čtvrtek 8. srpna 2024

Zhlédnuto #26 - Prázdniny s broučkem, Vrah na oko, Policajt v Beverly Hills: Axel F, Deadpool & Wolverine

 Ahoj, vítám vás tentokrát u čistě filmové smršti. Dva kousky jsem viděla v domácích podmínkách a dva v kině. 

Zdroje: Policajt v Beverly Hills, Vrah na oko, Prázdniny s broučkem, Deadpool & Wolverine

Policajt v Beverly Hills: Axel F

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

Další díl dnes již poměrně nostalgické filmové série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym. Já se musím poměrně ostudně přiznat, že předchozí díly jsem neviděla až tento tím, že mi vyběhnul na Netflixu čili nějaké odkazy na díly předchozí nemohu posoudit. Film je takovou nenáročnou jednohubkou na páteční večer s jednoduchým humorem a poměrně rychlým spádem. Není to nic bez čeho byste nemohli žít nebo to sjížděli stále dokola, skrz naskrz průměr. 6/10

Vrah na oko

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Glen Powell je aktuálně tahákem spousty nových filmů a je jakožto herec rozhodně na vzestupu, ostatně dívá se na něj dobře, ne že ne. Příběh je dle skutečnosti a i přestože se má jednat o akční komedii té akce tam zas až tolik není. I tak to dává jako celek smysl a je to velmi divácky přístupné a sympatické. Opět jednohubka, co vám úplně nepřevrátí život, ale s daleko silnějším potenciálem. Za mě 8/10 :) 

Prázdniny s broučkem

Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinnou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. A přesto, že je Jadran doslova na dosah, cesta se může pořádně protáhnout. (Bontonfilm)

Na tenhle film jsme vyrazili do letního kina, které u nás bývá 1-2x za léto přímo na náměstí a zadarmo. Rodinný český počin hrající na to jak je u nás doma v ČR vlastně nejlíp a nostalgii z dětství. Koncept zněl slibně, ale provedení hodně pokulhává. Nedává to vůbec smysl jako celek, vše je tak nějak náhodné a v podstatě celý trailer byl napínavější než film... České filmy příliš nesleduju a u tohoto se mi zase potvrdilo proč, laťka je u nás proklatě nízko. Málokdy se najde něco kvalitního...

Deadpool & Wolverine

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Nový Deadpool očekávala rozhodně velká spousta diváků, po dlouhé době bylo takhle plné kino a podle webových statistik nejen to, do kterého chodíme my. Nesourodá dvojka Deadpoola a Wolverina má rozhodně něco do sebe, ale trochu mě zklamala ta smršť vulgarit nahrazujících ač poněkud nenáročný a banální, ale občas úsměvný humor Ryana Reynoldse coby Deadpoola. V mých očích je tohle prostě jen lacinější verzí toho, co Deadpool byl v minulosti a taky s přítelem oba trochu ohrnujeme nos nad tím, jak všude dávají ony paralelní světy. V Dr. Strangovi to bylo fajn, neotřelé, ale teď už je to takový pelmel. Nebylo to úplně špatné, ale se starými Marvelovkami se ty nové nikdy nebudou rovnat. 6/10

Nejlepší počin dnešní čtveřice je Vrah na oko a nejhorší Prázdniny s broučkem. Jakou letošní novinku jste naposledy viděli vy? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča

9 komentářů:

  1. Sabi, děkuji za tvé recenze. Viděla jsem jsem kousek Prázdnin s broučkem (manžel si to pustil jako kulisu). Ano, české filmy jsou nějak na jedno brdo, autíčko krásné, Bára se mi líbila jako milující maminka. Ale jít na to do kina...
    Měj příjemný letní den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi, na Prázdniny s brouckem jsme chtěli jít taky do kina, nakonec jsem ráda, že jsme se mrkli jen na Netflixu, opravdu nic moc. Byli jsme ale v kině na Zápisníku alkoholičky a to se nám líbilo. Měj se hezky 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, přesně tak. Já se teď na Netflixu chystám na nové Kingsmany a též se těším na novou Emily in Paris a možná bych chtěla zajít do kina na Vlny.

      Vymazat
    2. Sabi, na Vlny chceme jít určitě taky, tak jsem zvědavá, ukázky z filmu se mi libily.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    já viděla Prázdniny s broučkem a zanechalo mě to chladnou. Glenna Powella mám moc ráda, na toho Vraha se plánuji podívat na dovolené, Netflix mám v telefonu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, koukám, že Prázdniny s broučkem vidíme všichni dost stejným pohledem. Glen Powell je teď rozhodně trendy :D i mezi mladšími ročníky. Ségra ho má taky ráda.

      Vymazat
  4. Prázdniny s broučkem mě bavilo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Z uvedeného jsem viděla snad jen první díl Deadpoola, jinak nic.

    OdpovědětVymazat