neděle 19. března 2023

Hrad ve Skotsku | Julie Caplinová | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, po menší odmlce se mi dostala pod ruce další Caplinová a já tu sedím po dočtení poslední stránky celá na měkko a jdu rovnou sepsat své dojmy.

Anotace: Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná.
Izzy McBrideové se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď se z ní díky odkazu prastrýce Billa stala hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Její excentrická matka Xanthe naštěstí sehnala první dobře platící hosty, jejichž peníze pomohou prostory zvelebit. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekaně roste.

Zbývá už jen maličkost – během pár týdnů před Vánoci proměnit chátrající hrad v kouzelný hotel. Naštěstí má k ruce pár pomocníků, kteří se pustí do renovace spolu s ní. Jedním z nich je i Ross, na kterého Izzy myslí víc, než by se jí líbilo. Vždyť ona přece musí chystat sváteční menu, a ne dumat nad tím, co se tomu tajemnému spisovateli honí hlavou…

Dojmy: Tuhle knížku jsem měla přelouskanou během tří večerů, kdy po práci na baráku jsem se vždycky těšila až se zase ponořím mezi stránky. Skotsko je kouzelné a ráda bych ho někdy navštívila, knížka zasazená do tohoto prostředí no famózní. O nic slabší nebyla ani hlavní hrdinka Izzy (můžete znát z Domku v Irsku) a zápletka celé knihy, která je podle již známého Caplinovského vzorce, ale u posledních dvou knih mi přijde, že už autorka vybrousila své dovednosti a jsou ještě o něco lepší než ty předchozí. Caplinová prostě umí psát knihy, které jsou klidným přístavem v bouři reality. Nemohu hodnotit jinak než 10/10. 

Už jste zaznamenali tuhle novinku? Co vy na to? Dejte mi vědět do komentářů :)
Sabča



4 komentáře:

  1. Knížku jsem zatím nečetla, ale už ji mám koupenou doma, jen si chci nejdřív přečíst předchozí knížky ze série a tuto si nechat až na konec :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Já si tuhle knížku určitě chtít přečíst. Autorku mám ráda a Skotsko je lákavé prostředí.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi,
    už jsem ji četla a na blogu má i samostatnou recenzi. Byla jsem moc spokojená a zase bych se ráda do Skotska podívala, moc se mi tam líbilo.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat