čtvrtek 29. srpna 2024

Zhlédnuto #27 - Kleo, Emily in Paris, Jmenuju se Earl, Káry znovuzrozené

 Ahoj, vítám vás u další směsici filmových a seriálových typů. Dnes tedy pouze těch seriálových...

Zdroje: Kleo, Káry znovuzrozené, Jmenuju se Earl, Emily in Paris

Kleo 2. řada

Vyšla druhá řada Kleo, první řada byla vyloženě špionážní retro thriller s neotřelým humorem se spoustou akce. V druhé řadě Kleo daleko více řeší svou minulost a upřímně už to nemá takový drive jako řada první. Mě to úplně moc nebavilo a měla jsem problém udržet pozornost. 

Emily in Paris 1. část 4. série 

Na tohle se těšilo hodně lidí, já to slupla během chvíle a zase mě to bavilo. Na jednu stranu je to jednoduché, vizuálně veselé dílko, kde se neřeší nějaké hluboké životní problémy a co si budeme to každý občas potřebujeme. Taky se nám tu nadále vyvíjí milostný trojúhelník Alfie vs. Gabriel a Emily. Těším se na druhou část a zatím to stále neztrácí na chytlavosti, jen bych asi ocenila, kdyby Netflix přestal série rozdělovat. 

Káry znovuzrozené 

Další z reality show, kde se renovují auta. Tady dle přítele prací na těch autech asi nejlepší, ač celou show moderuje Chris Redd, co jsem tak pochopila komik za nás dost trapný, tak co se samotných aut týče - moc pěkná práce. Smyslem seriálu je, že vyberou dle přihlášek někoho, kdo má doma vrak, kterému by chtěl vrátit život a pak z toho udělají auto doslova na míru tomu člověku, jeho koníčkům a potřebám. Trochu jsme si teda říkali, že proč dělat auto někomu, kdo stejně ho nebude pak finančně schopen v nějakém slušném stavu zachovat, ale bylo to hezky udělané. 

Jmenuju se Earl

V rámci sledování tradičních klasik, co do starších seriálů jsme už teď téměř na konci poslední série Earla a ač jsem se tomu zezačátku dost bránila moc se mi to líbilo a přijde mi, že ty čtyř série hrozně utekly. Netuším na co budeme koukat až to dokoukáme, dost nám vyhovují i ty krátké epizody a samozřejmě u toho člověk nemusí úplně přemýšlet. 

Až na Kleo mě z dnešního výběru bavilo všechno. Jaký klasický starší komediální sériál byste mi doporučili? Už máme za sebou Teorii velkého třesku, Jak jsem poznal vaši matku a teď i Jmenuju se Earl a přiznám se, že Přátelé mě vůbec nebaví.

Sabča

středa 28. srpna 2024

Aktuálně používaná dekorativka: Rival loves me Miss Curvy řasenka, Rimmel Wonderfull Brow gel na obočí

 Ahoj, dneska vás vítám u recenze na dekorativní kosmetiky, o té jsme si naposledy mimo nějaké oblíbence psali v květnu. Dneska tu mám řasenku a gel na obočí, po dlouhé době mi odešla do věčných lovišť výborná Fenty Beauty řasenka. 

RIVAL Loves Me Miss Curvy řasenka

Po rozmazlování se Fenty Beauty řasenkou jsem si pořídila zase nějakou levnější a to od privátní značky Rosmanna za 89,90 Kč. Kartáček je ve tvaru přesýpacích hodin, vzdáleně připomíná třeba Scandaleyes od Rimmelu akorát je ještě větší velikostně bych ho přirovnala k miss sporty pump up řasence. Je tedy třeba nanášet obzvláště na spodní řasy opatrněji. Mile mě překvapila výdrž, ačkoliv řasenka není voděodolná v 36°C vedrech se držela skvěle, vířivku už teda nezvládla, ale to se jí nemůžeme divit, však reálně stojí méně než kafe v drahé kavárně nebo obědové menu v levné vývařovně. Neslzí mi z ní oči a dobře se odličuje, efekt dělá poměrně průměrný. 

Rimmel Wonderfull Brow gel na obočí

Kupovala jsem ho tuším na Elninu a stál snad 85 Kč, takže opět velmi budget-friendly. Můj first a nakonec nejen first impression bylo proč to má sakra tak hrubý ten aplikátor? Však to je reálně úplně zbytečné! Hmota jako taková dělá pěkné obočí a neuvěřitelně drží, občas mám až problém to odlíčit. Bohužel pokud nezmění štěteček na aplikaci, tak si ho znovu 100% nekoupím. 

Jste tým levné řasenky nebo dražší řasenky? A jaká je vaše oblíbená? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

neděle 25. srpna 2024

BYOMA Moisturizing Gel-Cream | Ziaja micelární gel s mátou | Recenze

Ahoj, vítám vás dneska opět u skincare recenze. Naposledy jsme se bavily o krému od Manufaktury a čisticím gelu od The Inkey List- článek si můžete přečíst zde. Dneska tu máme stejné kategorie, ale zase úplně jiné produkty, tentokrát levnější čisticí gel a poměrně cenově přijatelný pleťový krém. 

BYOMA Moisturizing Gel-Cream

Byoma je veganská cruelty free značka skincare s hravými barevnými obaly hranatých tvarů, a díky tomu vizuálně zaujme skutečně na první pohled. Já si vybrala ještě na léto lehký gelový hydratační krém, trochu jsem se bála toho gelový - často mi tyto konzistence hrudkují a zlobí. Krém v sobě nemá žádné alkoholy, parfemaci či oleje, je tedy víc než vhodný pro mou smíšenou problematickou pleť. Balení je s pumpičkou, krému stačí opravdu malé množství, dobře se rozmazává a rychle se vsakuje. Co se hrudkování týče tenhle krém mi to nedělá a i přes svou lehkou formuli velmi slušně hydratuje. Pro sušenky to úplně nebude, ale na nějakou normální/smíšenou pleť značka ideál. Co se týče složení a aktivních složek, přikládám co o krému píše sama značka. Když se pak podíváte na to kompletní, tak ani to nezní vůbec špatně mimochodem. Balení 50 ml vychází momentálně na nějakých 430 Kč. 

