neděle 30. června 2024

Nákupy & Novinky za Červen - dm, TotalRetro, Rossmann, Sephora, Avon, dárky od Haničky, Knihy Dobrovský...

 Ahoj, vítám vás u dnešního nákupního článku. Tentokrát to na kosmetiku bude ve finále poměrně bohaté. Potřebovala jsem obnovit veškeré zásoby, protože se mi podařilo dostat na dno napříč kategoriemi. 

V dmku jsem se stavila cestou z jednoho pohovoru (který nakonec nedopadl z obou stran, prostě jsme si nesedli a neshodli se na některých představách a podmínkách). Na pracovním stole už mi došel krém na ruce a doma už jsem taky žádný v zásobách neměla. Vzala jsem tedy rovnou dva, jeden do práce s meruňkou a Q10 na doporučení Haničky a druhý z řady s mandlovým olejem, kde mám moc ráda tělový krém. Každý z krémů na ruce stál do 40 Kč a oba už používám. Meruňkový k tomu úplně nádherně voní, dost možná ho budu v budoucnu kupovat i jako dárek, protože ten je peckovní. Z řady s mandlovým olejem jsem si vzala i tělový krém s oleji, potřebuji nějaké takovéhle menší balení na týdenní dovolenou v Řecku, tak jsem vzala tento osvědčený za 50 Kč. 
V rámci oblečení mi dva kousky pořídil přítel, resp. on mi je zaplatil a já si je vybrala. Během dovolené ve Znojmě k pátému výročí jsme navštívili Total Retro ve Freeportu v Hatích, kam jsme zamířili do muzea Terra Technica. V obchodě v přilehlém outletu mají od gramofonových desek přes komiksy, plechové destičky, stylový nábytek, gramofony i právě pin up a rockabilly módu. Poprvé jsem tak navštívila kamenný obchod, kde jsem si mohla vyzkoušet různé značky, střihy a mají dokonce i kabelky a boty. Já si vybrala nejprve viskózové modré šaty značky Banned  s vzorem drobných bílých kytiček. Moc se mi líbila barva a ten materiál je na léto super a moc příjemný na těle. Přítel mě nabádal nechť si vyberu ještě něco tak jsem šla omrknout obuv, protože tu už si vůbec nevyberu někde na netu - mám širší nohu, ale malou velikost. Tyhle baleríny mi ale sedly jako ulité, kombinují třešňově červenou s takovou off-white bílou a mají páseček kolem kotníku, to mi vyhovuje nemám ráda jen nazouvací. Každý z kousků se pohyboval okolo 1100 Kč, ale věřím, že mi dlouho vydrží a budou dělat radost. 
Objednávala jsem samozřejmě opět v Avonu od Haničky. Z nové Avon care řady s melounem jsem si vzala krém na ruce, protože jak jsem výše psala poněkud jsem dodělala zásoby. Z výhodných nabídek jsem si vybrala tělový krém s minerály z Mrtvého moře z řady Planet spa v moc pěkném luxusním balení a krém na nohy ve velkém 150 ml balení na popraskané paty. Zkusila jsem i malý 30 ml parfémek Far Away, je to trochu těžší vůně, ale určitě jí využiju. 
Micelárku jsem už doma měla jen tu načatou a rozčesávač na vlasy též. Micelární vody jsem vzala rovnou dvě moje oblíbené pro citlivou pleť. Rozčesávač tradičně s mangem z řady pro děti, ale co hezky to voní, funguje to a nestojí to svět. Posledním kouskem mojí objednávky je sprchový gel z řady senses s názvem Dancing Skies, hodně mě překvapilo že má v sobě malé třpytečky a moc krásně voní (avizují fialku a ambru). 
Největší objednávku jsem dělala na Rossmannu, prošla jsem si hezky leták a současně probíhající akce a podařilo se mi ušetřit poměrně dost peněz a nasbírat nějaké bodíky. Opět do Řecka jsem si vybrala Astrid SUN SPF 50, protože jsem jak ředitelka vápenky a taky mám na sluníčko hodně citlivou kůži. V akci byl i deodorant od Nivey bez aluminiových solí za 74,90 Kč. Na léto jsem chtěla i nějaké letní sprcháče v tom se každoročně vyžívám. Tentokrát jsem sáhla po limitce Tropical Dream od Isany, kde má být ananas a kokos (taková pinacolada) za 24,90 Kč ten mě vůní ve finále tolik zatím nebere. Druhým kouskem je kombo meruňky a broskve a to se naopak tuze povedlo, ten vyšel na  29,90 Kč. 
Čistící oleje Lactacyd jsem si vzala rovnou dva, byly též v akci a v dmku je bohužel vyřadili z sortimentu. Jeden vyšel 84,90 Kč a mohu jedině doporučit kromě šetrné péče je super i na zklidnění po holení. Na holení tu mám tentokrát jednorázový holítka Wilkinson My Intuition Comfort Chery Blossom v balení 6+2 kusy zdarma. Přestaly mi bohužel vyhovovat hlavice v rámci mého Balea Fairytale strojku a tyhle žiletky byly opět v akci (139 Kč). Taktéž v akci byly tělové mléka Neutrogena v novém kabátku, mně se osvědičlo tohle Deep Moisture čili jsem sáhla hnedka po něm za 119 Kč. 
Jsem i na honu za novou barvou na vlasy, tentokrát budu zkoušet Syoss 6.76 Teplý měděný. Působí trochu více do zrzava, ale asi mi to nevadí, uvidíme jak bude vypadat na vlasech (149 Kč/kus). Obnovila jsem zásoby odličovače na oči, teď už za 29,90 Kč místo původních 34,90 - to se stává málo poslední roky, že by něco zlevnily a ne naopak, že? 
Hanička mi letos na jaře poslala makeup Loreál Infaillible, že na ní je moc tmavý. No a já se do něj naprosto zamilovala a už mi dochází. Trochu na slepo neb změnily značení odstínů jsem vybrala v 25% slevě odstín Porcelain tak uvidíme jestli jsem to trefila. Makeup stál 374 Kč, ale stojí za každou utracenou korunu, uvidíme tedy zda bude stejně dobrý jako ten co dodělávám, přijde mi že kromě obalu inovací prošlo i složení. Z pleťovky jsem potřebovala doplnit i pudr a bronzer, sáhla jsem po cenově dostupných kouscích značky Rival loves me, kterou navíc nemám ani prozkoušenou. V létě se můžete těšit na recenzi, kam dozajista zahrnu i řasenku z jednoho z předchozích haulů. 
Hanička je moc hodná a poslala mi i nějaké dárečky z věcí, co mi dochází i něco navíc. Dorazilo mi hydratační sérum ve spreji z řady Elseve Hyaluron Plump a pak už věci zkrášlující. Bronzer Hoola od Benefitu jsem chtěla zkusit roky, ale vždy mi to bylo líto peněz, proto Haničce moc děkuji za tenhle splněný kosmetický sen. Dále tu mám sypký pudr od značky Carter Beauty, tekutou rtěnku a nádherný letní oranžový lak na nehty od Avonu. Hani moc děkuji! 
A ještě se mi sem vloudila fotečka z Rosmann nákupu, odličovací tamponky rovnou patery po 24,90 Kč za balíček. Ty se u mě neztratí! 
Na Sephoře by mi v červenci propadal dárek za nasbírané body a to by byla škoda. Koupila jsem si tedy gelový pleťový krém značky Byoma, kterou jsem tak či tak chtěla vyzkoušet a pleťový krém bych si stejně kupovala. Kombinuje niacinamid, zelený čaj a komplex ceramidů a balení 50 ml vyšlo na 430 Kč. Jako dárek za 1 Kč jsem si vybrala můj oblíbený The Inkey List Oat Cleansing Balm, doma už mám jen jeden čistič v zásobách, další se tak určitě neztratí. Vzoreček jsem dostala Clinique Moisture Surge a Rituals tělový krém z řady Sakura.
Hanička mi nadělila mimo kosmetiky i plážovou tašku, původně jsem plánovala využít nějakou plátěnku, ale tohle je rozhodně prostornější a má i moc pěkný mořský motiv :D. 
Využila jsem i výprodeje na Dobrovském, stejně jsem tam objednávala bráchovi knížku k svátku. Pro sebe jsem si vybrala zbývající dva díly série od Avy Reed, a to sice Madly a Deeply každou za 79 Kč, no nekup to. 
Zaskočila jsem opět i do Actionu a potkala jsem tam Klárku Škodulku, snažila jsem se jí tedy při nákupu nerušit čili jsem jí neoslovila. Sama jsem si tentokrát koupila krém na ruce od Vaseline za 39,90 Kč pro zdravé ruce a silné nehty. Přihodila jsem i dvoje kotníčkové ponožky, jedny pro mě a jedny pro přítele, každé balení okolo 60 Kč. Z kosmetiky mě zaujalo ještě tělové mléko po opalování s aloe vera a mými nepříliš oblíbenými třpytkami, no jelikož píšou shimer tak to snad nebude nějak šílené a navíc to má roztomilé balení a stálo to jen 38 Kč. Další cenová pecka je i beauty blender z řady Max & More ten stojí jenom 20 Kč. 
Do Řecka abych si s sebou nemusela vézt skleněnou lahvičku séra jsem si pokoupila 4 plátýnkové masky, tři z toho již osvědčené the MASK Dr. za 20 Kč a pak jednu hydrogelovou měsíčkovou za 22,50 Kč. Ke karafě z minula měly ještě stále skleničky, neodolala jsem a dvě si vzala, kus za 35 Kč. Ještě jsem se stavila ve vedlejším Rossmannu pro tampony a odstraňovač vodního kamene do konvic a kávovarů za 19,90 Kč takto dva pytlíčky. 

