry Blossom Tělový peeling
Opět plánuji samostatnou recenzi, musím počkat až vyzkouším ten druhý peeling stejné značky a pak určitě článek vydám nebojte. 

Q+A Seaweed Peptide Eye Gel
Oční gel s peptidy a mořskou trávou mi teda vůbec nesedl. Nejen, že na zimu je to mizérie, ale krom toho to šíleně pálí. Myslela jsem si kolikrát, že mi shoří oči až mě to naštvalo a prostě jsem to vyřadila nedopotřebované, to se nedá. 

Garnier Body Intensive Care krém na ruce
Ze zimních hutných krémů na ruce je tohle naše TOPka, krásně voní, dělá ochranný film na rukou a je to pořádnej hutňák. My ho s přítelem oba zbožňujeme, já ho tentokrát doděalala SOS i na tělo, protože jsem myslela, že se uškrábu a doma žádný hutný krém krom tohoto. A pomohlo to! 
Garnier Hyaluronic CryoJelly plátýnková maska 
Garnier zase přišel s dvojicí nových masek, tentokrát  by měly ochladit povrch pokožky až o 7 stupňů. Jsou teda jakožto novinka podstatně dražší já za tu na celý obličej dala snad 70 nebo 80 Kč. Podobně stála i maska pod oči. Maska rozhodně chladí, ale nedráždí to je fajn. Jinak mám po takové noční, levandulové nebo jiných prostě lepší výsledky. Nějak tuhle znovu nepotřebuju. 

Derma V10 maska na vlasy s makadamovým olejem a vůní kokosu
Maska od Haničky na vlasy v takové té čepici. Já si jí dávala na rozpuštění vln a intenzivní výživu a dost mile mě překvapila. Krásně voněla, krásně vlasy vyhlazovala a nezatěžovala. Vážně parádní maska, klidně si jí někdy pořídím i sama. 

Balea maska na ruce s ureou 
Suchá jsem byla úplně celá, takže došlo i na ruce, kdy jsem vyzkoušla od Baley masku na ruce s ureou, vzhledem k tomu, že krém ze stejné řady je poměrně fajn. S maskou by mělo jít psát na mobilu - jde to, ale i tak docela blbě. Efekt je, jak když si dáte větší vrstvu krému, znovu bych si to asi nekoupila, ale tak pro mě na ruce neměla efekt ani maska od Neutrogeny...

Love Beauty and Planet Muru Muru Butter & Rose
Senzační uklidňující maska, tahle byla v nějakém boxu. Krásně lehce vyživí a výrazně zklidňuje pleť, akorát se jedná o cenově dražší masku tuším, že kolem 80-100 Kč. 

NATURAL WORLD hair superfood, Marula a Argan 
Další maska na vlasy tentokrát čistě v pytlíčku na nanesení. Tato bohužel nic nedělala, vůbec jsem nepoznala, že jsem si jí dala. 

Oriflame Love Nature Antioxidant Sheet Mask
Zas a znovu jedna z mých oblíbených dvou Oriflame masek aneb Sabča využívala akce a má jich teď doma zásobu. Už se pomalu dostávám ke konci maskových zásob. 

Balea Dvoukroková maska na nohy s kokosovým olejem
Nejlepší maska na nohy z dmka v poměru cena:výkon, opět můj stálý oblíbenec, nebudu dál rozevírat neb to ode mě už znáte. 
BiOil pečující olej na pokožku 
Fajn produkt, který krásně vyživuje a vyhlazuje a taky hezky voní. Akorát ta cena je trochu vostřejší. Hrozně bych chtěla zkusit jejich tělové mléko, ale pořád to za to nejsem ochotná dát tu pálku. 

Eve lom Radiance Repair Retinol Serum vzorečky
Moc příjemné retinolové sérum, rychle se vstřebává pak trochu lepká, ale po aplikaci krému super. Hodně mě překvapilo, že už po dvou aplikacích mi pleť přišla na pohled hezčí. Jo, dobře tak už jsem se podívala na cenovku a nedivím se, že je hned vidět efekt. 30 ml balení stojí doslova 4 520 Kč. Toto koncentrované sérum kombinuje zapouzdřený retinol a AHA kyseliny přírodního původu, včetně kyseliny mléčné a kuliček limetkového kaviáru, které redukují viditelné známky stárnutí pleti a poškození sluncem. Pokročilé složení s biomimetickou mikrosítí zpevňuje pleť, sjednocuje její tón a redukuje jemné linky a vrásky pro hladší a viditelně omlazenou pleť.