Kombinuje náš jedinečný komplex tří ceramidů (ceramidy, cholesterol, mastné kyseliny), který posiluje kožní bariéru, s klíčovými složkami, jako je niacinamid a zelený čaj, které jsou plné antioxidantů a pomáhají podporovat základní bariérovou funkci pokožky. Tento hydratační krém na obličej je navržen tak, aby přitahoval a udržoval vlhkost pro optimální funkci buněk, snižoval zarudnutí a zklidňoval záněty.

Ziaja micelární čistící gel s mátou & okurkou

Od Ziajy mi v minulosti dost sedl jejich gel z řady manuka tree, navíc mají pumpičky a to je něco na mě. Proto padl výběr i na jejich další variantu též s úmyslem využití v létě, proto mi přišla sympatická svěží okurkovo-mátová kombinace, gel stojí v dmku 99 Kč. Stejně jako manuka tree řada mě ani tato nezklamala, gel má moc příjemnou konzistenci, pleť hezky vyčistí bez zbytečného vysoušení a skutečně se mi ani po gelu ani po výše zmíněném krému nedělá tolik akné a pleť mám po dlouhé době docela pěknou. V pohodě mi stačí dvě pumpičky na celý obličej a dávkování je v tomto případě super praktické. Určitě se u mě Ziaja v téhle kategorii zase někdy objeví, zatím mě žádný jejich čistící gel nezklamal, spíše naopak. 

A co teď máte načatého vy v rámci skincare? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

čtvrtek 22. srpna 2024

Nákupy & Novinky - Vinted, Yves Rocher, Avon, Rossmann, veteran burza, dárky od Haničky, u kamarádky ve skříni...

 Ahoj, vítám vás u dnešních nákupů a novinek. Část tu bude ještě červencová a bude tu dost věcí, které jsem dostala i darem. 

Na veteran burze v Chotusicích, kam s přítelem zhruba jednou ročně, když nám to vyjde jezdíme jsem si vybrala dva hrníčky s podšálky z růžového porcelánu zdobené květinovým vzorem. Schovám si je rozhodně na barák, mě moc na vystavování věcí neužije čili je budu používat. Cena za oba byla 300 Kč a já už si sakra nesmím žádné hrnečky kupovat, už jich máme vážně hodně, rozhodně víc než potřebujeme. Plně chápu, že pro někoho tenhle styl není, ale za mě jsou úplně princeznovské, čajový dýchánek vibe. 
Po dlouhé době jsem koukala na Vinted a narazila jsem na tyhle puntíkaté šaty, já a puntíky to je prostě láska. Navíc jsou volného střihu s vázačkou u krku a dají se bez problému vynést třeba i do divadla nebo na formálnější událost a stály mě pouhých 166 Kč včetně poštovného. Původně jsou z H&M, já jsem si je doladila bílým páskem. 
V práci jsem kromě kytičky a orchideje dostala i nádherný malovaný hrníček a drátěný zápich do kytičky. Oboje se mi moc líbí, já mám tenhle pro někoho spíše chalupářský styl ráda. 
Kamarádka třídila skříň takže se ke mě dostalo pár nových kousků oblečení. Bílá vestička s třásničkami, květovaná košile bez rukávů nebo dvě basic trička Tommy Hilfiger a šedé volné Vans, co si nechám na spaní. Legíny se síťovanými průstřihy jsem posunula mamce, na mě byly malé. Ignorujte náš rozervaný gauč, ale nový si budeme pořizovat až na barák, tak to s tímhle musíme už nějak doklepat. 
Hanička mě upozornila na doprodeje tuším snad nějakých zimních limitek na Yves Rocher. Já už doma neměla ani jeden tělový peeling, takže jsem si vzala rovnou dva - variantu Milky Almonds i Juicy Berries. Přihodila jsem  jemný kondicionér , protože jsem v rámci nákupu měla zakliknutý jako dárek šampon, ale nedošlo mi, že když si uplatním slevu za body nedosáhnu na nárok na dárek. Nicméně nákup těchto třech položek jsem sfoukla i s poštou za 350 Kč, to mi přijde na YR super. 
Během menšího nákupu pečiva a jogurtů jsem vzala i aviváž z nové řady Lenor Purity, kde se mi kromě této Ocean Breeze moc líbila i taková tmavě zelená s eukalyptem, cedrovým dřevem a pinií. No tu si vezmu příště, sáhla jsem po téhle modré s takovou krásně čistou vůní za 90 Kč. 
Opět jsem dělala u Haničky objednávku v Avonu, vzala jsem si moje oblíbené micelární vody pro citlivou pleť, kousek za 129 Kč. Vybrala jsem si i sadu na problematickou pleť s alkoholovým tonikem a čistící pěnou za 119 Kč. Alkoholové tonikum používám hlavně když si trhám obočí nebo seřezávám drobné chloupky. 
Doplnila jsem i moje oblíbené krémy na ruce i nohy, na nohy jsem vzala velké XXL balení na tvrdé paty za 79 Kč a z výprodejové stránky pak krém na ruce s mandlovým mlékem za 39 Kč. V tomtéž výprodeji zrovna byla i maska na vlasy s kera-panthenolem za 149 Kč, ale Avon masky mi vždy vydrží déle než třeba Balea, objemově jsou též větší. 
Hanička je velmi štědrá a dorazilo mi s mou objednávkou i hodně dárečků z jejích letošních cest. Z Irska tu mám záložku do knížky s panoramatem irské přírody a z Německa předpokládám masky Bigood s rakytníkem + Q10 a heřmánkem. Také jsem dostala třpytivý Rituals olejíček na tělo a SPF ve sticku od Salt & Stone, o němž jsem zmínila, že bych ho ráda vyzkoušela. Mám moc ráda SPF ve sticku od Beauty of Joseon, tak jsem zvědavá jaké bude toto. Vloni jsem měla parfém ve stejné vůni jako je tenhle krém na ruce Yves Rocher, takže mi tutově bude vonět. A borec na konec dárečků od Haničky je jednorožčí pěna do koupele. tetesept 
Tradiční měsíční větší drogérkový nákup jsem udělala na e-shopu Rossmanna. Na začátek z praktického šuplíčku troje odličovací tamponky po 24,90 Kč za balíček a dvě Syoss Oleo Intense barvy v teple měděném odstínu, kousek za 149 Kč.
Jelikož léto ještě neskončilo z tělové péče jsem si dopřála toto mangové duo. Obě značky jsem chtěla nějakou dobu vyzkoušet. Jean & Len mě zaujalo jejich krásnými něžnými obaly a mám tu od nich sprchový gel s avokádem a mangem za 89,90 Kč. Od Beauty Jar jsem si k tomu nakombinovala body scrub za 129 Kč, už přes balení pronikavě voní. 
Ehm, o pár řádků výš jsem zmiňovala tuto aviváž, a protože ta se nikdy neztratí do objednávky jsem tuhle novou Lenor Purity aviváž s cedrovým dřevem a pinií přihodila za 99,90 Kč. V rámci pleťové péče jsem si vzala dvě masky se zeleným čajem, obě po 39,90 Kč - značka Jigott a značka Tenzero, Tenzero je teď všemi blogerkami velmi chválené. 
A tímhle to pro dnešek zakončíme. Objednávku na Rossmannu jsem zakončila bází pod makeup Essence Hydro Hero primer, tento jsem poslední z téhle řady bází ještě nezkoušela a stojí do stovky. Zelená i růžová varianta mi dost sedly, uvidíme jak si poradí modrá. Modrou jsem pak vzala i Niveu antiperspirant s názvem protect & care za 59,90 Kč. Top coat už si musím nalévat z lahvičky, protože štetečkem na něj již nedosáhnu. Jako nový jsem si vzala cenově dostupný Rival loves me rychlesnoucí vrchní lak za 54,90 Kč. Celkem jsem platila 1035 Kč. 

