neděle 12. března 2023

Zkouším tělovou kosmetiku Bioderma a Uriage - zachrání produkty na ekzém suchou pokožku?

 Ahoj, vítám vás u dnešní recenze, kde bych vám chtěla představit dva produkty, co jsem během února začala testovat. Přeci jen zima = pro suchokožce ne úplně ideální. Měla jsem tak suchou kůži, že úplně pnula a praskala, vyloženě to bolelo. Vyrazila jsem teda do lékárny, kde jsem vyfasovala tělové mléko a v rámci jednoho nákupu z Notina jsem pořídila i menší verzi Bioderma mycího oleje. 

Uriage Eau Thermale Silky Body Lotion 

Tohle 500 ml tělové mléko mi doporučila paní lékárnice, pořádně jsem nevěděla pro co jdu tak jsem ho vzala. Resp. zvažovala jsem Excipial a La Roche Possay Lipikar, ale tohle mě nakonec zaujalo víc a hlavně za tu cenu 569 Kč je ho velké půl litrové balení s pumpičkou. Obsahuje bambucké máslo, kyselinu hyaluronovou a termální vodu. Tělové mléko je opravdu lehké a rychle vstřebatelné, jak hlásá a tak se můžete za pikosekundu hned oblékat a nenechává žádný film. Bohužel mně takhle na zimu, kdy už potřebuju něco SOS to přijde málo. Díky bohu jsem se už pak nijak neosypala, nepopraskala mi kůže nebo tak, ale nemám tam ten pocit intenzivní hydratace. Spíš bych ho příště směřovala na jaro/léto a na podzim/zimu pořídila něco hutnějšího, co vytvoří právě ten jak kdyby ochranný film. Ovšem na jaro/léto už pak mohu zase používat leccos, čímž se vytrácí smysl kupovat si krém za šest kil. Jako nezklamalo mě to, ale ani bych to nepotřebovala znova.

Bioderma Atoderm Sprchový Olej

Sprchový olej jsem kupovala primárně pro přítele, ale ten raději zůstane u svého 3v1. Takže když nastala takhle krize se suchou kůži, prostě jsem ho bafla do sprchy. Konzistencní i lehounkou vůní je moc příjemný, díky pumpičce se skvěle dávkuje, ale já ho teda dost rychle spotřebovala. Na to kolik to stojí je to za dva týdny pryč a i teď když používám Rituals pěnu mám ve finále ještě o něco lepší pocit na pokožce. Ještě plánuju otestovat Ziaju, Bioderma za mě v tomhle balení za necelých tři sta je ekonomicky nesmysl, buď si kupte to velké balení nebo bych zkusila hledat jinde. 

Za mě je to vzhledem k cenovkám opět poněkud zklamání, člověk prostě čeká víc. Obzvláště u takto propálených známých produktů. 

Kdy naposledy jste byli vy zklamání u dražšího kousku? Podělte se se mnou v komentářích :-)

Sabča 




5 komentářů:

  1. Já naštěstí nemám kůži nějak výrazně suchou, takže si vystačím s běžnými krémy, mléky i sprcháči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já na to trpím odmalička, mamka mě musela mazat Excipialem horem dolem :-D Teď mě na Tik Toku zaujalo, že podobné složení jako Excipial by měla mít Balea MED snad. Tak až dodělám domácí zásoby mrknu po ní :-D To bude pro mojí peněženku přeci jen přívětivější varianta.

      Tak to tiše závidím, já s tím bojuju fakt pořád, kolikrát se osypu, svědí to, je to prostě nepříjemný. Ale má to tak víc členů naší rodiny, takže si občas děláme srandu, že jsme pořád namazaný...což většina lidí používá v kombinaci s alkoholem, ale my jsme fakt namazaný jakože krémem :-D

      Vymazat
  2. Zklamaná jsem byla mockrát, ale teď už naštěstí dlouho ne, taky bohužel trpím na hodně suchou kůži, mívám ekzém, k tomu mám i vyloženě šupiny na hlavě, naštěstí už je to lepší, ale ještě to řeším.

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi,
    mám doma načatý ten olej a jsem z něj hodně zklamaná. Vůbec se to nedá porovnat s olejíčkem od Ziaji, který je mnohem lepší a levnější.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat