čtvrtek 20. června 2024

wishlist

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Musím přiznat, že mi trochu dochází nápady na články - nemám natestováno úplně dost produktů na kosmetické recenze a ani načteno či nakoukáno další tituly. Proto si dneska po dlouhé době zase střihneme wishlist. Tentokrát nebude na nějaké téma dané kategorie, ale bude v něm zkrátka vše, co bych si tak nějak přála pořídit od kosmetiky přes oblečení, nějaké zážitky až po praktické věci do domácnosti. Něco bude spíše reprezentací věcí, které potřebuji než že by se jednalo o dražší vytoužené kousky. 

Začnu rovnou zážitky, ty jsou vzhledem k získaným vzpomínkám ze všeho nejcennější. Ráda bych navštívila muzikálové představení Bídníci, momentálně hrané v Goja Music Hall. Za jedno mě oslovuje ten příběh a za druhé bych ráda viděla tohle konkrétní zpracování. Dalším zážitkem je už poněkud dlouhodobější přání a to navštívit Studio Dva, konkrétně nějakou z her Patrika Hartla - samozřejmě jsem v minulosti již četla několik jeho knih a jeho hry jsou také věhlasné.  

Jeden tip už jsem dala přítelovi a to sice parfém Ocean Infini od Rituals, Rituals jako značku mám ráda a kromě toho, že mají parfémy cenově velmi přijatelné, tak mají i poměrně příjemné vonné kompozice. Tahle může někomu trochu přípomínat Cool Water od Davidoff, ale mě přijde jako ideální svěží vůně na každý den. Od Rituals bych určitě zase ocenila i něco z řady Mehr, v minulosti jsem měla třeba tělový krém a byl boží! 

Následně tu také opakovaně mám českou přírodní značku Poetiko, u nich si brousím drápky na pleťový krém pro problematickou pleť. Běžně stojí okolo 450 Kč, ale třeba na Fannu ho zrovna mají za asi 392 Kč. Ráda bych vyzkoušela i v dm poměrně čerstvou značku vlasové kosmetiky Climaplex, zejména řada Strenght & Volumě mě dost zaujala a jejich produkty mají mnou oblíbené pumpičky :-D. 
Na letošní léto bych si klidně pořídila ještě nějaké šaty, ne že bych jich doma dost neměla, ale vzhledem k tomu, že prakticky nenosím kraťasy (protože nemůžu žádné sedící a slušící na velikost 46 sehnat) tak šatů není nikdy dost. Moc se mi líbí na Mohitu tyto bílé s červenými a růžovými květinkami, působí něžným dojmem a za mě jak kdyby vypadly z nějakého Pinterestového fitu.  Už o ně co méně letní by pak byla koupě nějakého zajímavého padnoucího kostýmku. Zaujal mě na Bonprix tento královsky modrý se sakem na zavazování, žádná nudá černá nebo tlumená tmavě modrá. U černé bych se ovšem držela u dalšího Lindex svetru do mojí Lindex sbírky - už mám bledě modrý, kávový s černými proužky a růžový s volánky :-D. Stejně tak bych si znovu pořídila džegíny z Lidlu, ty moje už jsou oprané a už fakt brzo i prodřené na stehnech a na zadku a to v modrém i černém provedení. Jsou levné a neuvěřitelně pohodlné. Poslední dvě položky jsou spodní prádlo - trojice menstruačních kalhotech Snuggs v zvýhodněném setu, protože jedny jsou sakra málo a tak těžko člověk může najet jen na kalhotky a někdy je to zkrátka pohodlnější. No a druhé jsou bezešvé BAVLNĚNÉ kalhotky Victoria´s Secret. Jasně řeknete si, že bezešvé kalhotky přece seženu i levněji, no rozhodně však ne bavlněné. 
Borec na konec budou tentokrát věci do domácnosti, těch mám ještě daleko delší seznam, ale vypíchnu z něj jen těchto pět položek. Ráda bych do budoucího doma nějaké velké měkké osušky. Kamarádka má takové skvostné světlé měkoučké a do nich se zabalíte úplně celí. Já bych šla do tmavších barev, ale měkkost bych ocenila taky. Pak tu mám šedou termokonvici z Bonami tuším za nějakých 350 Kč. Když jste nemocní nebo si prostě jen chcete udělat větší várku čaje či jiného horkého nápoje, tak neznám lepší věc. Z maličkostí tu pak mám ještě cedník s pacičkami, které si roztáhnete dle velikosti vašeho dřezu. Takže pak nemusíte držet v jedné ruce cedník a v druhé hrnec s těstovinami nebo bramborami nebo čímkoliv, mají ho v Ikee. 

Sadu talířů už sice jednu máme, ale je barevné, je kameninová a rozhodně nám v případě, že se budeme s tchýní víkendy střídat ve vaření nebude stačit. Proto bych ráda i sadu do bíla, moc se mi líbí tahle z Orionu s proužky a decentními srdíčky. Že jsme tak u toho vaření už jsem sice dostala klasický ruční šlehač, co mi chybí je pak ponorný mixér - na krémové polévky, na omáčky nejlépe právě s tím sekáčkem i na oříšky, cibuli a další drobotinu. A takový trošku pro někoho možná výstřelek multifunkční hrnec (pomalý hrnec) zkrátka něco v čem uděláte v pohodě kotel vývaru aniž byste u toho museli neustále stát. Tenhle umí vařit ve vakuu (sous-vide), na páře, ale zvládne v něm i restování, domácí jogurty, má funkci odloženého startu, pomalé vaření... prostě moc fajn věcička pokud rádi vaříte a rádi si to usnadníte, navíc by měl i energeticky vycházet lépe než běžná indukční plotýnka, alespoň to o sobě tvrdí. 

No a to by byl můj seznam přání. A co na něm máte vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


6 komentářů:

  1. Sabčo, ty talíře se mi líbí a červené šaty taky. Já teď ze všeho nejvíc potřebuju regály do špajzu na chalupě, protože mít všechno jen na zemi není úplně praktické. Přehodili jsme špajz a koupelnu (takže špajz má vchod z kuchyně a koupelna s WC z chodby, což mi přijde praktičtější než opačně ;-)), takže regály ze starého špajzu nám do nového nepasují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, regály ty u nás potřebuje přítel do dílny :D Jinak věřím, že tahle změna bude nejen praktická, ale i z hlediska hygieny to je určitě lepší.

      Vymazat
  2. Sabi, moc tě chválím! Máš hezká přání a ti tví vědí, kam sáhnout, když ti chtějí udělat radost. V rodině máme wishlisty zavedené už dlouho, dobře to funguje.
    Tak ať se ti přání plní!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helčo, u nás bohužel tyhle wishlisty praktikuju jenom já a sestřenky :D jinak nikdo, ale tak líná huba - holé neštěstí. Přinejhorším se musím prostě jen zeptat a nebo něco vymyslet, mě ty dárky vcelku baví.

      Vymazat
  3. Sabi, tak to je nabušeny wishlist 🙂 Studio dva mě taky moc láká, nemám sice žádnou z her zatím vytipovanou, ale ráda bych se tam někdy podívala. Rituals je láska, o tom žádná ❤️ A pomocniky do domácnosti máš vybrané moc pěkné 👍👍

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    moc pěkné kousky. Já jsem ráda, že jsem nyní sehnala kalhotky, co jsem dlouho chtěla a měli je pořád vyprodané. Docela uvažuji nad koupí domácí pekárny a taky budu muset investovat do klimatizace, jinak doma umřu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Nákupy & Novinky narozeninové