Čím jste si udělali naposledy radost vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča








středa 21. srpna 2024

Jogurtové ostružinové řezy

 Ahoj, vítám vás dnes po dlouhé době u receptu. Na zahradě se nám na našich třech keřích urodila velká spousta ostružin a mimo konzumaci přímo z keříku, mražení na zimu do smoothies mě popadla chuť vyzkoušet i nějaký recept s nimi. 

Na těsto budete potřebovat:
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 250g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
Všechny suroviny smícháme a dáme na 20-25 minut péct při 180°C. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. 
Tvarohová náplň sestává z: 
  • 10 lžic bílého jogurtu
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 žloutek
  • 1 vanilinový cukr
  • 70 g cukru krupice
  • 1 vanilkový puding - prášek
  • 1/2 prášku do pečiva
  • přiměřené množství ostružin (asi 500 g)

Téměř upečený korpus vyndáme z trouby, nalijeme na něj tvarohovou hmotu a na ní poklademe ostružiny. Toto dílo opět dáme do trouby a to na dalších 15-20 minut. 
Po upečení řezy vypadají zhruba takto. Necháme vychladnout a navrch ušleháme 3 šlehačky a 3 ztužovače. Potřeme a dáme přes noc ztuhnout. To je všechno, dobrou chuť. Řezy jsou velmi svěží kombinací jogurtovo-tvarohové a lehce kyselé ostružinové chuti, takže pro ty z vás, co na hodně sladké věci moc neužije ideální moučník. 

A co pěstujete na zahrádce vy? Máte nějaké oblíbené letní ovoce? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča



neděle 18. srpna 2024

Hlava plná lásky | Ali Hazelwood | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dnešní recenze, která vznikla ve spolupráci s e-shopem MegaKnihy.cz. Ali Hazelwood je italská autorka, kterou já znám především od Haničky, a pak také z Tik Toku, kde neuvěřitelně frčí. Já se k ní dostala až nyní, ostatně mám na seznamu spoustu knih někdy od roku 2016, takže se tím prokousávám řekněme pozvolna. 

Anotace: Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby jí NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, Marie by jistě neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky však nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem. Samozřejmě, Levi je přitažlivý, vysoký a má ty svoje pronikavě zelené oči, ze kterých se její neurony můžou zbláznit – ale co si o Bee myslí, dal jasně najevo už na doktorátu. Když se však zničehonic Bee začne ztrácet vybavení, záhadně jí mizí důležité e-maily a podřízení ji ignorují, zdá se najednou Levi být jejím spojencem. Dá nakonec Bee Königwasserová všanc své srdce?

