středa 27. prosince 2023

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence | Beauty Of Joseon Matte Sun Stick Mugwort + Camelia

 Ahoj, vítám vás u dnešní recenze. Novinky z předchozích nákupů už se mi až na jeden produkt plně zařadily do péče, prvním z produktů byla právě tahle esence z 96% složená z filtrátu šnečího slizu.

Balení 100 ml tohoto produktu vyjde na Korejské kráse 493 Kč, na druhou stranu stačí dvě pumpičky na celý obličej a vťupkat, tedy alespoň tak to dělám já. Díky pumpičce se vám do produktu nedostávají žádný záškodníci. Jedná se o konzistenci hodně podobnou třeba kyselině hyaluronové, ale o něco gelíčkovější. Mimochodem kromě kyseliny hyaluronové šněží sekret obsahuje  kolagen, vitaminy C a E, kyselinu glykolovou a také alantoin. Není divu, že je tak vyhlášený, tyhle složky vám jinak v takhle stabilní formuli zkombinuje málokterá kosmetika. Krom toho absolutně nedráždí, naopak uklidňuje a napomáhá hojení, vyhlazuje vrásky, reguluje mastnotu pleti. Produkt nemá žádnou vůni ani zápach, je gelové tekuté konzistence a velmi rychle se vstřebává. Já ho momentálně zařazuju po séru, přeci jen je zima a více hydratace se pleti hojí a poslední dobou se mi i daleko více líbí. Když se hodně líčím, tak musím i peelingovat hlavně na čele a nose, ale jinak mám úplně spokojenou pleť po dlouhé době. Jasně s tím akné by to mohlo být ještě lepší, ale za poslední tři měsíce je to asi nejlepší stav. 

Druhým dnešním kouskem je SPFko v tuhém provedení v tyčince. Já měla s SPF vždy problém - většina mi ucpává póry a hlavně jakmile se potíte stéká do očí a neskutečně pálí. To je u tohohle naprosto zbytečná obava, ani jedno se neděje. Obsahuje pelyněk a kamélii pro jejich protizánětlivé účinky, na pleti nedělá vůbec mastný efekt díky obsahu pudrové silice a tak ho můžete v klidu použít před líčením, aniž by vám pak dělal nějaké zle s makeupem. Tyčinka se dá sehnat za 398 Kč, ale myslím, že možná v Rossmannu v nějaké akci ještě levněji. Tam se mně nikdy nepoštěstilo. Konečně mohu říct, že u nějakého SPF nemám a nebudu mít problém ho používat a určitě si ho ráda koupím, ale teda vůbec neubývá, takže to vypadá, že mi i dlouho vydrží. 

Oba produkty mohu s klidným srdcem doporučit. 

Používáte pravidelně SPF? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

5 komentářů:

  1. S Korejskou kosmetickou je teď velký boom. Já jsem ještě nevyzkoušela nic, ale docela mě překvapila cena za to SPF. Nezní to vůbec špatně :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jeden kousek neznám, ale já obecně nemám s korejskou kosmetikou moc zkušeností.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi, neznám ani jeden produkt, ale oba zní velice zajímavě. Díky za prima tipy. Doufám, že si užíváš poslední týden letošního roku. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  4. Korejskou kosmetiku mám ráda, ale mám s ní takřka minimální zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky,
    ano, ale v krému, tuhé mi moc nevyhovuje.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Přečteno za Duben 2024