čtvrtek 13. června 2024

Knižní přírůstky za Květen 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešních knižních novinek, co jsem si pořídila během měsíce lásky - během května. Typicky tu tedy bude samá romantika.

V rámci výprodejů na Luxoru jsem si pořídila první knihu, resp.e-knihu se série Bridgertonových. Vybrala jsem si díl z něhož jsme v podstatě ještě neviděli seriálové zpracování ač nás možná čeká v druhé části třetí série - Nevhodný návrh. Pořídila jsi ji za 146 Kč a jedná se o příběh Benedicta Bridgertona a Sophie Beckettové. 

Anotace: Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s „krásným princem“. Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji coby nemanželského potomka odsoudila do role služebné a zachází s ní jako s otrokyní. Teď se však Sophie v náruči šaramantního a pohledného Benedicta Bridgertona cítí přímo pohádkově. Bohužel s vědomím, že až odbije půlnoc, kouzlo vyprchá...

Trojici románů Jojo Moyesové jsem pořídila na Knihobotu za 246 Kč včetně poštovného, to je velmi slušná částka a Než jsem tě poznala je stále jeden z mých nejvíce oblíbených filmů a i kniha se mi velice líbila. Vybrala jsem si Schovej mě v dešti (Anotace: Tři generace žen, jeden příběh… Když Kate jako mladá utekla z domova, nezanechala za sebou žádné stopy. Toužila začít nový život daleko od rodiny a především od matky, ke které necítila takové pouto, jaké by dcera zřejmě cítit měla. I proto se Kate později zapřísáhla, že ona sama tu pro svou milovanou dcerku Sabine vždycky bude… Jenomže čím je Sabine starší, tím víc ji nejasná minulost její matky zajímá – a jednoho se prostě rozhodne svou babičku Joy na irském venkově navštívit. Splněný sen o shledání vnučky a babičky se však záhy změní v horlivé pátrání po tajemství minulých let, která doteď zůstávala pohřbena…),  Poslední dopis od tvé lásky (Mimořádně silný příběh vášně, nevěry a ztráty z pera respektované britské autorky Jojo Moyesové, který získal v roce 2011 prestižní ocenění The Romantic Novel of the Year Award. Novinářka Elllie při pátrání v archivu narazí na půlstoletí starý dopis, v němž neznámý muž žádá svoji milenku, aby opustila manžela. Elllie příběh, skrývající se za dopisem, okamžitě zaujme – i ona sama má poměr se ženatým mužem.

Rok 1960. Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážné autonehodě a na nic si nepamatuje – na manžela, na své kamarády, ani na to, jaká byla ona sama. Když se však vrátí z nemocnice domů a najde tajný dopis, pomalu se začíná rozpomínat na milence, kvůli kterému byla kdysi ochotná riskovat úplně všechno.) a Jeden plus jedna (Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…) 

Toť pro měsíc květen vše, určitě bych si ráda během června pořídila nějakou tu e-knihu s sebou na dovolenou, ať i tam mám co číst. Inu uvidíme. Pořídili jste si během května také něco do své knihovny/čtečky? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča



5 komentářů:

  1. Vybrala sis moc pěkné knížky. 🙂 Četla jsem všechny tři od Jojo Moyesové - všechny jsou pěkné a myslím, že se ti budou líbit. Líbila se mi i Schovej mě v dešti - přes všechna hodnocení. Ano, je tam vidět, že je to autorčina prvotina, ale i tak se mi četla dobře.
    Jinak za květen jsem si nekoupila žádnou knížku, ale napsala jsem článek o dubnových novinkách.
    Měj se hezky, Sabi.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabčo, čtečku zatím pořád nemám, ale přemýšlím o ní. Možná letos napíšu Ježíškovi ;-). Mé přírůstky do knihovny byly jen ze spolupráce s Gradou, zato rovnou tři - Anděl smrti, Hrob a Úklid pro klid.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, myslím, že je to dobrý nápad. Já jsem teď ve výběrku na B2B manažera divize, co má na starosti právě e-knihy a audioknihy :D takže fandím i těmto formám čtení.

      Vymazat
  3. Velmi zajímavý výběr.
    Přeji hezké počtení, Sabi. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, krásné přírůstky, na Knihobotu jsi tedy skvěle nakoupila. Od Jojo jsem četla jen jednu knížku a to Jeden plus jedna a líbila se mi. Hezké počtení ♥

    OdpovědětVymazat