Dojmy: Jedná se o haters to lovers romanci z prostředí vědy, konkrétně z prostředí vývoje pro NASA. Můžete se tak těšit na sofistikovaný nerdí humor, ale i na až puberťácké hašteření mezi hlavními hrdiny, kdy každý z nich je špička ve svém oboru. Bee je velmi neotřelá a vtipem srší, i když se jedná o problematiku žen ve vědě a jejich respektování ostatními vědci, což dodnes může být občas problém. Také tu řešíme nějaká osobní traumata z minulosti a vyrovnávání se s nimi. Celkově bych řekla, že knížka přestože se jedná o velmi stravitelnou romanci je velmi komplexní ač jí detaily neubírají na svižnosti. Já jsem jí přečetla během jednoho večera v kuse, vůbec se mi nechtělo jí odložit. Levi mi občas přišel až moc dokonalý, no ostatně je knižní postava... Ve finále však mohu dát čtyři hvězdičky z pěti a rozhodně se chystám i na další počiny autorky jako je třeba Hypotéza lásky nebo Šach a mat. Pokud si chcete odpočinout od hygge romancí plných gastronomie a na chvíli je vyměnit za vědu, tak je Hazelwood ideální autorka a i ty pikantnější scény jí poměrně jdou a zatím mi přijde, že dobře volí balanc mezi nimi a zbytkem děje. Knížku můžete zakoupit zde

Už jste narazili na tuto autorku? Co na ní říkáte? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča


čtvrtek 15. srpna 2024

SPFka pod lupou - Ultra Violette, Piz Buin

 Ahoj, vítám vás u dnešní recenze na dva víceméně skincare produkty chránící pleť i rty před slunečním zářením. Mám tu poměrně dražší a vyhlášené značky ve svém oboru, obě v průběhu léta poctivě testuji a dneska jsem si řekla, že vám je představím. 


Ultra Violette Preen Screen SPF50 Skinscreen™ - Opalovací mlha na obličej

Ultra Violette je australská značka, kterou spolu vytvořily Ava Matthewsová a Bec Jefferdová s cílem vytvořit pohodlné, nositelné SPF avšak v zábavném provedení. Takový 75 ml sprej určený právě k reaplikaci během dne vyjde na skoro 700 Kč, a tak by si leckdo mohl slibovat, že to bude mít alespoň střičku, co stříká. Tak to je první omyl střička je u toho bohužel naprosto nedořešené, takže to buď stříká hrozně málo nebo vyloženě proudem. Sprej smrdí po alkoholu, který je první ve složení a díky střičce absolutně nemáte šanci nanést produkt rovnoměrně. Co se makeupu týče já osobně sprej na něj používat nemůžu neb se pak lesknu jak psí kulky. Tohle byl za mě poměrně drahý přešlap, svatý Beauty of Josen, též není nejlevnější, ale alespoň skvěle funguje a pořád stojí půlku!

Piz Buin Moisturizing Sun Lipstick SPF30 Extra Care Aloe Vera

A abych to naopak vyvážila něčím dobrým mám tu z Řecka balzámek na rty s SPF30 a aloe vera. Koupila jsem ho v sámošce za 3€ a je super. Neroztéká se v balení a to ani na sluníčku, krásně hydratuje a má velmi jemnou nevtíravou vůni. Co se týče sluníčka s tím se též dobře poradí a vůbec neubývá. Na Notinu ho seženete oko 120 Kč. Doporučuji! 

Jakou sluneční péči letos používáte vy v rámci obličeje? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

středa 14. srpna 2024

Moje oblíbené produkty z Rohlíku

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Napadlo mě po delší době trochu změnit téma a zabrousit i k jídlu. Čas od času objednám na Rohlíku, obzvláště nyní jak je uzavírka je to pohodlnější než jezdit 20 km na nákup a dalších 20 zpátky. To se sice ze změnou práce změní neb si budu moct dojet nakoupit po cestě domů konečně. Nicméně svoje oblíbence jsem si na Rohlíku udělala, a tak mě napadlo vám je představit. Veškeré fotky jsou přímo produktovými fotkami z webovek Rohlíku. 

Zezačátku když jsem začala objednávat jsem často brala Lesní směs od Agro Jesenice - stojí 35 Kč a s banánem z toho uděláte fajn smoothie. Když už jsem u toho mraženého Rohlíkovi ovocné nanuky si též zaslouží vaši pozornost, ve složení najdete ovoce, vodu a třtinový cukr žádné sajrajty a chuťově jsou báječné, my máme nejraději zřejmě mangový za 24 Kč. Přítelovi na svačinu brávám Trio pomazánek od Krajánka kombinující turistickou,  česnekovou a pikantní sýrovou, věřím že se to bude hodit i někomu v případě přípravy menšího občerstvení. Stejně tak listová vyválená těsta Pappudia mohu doporučit. Když si chci dát nějakou laskominu a ne zrovna jogurt tak Krupička s Grankem je super volba. Pokud máte rádi krupicovou kaši s grankem bude vám chutnat i tohle. Poslední z tohoto obrázku je svíčková od Honzy Bureše s karlovarským knedlíkem, až na ten knedlík je to totiž přesná chuť svíčkové, co dělá moje babička a v životě jsem neměla lepší. Je to teda poměrně drahá sranda, proto jí beru jen když je v sekci Zachraň jídlo čili před expirací. 
Co se týče kategorie takových věcí "na přilepšenou" neboli můžeš bez toho v klidu žít, ale když si budeš chtít dát něco lepšího či se odměnit jídlem mám i zde pár typů. Začnu absolutně skvělým karamelovým topingem od Marks & Spencera - já teď v létě to používám do ledového kafe, ale dá se to dát na zmrzlinu, palačinky a další laskominy. Výborně chutná s lehkým dotekem soli a je akorát tak tekutý. Dále tu mám víno Cibulka, konkrétně Pálavu - ta je z obvyklého výběru cenově:kvalitou asi úplně nejlepší a pohybuje se do 200 Kč. K ní pak můžete zakrojit paštiku z kachních jater a portského vína nebo bylinkovou goudu, paštika u mě vede o něco víc na opečeném toastu s dotekem brusinkového džemu je to nebe v hubě. A na snídani pak rozhodně jejich lísko-oříškový croissant ač se prodraží, tak je výborný nadýchaný, úplné pohlazení po duši. 
Skončíme prakticky - privátka Rohlíku, co do mléčných produktů Mill - já od nich zbožňuju hlavně sýry ať eidam, tak nivu či italského typu a mají úplně v pohodě i jogurty, mléko a další věci a za snesitelné ceny. Když pak dělám nějakou asijskou nedám dopustit na sojovku od Kikkomana s nějakou obyč se chuťově nemůže rovnat, je to prostě třešnička na dortu a skvěle doladí každý pokrm. 

