neděle 7. srpna 2022

Spotřebováno #39 za Červenec 2022

 Ahoj, vítám vás u červencového spotřebována, které původně vypadalo dost skromně, ale nakonec se na poslední chvíli dost rozrostlo. Projdeme si tedy, co jsem za rušný červenec vše dopoužívala. 

Nivea Body Milk Firming Q10 plus vitamin C 
Velký tělový mlíka od Nivey mám vcelku ráda a zatím se mi nestalo, že by nějaký stálo za prd. Tohle taky nebylo vůbec špatné, akorát bacha na vitamin C je vysoce reaktivní při kontaktu s přímým slunce a to byl i můj kámen úrazu = šíleně jsem se spálila. 

Yves Rocher Koncentrovaný sprchový gel s vůni lotosu a šalvěje 
Tenhle sprcháč jsem si právě brala s sebou na dovolené, je to malé balení, ale vydrží údajně až na 40 umytí. Já ho měla dva týdny úplně v pohodě. Já bych ve vůni žádnou ze složek úplně nepoznala, ale jedná se o příjemnou svěží trochu štiplavou parfemaci. Sprcháč mě nijak nevysušoval, fakt dobře pěnil a klidně bych si ho na další dovolenou pořídila. Tenhle jsem dostala tuším od Haničky. 

Avon Senses Fruity Margarita sprchový gel 
Další dáreček od Haničky, velké balení mého oblíbeného Avon sprcháče. Dlouho jsem čekala až mi dojdou velký šampony, abych takové balení vůbec měla kam dát. Určitě bych to doporučila na léto kombinace broskve a pomeranče je osvěžující sladká pecka a v tomhle balení se i vyplatí. 

Nivea MEN Protect & Care sprchový gel 
Mám tu i jednoho zástupce pánské části, Nivea u nás vyhovuje naprosto všem chlapům v domácnosti. Znáte to ty se nenamažou ani kdyby čert na koze jel, takže jsem začala pořizovat tyhle výživnější sprcháče a všichni jsou spokojeni. 
Loreál Paris Elseve Extraordinary Clay očišťující šampon a balzám 
K téhle řadě s jíly na mastné vlasy se vracím už po několikáté a nikdy mě nezklamala, je to taková jistota po čem mezi drogérkovou vlasovkou sáhnout. Oba produkty mají mléčnou krémovou konzistenci vlasy zbaví přebytečného mazu, ale nevysuší je. 

Loreál Paris Excellence Creme 4.54 Mahagonově hnědá 
Moje nová top oblíbená barva, ještě mám doma nějaké zásoby Preference, ale pak už budu kupovat jen tuhle. Krom toho, že je levnější mi i méně dráždí vlasovou pokožku a stačí mi na dobarvení odrostů jedno balení. 

Nivea Volumen šampon na vlasy 
Miniaturka od Eriky z adventního kalendáře další z věcí, co jsem si brala na dovolenou, tentokrát na tu kratší. Šampon je čirý a má takovou svěží vůni, dobře myje i pění a vlasy po něm vypadaly dobře. 
Garnier plátýnkové masky na pleť se zeleným čajem a výtažkem z hroznových semínek
Z drogerie moje klasické oblíbené masky, teď mi je teda zdražily, ale mají příjemná plátýnka a dokážou krásně hydratovat a vyhladit pleť. Za sebe je můžu plně doporučit. 

Body Boom Coffee Scrub Coconut
Na tenhle produkt jsem psala samostatnou recenzi. K přečtení zde.

Soaphoria Ricinový Olej
Pořídila jsem si ho na podporu růstu vlasů ne na řasy a obočí, čímž je možná ještě známější. Bohužel byl příšerně hustý, smrděl a odkudkoliv ho vymýt = problém. Takže ode mě odchází prošlý a rozhodně ne spotřebovaný.

Ziaja Jeju peeling na obličej
Opět si dovolím odkázat na samostatný článek, kde se Ziaje v rámci čištění pleti věnuji. 
Balea Suchý šampon na hnědé vlasy 
Cenově dostupný suchý šampon, co nedělá bílé fleky ve vlasech a vyjde asi na 60 Kč. Nevýhodou je, že je šíleně dusivý, takže si to nastříkáte v koupelně na hlavu, vyjdete ven se nadechnout, nastříkáte další část, vyjdete ven se nadechnout a pak teprve si ty vlasy můžete nějak finálně upravit. 

Karel Hádek Hy-Intima Mycí olej pro ženy 
Tohle bylo boží! Tohle bylo prostě fakt super. Dostala jsem ho od mamky k Vánocům a krom toho, že toho stačí málo, má to dobrý balení a dobře se to dávkuje to mělo i nespočet dalších benefitů. Nevysušuje to, je to na bázi bylinek a přírodních extraktů a hlavně i když se vám udělala nějaká vyrážka ze sluníčka nebo cokoliv tak jste tím jednoduše umyly celé tělo a bylo po problému. Jasně stojí to podstatně víc než drogérková kosmetika, ale vůbec by mi nevadilo mít doma další balení nebo zkusit další jejich produkty. Kord pokud trpíte na alergie nebo máte ekzém. 

Balea pěna na holení Peachy Vibes
Nejlevnější produkt na holení, co v drogérce seženete a je plně dostačující za mě. Parfemaci jsem tam moc nezaznamenávala, ale jinak fungovala jak měla. Já jsem furt spíš fanoušek gelů, co až pak napění, ale čas od času proč nevyzkoušet pěnu, obzláště je-li to v rámci nové limitované edice. 

