středa 1. března 2023

Shrnutí měsíce Únor - Valentýn, Hasičský ples, spousta pracovních narozenin, elektroléčba, po roce u kadeřnice, pořádám seminář...

 Ahoj, vítám vás u dalšího shrnutí měsíce. Pro mě únor před pár dny začal, opět budu psát průběžně. Je to pro mě tak mnohem jednodušší a autentičtější až deníčkové. 

smoothie, nakládaný camembert, psací stroj, nová halenka poprvé v akci, ortopedie, pracovní narozeniny
Únor jsem začala tím, že jsem zprovoznila svůj psací stroj, přišly mi do něj pásky to byl trochu risk zda tam budou sedět nebo ne. Taky mě překvapilo, že teď jedna stojí stovku, ale po asi hodině se mi to podařilo nějak seřídit ač teda ne úplně perfektně. K tomuto počinu jsem si udělala smoothie a vyzkoušela nová skleněná brčka, z nichž jsem nadšená - dospělost no. Můj šéf měl narozeniny a do práce donesl naprosto famózní pařížský dort s malinovým vrškem a to teda bylo moc moc dobrý. Ve čtvrtek dopoledne jsem si odbíhala z práce na ortopedii s tím mým kotníkem a přesně jak se mi zdálo to úplně ok není. Teď budu čekat na termíny k fyzioterapeutce a budu chodit na elektro léčbu. V pátek jsem načala nakládané sýry a chutnala první vzorek. Dopřála jsem si k tomu i skleničku bílého. 
burgery z Bejknu, lakovací okénko Bloody Marry To Go Catrice, sýrové těstoviny, další pracovní narozeniny, neskutečné se stalo skutečným

V sobotu jsem měla uklízecí den -točila jsem takový malý vlog na Tik Tok. Hodně jsem se pověnovala posteli, kdy jsem kromě převlečení povlečení ujala i čištění matrace, vyprání peřin. Polštáře se mi vyprat nepodařilo nenarvu do naší pračky na 5 kg ani jeden samotný. Taky jsem utírala prach atd.no prostě úklid. Vařila jsem k obědu takovou masovou směs s hranolky, dělala na blogu....Vážně jsem byla produktivní a měla z toho radost. Večer jsme si s Kubou daly burgery z Bejknu a koukaly na seriál Smrt nás spojí. Nakonec nás to vůbec nebaví, nechtělo se nám k jídlu nic hledat. V neděli jsem spala až do oběda, ke kterému jsem jen v rychlosti udělala těstoviny se sýrovou omáčkou a po dlouhé době jsem vytáhla ven Monty. Navečer jsem už jen přítelovi pomáhala vyvozit otlučené dlaždičky z koupelny a po následné sprše si udělala nový nehty . 
víkendový nákup, doplnění zásob vína, tulipány, čaj, pizza & deskovky, panenka s hořčičnou omáčkou

V týdnu jsem nedělala nic extra zajímavého. Chodila jsem pouze do práce a s nohou na elektro terapii, celý týden byl takový náročný a hektický. Přijde mi, že na mě něco leze - mám nějakou oslabenou imunitu. Konečně mi dorazily zimní bundy z Vinted, které vám ukážu v samostatném fashion haulu. Využila jsem možnosti si obědy objednávat z cukrárny, kde v malém i vaří a dobře jsem udělala, na něco takového bych už neměla sílu ani čas vůbec to nějak řešit. V pátek před prací jsem stihla menší víkendový nákup - v sobotu jsem dělala pečené kuře s těstovinami a okurkový salát se šlehačkou. Odpoledne přijel vinař, takže jsem koupila nějaké víno domů a kamarádce k svátku. Večer jsem strávili s Verčou, Hobitem, Karlem a Robinem - dělali jsme domácí pizzu a hráli Párty alias
Květina od milého, večeře Na Staré poště, valentýnský OOTD, dárečky pro rodinu, svetrové hody

Pak mám totální mlhu, co se dělo a nedělo, zřejmě tím pádem nic zajímavého...A přesně proto se vše snažím psát, co nejdřív. Inu přesunu se rovnou k Valentýnu, který s přítelem každoročně slavíme večeří a květinou. Tentokrát jsme po dlouhé dlouhé odmlce navštívili mojí oblíbenou restaurace Na Staré poště v Přelouči, kde já byla naposledy v říjnu s Haničkou. Vynesla jsem nové bodyčko a hodila se trochu do gala. Na druhý den jsem pak měla ještě pozůstatky vln a zbytek týdne jsem si udělala nějaké svetrové hody, každý den jsem nosila jiný svetr - přikládám středeční a čtvrteční modrý a zelený svetr. Nadále jsem chodila na elektro léčbu, ve čtvrtek jsem byla na odběrech před vstupní prohlídkou k nové doktorce a do toho připravovala seminář a dohlížela na dostatek překapávaného kafe vzhledem ke stávce našeho primárního kávovaru. 

antistresové omalovánky, Hasičský ples, antibiotika, Vašík 

Podařilo se mi přechodit nějaký moribundus a ten se mi vrazil kam jinam než na močák, takže zase antibiotika. Snažila jsem se alespoň chvílemi odpočívat a právě v rámci jednoho podvečera jsem si po dlouhé době vybarvila antistresovou omalovánku. Jinak to byla samá práce, úklid, vaření, práce. V pátek jsme měli drobnou oslavu Kuby strejdy a jeho dcery narozenin, tam jsem ovšem nic nefotila. Kubova babička udělala senzační napůl kávový dort. V sobotu nás čekal letošní první ples a to sice hasičský, ten je z mé strany řekla bych až tradiční. Sešla se velká část rodiny od tety a i pár dalších přátel a troufnu si říct, že to byla po dlouhé době nějaká společná rodinná kultura. Noha už se mi značně zlepšila a tak jsem si i zatančila, vyhrály jsme v tombole hned pět cen a pobavili se. Vynesla jsem černé šaty z H&M z předchozích fashion haulů. V neděli jsme pak byli přivítat nového člena naší party a syna našich kamarádů Vašíka. 
CAD/CAM seminář v Olomouci, u kadeřnice, OOTD na seminář, plenkový dort, nový vlásky na světle 

V úterý jsem byla služebně v Olomouci na semináři, který jsem organizovala s několika kolegy na téma CAD/CAM. Brzké vstávání bylo odměněno vážně povedeným občerstvením a bohatou účastí. Středa byla za odměnu hlavně díky návštěvě nově otevřeného kadeřnického salónu, který s v Třemošnici otevřela Anna Vašíčková. Já už zase rok u kadeřnice nebyla, tak jsem si pak přišla jako znovuzrozená. Kromě nějaké střihu a barvení jsem si nechala udělat i ošetření K18, na které z celebrit vsází třeba Hailey Bieber nebo Rihanna. Ve čtvrtek jsem hnedka po práci vyrazila nakoupit na víkend a zařídit dárek pro Vašíka, resp. věci na ten dárek. Šéf mi vnuknul nápad udělat dort z plínek a já už sakra dlouho nic nevyráběla. Nakonec bych řekla, že se to docela povedlo. 
pondělní čtecí večer, Harley, masová směs s hranolky, kančí guláš, na kávě s paní učitelkou, špagety

O víkendu jsem hodně prala a uklízela, tchýně byla na horách, tak jsem řádila jak černá ruka a vyprala i jí. V pátek jsme si jako "za starých časů" zajeli do McDonalds a prostě jenom zevlili. V sobotu jsem potom vytírala, utírala prach a luxovala, vařila kančí guláš. Odpoledne jsem luxovala auto a pomáhala připravit prostory na zapíjení Vašíka a to byla pak následně náplň našeho večera. V něděli jsem dělala masovou směs s hranolky a odpoledne jsme s Monty a Terkou byli na kávě s naší bývalou paní učitelkou, kde jinde než v Kavárně Staré časy. To se nám protáhlo až do večera, ale bylo skvěle strávené odpoledne a probraly jsme mnoho témat. V pondělí jsem si vyhradila po dlouhé době večer na čtení a nalila si sklenku vína. Úterek následně již ničím zajímavý nebyl. 

A jaký byl váš únor? Dejte mi vědět do komentářů. Příští rok nás čeká únor o něco delší neb bude přestupný rok. 

Sabča



7 komentářů:

  1. Tolik fotek za měsíc ani nepořídím :D Ale tak je pravda, že já tyhle články nedělám, tak nač toho fotit tolik. Jinak my byli také na hasičském plese :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, no já fotím všechno ať už pro využití v článcích, tak pro vzpomínky. Měla bych to někdy pročistit :-D Zase se mi líbí, že můžu docela snadno odhadnout, co jsem pak který rok měsíc a mnohdy přesný den dělala, jak jsem se cítila atd. Někdo si píše pětileté deníky, někdo fotí, každý máme svůj způsob.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    já myslím, že se ti únor povedl. Můj byl poněkud jednotvárný - spoustu práce, neschopenka... Vyvažuje to jedině dovolená na konci měsíce, ta se tedy povedla. Zítra letíme dom, čeká nás hromada hodin v letadle, ale jinak je to moc fajn. Věřím, že se sem ještě vrátím.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, já vím, snad už teď budeš jenom fit a dovolená ti pomohla k zaslouženému restartu. Šťastnou cestu domů <3

      Vymazat
  3. Kdybych měla únor charakterizovat jedním slovem, tak byl rychlý - utekl ani nevím jak. Shrnutí mám už na blogu, tak můžeš kouknout.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc ti to sluší, na všech fotkách. ☺♥ A tolik dobrot...!! Krásný víkend přeji. pa ☺

    OdpovědětVymazat