Tím bych to pro dnešek uzavřela. A co vy? Nakupujete na Rohlíku nebo dáváte přednost výběru v kamenné prodejně? Máte tam případně nějaké oblíbence? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča 


neděle 11. srpna 2024

Vision board 2024 - hodnoty, cíle, priority

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, ke kterému mě inspirovala Lufi z blogu Lufinin deníček, s níž jsem se poznala v rámci mého velmi krátkého studia na vejšce. Odkaz na její článek si tedy dovolím přiložit zde

Letošek je vážně jízda, ostatní s každým rokem mi přijde, že ten čas zase utíká nějak rychleji. Kdyby mi někdo před rokem řekl, co vše se stane tak bych mu nevěřila. 2024 pro mě byl ve znamení nějakého sebeuzdravování -  ať už v rámci terapie nebo v rámci ukončování přátelství, které pro mě byly dlouhodobě toxická a vraceli mě zpátky. Rekonstrukce už se pomalu začala ubírat směrem, kdy si prohlížíte v katalogu či prodejně věci, co budou jednou utvářet vaše doma. Ve volném čase jsem dělala to co miluju nejvíc - trávila čas se svými blízkými ať už v rámci kultury, rodinných oslav či jiných příležitostí. Stejně tak jak vás lidi dokážou vyčerpat, vás jiní dokážou nabíjet tou dobrou energií a pocitem jakéhosi vnitřního klidu. Naplno jsem se zapojila do fungování VoKuRka - naší místní kulturní komise pořádající akce pro děti a jednou ročně i ples. Zkusila jsem vařit spoustu jídel vůbec poprvé. A v červnu jsem se po pětiletém vztahu s mým přítelem zasnoubila. Viděla jsem vloni Řím a letos Řecko, takže jsem si mohla škrtnout dva velké cestovatelské sny. Ostatně vloni jsem si zkusila i tu vysokou, co mi tak ležela v hlavě a nebylo to vůbec pro mě, ale to nevadí...Život je o tom věci zkoušet, ochutnávat, milovat a někdy i o tom měnit názory nebo dokonce sami sebe. Ostatně i toho špatného bylo dost, ale tímhle směrem nechci své myšlenky dnes směřovat. 

Srpen je pro mě ve znamení nového zaměstnání, kde budu doufám šťastná a bude to pro mě příležitost se rozvíjet, poznat zase trochu z jiného oboru a také nové lidi. Vzhledem k tomu, že budu pracovat v Pardubicích bych se ráda podívala do Automatických mlýnů nejlépe k příležitosti třeba nějakého předvánočního jarmarku či do tamní kavárny Café Gočár, už si to slibuju alespoň rok a půl a teď když tam budu dojíždět za prací bych už vážně měla! V září bych ráda opět oslavila narozeniny se svou rodinou a to už 24., příští rok přijde onen děsivý milník po němž už mi bude táhnout na třicet. 

A protože bude podzim chci stihnout ne jednu, ale alespoň dvě procházky podzimní přírodou, udělat si na ně ten čas a prostě jen tak existovat a vnímat tu krásu okolo sebe. Chtěla bych po letní pauze opět navázat na spinning případně na nějaký jiný typ skupinových lekcí ve fitku, a to alespoň 1x týdně, nejlépe 2x když to půjde. Z kultury mám na pomyslném seznamu stále ty Bídníky, ty mi zkrátka nedají spát dokud na ně do té Gojy nepůjdu. (Než tenhle článek vyšel, tak už jsem na ně pořídila lístky, takže v říjnu na ně se sestřenkou vyrazíme) A když už jsem v tom utrácení chci si ušetřit na lístky na Imagine Dragons - panují jisté zvěsti, že příští rok by měly mít opět turné po Evropě a já už je nechci potřetí propást. Také bych si před Vánoci chtěla dojít ke kadeřnici, letos jsem ještě nebyla a už teď by to upřímně chtělo, ale na Vánoce to má prostě takový ten lepší šmrnc (nevím proč). 

Do roka bych chtěla i své druhé tetování v podobě lampáře z Malého prince, ovšem s tím, že v rámci nějakého "vlastního" návrhu bych raději lampářku - rutina a zdánlivý stereotyp někdy může být důležitější než si myslíte a vlastně daleko smysluplnější než chaos, líbí se mi to poselství a myslím, že vedle mé stávající knížky se bude hezky vyjímat. 

Dál bych se chtěla věnovat vaření a čtení, protože u obou těchto aktivit můžu skvěle vypnout a současně mají i přidanou hodnotu. Navíc láska prochází žaludkem a jídlo umí lidi neuvěřitelně spojovat. 

A z těch trochu dospěláckých a zodpovědných věcí bych si ráda začala z výplaty i odkládat, protože to mi upřímně vůbec nejde. Neřekla bych, že za věci hodně utrácím (ač to je subjektivní), ale ráda bych se na to zaměřila, abych měla alespoň nějakou rezervu. Přeci jen je na co šetřit...bydlení, svatba....Ohledně bydlení do jara bych chtěla bydlet, ne že bych měla tchýni tříhlavou saň, to spíše naopak, ale už se těším na vlastní domácnost, vlastní kuchyň, vlastní klid a vím, že ona to má velmi podobně. 

