neděle 30. června 2024

Nákupy & Novinky za Červen - dm, TotalRetro, Rossmann, Sephora, Avon, dárky od Haničky, Knihy Dobrovský...

 Ahoj, vítám vás u dnešního nákupního článku. Tentokrát to na kosmetiku bude ve finále poměrně bohaté. Potřebovala jsem obnovit veškeré zásoby, protože se mi podařilo dostat na dno napříč kategoriemi. 

V dmku jsem se stavila cestou z jednoho pohovoru (který nakonec nedopadl z obou stran, prostě jsme si nesedli a neshodli se na některých představách a podmínkách). Na pracovním stole už mi došel krém na ruce a doma už jsem taky žádný v zásobách neměla. Vzala jsem tedy rovnou dva, jeden do práce s meruňkou a Q10 na doporučení Haničky a druhý z řady s mandlovým olejem, kde mám moc ráda tělový krém. Každý z krémů na ruce stál do 40 Kč a oba už používám. Meruňkový k tomu úplně nádherně voní, dost možná ho budu v budoucnu kupovat i jako dárek, protože ten je peckovní. Z řady s mandlovým olejem jsem si vzala i tělový krém s oleji, potřebuji nějaké takovéhle menší balení na týdenní dovolenou v Řecku, tak jsem vzala tento osvědčený za 50 Kč. 
V rámci oblečení mi dva kousky pořídil přítel, resp. on mi je zaplatil a já si je vybrala. Během dovolené ve Znojmě k pátému výročí jsme navštívili Total Retro ve Freeportu v Hatích, kam jsme zamířili do muzea Terra Technica. V obchodě v přilehlém outletu mají od gramofonových desek přes komiksy, plechové destičky, stylový nábytek, gramofony i právě pin up a rockabilly módu. Poprvé jsem tak navštívila kamenný obchod, kde jsem si mohla vyzkoušet různé značky, střihy a mají dokonce i kabelky a boty. Já si vybrala nejprve viskózové modré šaty značky Banned  s vzorem drobných bílých kytiček. Moc se mi líbila barva a ten materiál je na léto super a moc příjemný na těle. Přítel mě nabádal nechť si vyberu ještě něco tak jsem šla omrknout obuv, protože tu už si vůbec nevyberu někde na netu - mám širší nohu, ale malou velikost. Tyhle baleríny mi ale sedly jako ulité, kombinují třešňově červenou s takovou off-white bílou a mají páseček kolem kotníku, to mi vyhovuje nemám ráda jen nazouvací. Každý z kousků se pohyboval okolo 1100 Kč, ale věřím, že mi dlouho vydrží a budou dělat radost. 
Objednávala jsem samozřejmě opět v Avonu od Haničky. Z nové Avon care řady s melounem jsem si vzala krém na ruce, protože jak jsem výše psala poněkud jsem dodělala zásoby. Z výhodných nabídek jsem si vybrala tělový krém s minerály z Mrtvého moře z řady Planet spa v moc pěkném luxusním balení a krém na nohy ve velkém 150 ml balení na popraskané paty. Zkusila jsem i malý 30 ml parfémek Far Away, je to trochu těžší vůně, ale určitě jí využiju. 
Micelárku jsem už doma měla jen tu načatou a rozčesávač na vlasy též. Micelární vody jsem vzala rovnou dvě moje oblíbené pro citlivou pleť. Rozčesávač tradičně s mangem z řady pro děti, ale co hezky to voní, funguje to a nestojí to svět. Posledním kouskem mojí objednávky je sprchový gel z řady senses s názvem Dancing Skies, hodně mě překvapilo že má v sobě malé třpytečky a moc krásně voní (avizují fialku a ambru). 
Největší objednávku jsem dělala na Rossmannu, prošla jsem si hezky leták a současně probíhající akce a podařilo se mi ušetřit poměrně dost peněz a nasbírat nějaké bodíky. Opět do Řecka jsem si vybrala Astrid SUN SPF 50, protože jsem jak ředitelka vápenky a taky mám na sluníčko hodně citlivou kůži. V akci byl i deodorant od Nivey bez aluminiových solí za 74,90 Kč. Na léto jsem chtěla i nějaké letní sprcháče v tom se každoročně vyžívám. Tentokrát jsem sáhla po limitce Tropical Dream od Isany, kde má být ananas a kokos (taková pinacolada) za 24,90 Kč ten mě vůní ve finále tolik zatím nebere. Druhým kouskem je kombo meruňky a broskve a to se naopak tuze povedlo, ten vyšel na  29,90 Kč. 
Čistící oleje Lactacyd jsem si vzala rovnou dva, byly též v akci a v dmku je bohužel vyřadili z sortimentu. Jeden vyšel 84,90 Kč a mohu jedině doporučit kromě šetrné péče je super i na zklidnění po holení. Na holení tu mám tentokrát jednorázový holítka Wilkinson My Intuition Comfort Chery Blossom v balení 6+2 kusy zdarma. Přestaly mi bohužel vyhovovat hlavice v rámci mého Balea Fairytale strojku a tyhle žiletky byly opět v akci (139 Kč). Taktéž v akci byly tělové mléka Neutrogena v novém kabátku, mně se osvědičlo tohle Deep Moisture čili jsem sáhla hnedka po něm za 119 Kč. 
Jsem i na honu za novou barvou na vlasy, tentokrát budu zkoušet Syoss 6.76 Teplý měděný. Působí trochu více do zrzava, ale asi mi to nevadí, uvidíme jak bude vypadat na vlasech (149 Kč/kus). Obnovila jsem zásoby odličovače na oči, teď už za 29,90 Kč místo původních 34,90 - to se stává málo poslední roky, že by něco zlevnily a ne naopak, že? 
Hanička mi letos na jaře poslala makeup Loreál Infaillible, že na ní je moc tmavý. No a já se do něj naprosto zamilovala a už mi dochází. Trochu na slepo neb změnily značení odstínů jsem vybrala v 25% slevě odstín Porcelain tak uvidíme jestli jsem to trefila. Makeup stál 374 Kč, ale stojí za každou utracenou korunu, uvidíme tedy zda bude stejně dobrý jako ten co dodělávám, přijde mi že kromě obalu inovací prošlo i složení. Z pleťovky jsem potřebovala doplnit i pudr a bronzer, sáhla jsem po cenově dostupných kouscích značky Rival loves me, kterou navíc nemám ani prozkoušenou. V létě se můžete těšit na recenzi, kam dozajista zahrnu i řasenku z jednoho z předchozích haulů. 
Hanička je moc hodná a poslala mi i nějaké dárečky z věcí, co mi dochází i něco navíc. Dorazilo mi hydratační sérum ve spreji z řady Elseve Hyaluron Plump a pak už věci zkrášlující. Bronzer Hoola od Benefitu jsem chtěla zkusit roky, ale vždy mi to bylo líto peněz, proto Haničce moc děkuji za tenhle splněný kosmetický sen. Dále tu mám sypký pudr od značky Carter Beauty, tekutou rtěnku a nádherný letní oranžový lak na nehty od Avonu. Hani moc děkuji! 
A ještě se mi sem vloudila fotečka z Rosmann nákupu, odličovací tamponky rovnou patery po 24,90 Kč za balíček. Ty se u mě neztratí! 
Na Sephoře by mi v červenci propadal dárek za nasbírané body a to by byla škoda. Koupila jsem si tedy gelový pleťový krém značky Byoma, kterou jsem tak či tak chtěla vyzkoušet a pleťový krém bych si stejně kupovala. Kombinuje niacinamid, zelený čaj a komplex ceramidů a balení 50 ml vyšlo na 430 Kč. Jako dárek za 1 Kč jsem si vybrala můj oblíbený The Inkey List Oat Cleansing Balm, doma už mám jen jeden čistič v zásobách, další se tak určitě neztratí. Vzoreček jsem dostala Clinique Moisture Surge a Rituals tělový krém z řady Sakura.
Hanička mi nadělila mimo kosmetiky i plážovou tašku, původně jsem plánovala využít nějakou plátěnku, ale tohle je rozhodně prostornější a má i moc pěkný mořský motiv :D. 
Využila jsem i výprodeje na Dobrovském, stejně jsem tam objednávala bráchovi knížku k svátku. Pro sebe jsem si vybrala zbývající dva díly série od Avy Reed, a to sice Madly a Deeply každou za 79 Kč, no nekup to. 
Zaskočila jsem opět i do Actionu a potkala jsem tam Klárku Škodulku, snažila jsem se jí tedy při nákupu nerušit čili jsem jí neoslovila. Sama jsem si tentokrát koupila krém na ruce od Vaseline za 39,90 Kč pro zdravé ruce a silné nehty. Přihodila jsem i dvoje kotníčkové ponožky, jedny pro mě a jedny pro přítele, každé balení okolo 60 Kč. Z kosmetiky mě zaujalo ještě tělové mléko po opalování s aloe vera a mými nepříliš oblíbenými třpytkami, no jelikož píšou shimer tak to snad nebude nějak šílené a navíc to má roztomilé balení a stálo to jen 38 Kč. Další cenová pecka je i beauty blender z řady Max & More ten stojí jenom 20 Kč. 
Do Řecka abych si s sebou nemusela vézt skleněnou lahvičku séra jsem si pokoupila 4 plátýnkové masky, tři z toho již osvědčené the MASK Dr. za 20 Kč a pak jednu hydrogelovou měsíčkovou za 22,50 Kč. Ke karafě z minula měly ještě stále skleničky, neodolala jsem a dvě si vzala, kus za 35 Kč. Ještě jsem se stavila ve vedlejším Rossmannu pro tampony a odstraňovač vodního kamene do konvic a kávovarů za 19,90 Kč takto dva pytlíčky. 

A to už by bylo pro červnové nákupy vše. Myslím, že i tak byly bohaté až až a doufám, že alespoň v nějakých kategoriích mi zásoby chvíli vydrží, minimálně takové sprcháče si vedou nadějně :D  

Čím jste si za uplynulý měsíc udělaly radost vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča



středa 26. června 2024

Oblíbenci za Květen & Červen 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Dnes se zase podíváme na nějaké oblíbence, co jsem zkoušela a vlastně už skoro dodělala během uplynulých dvou měsíců. 

KOSMETIKA 
X Pel Major Moisture 3 minute treatment 
Na Elninu jsem si brala dvě masky poměrně cenově dostupné značky X Pel, tahle tříminutová stála snad 50 Kč. Obsahuje extrakt z eukalyptu a pomeranče a samozřejmě někomu může připadat volně inspirovaná slavnou maskou od Aussie. Nemá nějakou výraznou vůni, je to takový tužší kondicionér a moc hezky vyhlazuje konečky. Vlasy se po použití nejen lépe rozčesávají, ale i lépe vypadají. Trochu hloupé je balení, ale je to dnes u obou produktů, zde je problém, že lahvička je hrozně tvrdá a tak se vám to pak blbě mokrýma rukama mačká. 

Dermacol Aqua  Mycí gel na obličej s mořskými řasami
Tady je balení zase neuvěřitelně měkké a jak si můžete všimnout takřka kopíruje balení jejich Aroma Ritual řady, na které už x let spousta lidí nadává a nevyhovuje jim, včetně mě. Gel z balení vyteká hrozně rychle a přijde mi, že trochu i když je tubička zavřená, přitom dneska už je tolik možností. Je to velká škoda, protože samotný gel mimo oční okolí, kde v bezprostřední blízkosti pálí, je skvělý a výborně vyčistí aniž by vysušoval a nenechává žádný povlak. Používala jsem ho hrozně ráda a dokonce jsem zvažovala, že si ho pak pořídím a přeliju do jiného balení. 

FILMY & SERIÁLY
Bridgertonovi
Seriálům samozřejmě vládla první i druhá část nových Bridgertonových, tentokrát o příběhu Penelope a Collina, ač mi tahle série přišla zatím nejslabší. Na můj vkus se tam toho dělo až moc a nevěnovala se tolik pozornosti ústřední dvojici jako předtím. 

Fallout
Fúrie Paříže
O obou seriálech už jsem mluvila ve zhlédnuto, ale neuvěřitelně mě oslovilo jejich zpracování. Fallout je na motivy známé počítačové hry a jedná se o postapokalyptický svět po atomových útocích, dostáváme se do světa v němž bohatí uprchly do tzv. vaultů, ale ani ty nejsou až tak čisté a bez záměru jak by se mohlo zdát. Naproti tomu běžní lidé na povrchu bojují s radiací, o stravu a další hmotné statky.

Fúrie Paříže je oproti tomu seriál z podsvětí Paříže, kde fúrie má udržovat rovnováhu a spravedlnost mezi mafiánskými rody. Do toho se nám úplně omylem zamotá hlavní hrdinka, která chce pouze pomstít smrt svého otce. Velmi svižný počin na jeden víkend, pro někoho na jedno odpoledne a večer. 

HUDBA


Toť moji oblíbenci za uplynulé dva měsíce, příště nás čekají už oblíbenci letní. Sama jsem zvědavá jaké produkty se do nich dostanou. 

U nás je teď momentálně klid před bouří a žene se na nás asi pěkná "čína" dle předpovědí, tak doufám že se obejdeme beze škod a samozřejmě i všichni v okolí. Je daná výstraha na supercely a extrémní počasí. Přiznávám, že se bouřek docela bojím a mám z nich respekt. Rozhodně nepatřím mezi fanoušky, co se zaujetím sledují blesky, na druhou stranu zapršet by klidně mohlo. 

Jakou písničku si teď nejčastěji pouštíte vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

neděle 23. června 2024

Balea Natural Beauty vlasovka s ibiškem a kokosovým mlékem

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, kterým zakončím recenzování podřady Natural Beauty a vlasovky vydané v rámci této série. Až na oranžovou řadu s makadamovým olejem mám tedy vyzkoušené všechny. 

Řada s extraktem z ibišku a kokosovým mlékem je určena pro suché a lámavé vlasy, což minimálně moje konečně přesně jsou. U kořínků se mi naopak vlasy docela mastí a mám citlivou vlasovou pokožku. Ani jeden z produktů neoplývá výraznou parfemací a kokos byste v ní hledali jen těžko. Neobsahují sulfáty ani silikony a seženete oba produkty do padesátikoruny za kus. Šampon docela obstojně pění oproti kolegovi z řady s mangem a daleko lépe vlasy vyčistí včetně vlasové pokožky aniž by podráždil nebo vysušoval. Kondicionér je takový spíše průměr a díky tužší konzistenci se z té láhve už od začátku neuvěřitelně blbě dostává a vždy si ho musíte sklepávat. Já ho rozhodně potřebuju dávat víc než jiných více hydratačních, předpokládám tedy, že mi opět dojde značně dřív než šampon. Efektem na mých vlasech bych je přirovnala třeba k Elsevé, je to takové nenadchne neurazí - na druhou stranu stojí méně penízků. Topkou z Natural beauty zůstává zelený čaj & bavlník, ten už ovšem pokud se nepletu není v prodeji a recenzi najdete zde

Zkoušeli jste něco z podřady Natural Beauty? A co vy na to? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


čtvrtek 20. června 2024

wishlist

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Musím přiznat, že mi trochu dochází nápady na články - nemám natestováno úplně dost produktů na kosmetické recenze a ani načteno či nakoukáno další tituly. Proto si dneska po dlouhé době zase střihneme wishlist. Tentokrát nebude na nějaké téma dané kategorie, ale bude v něm zkrátka vše, co bych si tak nějak přála pořídit od kosmetiky přes oblečení, nějaké zážitky až po praktické věci do domácnosti. Něco bude spíše reprezentací věcí, které potřebuji než že by se jednalo o dražší vytoužené kousky. 

Začnu rovnou zážitky, ty jsou vzhledem k získaným vzpomínkám ze všeho nejcennější. Ráda bych navštívila muzikálové představení Bídníci, momentálně hrané v Goja Music Hall. Za jedno mě oslovuje ten příběh a za druhé bych ráda viděla tohle konkrétní zpracování. Dalším zážitkem je už poněkud dlouhodobější přání a to navštívit Studio Dva, konkrétně nějakou z her Patrika Hartla - samozřejmě jsem v minulosti již četla několik jeho knih a jeho hry jsou také věhlasné.  

Jeden tip už jsem dala přítelovi a to sice parfém Ocean Infini od Rituals, Rituals jako značku mám ráda a kromě toho, že mají parfémy cenově velmi přijatelné, tak mají i poměrně příjemné vonné kompozice. Tahle může někomu trochu přípomínat Cool Water od Davidoff, ale mě přijde jako ideální svěží vůně na každý den. Od Rituals bych určitě zase ocenila i něco z řady Mehr, v minulosti jsem měla třeba tělový krém a byl boží! 

Následně tu také opakovaně mám českou přírodní značku Poetiko, u nich si brousím drápky na pleťový krém pro problematickou pleť. Běžně stojí okolo 450 Kč, ale třeba na Fannu ho zrovna mají za asi 392 Kč. Ráda bych vyzkoušela i v dm poměrně čerstvou značku vlasové kosmetiky Climaplex, zejména řada Strenght & Volumě mě dost zaujala a jejich produkty mají mnou oblíbené pumpičky :-D. 
Na letošní léto bych si klidně pořídila ještě nějaké šaty, ne že bych jich doma dost neměla, ale vzhledem k tomu, že prakticky nenosím kraťasy (protože nemůžu žádné sedící a slušící na velikost 46 sehnat) tak šatů není nikdy dost. Moc se mi líbí na Mohitu tyto bílé s červenými a růžovými květinkami, působí něžným dojmem a za mě jak kdyby vypadly z nějakého Pinterestového fitu.  Už o ně co méně letní by pak byla koupě nějakého zajímavého padnoucího kostýmku. Zaujal mě na Bonprix tento královsky modrý se sakem na zavazování, žádná nudá černá nebo tlumená tmavě modrá. U černé bych se ovšem držela u dalšího Lindex svetru do mojí Lindex sbírky - už mám bledě modrý, kávový s černými proužky a růžový s volánky :-D. Stejně tak bych si znovu pořídila džegíny z Lidlu, ty moje už jsou oprané a už fakt brzo i prodřené na stehnech a na zadku a to v modrém i černém provedení. Jsou levné a neuvěřitelně pohodlné. Poslední dvě položky jsou spodní prádlo - trojice menstruačních kalhotech Snuggs v zvýhodněném setu, protože jedny jsou sakra málo a tak těžko člověk může najet jen na kalhotky a někdy je to zkrátka pohodlnější. No a druhé jsou bezešvé BAVLNĚNÉ kalhotky Victoria´s Secret. Jasně řeknete si, že bezešvé kalhotky přece seženu i levněji, no rozhodně však ne bavlněné. 
Borec na konec budou tentokrát věci do domácnosti, těch mám ještě daleko delší seznam, ale vypíchnu z něj jen těchto pět položek. Ráda bych do budoucího doma nějaké velké měkké osušky. Kamarádka má takové skvostné světlé měkoučké a do nich se zabalíte úplně celí. Já bych šla do tmavších barev, ale měkkost bych ocenila taky. Pak tu mám šedou termokonvici z Bonami tuším za nějakých 350 Kč. Když jste nemocní nebo si prostě jen chcete udělat větší várku čaje či jiného horkého nápoje, tak neznám lepší věc. Z maličkostí tu pak mám ještě cedník s pacičkami, které si roztáhnete dle velikosti vašeho dřezu. Takže pak nemusíte držet v jedné ruce cedník a v druhé hrnec s těstovinami nebo bramborami nebo čímkoliv, mají ho v Ikee. 

Sadu talířů už sice jednu máme, ale je barevné, je kameninová a rozhodně nám v případě, že se budeme s tchýní víkendy střídat ve vaření nebude stačit. Proto bych ráda i sadu do bíla, moc se mi líbí tahle z Orionu s proužky a decentními srdíčky. Že jsme tak u toho vaření už jsem sice dostala klasický ruční šlehač, co mi chybí je pak ponorný mixér - na krémové polévky, na omáčky nejlépe právě s tím sekáčkem i na oříšky, cibuli a další drobotinu. A takový trošku pro někoho možná výstřelek multifunkční hrnec (pomalý hrnec) zkrátka něco v čem uděláte v pohodě kotel vývaru aniž byste u toho museli neustále stát. Tenhle umí vařit ve vakuu (sous-vide), na páře, ale zvládne v něm i restování, domácí jogurty, má funkci odloženého startu, pomalé vaření... prostě moc fajn věcička pokud rádi vaříte a rádi si to usnadníte, navíc by měl i energeticky vycházet lépe než běžná indukční plotýnka, alespoň to o sobě tvrdí. 

No a to by byl můj seznam přání. A co na něm máte vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


středa 19. června 2024

Zhlédnuto #25 - Fallout, Atlas, Zmenšování, Bionic, Díky další, Volání divočiny

 Ahoj, vítám vás u dnešní filmovo-seriálové směsky. První polovinu června jsem spíše koukala na telku než, že bych četla, takže se mi tu dnes sešlo zase šest titulů. 

Zmenšování 
Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (Cinemart)

Film má výborný námět řeknete si po přečtení oficiálního popisu a ostatně ani herecké obsazení by nebylo úplně marné. Kdyby oboje nebylo naprosto promrhané. Film se zaměřuje na tolik velkých problémů, že každý jenom okrajově lízne a víc nerozebere, dokonce ani ústřední téma zmenšování nedostalo dost prostoru. Ve finále to pak působí všechno jako jeden velký chaos a kýč. Zhlédnout se to určitě dá, ale není to nic, co bych potřebovala vidět znovu. 

Fallout
Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

Ano, tenhle seriál nás "donutil" předplatit si alespoň na nějaký čas i Prime Video a rozhodně jsme toho nelitovali. Videohru jsem nikdy nehrála s tím tedy porovnávat nemohu, ale příběh jako takový mě zaujal. Hlavní hrdinka je mladičká naivní Lucy, která vyrostla v jednom z krytů a na radioaktivní nebezpečný drsný povrch se dostává, aby našla svého uneseného otce. Objevuje při tom nemilosrdnou pravdu a překonává různé nástrahy od mutantů po radioaktivitu. Výborný seriál plný cynického humoru, kontrastů s neuvěřitelně hezky vykreslených pozadím, postavami a samotným světem. Budu se hodně těšit na další sérii, která má vyjít v roce 2025 (až!) 

Atlas 
Akční sci-fi film v ústřední roli Jennifer Lopez a slibný námět, kdy umělá inteligence začne redukovat lidstvo a je třeba ji zastavit. Tohle bylo hrozný utrpení - Jennifer na svou roli Atlas nestačí a minimálně než se do příběhu vloží Smith se chová nesnesitelně. Film působí jako laciná výplňovka, ale rozpočet tomu určitě neodpovídá, tohle mělo být vesmírně skvělé a zatím je to jen šílenáááá nuda. Naprosto nevyužitý potenciál, působí to jako by někdo vzal svůj první nápad a nikdy si to po sobě nepřečetl, neprošel, nesnažil se zjistit, co lze udělat lépe. 

Volání divočiny
Nejnovější zpracování příběhu Jacka Londona v hlavní roli s Harrisonem Fordem. Bohužel Buck a jeho psí přátelé jsou pouze digitální a to mě celý film trochu rušilo. Předlohu jsem nečetla a na dobrodrůžo mi tu chybí nějaké nebezpečí, možná je příběh trochu odlehčen pro dětského diváka, ale u takového klasiky je to svým způsobem trochu smutné. Sama bych si film zřejmě nepustila, ale zrovna šel v televizi.

Díky, další
Mladá právnička, která má za sebou bolestný rozchod, skočí po hlavě do chaotického světa moderního randění. A spolehlivou oporou jí přitom budou její nejlepší kamarádi. (Netflix)

Tohle bylo tak strašně chaotický, že jsem chvílema vůbec nechápala sled událostí - nechápala jsem, co bylo před a co bylo po nebo současně. Hrozně mě to mátlo a hlavní hrdinka mi přišla arogantní a ta příběhová linka? Působilo to jako hrozná patlanice. 

Bionic
V dystopické budoucnosti převrátí robotické protézy svět sportu naruby. Dvě soutěživé sestry se utkají ve skoku dalekém, ale vzájemná rivalita je svede na scestí. (Netflix)

Přemýšlím jak špatnou směsku tu dnes mám, když tohle musím označit za druhý nejlepší počin z dnešního výběru. Viděla jsem to dva dny zpátky a už teď si nepamatuju jména postav. Takže ústřední trojici tvoří dvě sestry a bratr - sestry obě soutěžily v skoku do dálky, nicméně Gabi měla jako malá nádor, a tak přišla o nohu a získala protézu. V této budoucnosti už protéza není handicap, naopak díky ní podáváte lepší výkony, jste silnější a lze jí využít i jako zbraň. Proto se rozvíjí i černý trh s bionickými protézami a lidé si doslova řežou končetiny, aby je mohli nelegálně získat. Čipy pro jejich řízení jsou pak kradeny technologickým společnost a ilegálně využívávány. Maria tak přestala být své sestře konkurencí a to se stalo spoustě neprotetických sportovců. Maria se naivně spojí s vůdcem gangu v rámci černého trhu a díky falešné nehodě protézu získá, to ještě netuší co za to bude muset vše obětovat. Nebylo to vyloženě špatné, alespoň vizuálně to působilo dobře a v rámci možností uceleně, ale něco mi tam chybělo. 

Za dnešek si jedničku s hvězdičkou zaslouží jen Fallout za bravurní zpracování. Trojku by dostal Bionic a ostatní počiny by byly na čtyřky a pětky. Snad příště budu mít šťastnější ruku. A co sledujete momentálně vy? Já se těším na novou sérii Sweet Tootha a na druhou část Bridgertonových aktuálně :D Samozřejmě i na Emily in Paris a další Fallout, ale to si ještě počkám. 

Sabča


neděle 16. června 2024

Masky z Actionu IV.

 Ahoj, vítám vás po dlouhé době u již čtvrtého dílu masek z Actionu. Tentokrát tu mám trojici masek s výjevy drinků na obalech, každá obsahuje dvě blahodárné složky a jedna vyšla na necelých 15 Kč. 

Já jsem teda začala maskou Power blend kombinující řepu a acai, mile mě překvapilo, že maska nemá žádnou parfemaci. Plátýnko se dalo poměrně hezky přizpůsobit obličeji a drželo. Pleť zhydratovala zhruba podobně jako moje běžně používané sérum, takže pokud hledáte něco silnějšího tady neuspějete. 

Druhá šla na paškál kurkuma a dýně, zvláštní kombinace, že? V maskách jsem se ní rozhodně ještě nesetkala. Každopádně maska byla hezky zklidňující a vyživující, dokonce jsem se po ní omylem zapomněla namazat a vůbec to nebylo znát. 

Dokonce ani kombucha a zázvor mě vůbec nezklamala a taky byla super. Celkově tahle trojice mi sedla a klidně bych je zařadila mezi Action oblíbence spolu třeba s the MASK Dr. Pokud je tam uvidíte nebojte se nějakou do košíku přihodit, ostatně za ty peníze je to super produkt.

Co jste z Actionu naposledy zkoušeli vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


čtvrtek 13. června 2024

Knižní přírůstky za Květen 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešních knižních novinek, co jsem si pořídila během měsíce lásky - během května. Typicky tu tedy bude samá romantika.

V rámci výprodejů na Luxoru jsem si pořídila první knihu, resp.e-knihu se série Bridgertonových. Vybrala jsem si díl z něhož jsme v podstatě ještě neviděli seriálové zpracování ač nás možná čeká v druhé části třetí série - Nevhodný návrh. Pořídila jsi ji za 146 Kč a jedná se o příběh Benedicta Bridgertona a Sophie Beckettové. 

Anotace: Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s „krásným princem“. Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji coby nemanželského potomka odsoudila do role služebné a zachází s ní jako s otrokyní. Teď se však Sophie v náruči šaramantního a pohledného Benedicta Bridgertona cítí přímo pohádkově. Bohužel s vědomím, že až odbije půlnoc, kouzlo vyprchá...

Trojici románů Jojo Moyesové jsem pořídila na Knihobotu za 246 Kč včetně poštovného, to je velmi slušná částka a Než jsem tě poznala je stále jeden z mých nejvíce oblíbených filmů a i kniha se mi velice líbila. Vybrala jsem si Schovej mě v dešti (Anotace: Tři generace žen, jeden příběh… Když Kate jako mladá utekla z domova, nezanechala za sebou žádné stopy. Toužila začít nový život daleko od rodiny a především od matky, ke které necítila takové pouto, jaké by dcera zřejmě cítit měla. I proto se Kate později zapřísáhla, že ona sama tu pro svou milovanou dcerku Sabine vždycky bude… Jenomže čím je Sabine starší, tím víc ji nejasná minulost její matky zajímá – a jednoho se prostě rozhodne svou babičku Joy na irském venkově navštívit. Splněný sen o shledání vnučky a babičky se však záhy změní v horlivé pátrání po tajemství minulých let, která doteď zůstávala pohřbena…),  Poslední dopis od tvé lásky (Mimořádně silný příběh vášně, nevěry a ztráty z pera respektované britské autorky Jojo Moyesové, který získal v roce 2011 prestižní ocenění The Romantic Novel of the Year Award. Novinářka Elllie při pátrání v archivu narazí na půlstoletí starý dopis, v němž neznámý muž žádá svoji milenku, aby opustila manžela. Elllie příběh, skrývající se za dopisem, okamžitě zaujme – i ona sama má poměr se ženatým mužem.

Rok 1960. Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážné autonehodě a na nic si nepamatuje – na manžela, na své kamarády, ani na to, jaká byla ona sama. Když se však vrátí z nemocnice domů a najde tajný dopis, pomalu se začíná rozpomínat na milence, kvůli kterému byla kdysi ochotná riskovat úplně všechno.) a Jeden plus jedna (Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…) 

Toť pro měsíc květen vše, určitě bych si ráda během června pořídila nějakou tu e-knihu s sebou na dovolenou, ať i tam mám co číst. Inu uvidíme. Pořídili jste si během května také něco do své knihovny/čtečky? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča



středa 12. června 2024

Nové Balea limitky a produkty

 Ahoj, vítám vás u dnešní recenze. Snažím se na kosmetice v některých kategoriích trochu ušetřit, a tak u mě uvidíte více produktů privátních značek. Dneska se díky tomu společně podíváme na čtveřici značky Balea. A že bude o co stát...

Creme-Öl Bodylotion mit Arganöl und Kirsch-Düft
Olejové tělové mléka Balea umí a to dokázala už u mandlové verze. Jinak tomu není ani u nové třešňové verze, kterou já vykoukla u Klárky Škodulky pokud se nepletu. 200 ml stojí 49,90 Kč a hydratací je srovnatelné s daleko dražšími mléky. Konzistenčně to není ani moc řídké ani žádné tužší máslo, je to prostě tak akorát. Více mi sedla jemnější parfemace mandlové verze, ta třešeň je taková podstatně agresivnější. No pokud máte třešeň rádi takovou tu chemičtější tak se vám to bude moc moc líbit. Já bych příště sáhla po variantě s mandlí, ale jinak jsem byla moc a moc spokojená. 

Glücks-moment Duschgel mit zart blumigen Duft
Na první dobrou zaujme roztomilé balení s beruškama, já sprcháč kupovala i jako dárek kamarádce k narození holčičky. Sprcháč má příjemnou květinově-ovocnou (bobulovou) vůni a kromě toho i hezky pění aniž by vysušoval. Za mě vyloženě radost se ním sprchovat a jestli už Balea vychytala to lehké vysušování, tak jí v téhle kategorii budu kupovat asi o dost častěji. Přeci jen ta cena je více než přívětivá, výběr vůní velký a každou chvíli i nové limitky s roztomilými obaly. 
Dorazily i dvě nové pěny na holení, k nimž já bývám skeptická. Balea však ladí formu i na tomto postu. Pěny kromě toho, že nádherně drží a mají bohatou konzistenci i skvěle zvláčňují a ta vůně? Ta vůně ! Růžová je taková jemně malinová utlumená právě tou levandulí, nikdy by mě nenapadlo, že to bude tak fajn kombinaci a žlutá je naopak taková dortíková slaďounká. A pěny jsou ještě levnější než jejich gely na holení, takže další dobrá zpráva pro mojí peněženku. 

Dneska je to vyloženě jedna pecka za druhou a doufám, že v tomto hodnocení budu moci pokračovat. Pořídila jsem si totiž i sprchový krémový gel s roztomilým obalem s ježečkem ve výprodeji za 15 Kč a nový už letní gel na holení s vůni citrusů za 39,90 Kč. Na ty se podíváme někdy příště. 

Co vy a Balea novinky? Zaznamenaly jste některý z těchto produktů nebo dokonce zkoušely? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča


neděle 9. června 2024

Přečteno za Květen 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešního knižního článku. V květnu jsem se opět dostala na poměrné slušné skóre na moje poměry a to čtyři knihy. Upřímně zase jsem měla takový ten ani ne dvoutýdenní záblesk, kdy čtu jako ďábel a pak v ty vytíženější dny se ke čtení zkrátka nedostávám, jinak bych toho asi zvládla i víc. 

Doufat znovu (Mona Kasten)
Jedná se o čtvrtý díl petidílné série Začít znovu, kterou jsem dostala od Haničky k svátku. Jak vidíte pomalu ale jistě se prokousávám ke konci série. Rozhodně ale plánuju od autorky číst i další knihy, už jsem si pořídila první díl série Scarlet Luck a mám v plánu i Maxton Hall - knihy i seriál. Tenhle díl byl o něco zajímavější než předchozí, díky tomu, že zde nemáme vztah mezi spolužáky, ale mezi studentkou a učitelem, čímž se liší od zbytku série. I tenhle příběh měl něco do sebe, ale předchozímu dílu nesahá po paty, alespoň za mě ne a Cítit znovu je zatím favorit série. Každý z hrdinů nějakým způsobem překonává svoji minulost a tím začíná znovu, ale Everly mi přišla občas taková hrozně přehnaná ve spoustě věcech ač jak soudit někoho, kdo si prošel domácím násilím ještě ze strany svého otce??? 

Anotace: Everly Pennová nevěří na lásku. Celé roky musela přihlížet, jak její matka trpí otcovým násilnickým chováním a jak stále více ztrácí sebe samu. Zážitky z dětství ji natolik traumatizovaly, že se rozhodla nikdy nezamilovat. To se však změní, když potká Nolana Gatese. Nolan je okouzlující, inteligentní a sexy a je to jediný člověk, před nímž Everly může být sama sebou – bez masky, kterou nosí před ostatními.
Ale Nolan je její vyučující. Je jedno, jak dobře si rozumí a jak moc ji dokáže rozesmát svým zvláštním humorem. Everly ví, že je pro ni absolutní tabu. A přesto je bezmocná proti pocitům, které v ní vyvolávají jeho slova. Noční rozhovory s ním jsou to jediné, co ji odvádí od temných myšlenek, které ji od dětství pronásledují a noc co noc jí nedovolují usnout. Jen jemu může říci, že vůbec neví, co chce od života, a že studuje jen proto, aby byla její matka šťastná.
Čím více času ubíhá, tím intenzivnější spojení mezi nimi je a tím více si Everly přeje překročit neviditelnou hranici, která ji od Nolana odděluje. Ale netuší, že za Nolanovým optimistickým přístupem k životu a nakažlivým nadšením pro literaturu se skrývá jedno tajemství. A tohle tajemství může zničit jejich lásku ještě dříve než začala....

Trable s láskou (Jules Wake) 
Caplinovou můžu ať už pod jejím jménem, tak pod pseudonymem Jules Wake, proto jsem měla předobjednanou tuto novinku ještě než vyšla. Ačkoliv kniha spadá do série S Láskou opět se liší od předchozích počinů autorky. Jess totiž neprožívá vlastní trauma z nějakého předchozího rozchodu, ona reflektuje do svého života trauma své matky a proto si do něj nechce nikoho pustit nebo mám spíš říct do svého srdce? Tak či tak příběh pro mě byl neméně čtivý a je fajn vidět, že autorka umí napsat dobrou knihu i bez cestování po všelijakých zemích. 

Anotace: Když Jess potká na zahradní párty Sama, začne to mezi nimi nebezpečně jiskřit. Hráče kriketu si ovšem nárokuje influencerka Victoria, která odmítá uznat, že se zamiloval do jiné, a hodlá mu to pořádně znepříjemnit. Jess ze zkušeností své matky moc dobře ví, jaké trauma může způsobit zlomené srdce. Ale co má dělat, když to její bije jenom pro Sama? Zaslouží si lásku, když kvůli ní musí ublížit někomu jinému? Jess ani Victoria nechtějí být „tou druhou“, ale „tou první“ může být jenom jedna z nich.

Sedm manželů Evelyn Hugo (Taylor Jenkins Reid)
Knížka, která Reid vnesla do povědomí čtenářů po celém světě a i globální bestseller. Paradoxem je, že je o smýšlené postavě, přitom vám to celou dobu přijde zcela reálné, Reid je mistryně vyprávění a její styl je současně i jejím podpisem. Knížku jsem zhltla na čtečce během dvou večerů a hned jsem musela navázat její další knihou. 

Anotace: Stárnoucí ikona Evelyn Hugo je konečně připravená povědět světu pravdu o svém životě. Když ale ke spolupráci na interview přizve zcela neznámou Monique Grantovou, překvapí tím naprosto všechny, a nejvíc samotnou Monique. Mladá novinářka pak v pracovně přepychového manhattanského bytu fascinované poslouchá Evelynin životní příběh, který začíná v padesátých letech příjezdem do Los Angeles a vrcholí koncem let osmdesátých rozhodnutím od filmu nadobro odejít. Během vyprávění o životě plném bezohledné ctižádosti a hereččiných sedmi manželstvích začíná postupně vycházet najevo, že životy obou žen jsou osudným způsobem propojeny.


Carrie Soto se vrací (Taylor Jenkins Reid)
Nejnovější román autorky odehrávající se v prostředí pro mě dosud neznámého tenisu. Carrie Soto je bývalá špičková hráčka tenisu ve sportovním důchodu a již brzy nejspíše překonaná rekordmanka. To si ovšem soutěživá Carrie nenechá jen tak protéct mezi prsty, v důchodu nebo ne stále je jednou z ikon své generace, z ikon toho krásného ladného tenisu a tak se vrací porazit o mnoho mladší soupeřku stůj, co stůl. Zabrání jí v tom nemocné koleno, věk nebo snad vzhledem k němu daleko náročnější trénink, aby se dostala zpět do formy? Já už to vím, ale vy si to můžete přečíst v téhle knize. Vypráví mimo to i další dva souběžné příběhy, neméně zajímavé. 

Anotace: Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech dob. Překonala všechny rekordy a vyhrála dvacet grandslamových titulů. Sama Carrie si myslí, že si zasloužila každý jeden z nich. Obětovala téměř vše, aby byla nejlepší, s velkou podporou otce. Javier – sám bývalý šampion – ji trénoval už od dvou let.
Ale šest let po odchodu do sportovního důchodu, v roce 1994, Carrie najednou sedí na tribunách, sleduje US Open a vidí, jak si její rekord přivlastňuje brutální, ohromující britská hráčka jménem Nicki Chan.
V sedmatřiceti letech Carrie učiní přelomové rozhodnutí vrátit se z důchodu a ještě jeden rok se nechat trénovat otcem ve snaze získat rekord zpět. I když sportovní novináři tvrdí, že ji stejně nikdy neměli rádi. I když se její tělo už nehýbe tak rychle jako dřív. A i když to znamená spolknout hrdost a trénovat s mužem, jemuž kdysi málem otevřela své srdce: s Bowem Huntleym. Stejně jako ona si i on ještě potřebuje něco dokázat, než vzdá hru definitivně.

Kdybych měla knihy seřadit vypadalo by to následovně:
1. Sedm manželů Evelyn Hugo
2. Carrie Soto se vrací
3. Trable s láskou
4. Doufat znovu

Které knihy doprovázely v měsíci lásky vás? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

Veškeré titulní stránky jsou z Databázeknih.cz, stejně tak i anotace.



čtvrtek 6. června 2024

Nákupy & Novinky za Květen - Action, DM, Elnino, Avon,CCC, LuvCase, Shein...

 Ahoj, vítám vás u květnových nákupů a novinek. Už je skoro na spadnutí to, že se mi zadaří psát i tenhle článek jako měsíční rubriku a ne tolik opožděně jako tomu bývalo dříve. 

Do Actionu jsem šla především pro odličovací tamponky s tím, že se alespoň podívám, co dalšího mají - výhledově jsem chtěla mrknout na sprchové gely či krémy na nohy, ale tam se mi nic nelíbilo. Odličovací tamponky jsem vzala rovnou čtvery po 22,90 Kč za balení 50 kusů, to je o 10 více než má Isana a o 2 Kč na balení levnější než Ebelin. V kosmetické uličce jsem přihodila i čelenku na skincare nebo líčení za 29,90 Kč v červeném provedení, doma mě už dvě čelenky opustily, ale po 6 letech už na to měly trochu nárok. Z masek jsem vybrala trojici "drinkových" masek s různými složkami, kus za 14,50 Kč, na ty si později dáme samostatnou recenzi. Hned u vchodu jsem narazila na krásnou karafu na vodu za 79.90 Kč tu jsem musela mít ač teď přijde zatím na půdu k ostatnímu nádobí čekajícímu na snad letošní podzimní/zimní stěhování. Za 22 Kč jsem musela pořídit i to do list, často používám i na nákupní seznam a v tomhle je poměrně dost listů. A nakonec trochu nezajímavá položka WC čistič Duck s citronovou vůní za 43,90 Kč - tahle značka mi vyhovuje vůní a čistící schopností asi nejvíc a levněji jsem jí nikde neviděla. V Actionu mají citronovou a pak tuším ocean variantu. 
DMko jsem vyřídila když jsem vezla přítele na převaz. Potřebovala jsem doplnit rychle ubývající zásoby mazadel a nějaký ten sprchový gel. Vzala jsem ověřený výživný Balea krém na ruce z Ureou za 34,90 Kč, v akci krémový sprchový gel s roztomilým obalem s ježečkem za 14,90 Kč, hyaluronové tělové sérum za 54,90 Kč a nový gel na holení z limitky Summer Joy za 39,90 Kč. 
Dělala jsem podruhé v životě objednávku na Elninu, kde jsem dělala měsíční doplňovací nákup. Vzala jsem si dvě masky na vlasy od značky X Pel jednu 3minutovou s eukalyptem a pomerančem za 46 Kč a druhou s makadamovým olejem za 70 Kč. Dekorativní kosmetiku zastupuje pouze gel na obočí od Rimmelu za 79 Kč v odstínu Medium Brown. Kubovi jsem koupila velké balení sprcháče Nivea MEN Sensitive za 112 Kč, musím zase vyčíhnout až budou někde v akci a nasyslit je.
Pro sebe jsem si pak vzala ještě odličovač na oči, tentokrát dám šanci Dermacolu a jejich Sensitive odličovači za 101 Kč. Poprvé jsem si vzala od Ziajy marshamllow tělový scrub, co mě láká už delší dobu za 169 Kč. Také měli skladem poslední kousek mé barvy na vlasy, tomu se nedalo říct ne a stála 183 Kč. Borec na konec - odlakovač na nehty opět od cenově dostupné značky X Pel za 42 Kč. Celkem jsem za objednávku na Elninu nechala 861 Kč i s poštovným. 

Dorazila mi i moje objednávka z Avonu od HaničkyHaničky. Tentokrát jsem doplnila krémy na nohy resp. krém (89 Kč)  a masku (59 Kč) - doma už mi všechny došly, dokonce už jsem nasadila krémy na ruce. Pak jsem obnovila stavy sér na vlasy - moje oblíbené s arganovým olejem (89 Kč) a reparační s kera-panthenolovým komlexem (99 Kč). Vzala jsem si opět i fixační sprej, docela rychle mi mizí - tento vyšel 129 Kč. 
Hanička mi poslala i dárek, co mi přivezla z Ománu v podobě laskomin a magnetky. Moc děkuju Hani :)) 
Dělala jsem i objednávku na Alze, objednávám tam skoro každý měsíc - hlavně kapsle do Dolce Gusta a kapsičky pro kočku. Tentokrát jsem si kromě toho brala i dva karamelové sirupy MONIN, nový AUX kabel (ten starý už mám rozlámaný) a magnetky na kryt mobilu, aby mi šel na držák do auta. Byly jsme si v Möbelixu osedat gauče, to budeme určitě letos ještě řešit, tak abychom měli představu, ale Möbelix oproti původně zvažovanému dodavateli je neuvěřitelně přepálený = opět raději podpoříme lokální firmu. Prověřujte si to, opravdu to může být levnější než řetězec. Vzala jsem si tak alespoň svíčku v parfemaci yerba maté za 150 Kč. 
Pořídila jsem si nový kryt, proto ty magnetky na něj. Tentokrát jsem si vybrala kryt od LuvCase za nějakých 289 Kč v akci ke Dni matek. Je krásný a pevný, akorát nevýhodou je, že díky plechové zadní části nelze platit mobilem - musíte kryt sundávat. Snad to značka má v plánu nějak vyřešit, jinak mají moc pěkné motivy. Vzhledem k plánované letní dovolené jsem si pořídila i kufr, resp. mamka mi ho zaplatila dopředu k narozkám. Vybrala jsem si vínový Reebok kufr ve velikosti M na CCC a vzala jsem ho když probíhala 20% akce čili vyšel jen na 1200 Kč. Mám totiž kufr akorát pro babičce a ten už má nemocný zip a určitě bych se do něj na týden nezabalila. Také jsem si zase po roce koupila "nové" pin up šaty. Na bazárku od Danily jsem si odkoupila další Doloresky od Collectif tentokrát s ananasovým motivem, už je doma mám jakožto červené s bílými puntíky. Ulovila jsem je za 600 Kč, což vzhledem k původní ceně ke dvěma tisícům je víc než slušné. 


Na SHEIN jsem si objednala  set organizérů do kufru ve vínové barvě, aby mi ladily ke kufru. Pokud sledujete Tik Tok, tak tam to teď má skoro každý a díky tomu nemusíte přehrabat celý kufr abyste něco našli. Taky jsem si vzala tabulku na jídlo, akorát je to spíš tabule, no uvidíme jak jí využiju ještě že stála pár kaček. Na dm jsem si objednala pláštěnku, protože hlásí na koncert Rybiček 48 bouřky a deštníky jsou zakázané. Brala jsem velkou černou klasickou za 199 Kč a k tomu dva flapjacky s kokosem a belgickou čokoládou. Ještě jsem objednávala věci ke kostýmu medúzy na další akci VoKuRka, ale to tu asi rozebírat úplně nebudu. 

No a to už by bylo pro květen všechno, knížky si zase ukážeme zvlášť. Čím jste si v květnu udělali radost vy? Co jste si pořídili? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča




středa 5. června 2024

Spotřebováno za Květen 2024

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Květnové spotřebováno bude typicky obsáhlé, ač některé kategorie budou převládat je tu od všeho něco. 

Balea Natural Beauty šampon a fluid na vlasy s avokádovým olejem a mangovým máslem
Tahle řada byla hrozně průměrná a šampon mi ze všech ze série Natural beauty přišel zatím nejslabší, docela mi to dalo ho dopotřebovat a fluid mi vlastně přišlo, že buď nic nedělal a nebo mi vlasy zatěžoval. Ani jedno bych si tedy opakovaně nepořídila.

Yves Rocher kondicionér s peptidy na objem vlasů 
Za to vlasovka Yves Rocher je moje asi vůbec nejmilejší a jak je u mě tradicí první jsem dodělala kondicionér. Byl krásně našlehaný, vyživoval, jen by ho mohlo být větší balení, protože bych na šampon spotřebovala klidně dva takto. 

Loreál EXCELLENCE Creme 4.54 Mahagonově hnědá
Sehnala jsem na Elninu poslední kus mé oblíbené barvy na vlasy a úplně mi to bodlo. Jak jsem měla alergickou reakci na Palettku tak jsem si nechala větší rozestup a už to ty vlasy potřebovaly jako sůl. Škoda, že už se tenhle odstín takřka nedá sehnat.
Balea Creme-Öl Bodylotion s arganovým olejem a třešní
Na nové Balea produkty a limitky chystám samostatný článek, čili si budete muset ještě počkat. 

Isana Argan Body Oil a CremeÖl Peeling (limitka)
Na tuhle limitku jsem psala samostatný článek, nicméně olejíček byl fajn ač 100 ml bylo na pár použití a krémový peeling jsem vůbec nepocítila, že jsem použila jak miniaturní a jemné byly obsažené částečky. 

Avon care tropical fruit multipurpose cream 
Nová Avon care řada mi taky neunikla. Jak by taky mohla, že? Parádní voňavý krém, který se během chviličky vstřebá a nedělá film na pokožce. Na léto jako dělané, já jsem si ho užila a ještě tu mám avokádový. Nejčastěji si však kupuju kakaový ač všechny jsou stejně kvalitní, rozdílem jsem především vůně. 
Avon care Floral Daydream Jasmine & glycerine soothing hand cream
Krém na ruce s výraznou čistou vůni, která mě osobně připomíná vyprané prádlo. Spotřeboval ho především přítel, ale hydratuje dobře. Na každodenní přemáznutí úplně ideální. Často v této parfemaci bývají různá sezónní balení jako právě toto. 

Avon #Girls rule krém na ruce s zeleným čajem a verbenou
Hutnější a řekla bych, že i výživnější krém z řad Avonu s příjemnou svěží vůní. Používala jsem ho i na nohy, protože už mi doma vše došlo a poradil si velmi dobře. 

Isana Nigh Beauty krém na ruce
Tady bohužel moc chválit nebudu, krém byl poměrně řídký, příliš mě neoslovila vůně a ani nijak extra nehydratoval. Byl to těžký průměr a znovu ho nepotřebuju. 

Oriflame olejíček na nehty v peru
Nenadchne neurazí, nevšimla jsem si žádného efektu. Líbilo se mi balení díky němuž aplikujete takovým štětečkem přímo na nehet. 
Avon FootWorks Extreme Cracked Heel Restoring Cream 
Můj letitý favorit už od střední školy v péči o nohy. Výborný krém s příjemnou nevtíravou vůní, moc pěkně hydratuje, poradí si už se ztvrdlou kůži ač žádný extrém už taky nepojme, tam pak pomůže už jen pedikúra. Ráda se k němu vracím a střídám to se sezonními limitkami nebo s levandulovým krémem. 

Oyess balzám na rty 
Výborný olejový balzámek na rty, krásně vyživí ač tedy udělá lehký film. Mně film nevadí používala jsem balzám hlavně na noc před spaním. Vydržel dlouho, klidně bych si ho pořídila znovu.

Essens Perfume dupe na DKNY Be Delicious
Tenhle parfém jsem koupila od kamarádky, jedná se o dupe na DKNY Be Delicious a za těch 400 nebo 450 Kč kolik stál byl fajn. Nevydržel mi celý den, ale zase za ty peníze to člověku nerve žíly. Vůně byla téměř identická a nejen, že bych si teď klidně koupila originál, ale neměla bych problém pořídit si znovu i tenhle dupe. 
tanita pěna na holení s lotusem & bavlnou
Velmi slabá pěna na holení, vůbec nedržela a bylo jí potřeba docela hodně. Znovu už bych si jí nepořídila

hebe sprchové pěny - passion fruit & lime, orange & mint, aloe vera & white clay
Všechny byly v pohodě, nejvíc mi voněla asi Passion Fruit fialová varianta. Nejsou tolik hydratační jako třeba Isana nebo Rituals, ale to ani neslibují. Pokud chcete zkusit něco nového, tak s nimi nesáhnete vyloženě vedle. 
CeraVe Foaming Cleanser For Normal to Dry Skin 
Hrozně dlouho jsem tuhle značku chtěla vyzkoušet a ve finále mě oba produkty (měla jsem ještě tělové mléko) zklamaly. Tělové mléko mělo mizernou hydrataci a cleanser byl takový hrozně hutný a než jsem ho vůbec zvládla spotřebovat tak začala rezavět ta pumpička, resp.. pružinka v ní. Už jsem se těšila až ho spotřebuju, takhle velké balení tohoto typu produktu už bych si spíše nepořídila. Během té doby se mi doma nashromáždily další třeba čtyři čističe, tak teď mám nějakou dobu čím umývat obličej.

COSRX Advanced Snail Mucin Power Essence
Výborná esence s nejen šnečím slizem, která krásně vyhladí pleť a urychluje hojení pupínků a drobých jizviček. Více jsem o ní psala zde .

Avon Deep Clean micelární voda
Další z mých letitých oblíbenců jsou micelárky od Avonu. Jsou perfektně funkční, poměrně cenově dostupné a opět s žádnou variantou nešlápnete vedle. 
ISANA odličovač na oči bez olejové složky
Další topka a tentokrát rovnou třikrát. Odličovač je na vodou rozpustný make-up, ale já málokdy mám něco voděodolného, protože i tak jsem měla problémy kolikrát dostat řasenku dolů. Navíc teď tohoto super pomocníka ještě zlevily a stojí místo 34,90 pouhých 29,90 Kč.

Dermacol Magnum řasenka
Nedělala špatný efekt a dobře se s ní pracovala, avšak v horkých dnech nebo při nějaké zátěži neměla úplně moc výdrž. Občas se mi obtiskovala.

Dermacol "zebří" linka
Tohle je u Dermacolu jedna z věcí, co naopak můžu. Zebří linku mám už tak patnáctou určitě, kupovala jsem si je i na škole. Nejsou moc drahé, dobře píšou, nedráždí mi oči a nerozpíjejí se. 
Jelikož se poslední dobou líčím každý den a opřela jsem se i do pravidelného lakování nehtů, tak tu mám tenhle měsíc dokonce šest balíčků odličovacích tamponků. Trojici Isana a trojici Alvira, kdy Alvira vychází celkově nejlevněji a vždy v Acitonu beru alespoň právě dva nebo i tři balíčky.
Guerlain Aqua Alegoria Rossa Rossa 
Vzoreček z jedné Sephora objednávky. Tuhle vůni jsem kdysi měla v plném balení a moc se mi líbila. Uvítala jsem tedy tuto drobnou připomínku. 

Co se masek týče Garnier noční je moje nejoblíbenější této značky společně s levandulovou. Organic shop masky byly naopak docela průměrné- kolagenová mi sedla víc, vitamin C mě trochu poštipkával. Isana mi nesedla vůbec měla na mě hrozně tuhé plátýnko a vůbec nedržela na obličeji, po chvíli jsem to s ní vzdala, stejně tak blbě si vedly jejich polštářky pod oči Love. Reputaci Isaně vylepšily akorát polštářky pod oči s vitaminem C a vůní pomeranče, ty byly boží a určitě si je pořídím opakovaně. 

Tak už jsme zase na konci. Už nyní můžu říct, že červen udrží tempo s předchozími měsíci, dokonce zmizí i nějaká dekorativní kosmetika. A jak to šlo v květnu vám? Na jaké polštářky pod oči nedáte dopustit? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča