středa 3. července 2024

Shrnutí měsíce Červen 2024 - dovolená Znojmo, zásnuby, hledání nové práce, Vodnické putování, zapíjení Míši

 Ahoj, vítám vás u dalšího měsíčního shrnutí. Tentokrát začínáme s tímto deníčkovým článkem až sedmého, ostatně mi přišlo, že se toho tolik nedělo a zatím nemám ani tolik fotek.

Prvního jsem byla navštívit dědu, protože se mi díky nachlazení nepodařilo zastavit se za ním v nemocnici. V neděli jsem byla popřát Monty ke svátku, který měla už v půlce minulého měsíce, ale co má Martínka je poněkud náročnější se setkávat, obě toho máme hodně. Martínek tentokrát nespal v kočárku a tak jsem byla úplně v šoku jak už je veliký. V pondělí po práci jsem měla nějaké zařizování v Pardubicích, tak jsem před stihla ještě vyvolat pro dědu fotku, aby měl aktuální, koupit si krém na ruce (doma už nebyl vůbec žádný) a vybrat si parfém, o který si řeknu příteli k narozeninám (v Rituals). Za odměnu jsem se pak na cestu posilnila kávou, doprava mezi čtvrtou a šestou byla vážně výživná a já navíc jela přítelovo autem, protože mi moje zrovna kontroloval. V úterý jsme si přichystali po dlouhé době vodnici a pustili jsme si Bionic dystopii na Netflixu, já si u toho stihla i předělat nehty. Lakovací okénko tedy začínáme Avonem a odstínem Everyday Pretty. Středa přiznám se patřila pohovoru do jedné společnosti v knižním prostředí, vy už víte jak to dopadlo - já zatím ne. Ostatně možnost zařadit se do výběrového řízení k práci s knihami? To jsem nemohla odmítnout! Ve čtvrtek jsem byla navštívit dědu a večer balila na letošní dovolenou s přítelem k příležitosti pátého výročí našeho vztahu. 

V pátek po obědě jsme vyrazili směr Znojmo, které jsem už nějakou dobu měla na svém seznamu míst, kam bych se v rámci České republiky ráda podívala. Vybrala jsem pobytový balíček Za Znojemskými vinaři v Hotelu Lahofer, který spadá pod stejnojmenné vinařství. Po příjezdu a ubytování jsme vyrazili směrem Enotéka znojemských vín, kam jsme měli v rámci pobytu konzumaci. Enotéka se nachází v samotném historickém centru města a nabízí 120 vzorků vín samoobslužným systémem ByTheGlass, což nás neskutečně bavilo. Nakonec jsme si zde i čtyři vína z toho jedno pro mamku vybrali a zakoupili. Mimo vín mají i další občerstvení a nápoje. Odsud jsme pak vyrazili na večeři do Tusto Znojmo, kde kromě italské kuchyně mají tankový Radegast. Já měla rizoto s hříbky, bílým vínem, parmezánem a vepřovou panenkou a Kuba panenku s houbovou omáčkou a hranolky. Jídlo bylo co by dup a bylo moc dobré, takže můžu s klidem doporučit. Potom jsme ještě vyrazili obejít město a nějaké jeho vyhlídky a v rámci Noci kostelů i ty. 

V sobotu po snídani nás čekala návštěva muzea jukeboxů a pinballů Terra Technica, nejprve jsme však zavítali do obchůdku TotalRetro ve Freeportu, kde nabízí pin up a rockabilly oblečení, boty, doplňky, plechové cedulky, nábytek, spotřebiče, gramofonové desky, komiksy, gramofony a další věci v dobovém stylu. Přítel si pořídil nové plechové cedulky do sbírky a já si vybrala nové šaty a baleríny od značky Banned. Následně jsme strávili dopoledne i kousek odpoledne v muzeu - oba nás hodně oslovilo a mít přebytečných pár set tisíc hned bychom takový jukebox brali ač nevíme kam bychom ho dali :D Vstupné do muzea je vyšší (360 Kč/osoba), ale vyplatí se. Pokud se do toho zažerete klidně tam strávíte celý den jako nic a část jukeboxů a pinballů je k mání na zahrání za tokeny. Pustíte si Elvise nebo si zahrajete pinball z 80. let ? Je to jenom na vás. Nechybí ani dobové automaty na Colu, ta už je ovšem současná v PET lahvích. Posilněni obědem v podobě burgeru s hranolkami jsme vyrazili na Vranovskou přehradu, ostatně bylo okolo třiceti stupňů, tak se nám do města hned tak vracet nechtělo. Půjčili jsme si šlapadlo a odpočinuli si na chvíli u vody, kde bylo o moc lépe. Pak jsme se vydali přejít most na druhou stranu a na druhý konec už  jsem dorazila jako ne přítelkyně, nýbrž snoubenka. V půlce mostu mě totiž Kuba požádal o ruku a já samozřejmě řekla ANO. Sice to nebude vzhledem k probíhající rekonstrukci do roka a do dne, protože bydlení je priorita č.1, ale i tak jsem ráda, že jsme se v rámci našeho vztahu posunuli. 