To a navrch pevné zdraví by mi víc než bohatě stačilo, ale smířím se i jen s tím zdravím, čtením a vařením pokud nebude zbytí. A co vaše plány na letošek? Co chcete prožít, ochutnat, navštívit, prioritizovat? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


čtvrtek 8. srpna 2024

Zhlédnuto #26 - Prázdniny s broučkem, Vrah na oko, Policajt v Beverly Hills: Axel F, Deadpool & Wolverine

 Ahoj, vítám vás tentokrát u čistě filmové smršti. Dva kousky jsem viděla v domácích podmínkách a dva v kině. 

Zdroje: Policajt v Beverly Hills, Vrah na oko, Prázdniny s broučkem, Deadpool & Wolverine

Policajt v Beverly Hills: Axel F

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

Další díl dnes již poměrně nostalgické filmové série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym. Já se musím poměrně ostudně přiznat, že předchozí díly jsem neviděla až tento tím, že mi vyběhnul na Netflixu čili nějaké odkazy na díly předchozí nemohu posoudit. Film je takovou nenáročnou jednohubkou na páteční večer s jednoduchým humorem a poměrně rychlým spádem. Není to nic bez čeho byste nemohli žít nebo to sjížděli stále dokola, skrz naskrz průměr. 6/10

Vrah na oko

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Glen Powell je aktuálně tahákem spousty nových filmů a je jakožto herec rozhodně na vzestupu, ostatně dívá se na něj dobře, ne že ne. Příběh je dle skutečnosti a i přestože se má jednat o akční komedii té akce tam zas až tolik není. I tak to dává jako celek smysl a je to velmi divácky přístupné a sympatické. Opět jednohubka, co vám úplně nepřevrátí život, ale s daleko silnějším potenciálem. Za mě 8/10 :) 

Prázdniny s broučkem

Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinnou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. A přesto, že je Jadran doslova na dosah, cesta se může pořádně protáhnout. (Bontonfilm)

Na tenhle film jsme vyrazili do letního kina, které u nás bývá 1-2x za léto přímo na náměstí a zadarmo. Rodinný český počin hrající na to jak je u nás doma v ČR vlastně nejlíp a nostalgii z dětství. Koncept zněl slibně, ale provedení hodně pokulhává. Nedává to vůbec smysl jako celek, vše je tak nějak náhodné a v podstatě celý trailer byl napínavější než film... České filmy příliš nesleduju a u tohoto se mi zase potvrdilo proč, laťka je u nás proklatě nízko. Málokdy se najde něco kvalitního...

Deadpool & Wolverine

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Nový Deadpool očekávala rozhodně velká spousta diváků, po dlouhé době bylo takhle plné kino a podle webových statistik nejen to, do kterého chodíme my. Nesourodá dvojka Deadpoola a Wolverina má rozhodně něco do sebe, ale trochu mě zklamala ta smršť vulgarit nahrazujících ač poněkud nenáročný a banální, ale občas úsměvný humor Ryana Reynoldse coby Deadpoola. V mých očích je tohle prostě jen lacinější verzí toho, co Deadpool byl v minulosti a taky s přítelem oba trochu ohrnujeme nos nad tím, jak všude dávají ony paralelní světy. V Dr. Strangovi to bylo fajn, neotřelé, ale teď už je to takový pelmel. Nebylo to úplně špatné, ale se starými Marvelovkami se ty nové nikdy nebudou rovnat. 6/10

Nejlepší počin dnešní čtveřice je Vrah na oko a nejhorší Prázdniny s broučkem. Jakou letošní novinku jste naposledy viděli vy? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča

středa 7. srpna 2024

Spotřebováno za Červenec 2024

 Ahoj, vítám vás po měsíci u dalšího spotřebována. Tentokrát to bude o něco nižší než běžný průměr, přeci jen jsem byla týden pryč, ale ani o spotřebu z Řecka vás neochudím a rovnou jí začnu. 

Balea Aftur Sun SOS Intensiv Kür
Výborná pytlíčková maska na vlasy, vhodná právě k ošetření po vystavení slunečnímu záření, ale i případnému působení soli a dalších vlivů. Ještě mám naštěstí jednu v zásobě, na e-shopu dm už není dostupná. 

Astrid SUN Mléko na opalování SPF50
Dlouho jsem nechápala, že někdo spotřebuje na dovolené celý opalovací krém, ostatně jsem u moře pár let nebyla. A skutečně i mě se to podařilo a ještě jsem si poslední dva dny půjčovala krém od mamky. Tenhle od Astridu se dobře roztíral, hydratoval a skutečně ochránil. Spálila jsem si akorát trochu dekolt a ramena a nárty, ale nárty jsem si moc poctivě nemazala. Klidně bych si ho pořídila opakovaně, vychází do 200 Kč, není to nejméně, ale přijde mi to pořád v pohodě cena.

Alverde Tělové máslo Makadamový ořech
Díky nákupu miniaturek jsem poprvé vyzkoušela tuhle stálou součást Alverde sortimentu. Máslo nebylo vůbec špatné, vůní mě nikterak nezaujalo, ale za to ho stačilo málo a slušně hydratovala. Mile mě překvapilo i rychlé vstřebávání, klidně bych šla do plného balení. 