Oriflame The ONE Makeup pro Face mist 
Fixační sprej od Oriflamu měl super střičku a opravdu mi s ním makeup vydržel déle. Neměla bych problém koupit si ho znovu, cenově se pohybuje někde kolem 150-160 Kč. 

Essence Stay All Day korektor
Příjemný korektor i pod oči neb nevysušuje, nezalézá do vrásek a drží jako přibitý. Akorát já ho jaksi nestihla spotřebovat a už ho mám ani nepamatuju kolik let. 

Dermacol linka ve fixu Precise Black
Zebří linka, která ke mně už dorazila poněkud vyschlá takže mi ani nějak dlouho nevydržela. Jinak patří k mým relativně oblíbeným z drogerie. 

Maybelline New York Lifter Gloss Topaz
Super lesk na rty, který jsem spotřebovala. Dělal krásný efekt, byl příjemný na rtech a obsahoval kyslinu hyaluronovou. Měla jsem ho moc ráda, sahala jsem po něm kdykoliv, kdy jsem nechtěla rtěnku, ale ani jenom balzám. Už ho mám doma v jinačím odstínu. 
Bel odličovací tamponky
Ty jsem používala hlavně na odlakování nehtů, kde velké jsou poněkud zbytečné. Byly v pohodě, ale na obličej je ráda nemám nejsou mi tak příjemné a použiju s nima zbytečně víc produktu. 

Isana odličovací tamponky
Super odličovací tamponky, beru při každé návštěvě Rossmannu vícero balení. 

Cien Cotton Wool Pads
Tyhle vychází asi vůbec nejlépe, jsou příjemné, fungují jak mají a je jich tam 70 = nejsou hnedka pryč. 

No a to by bylo za únor všechno. Co vy a únorová spotřeba? Dejte mi vědět do komentářů :)
Sabča


9 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    já mám taky tašku hodně plnou, ale ještě jsem se nedostala k nafocení a sepsání. Nevím, jestli to dneska stihnu, možná se na to vrhnu až příští víkend. Vlasovka Balea mě v poslední době taky hodně baví. Bumbum krém je pro mě velké zklamání, vůbec nechápu ten poprask okolo.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, moc se těším na tvoje spotřebováno :) ostatně jako každý měsíc. Já bych od Baley do budoucna ráda zkusila tu řadu na hnědé vlasy, ale až se trochu prokoušu zásobama. Děkuju za komentář.

      Vymazat
  2. Vůbec nechápu, jak toho můžeš stihnout vypotřebovat tolik za jediný měsíc :D Já co si tak vybavím, tak jsem spotřebovala sprcháč, kondicionér, deodorant a polštářky pod oči od Baley - a i to je na mě velká spotřeba :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domčo, pravidelnost to je moje odpověď. Já mám široké spektrum produktů, co používám a třeba takový vlasy si myju obden, tak se to hned odráží na spotřebě. No a pak co se týče extra péče typu masky, peelingy apod. tak se snažím o nějakou pravidelnost a mizí mi to úplně neskutečně. Ber to pozitivně, zase ušetříš :-D

      Vymazat
  3. Já se propracovala k obvyklému tuctu. Je v něm taky odličovač Isana z Rossmanna :). Jinak jsem myslím ještě měla ten sprcháč Nivea v nějakém malém vzorkovém balení a odličovací tampony myslím snad všechny (já narozdíl od tebe preferuju Bel a malou velikost :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já už dodělala Garnier na oči a teď mám načatou Niveu, oba bez olejové složky no tu Isanu bych potřebovala doplnit, přeci jen cenově vyjde nejlépe. Odličovací tamponky ani nemluvě, Ebelin je začal nějako šidit a jsou teď tenčí a už mi přestávají vyhovovat, takže na ty bych potřebovala třeba do takového Actionu.

      Vymazat
  4. Gel na holení jsem měla taky a některé z masek taky. Teď jsem si nakoupila do zásoby masky pod oči :-) A odličovací tampónky kupuji jedině v DMku. :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, jo už aby měly nějakou jarní limitku gelu na holení, ta mandlová verze nebyla nic pro mě. Zásoby masek už se mi doma ztenčily a mám tu krémové v tubách a pak Oriflame plátýnka jinak už moc nic :-D polštářky pod oči od Gábiny vlastně ještě. Ebelin teď začal ty tamponky alespoň za mě šidit a přijdou mi tenčí.

      Vymazat
  5. To je tedy mega spotřeba. Z tvého spotřebována znám akorát růžové tonikum od Avonu, masku Love beauty and planet a odličovací tamponky :)

    OdpovědětVymazat