Ahoj, po dlouhé době si střihneme nějaký ten recept. Tentokrát na tomatovou polévku, kterou jsem se snažila napodobit jednu z restaurace, kde jsem nebyla a kterou jsem nejedla čili dle popisu přítele.
V první řadě si pokrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji, poté přidáme nakrájený česnek, cibule zhruba půlka velké nebo celá malá a česneku dva stroužky. Potom, co se rozvoní česnek je čas přidat dva velká rajčata počkat než se odpaří přebytečná voda a krom koření sůl a pepř později zasypat lžící až dvěma cukru a nechat zkaramelizovat.
Přidáte litr rajčatové passaty a zhruba 3,5 decy vývaru, já dělám vždycky vše na prasáka z bujonu. Nedoporučuju to dělat ve sklenici, o víkendu jsem takhle tchýni praskla velký džbán. Necháte provařit rozmixujete do hladka, přilijete jednu smetanu, lžíci až dvě balzamika a bazalku pokud máte - já tentokrát neměla. Podáváte s mozzarellou a cákancem balzamika navrch, možno přidat i krutonky, možno k tomu udělat těstoviny. Je to velmi variabilní polévka.
Dobrou chuť
Sabča
Já zeleninové polévky vůbec nevařím - nepatří k mým oblíbencům. I když kdysi jsem měla nějakou hotovku ve skle z Brand boxu a ta nebyla úplně špatná.
OdpovědětVymazatAhoj Sabi,
OdpovědětVymazatrajčatová polévka pro mě vůbec není. Martin ji má ale rád. Já mám ráda maminčinu bramboračku se sýrem nebo klasický hovězí vývar s nudlemi.
Měj se krásně,
Hanka z ciculka.cz
Já mám tyto polévky velmi ráda, ale manžel ne, takže je takřka vůbec nedělám.
OdpovědětVymazat