Potom jsme se prošli k samotné přehradě a po cestě zpět k autu jsme si koupili zmrzku. Na večeři jsme tentokrát zvolili Cappucino Pasta-Pizza-Gril, kde jsme měli asi tu nejlepší pizzu na světě a ani pivo či koktejly nevypadají vůbec špatně. Doporučuju všema deseti a určitě víc než Tusto ač Cappucino je o pár kroků dál. Následně už nás čekal jen zasloužený odpočinek a druhý den cesta domů. 

V pondělí jsem se dozvěděla, že mi neprodlouží smlouvu, takže jsem poslala ještě pár životopisů kromě výběrového řízení v němž aktuálně jsem, kdyby to náhodou neklaplo. Pro ty co nevědí aktuálně jsem se tři roky věnovala studeným kontaktům v rámci strojírenského software vybavení a akvizici. Popravdě to ani neberu jako nějaké selhání, spoustu mě to naučilo, ale na druhou stranu i já sama vnímám, že potřebuju nějaký nový impuls. Odpoledne jsem byla omrknout auto, měla jsem ho na zahradě aby mi po čištění interiéru vyschlo a takhle čisté to snad nikdy nebylo, minimálně co já to auto mám a u předchozího majitele taky ne, vzhledem k tomu, že v tom vozil ratolesti. Pak jsem vyrazila na spinning, protože se na poslední dvě lekce než budou "prázdniny" uvolnilo místo. V úterý jsem si zase předělala nehty, tentokrát na Strawberry Daiquiri od Avonu, protože už jsem je měla dost orvaný. Středu tchýně odjela na dovolenou, takže jsem odpoledne dojela nakoupit a večer jsem udělala burgery a na druhý den wok. Když už jsem byla v tom vaření připravila jsem i nakládané sýry coby jedlé dárky, při nákupu jsem to vzala do Kiku, protože do běžné zavařovačky 4 sýry nedáte a taky jsem chtěla, aby to vypadalo hezky i na oko. V pátek jsem byla od rána poněkud ve skluzu - ráno jsem potřebovala stihnout rychlý nákup pečiva a věcí k němu + brambor a vyzvednout nastřelovačku na plakáty, po práci jsem jela rozvést plakáty a ještě koupit babičce vody a následně jsem zase uklízela a vařila. Pak jsem si odpočinula u jedné epizody nových Bridgertonových a šli jsme na tři piva do hospody. V sobotu jsem od rána zase kmitala doma a povedlo se mi naprosto famózní kuře na paprice a odpoledne po dokončení úklidu jsem na chvíli navštívila Monty a konečně omrkla jejich nový byteček. 

Neděle patřila obědu u babičky, kdy kromě tradičního vývar byla kachna s bramborovým knedlíkem a zelím, koláče a ještě babička zkoušela nějaký nový recept na dort, ten už jsem neměla kam dát jaksi čili jsem neochutnala. Odpoledne jsem poprvé zkusila vířivku, ale bylo ještě chladno, tak jsem po 15 minutách ještě ráda vyrazila domů, alespoň jsem si předělala nehty, tentokrát na kombinaci vínové (Essence All-time FavouRED) s jedním nehtem třpypitývm (Dermacol). V pondělí jsem měla další pohovor a večer pak poslední lekci spinningu před "letními prázdninami" a tu jsem si teda neuvěřitelně užila. Dozvěděla jsem se také, že svůj dreamjob jsem nedostala, takže budu pokračovat v hledání dalších příležitostí, ostatně v pátek mě čekají další 2 pohovory. Mám poměrně široké rozpětí - spíše hledám něco, co mi bude v poměru mzdy a náplně práce společně s dojíždění dávat nějaký vybalancovaný mix, ty životní náklady samozřejmě rostou a do toho potřebuju šetřit na barák i na svatbu a splácet kuchyň. V úterý jsem si vyzvedla opravený hrníček z keramického ateliéru Strnad a odpoledne jsem zase vlezla do vířivky. Tentokrát už to vzhledem k panujícím teplotám bylo o moc lepší. Středa byla jediný den, kdy jsem nikam po práci nemusela takže jsem byla neprosto neužitečná zalezlá ve vířivce a pak jsem koukala na telku. Dva dny jsme šli poměrně pozdě spát, protože přítel lakoval tetě auto po bouračce a jelikož je blázen a potřeboval pak složit lakovací stan, tak to dělal na jeden zátah čili si ten den včetně dalších prací dal 18 hodinovou šichtu a já večer musela zůstat vzhůru kvůli vynášení dílů z toho stanu. A další den montoval dalších pět dílů, co mu přišlo na model Škodovky :D čili na jedné fotce můžete vidět jak to vypadá když máte doma živnostníka a chcete se někdy najíst spolu. 