Balea Oil Intensiv šampon a kondicionér
Už jsem vám o této dvojici sice psala, ale pochválím jí znovu. K moři je to ideální dvojka za pár peněz. V našich podmínkách by to na mě bylo zřejmě moc těžké, ale takhle k moři, které co si budeme umí vlasy dost vysušit to bylo ideální. Krásně vyživuje a vlasy se pak skvěle rozčesávají. 
Avon Planet spa Tělové máslo s minerály z Mrtvého moře
Výborné bohaté výživné tělové máslo s krásnou spa vůní, já ho kupovala v nějaké super akci a minule jsem vám o něm psala v oblíbencích. Tohohle bych si koupila klidně kýbl, je to boží. 

Avon Care Avocado Replenishing Multipurpose Cream 
Lehké tělové mléko s se svěží vůní, na léto příjemná záležitost. Dobře se vstřebává a hydratuje. Z řady Avon care si kupuju opakovaně rozličné varianty. 

Balea Creme-Öl Krém na ruce 
Je stejně fajn jako tělové mléko ze stejné řady, příjemně sladce voní, hezky se vstřebává. Co se týče hydratace tak mi paradoxně silnější přijde s Q10 meruňkový.

Rituals Ritual of Sakura Tělový krém 
Tato řada mi vůbec nevoní, vzoreček jsem měla v nějaké Sephora objednávce a měla jsem ho tak na jedno stehno čili bohužel moc neposoudím. 
Balea Magic Fairytale Krémový sprchový gel 
Poměrně příjemná záležitost s takovou elegantnější vůní, mile mě překvapilo, že vůbec nevysušoval spíš naopak. Měla jsem ho s sebou na dovolené též, ale dodělala jsem ho až doma. Navíc jsem ho ulovila za 15 Kč ve výprodeji - tomu říkám kup.

Isana Tropical Dream sprchový gel s vůní kokosu a ananasu
Parfemací mě překvapivě moc nezaujal, přišla mi taková hodně chemická umělá, jinak šlo o o obyčejný sprcháč umyje a nepoškrábe. Plusem je určitě letní barevný obal. 

Balea suchý šampon cestovní balení 
Mini suchý šampon na cesty nebo do kabelky. Znám lepší, ale dávat raketu za malý Batiste se mi nikdy nechce a na takovou tu poslední záchranu toto v pohodě stačí. 

Balea Gel na holení Summer Joy
Naopak vůně citronu a pomerančového květu mi u Baley nesedla oproti sprcháči s ježečkem. Taky mi přišla hodně umělá, ale gel jako takový fungoval a pěnil dobře. Už mám doma dva nové v té klasické variantě s avokádovým olejem a aloe vera.
Avon Nutra Effects Matte micelární voda
Další balení osvědčené micelárky z Avonu, tentokrát zmatňující ač to já osobně u micelárky po které následuje zbytek skincare nesleduju. 

Blokurima URO+
Můj každodenní pomocník v rámci prevence proti zánětu močových cest, doporučuju pokud vás to dlouhodobě trápí.

Lactacyd Mimořádně jemný mycí olej pro intimní hygienu
Další stálice z téhle trojice svatých grálů. Jediný produkt v rámci intimní hygieny, který mi nevadí - doufám, že to nikdy nepřestanou prodávat upříměn. Je to super i jako péče po holení. 
Syoss Oleo Intense 6.76 Teplý měděný 
Jsem na honu za novou barvou a tentokrát jsem zkoušela Syossku. Po barvení jako takovém nebyla špatná, ale moře a sluníčko jí hnedka dalo, co proto. Koupila jsem si další dvě balení a uvidíme, jak si povede v o něco mírnějších podmínkách. 

X Pel Macadamia Oil Extract Hair Mask
Super maska, sice mi smrděla parfemací, ale jinak vlasy hezky vyhladila a dobře se mi pak rozčesávaly. Kupovala jsem jí na Elninu. 

Ziaja Marshmallow scrub na tělo
Dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet a nakonec na mě byl málo hrubý, zkrátka nejradši mám peelingy od Dermacolu ty jsou hrubé dostatečně. 

Isana odličovač na oči
Má cenu to komentovat? 

Beauty of Joseon maska s pupečníkem asijským 
Výborná plátýnková maska s opravdu vysokou mírou rehydratace pleti, lepší jsem neměla. Dokonce je podle mě i lepší než Garnier a to už je co říct. 

Balea Scrub na obličej
Dvou pytlíčkový scrub jsem dostala od tety Ivy s rodinou a je to příjemný výživný hrubší peeling na pleť se slaďoučkou vůní, hezky se rozpouští při oplachování, ještě mám doma ten druhý spodní pytlíček. 

Isana polštářky pod oči s vitaminem C a kyselinou hyaluronovou
Moje asi neoblíbenější polštářky pod oči, ještě mám ráda ty modré s aloe vera, ty si kupuju nejčastěji. 

the MASK Dr. plátýnková maska s kolagenem, plátýnkový maska s propolisem
Obě byly výborné a za pár korun z Actionu, recenzi na tuto řadu najdete zde.
I odličovacích tamponků je tentokrát o něco méně - mám tu dvoje Isana a jedny Ebelin, oboje jsou dobré záleží, co zrovna seženu a kde zrovna dělám nákup. Za to vlhčené ubrousky mi nejvíce vyhovují tyto Babydream Extra Sensitiv - mají uzavírání plastové a jsou tak akorát vlhké přičemž nevysychají. 

A co vy? Už jste si pořídili letos nějakou letní limitku? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


neděle 4. srpna 2024

Oblíbenci za Červenec 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. V rámci měsíčních článků tu mám tentokrát nejednoho oblíbence. 

KOSMETIKA



The Inkey List Hyaluronic Acid Cleanser 

O tomhle výborném čistítku na pleť jsem vám psala už v samostatné recenzi, ale zaslouží si i zmínku tady. Na léto je to ideální velmi šetrná varianta ač za poněkud vyšší cenovku okolo 400 Kč. Nevysušuje, nemá zbytečnou parfemaci i přes balení typu lahvička s odklápěcím víkem se dobře dávkuje. 