A to už by bylo pro červnové nákupy vše. Myslím, že i tak byly bohaté až až a doufám, že alespoň v nějakých kategoriích mi zásoby chvíli vydrží, minimálně takové sprcháče si vedou nadějně :D  

Čím jste si za uplynulý měsíc udělaly radost vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča



5 komentářů:

  1. Sabi, musím říct, že ze všech tvých nákupů na mě svítí ty botičky - naprosto kouzelné!
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko, moc děkuju i tobě dnes již hezkou středu :D Botičky jsou snad první balerínky, co mi nedělají puchýře a netlačí mě.

      Vymazat
  2. Sabčo, moc se mi líbí ty šaty - jak vzorek, tak barva i ten střih horního dílu (předpokládám dobře áčkovou sukni?). Já v červnu využila dvě narozeninové slevy - na Rossmannu a YR, takže můj nákupní článek taky nebude úplně prázdný ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Sabi, pořídila jsi moc hezké kousky, nejvíce mě zaujal melounový krém na ruce a pak letní limitka z Rossmannu v podobě sprchového gelu. ☺♥ Od Hani jsou to top věci a alespon zahlédkout Klárku, muselo být příjemné.

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, super nákupy a ty botičky, tak ty jsou parádní 👍👍

    OdpovědětVymazat