V pátek jsem byla na dalších dvou pohovorech, ve finále zajímavá bude z těch dvou pouze jedna nabídka, ale alespoň jsem si vyměnila už eura na dovolenou. Brzké vstávání v kombinaci s tím horkem mi neudělalo vůbec dobře a jednu dobu mi bylo vážně na omdlení. Popravdě jsem byla už úplně vyřízená, protože každý den jsem byla v práci a do toho točila třeba 100 km denně protože pohovory, zařizování a zkrátka furt něco. Odpoledne to vypadalo na pěknou čínu, ale supercela se u nás jen protočila, spadlo pět kapek a šla zase dál. Já večer usnula u televize, měla jsem toho vážně plné zuby a v sobotu na Vodnickém putování na nás čekalo 105 putovníků čili i poté jsem byla značně znavena. Nicméně měla jsem kostým medúzy a děti u mě měly najít tři ryby či zvířata, co žijí v rybníce nebo řece, zkrátka v místních podmínkách. Potom jsme si objednali pizzu a ještě nad skleničkou chvíli poseděli na zahradě s Verčou, Míšou a Janičkou neb Míša se po nějaké době na dva týdny vrátil z Belgie zpátky do ČR. 

V pondělí odjela tchýně na dovolenou s holkama, takže tentokrát jsem měla až na ni na starosti kompletní smečku - snoubence, tchána, švagra, švagrovou, rybičky a psa... Až na jeden den jsem každý den vařila - bylo kuře s bramborem, UHO s knedlíkem neb došly okurky a tak nešlo udělat znojemskou a ve finále těstoviny se sýrovou omáčkou, vyfocené mám akorát kuře. S přítelem aktuálně koukáme na seriál You, který já už viděla, ale vůbec mi to nevadí neb patří mezi mé oblíbené. Na nehty jsem vytáhla od Avonu Peach Sorbet, můj nejnovější přírůstek do sbírky od Haničky. Ve čtvrtek nad ránem děda zemřel. Já jsem vyrazila na sestřino vyřazení ze základní školy, díky čemuž jsem nahlédla i do své bývalé základky po několika letech. Je to neuvěřitelné jak ten čas utíká a ségře to moc slušelo, já se s jejími červenými šaty pokusila sladit alespoň doplňky. S maminkou jsme poté vyrazili ještě na oběd jako za starých časů, kdy mě končila škola. Dala jsem si kuřecí steak s rajčaty a mozarellou a pečeným bramborem, k tomu levandulovou domácí limonádu. Odpoledne jsem byla na obočí u Markétky v MH cosmetic studio, tentokrát jsem poprvé zkusila laminaci, že na léto by to mohlo být fajn. 
V pátek jsme se po dlouhé době viděli ve větším počtu s naší partou, a to k příležitosti zapíjení Míši, syna našich kamarádů Davida a Ivetky. Kuba si to rozhodně užil, jeho tyhle akce dobíjí, když může být s kamarády a já jsem taky moc ráda všechny zase viděla. Dnes se chystám s tetou na Svatojánský jarmark u nás, ale o tom zase příště. Pro červen už to tady ukončím, abych vám shrnutí stihla včas vydat k přečtení. 

Červen byl doslova horská dráha z hlediska emocí, ale to se asi není čemu divit. Zkrátka bylo toho dost hodně pozitivního, ale i negativního. Snad mi další měsíce přinesou nějakou novou pracovní příležitost a víc klidu na duši, červen byl vskutku náročný. Hrozně moc děkuji mé rodině a přátelům, že mě v ničem nenechají samotnou a jsou tu pro mě. 

QUIDQUID ERIT, SUPERANDA OMNIS FORTUNA FERENDO EST

„Cokoli dá ti osud, to snášej, a zvítězíš nad ním.“

Maro Publius Vergilius


A jak jste první letní měsíc prožili vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča





2 komentáře:

  1. Sabi, měsíc si měla naplněný až po okraj, ale myslím, že všechny události zastínila žádost o ruku. Gratuluji a přeji ti/vám, ať se všechno daří!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Sabčo, gratulace k zasnoubení a držím palce, ať vyjde nějaký prima "džob", kde budou vybalancované peníze, radost z práce i časové nároky.
    A samozřejmě hezký červenec

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Červen 2024