středa 13. prosince 2023

Koupeno díky YouTube 4. díl - Levandulová voda Purity Vision, The Ordinary Niacinamide + Zinc

 Ahoj, vítám vás u dnešní skincare recenze. Pár se jich tu zase objeví i mimo pravidelné maskové speciály. Dneska si představíme dva produkty jdoucí ruku v ruce - levandulovou vodu totiž používám vždy než nanáším jakékoliv sérum. Za séra tu mám dnes niacinamid ve směsi se zinkem.

Purity Vision Levandulová voda

Elegantní bílé lahvičky opatřené zlatou střičkou zná z beauty scény už léta každý. Nejpopulárnější varianta je růžová a hned za ní levandule. Já růže v čemkoliv mimo jako kytky nerada, sáhla jsem tedy po antiseptické levanduli. Lahvička mě vyšla na 189 Kč za 100 ml. Panečku to jsem si myslela, že je tam víc to to vydrželo poměrně dlouho. Nemile mě překvapila parfemace, to je jak kdybyste si doma vylili nějakou chemikálii, ale uvádí že vzhledem k povaze produktu (přírodní) může být parfemace proměnlivá. Kvůli té bych si to znovu nekoupila, nicméně jinak byla voda příjemná, střička funguje do poslední chvíle. Brzy již budu mít spotřebováno a nebránila bych se zkusit třeba mátovou variantu, ale do levandule pro ten pach už fakt ne. Nějaké služby v rámci antiseptičnosti levandule jsem si nevšimla - já mám posledního více než půl roku nějakou druhou pubertu, ale se skincare to příliš nesouvisí neb ať použiju, co použiju je to víceméně stejné. 

The Ordinary Niacinamide & Zinc

Nicaniamid zmenšuje póry, hydratuje a podporuje ochrannou fuknci pleti. Také regeneruje a zklidňuje. Zinek se často používá na aknózní pleť, protože právě lidem s akné zinek údajně chybí. Sérum je v matné skleněné lahvičce s kapátkem. Díky radě Eri už si nekapu přímo na obličej, ale nejprve do dlaní a kapátkem se nedotýkám kvůli možnému množení bakterií v produktu. Sérum je na pleti úplně jiné než kyselina hyaluronová - není tak viditelně hydratační za to po jeho zařazení se vám pleť začne čisti. Moje se čistí tak nějak od 12 a uklidnilo se to jen antikoncepcí, kterou jsem vloni vysadila a upřímně zvažuju dost její znovu nasazení i z jiných důvodů, ale i z tohoto. Nejvíc jsem vnímala asi rychlejší hojení pleti, když už se vytvořil nějaký pupínek. Momentálně jsem v poslední třetině a stále jsem z niacinamidu dost na rozpacích, asi bych ho potřeboval zařadit na delší dobu, abych si na něj udělala nějaký ucelenější - lepší názor. 

Suma sumárum nevím jestli bych do kteréhokoliv produktu šla z dnešního výběru znovu, ale v rámci značky bych určitě zkusila něco dalšího. V případě The Ordinary jsem zkoušela jejich kyselinu hyaluronovou a ta je výborná. 

Co vy a tyto produkty, případně složky? Zkoušeli jste? Co na to říkáte? Máte nějaké zaručené anti akné zaklínadlo? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

5 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    já jsem měla tu levandulovou vodu a vyhovovala mi. Měla jsem i mátovou, ale já nejsem fanoušek máty. Nejraději si kupuji tu růžovou.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, no já jsem z toho taková na rozpacích momentálně tak asi teď žádnou pořizovat nebudu.

      Vymazat
  2. Sabčo, já tu mám z boxu Mátovou vodu, zrovna se chystám ji začít používat :), jsem na ní zvědavá, žádný produkt od Pure vision jsem ještě neměla.

    OdpovědětVymazat
  3. Květové vody od Purity Vision jsou parádní, jedny z nejlepších!

    OdpovědětVymazat