neděle 18. srpna 2024

Hlava plná lásky | Ali Hazelwood | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dnešní recenze, která vznikla ve spolupráci s e-shopem MegaKnihy.cz. Ali Hazelwood je italská autorka, kterou já znám především od Haničky, a pak také z Tik Toku, kde neuvěřitelně frčí. Já se k ní dostala až nyní, ostatně mám na seznamu spoustu knih někdy od roku 2016, takže se tím prokousávám řekněme pozvolna. 

Anotace: Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby jí NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, Marie by jistě neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky však nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem. Samozřejmě, Levi je přitažlivý, vysoký a má ty svoje pronikavě zelené oči, ze kterých se její neurony můžou zbláznit – ale co si o Bee myslí, dal jasně najevo už na doktorátu. Když se však zničehonic Bee začne ztrácet vybavení, záhadně jí mizí důležité e-maily a podřízení ji ignorují, zdá se najednou Levi být jejím spojencem. Dá nakonec Bee Königwasserová všanc své srdce?

Dojmy: Jedná se o haters to lovers romanci z prostředí vědy, konkrétně z prostředí vývoje pro NASA. Můžete se tak těšit na sofistikovaný nerdí humor, ale i na až puberťácké hašteření mezi hlavními hrdiny, kdy každý z nich je špička ve svém oboru. Bee je velmi neotřelá a vtipem srší, i když se jedná o problematiku žen ve vědě a jejich respektování ostatními vědci, což dodnes může být občas problém. Také tu řešíme nějaká osobní traumata z minulosti a vyrovnávání se s nimi. Celkově bych řekla, že knížka přestože se jedná o velmi stravitelnou romanci je velmi komplexní ač jí detaily neubírají na svižnosti. Já jsem jí přečetla během jednoho večera v kuse, vůbec se mi nechtělo jí odložit. Levi mi občas přišel až moc dokonalý, no ostatně je knižní postava... Ve finále však mohu dát čtyři hvězdičky z pěti a rozhodně se chystám i na další počiny autorky jako je třeba Hypotéza lásky nebo Šach a mat. Pokud si chcete odpočinout od hygge romancí plných gastronomie a na chvíli je vyměnit za vědu, tak je Hazelwood ideální autorka a i ty pikantnější scény jí poměrně jdou a zatím mi přijde, že dobře volí balanc mezi nimi a zbytkem děje. Knížku můžete zakoupit zde

Už jste narazili na tuto autorku? Co na ní říkáte? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča


7 komentářů:

  1. Sabi, autorku neznám, i když ta obálka je mi povědomá!
    Děkuji za tip a přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Na tieto knihy ako aj Teória lásky a iné sa tiež chystám, ale ten knižný zoznam je stále dlhý, tak idem postupne. Mám 23 a výraz "haters to lovers romancia" vidím po prvýkrát, ale som rada, že som si rozšírila obzory.

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem Hypotézu lásky - abych byla upřímná nekonalo se velké nadšení - ten typ knihy, kterou už napsal někdo před autorkou, ale jako oddechovka fajn. Hlavu plnou lásky jsem měla před pár dny v ruce, ale nakonec jsem si ji nechala na později. Zkusím to s autorkou ještě jednou na uvidíme, jestli se mi knížka taky bude líbit. 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Sabčo, já autorku neznám. Kupovat si tento typ knížky určitě nebudu, ale kdybych na narazila v knihovně, tak proč ne.

    OdpovědětVymazat
  5. Autorku neznám a úplně mě kniha ani nezaujala.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    četla jsem od ní snad vše a těším se na novinku, co teď vyšla.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Tu mám v plánu si přečíst :)

    OdpovědětVymazat