Balea hlavice do Fairytale holítka
Nechápu, kdo ještě v dnešní době používá jednorázové žiletky. Já, co jsem si jednou koupila tohle u čeho jen měním ty hlavice, tak bych neměnila. Jasně jednou za čas je dobrý vyměnit i to, ale ne tak často = méně odpadu. 

Lanvin Eclat d’Arpege 
Začaly mi též docházet používané voňavky, v létě se člověk voní přeci jen častěji. První na dně tu mám klasický fialový Lanvin se sladkou svěží vůní. Používala jsem ho ráda, je to taková běžná příjemná vůně, nepřijdete si jako main character, ale zase jsem se nesetkala s tím, že by někomu vadila. Vydrží vonět tak 5 hodin průměrně, pak je dobré to přestříkat. 

Klasika na konec odličovací tamponky. U nás teď byly nějaké výpadky jak v dmku tak v Kauflandu, ale už je to v pořádku. Mám tu dvoje velké Ebelin supersoft, to jsou jediný co u nás měly před tím než byl výpadek, taky jsou dražší než klasické. Jedno balení stojí 30 Kč. Levnější variantou je Bevola v Kauflandu za 17 nebo 20 Kč, na to ale přišel nejeden človíček a brzo už nebyly ani ty ke koupi. Ke konci měsíce se mi podařilo sehnat konečně ty klasické ebelin za 25 Kč, tak jsem kupovala rovnou tři balíčky. 







11 komentářů:

  1. Sabčo, slušná spotřeba. Já mám rozepsaný článek a myslím, že skončím tak u 7 kousků. Zejména krémy na ruce překvapily výdrží a nakonec mi nedošel ani jeden (a že jich mám rozdělano dost - doma v koupelně a u postele, na chalupě v koupelně a u postele, na chatě, v kabelce, v práci). Měla jset taky ten suchý šampon od Baley - mně dusí v podstatě všechno ve spreji, takže mne to u něj ani nějak nezarazilo. Jinak mi ale taky nepřišel špatný. Odličovací tamponky nejvíc kupuju v Lidlu (já tedy obvykle ty malé, ale mají i velké)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuju za komentář. Já přes léto běžně ty ruce docela flákám, ale letos se mi to vymstilo tak mi rozpraskaly dlaně, že jsem to několik dní nemohla dát dohromady. Tak teď zase poctivě mažu, ale ke dnu se neblížím zatím u žádného.

      Vymazat
  2. Jak to stíháš spotřebovat? :-D Od Elsev jsem měla šampony i kondicionery několikrát, ale nevyhovuje mi. Balea je prostě klasika, po které velice ráda sáhnu, ať se to týká čehokoliv :-) Já jsem teď ale zainvestovala do značky Hairburst.

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, hele úplně běžně já si myju vlasy obden, protože se mi hodně mastí, takže min. jedno duo šampon a kondicionér měsíčně spotřebuju a to já mám vždy šampony rozdělané dva, abych je střídala. Pak si každý den alespoň jednou dělám kompletní skincare, kterou třeba 2-3x týdně obohatím o další krok v podobě peelingu, masky nebo čehokoliv dalšího. Tamponky používám ještě s tchýní stejně jako třeba micelární vodu. A sprcháčem já nešetřím ač teda používám takovou tu houbu, aby mi to pořádně napěnilo. Já bych od Elseve ráda vyzkoušela tu novou řadu s kyselinou hyaluronovou a od Baley pak kokos. Zkoušela jsem i dražší značky, no nijak se mi to nevrátilo ta investice.

      Vymazat
  3. Šampon i kondicionér od Elseve je moje stálice. Střídám je ještě s Botanic Therapy od Garnier. Baleácké suché šampony jsem zkoušela, ale úplně mi nevyhovovaly, takže jsem zůstala u Batiste. Sice jsou dražší, ale není to zrovna produkt, který bych používala nějak často :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za komentář :-) Já když nevím co tak po nich čas od času sáhnu. Mám ráda tuhle zelenou řadu na mastné vlasy a pak ještě červenou na barvené. Taky mám v plánu si koupit příště Batiste, ale to někde online, často na ně mývá akce Elnino nebo Vivantis

      Vymazat
  4. Milá Klárko, ta zelená řada Elseve mě láká, ale bojím se, že mi bude ještě více vysušovat mé konce melírovaných vlasů. Jinak super spotřeba. : ))
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, já bych skoro řekla za zkoušku nic nedáš, ale chápu že to stojí penízky a co pak s tím viď? Na melírované řady by ti mohl sedět Dream long od Elseve, mamka má odbarvované vlasy a sedí jí a nebo taky ráda používá Pantene

      Vymazat
  5. Ahoj Sabi,
    pěkná spotřeba. Zaujal mě ten Lanvin a tvůj popis této vůně. Na mě je to totiž strašně těžká a hutná voňavka, vůbec ji nemohu mít.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, teda a není možný, že jsi měla nějakou jinou verzi? Já to vždycky i v bývalé práci lidem doporučovala jako svěží lehčí vůni. Dokonce jí i v naší rodině používá hned několik žen.

      Vymazat
  6. Tomu tedy říkám bohatá spotřeba! U mě teď jsou spotřeby skromnější :)

    OdpovědětVymazat