čtvrtek 1. srpna 2024

Přečteno za Červenec 2024

 Ahoj, vítám vás zase u přečtena - veškeré dnešní knihy jsem přečetla v rámci dovolené. Mám tu celkem čtyři kousky a pátý mám rozečtený, ale přiznám se, že s Půlnočním městem - Rod země a krve, hrozně bojuju a vůbec mě to nebaví. 

Vila v Itálii
Na tu si můžete přečíst samostatnou recenzi zde. Nicméně bylo to ideální letní čtení.

Štěstí voní jako chleba 
Potřebuje láska dovolenou? Podle Mily ano, a tak se ocitne úplně sama v ospalé skotské vesnici. A protože na trápení je podle ní nejlepším lékem pečení, brzy se z jejích oken line lákavá vůně čerstvě upečeného chleba. Kdo by odolal?

V prostředí horkého Řecka byl příběh ze Skotska příjemným zchlazením, alespoň tak jsem nad tím přemýšlela. Rozhodně tenhle díl byl z celé série nejlepší - přesně jak avizovala Hanička. Hlavní hrdinka byla uvěřitelná a poměrně i vzniklé situace, my tu pekárnu též nikde poblíž nemáme, takže by se nám Mila do městečka též hodila. Dříve byla pekárna na každém rohu, ale hodně jich zkrachovalo, teď nejbližší co stojí za řeč je Dymák v Heřmanově Městci a jejich chléb a případně pak pobočka Merhautova pekařství v Čáslavi, kam se ale pokud nemám dovolenou absolutně nedostanu. Z pekárny z Vrdů mi pak chutná bohužel jen sladké pečivo a též se tam úplně pravidelně nedostanu. Příběh i přes prostředí ospalého deštivého venkova ve Skotsku poměrně utíká a rychle se začtete. Možná je nakonec škoda, že zatím má autorka jen tuto trilogii, mohla by se časem vypsat v dobrou a oblíbenou autorku. 
Osamělé srdce
Rosie nemůže uvěřit, že jí v její internetové rozhlasové show poskytnou rozhovor samotní Scarlet Luck. Nejenže kapelu sleduje už roky, její písně ji také dostaly přes nejtěžší období jejího života. Fascinuje ji především bubeník Adam, a to nejen proto, že se o něm ví leda tak to, že už léta nesnáší, když se ho někdo dotýká – kdokoliv.

Pak ale kapela přichází do Rosiina malého studia a všechno se pokazí. Rozhovor se musí zkrátit a na Rosie se po internetu valí vlny nenávisti. Když ji dokonce fanoušci napadnou na ulici, Scarlet Luck ji stručně pozvou na koncert na znamení, že chtějí vše hodit za hlavu.

Najednou Rosie stojí před Adamem podruhé. Před Adamem, v jehož očích vidí neskutečnou bolest – a ke kterému se nesmí nikdy přiblížit.

První díl série Scarlet Luck jsem si brala do letadla na cestu tam a téměř tři čtvrtiny jsem skutečně během cesty na Krétu přečetla. Rosie mi přišla občas dost infantilní a taková trhlá. Příběh jako takový je ale sepsán dobře a opět velmi čtivě, není složité se do toho začíst a vzhledem k jednoduchosti děje se na to bez problémů zvládnete soustředit i s nějakým ruchem okolo sebe. Určitě si pořídím i zbytek série. 

Winter 
Závěrečný díl hlavní série Měsíčních kronik, samostatná recenze zde. Skvělé stejně jako předchozí díly! 

Rozhodně nejlepší knihou měsíce byla Winter, díky své propracovanosti v rámci série Měsíční kroniky, z romancí pak vede Caplinová a Vila v Itálii. Co dělalo společnost první měsíc letních "prázdnin" vám? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


6 komentářů:

  1. Sabi, bohužel - žádná literární pecka. Čtu toho tolik pracovně, že večer oči prostě stávkují...
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Sabčo, já za červenec zvládla 6 - převážně detektivky (znáš mne :D), ale taky i Vilu v Itálii. Nejvíc se mi asi líbily obě knížky od A. Marson a nejméně určitě Anna O.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi, přečetla jsi hezké knížky. 🙂
    Já jsem toho moc přečíst nestihla, protože Čaroděje ze země Oz čtu společně ještě s další knihou. V červenci jsem tak četla Psí odvahu a Hodináře z Dachau.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  4. Na Osamělé srdce se už těším :) Mám v plánu přečíst

    OdpovědětVymazat
  5. Do Vily v Itálii se budu brzy pouštět, tak jsem zvědavá 🌞 Momentálně dočítám nejnovější Angelu Marsons Uloupené dívky a to je super.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    já jsem v červenci četla hodně, mám asi 16 knih. Hodně se mi líbila nová Angela Marsons nebo Isabela Maldonado.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat