čtvrtek 6. června 2024

Nákupy & Novinky za Květen - Action, DM, Elnino, Avon,CCC, LuvCase, Shein...

 Ahoj, vítám vás u květnových nákupů a novinek. Už je skoro na spadnutí to, že se mi zadaří psát i tenhle článek jako měsíční rubriku a ne tolik opožděně jako tomu bývalo dříve. 

Do Actionu jsem šla především pro odličovací tamponky s tím, že se alespoň podívám, co dalšího mají - výhledově jsem chtěla mrknout na sprchové gely či krémy na nohy, ale tam se mi nic nelíbilo. Odličovací tamponky jsem vzala rovnou čtvery po 22,90 Kč za balení 50 kusů, to je o 10 více než má Isana a o 2 Kč na balení levnější než Ebelin. V kosmetické uličce jsem přihodila i čelenku na skincare nebo líčení za 29,90 Kč v červeném provedení, doma mě už dvě čelenky opustily, ale po 6 letech už na to měly trochu nárok. Z masek jsem vybrala trojici "drinkových" masek s různými složkami, kus za 14,50 Kč, na ty si později dáme samostatnou recenzi. Hned u vchodu jsem narazila na krásnou karafu na vodu za 79.90 Kč tu jsem musela mít ač teď přijde zatím na půdu k ostatnímu nádobí čekajícímu na snad letošní podzimní/zimní stěhování. Za 22 Kč jsem musela pořídit i to do list, často používám i na nákupní seznam a v tomhle je poměrně dost listů. A nakonec trochu nezajímavá položka WC čistič Duck s citronovou vůní za 43,90 Kč - tahle značka mi vyhovuje vůní a čistící schopností asi nejvíc a levněji jsem jí nikde neviděla. V Actionu mají citronovou a pak tuším ocean variantu. 
DMko jsem vyřídila když jsem vezla přítele na převaz. Potřebovala jsem doplnit rychle ubývající zásoby mazadel a nějaký ten sprchový gel. Vzala jsem ověřený výživný Balea krém na ruce z Ureou za 34,90 Kč, v akci krémový sprchový gel s roztomilým obalem s ježečkem za 14,90 Kč, hyaluronové tělové sérum za 54,90 Kč a nový gel na holení z limitky Summer Joy za 39,90 Kč. 
Dělala jsem podruhé v životě objednávku na Elninu, kde jsem dělala měsíční doplňovací nákup. Vzala jsem si dvě masky na vlasy od značky X Pel jednu 3minutovou s eukalyptem a pomerančem za 46 Kč a druhou s makadamovým olejem za 70 Kč. Dekorativní kosmetiku zastupuje pouze gel na obočí od Rimmelu za 79 Kč v odstínu Medium Brown. Kubovi jsem koupila velké balení sprcháče Nivea MEN Sensitive za 112 Kč, musím zase vyčíhnout až budou někde v akci a nasyslit je.
Pro sebe jsem si pak vzala ještě odličovač na oči, tentokrát dám šanci Dermacolu a jejich Sensitive odličovači za 101 Kč. Poprvé jsem si vzala od Ziajy marshamllow tělový scrub, co mě láká už delší dobu za 169 Kč. Také měli skladem poslední kousek mé barvy na vlasy, tomu se nedalo říct ne a stála 183 Kč. Borec na konec - odlakovač na nehty opět od cenově dostupné značky X Pel za 42 Kč. Celkem jsem za objednávku na Elninu nechala 861 Kč i s poštovným. 

Dorazila mi i moje objednávka z Avonu od HaničkyHaničky. Tentokrát jsem doplnila krémy na nohy resp. krém (89 Kč)  a masku (59 Kč) - doma už mi všechny došly, dokonce už jsem nasadila krémy na ruce. Pak jsem obnovila stavy sér na vlasy - moje oblíbené s arganovým olejem (89 Kč) a reparační s kera-panthenolovým komlexem (99 Kč). Vzala jsem si opět i fixační sprej, docela rychle mi mizí - tento vyšel 129 Kč. 
Hanička mi poslala i dárek, co mi přivezla z Ománu v podobě laskomin a magnetky. Moc děkuju Hani :)) 
Dělala jsem i objednávku na Alze, objednávám tam skoro každý měsíc - hlavně kapsle do Dolce Gusta a kapsičky pro kočku. Tentokrát jsem si kromě toho brala i dva karamelové sirupy MONIN, nový AUX kabel (ten starý už mám rozlámaný) a magnetky na kryt mobilu, aby mi šel na držák do auta. Byly jsme si v Möbelixu osedat gauče, to budeme určitě letos ještě řešit, tak abychom měli představu, ale Möbelix oproti původně zvažovanému dodavateli je neuvěřitelně přepálený = opět raději podpoříme lokální firmu. Prověřujte si to, opravdu to může být levnější než řetězec. Vzala jsem si tak alespoň svíčku v parfemaci yerba maté za 150 Kč. 
Pořídila jsem si nový kryt, proto ty magnetky na něj. Tentokrát jsem si vybrala kryt od LuvCase za nějakých 289 Kč v akci ke Dni matek. Je krásný a pevný, akorát nevýhodou je, že díky plechové zadní části nelze platit mobilem - musíte kryt sundávat. Snad to značka má v plánu nějak vyřešit, jinak mají moc pěkné motivy. Vzhledem k plánované letní dovolené jsem si pořídila i kufr, resp. mamka mi ho zaplatila dopředu k narozkám. Vybrala jsem si vínový Reebok kufr ve velikosti M na CCC a vzala jsem ho když probíhala 20% akce čili vyšel jen na 1200 Kč. Mám totiž kufr akorát pro babičce a ten už má nemocný zip a určitě bych se do něj na týden nezabalila. Také jsem si zase po roce koupila "nové" pin up šaty. Na bazárku od Danily jsem si odkoupila další Doloresky od Collectif tentokrát s ananasovým motivem, už je doma mám jakožto červené s bílými puntíky. Ulovila jsem je za 600 Kč, což vzhledem k původní ceně ke dvěma tisícům je víc než slušné. 


Na SHEIN jsem si objednala  set organizérů do kufru ve vínové barvě, aby mi ladily ke kufru. Pokud sledujete Tik Tok, tak tam to teď má skoro každý a díky tomu nemusíte přehrabat celý kufr abyste něco našli. Taky jsem si vzala tabulku na jídlo, akorát je to spíš tabule, no uvidíme jak jí využiju ještě že stála pár kaček. Na dm jsem si objednala pláštěnku, protože hlásí na koncert Rybiček 48 bouřky a deštníky jsou zakázané. Brala jsem velkou černou klasickou za 199 Kč a k tomu dva flapjacky s kokosem a belgickou čokoládou. Ještě jsem objednávala věci ke kostýmu medúzy na další akci VoKuRka, ale to tu asi rozebírat úplně nebudu. 

No a to už by bylo pro květen všechno, knížky si zase ukážeme zvlášť. Čím jste si v květnu udělali radost vy? Co jste si pořídili? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča




10 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    můj nákupní článek jsi už četla. Taky jsem byla v Actionu pro vatové tamponky, tam vycházejí cenově nejlépe. Koupila jsem si i stejné plátýnkové masky a dneska bych chtěla vyzkoušet první z nich.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. ty organizéry do kufru teď taky všude vídám a připadá mi to jako strašně super věc, ale zároveň si říkám, že většinou cestuju s batohem přeplněným k prasknutí, tak si nejsem jistá, jestli bych to využila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mně se to právě hrozně líbilo na Tik Toku, ale v klidu já doteď měla pidikufr po babičce a jinak krosnu ještě z dob, kdy jsem chodila do skauta, kam jsem vše vždycky nějak našlapala i bez organizérů. To spíš, že si to teď chci udělat hezký, když už jsem upgradovala to zavazadlo.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi, to jsou parádní nákupy. Odličovací tamponky jsem z Actionu ještě nezkoušela, pořád jedu Isanu, tak zas možná potom vyzkouším i jiné. Na masky do Actionu taky ráda chodím. Na Monin sirupy mám taky zálusk, koukala jsem, že je mají ke koupi i v Cross cafe, tak konečně vyzkouším. A moc pěkný kufr jsi vybrala. Měj se krásně 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, určitě vyzkoušej až si tam půjdeš zase pro masky :D Monin sirupy jsou super, né na darmo je mají skoro všude. Jen nevím zda zrovna v Crossu budou cenově výhodné.

      Vymazat
    2. No, to si myslím, že cenově moc výhodné nebudou, jen jsem je nikde jinde v kamenné prodejně nepotkala. A objednávat lahvičku na vyzkoušení s poštovným se mi právě taky nechce.

      Vymazat
  4. Sabi, ráda jsem se podívala. Parádní kufr (snad bude takový i po cestách - letecké společnosti se s našimi krásnými zavazadly moc nemažou). Organizér do kufru jsem kupovala loni před dovolenou, super záležitost.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za komentář. No taky doufám, všichni mě od skořepinového odrazovali, mám v plánu si ho zabalit do fólie, abych ho alespoň trochu ochránila.

      Vymazat
  5. Sabčo, pořídila jsi spoustu zajímavých kousků. Ovšem top jsou šaty, ty jsou fakt krásné. Moje květnové nákupy/novinky byly hodně minimalistické (a to to ještě zachraňovaly knihy ze spolupráce).

    OdpovědětVymazat