Isana Be Glam suchý šampon

Balea suché šampony zatím tak dobře neumí a najít levnější a dobrou variantu místo Batiste se prostě hodí. Navíc tenhle vyjde asi na 70 nebo 80 Kč místo 120-140 Kč za Batiste. Také nechává bílý povlak, ten se dá ovšem bez problémů vyčesat a skutečně mi dokáže prodloužit mycí cyklus o jeden den a balení mi relativně dlouho vydrželo. Jsem zvědavá, jak na tom bude jiný druh, ale tento mohu doporučit. 

X Pel Macadamia Oil Extract maska na vlasy

Vůbec mi sice nevyhovuje její parfemace, ale maska jako taková je za 70 Kč vskutku funkční. Stačí jí trochu a vlasy se po ní báječně rozčesávají a navíc je opticky vyhladí. Hodně mě v tomhle zrovna levný X Pel překvapil, protože třeba Kallos mi vůbec nesedí. 



Avon tělové máslo s minerály z Mrtvého moře

Výtečné tělové máslo z řad Planet spa v elegantním dárkovém balení a vysokou mírou hydratace a výživy. Kdyby se toto prodávalo po kýblech koupila bych si to. Navíc ta spa vůně je třešnička na dortu. 

Victoria´s Secret tělový sprej s vůní vanilky a levandule

Na léto se snažím trochu odlehčit a tak místo parfému či toaletky používám tělové spreje. Nejčastěji tento levandulovo-vanilkový jemný od Viktorky, co jsem si koupila vloni v Římě, ale snažím se dodělat i oranžový Tropical Passion od b.u. 

FILMY & SERIÁLY

Tady bohužel nemám příliš o čem psát pro tentokrát. Snad jen, že jsme s přítelem koukali na You, já znovu a přítel poprvé. 


HUDBA


No a to by bylo pro červenec vše. Co dělalo radost v červenci vám? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

čtvrtek 1. srpna 2024

Přečteno za Červenec 2024

 Ahoj, vítám vás zase u přečtena - veškeré dnešní knihy jsem přečetla v rámci dovolené. Mám tu celkem čtyři kousky a pátý mám rozečtený, ale přiznám se, že s Půlnočním městem - Rod země a krve, hrozně bojuju a vůbec mě to nebaví. 

Vila v Itálii
Na tu si můžete přečíst samostatnou recenzi zde. Nicméně bylo to ideální letní čtení.

Štěstí voní jako chleba 
Potřebuje láska dovolenou? Podle Mily ano, a tak se ocitne úplně sama v ospalé skotské vesnici. A protože na trápení je podle ní nejlepším lékem pečení, brzy se z jejích oken line lákavá vůně čerstvě upečeného chleba. Kdo by odolal?

V prostředí horkého Řecka byl příběh ze Skotska příjemným zchlazením, alespoň tak jsem nad tím přemýšlela. Rozhodně tenhle díl byl z celé série nejlepší - přesně jak avizovala Hanička. Hlavní hrdinka byla uvěřitelná a poměrně i vzniklé situace, my tu pekárnu též nikde poblíž nemáme, takže by se nám Mila do městečka též hodila. Dříve byla pekárna na každém rohu, ale hodně jich zkrachovalo, teď nejbližší co stojí za řeč je Dymák v Heřmanově Městci a jejich chléb a případně pak pobočka Merhautova pekařství v Čáslavi, kam se ale pokud nemám dovolenou absolutně nedostanu. Z pekárny z Vrdů mi pak chutná bohužel jen sladké pečivo a též se tam úplně pravidelně nedostanu. Příběh i přes prostředí ospalého deštivého venkova ve Skotsku poměrně utíká a rychle se začtete. Možná je nakonec škoda, že zatím má autorka jen tuto trilogii, mohla by se časem vypsat v dobrou a oblíbenou autorku. 
Osamělé srdce
Rosie nemůže uvěřit, že jí v její internetové rozhlasové show poskytnou rozhovor samotní Scarlet Luck. Nejenže kapelu sleduje už roky, její písně ji také dostaly přes nejtěžší období jejího života. Fascinuje ji především bubeník Adam, a to nejen proto, že se o něm ví leda tak to, že už léta nesnáší, když se ho někdo dotýká – kdokoliv.

Pak ale kapela přichází do Rosiina malého studia a všechno se pokazí. Rozhovor se musí zkrátit a na Rosie se po internetu valí vlny nenávisti. Když ji dokonce fanoušci napadnou na ulici, Scarlet Luck ji stručně pozvou na koncert na znamení, že chtějí vše hodit za hlavu.

Najednou Rosie stojí před Adamem podruhé. Před Adamem, v jehož očích vidí neskutečnou bolest – a ke kterému se nesmí nikdy přiblížit.

První díl série Scarlet Luck jsem si brala do letadla na cestu tam a téměř tři čtvrtiny jsem skutečně během cesty na Krétu přečetla. Rosie mi přišla občas dost infantilní a taková trhlá. Příběh jako takový je ale sepsán dobře a opět velmi čtivě, není složité se do toho začíst a vzhledem k jednoduchosti děje se na to bez problémů zvládnete soustředit i s nějakým ruchem okolo sebe. Určitě si pořídím i zbytek série. 

Winter 
Závěrečný díl hlavní série Měsíčních kronik, samostatná recenze zde. Skvělé stejně jako předchozí díly! 

Rozhodně nejlepší knihou měsíce byla Winter, díky své propracovanosti v rámci série Měsíční kroniky, z romancí pak vede Caplinová a Vila v Itálii. Co dělalo společnost první měsíc letních "prázdnin" vám? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča