čtvrtek 21. prosince 2023

Zhlédnuto #18 - Jsou světla, která nevidíme; Wasabi; To nic, drahá; Barbie

 Ahoj, vítám vás u dalšího zhlédnuta, dlouhé podzimní večery zatím seriálům a filmům přejí a nejčastěji s přítelem trávíme čas právě až večer u televize. 

Zdroje: ČSFD.cz, hollywoodreporter.com, Kinobox, ČSFD.cz

Jsou světla, která nevidíme

Minisérie, natočená podle románu oceněného Pulitzerovou cenou, sleduje příběh Marie-Laure, slepé francouzské dívky a jejího otce Daniela LeBlanca, kteří prchají z Němci okupované Paříže ve snaze uchránit vzácný diamant. Marie-Laure a Daniel jsou pronásledovaní krutým gestapákem, který se snaží získat kámen pro své vlastní sobecké cíle. Oba najdou útočiště v St. Malo, kde se usadí u samotářského strýce, jenž v rámci odboje vysílá tajné rozhlasové vysílání. V tomto kdysi idylickém přímořském městě se však Marie-Laure střetává se spřízněnou duší Wernerem, geniálním teenagerem, kterého Hitlerův režim naverboval, aby sledoval ilegální vysílání. Spolu s Marie-Laure sdílí tajné pouto a její víru v lidskost a naději v neúprosné době. (Netflix)

Spoustu lidí, co četlo knihu prská, že se jim to nelíbí a je to paskvil. Já knihu nečetla, takže mě se to líbilo velmi, ba mi to přišlo i citlivě dobově zpracované. Poplakala jsem si a zaujalo mě to. Hodnotila bych to 10/10 velmi dojemný válečný příběh. 

Wasabi

Hubert je policista se zlatým srdcem a ocelovými pěstmi. Právě těmi jedné noci inzultuje v nočním klubu nevychovaného výrostka. Vše by bylo v pořádku, kdyby ale nešlo o synáčka Hubertova nejvyššího šéfa. Incident je třeba zamést pod stůl, a proto je mu doporučena delší dovolená. Při svém posledním volnu před dvaceti lety se Hubert setkal s Japonkou Miako, svou životní láskou. Tenkrát se poprvé a naposledy cítil šťastný. Jako lidská bytost, ne jen jako policista. Miako jej ale záhy záhadně opustila. I proto bere nyní dovolenou jako šanci vnímat svět kolem sebe jinak. A brzy zazvoní telefon až z dalekého Japonska. Právní zástupce ho informuje, že Miako před několika dny zemřela. Než odešla, sepsala závěť. Odkázala mu svůj nejcennější majetek. Něco velmi speciálního. Je to víc než dědictví, víc než dar a také víc než obrovský problém... (TV Prima)

Taková ta poctivá francouzská oldschoolová komedie. Já jsem přítelovi neustále tvrdila, že mě to určitě nebude bavit, ale nakonec to nebylo vůbec špatné. Hodnotila bych 8/10. 

To nic, drahá

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let (Florence Pugh), žijící se svým manželem (Harry Styles) v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Tenhle počin Olivie Wilde jsem chtěla vidět hodně dlouho. Přítel o to moc nestál, pro něj by to bylo moc psychologické, viděl kousek a neoslovilo ho to. Mně se to hrozně líbilo, to zpracování, prostředí a ten námět z kterého vážně trochu mrazí, nečekala jsem takový závěr. 10/10 jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděla. 

Barbie

Žít v Zemi Barbie znamená být dokonalou bytostí na dokonalém místě. Pokud tedy nemáte úplnou existenciální krizi. Nebo jste Ken. (Vertical Entertainment)

Další na ženy zaměřený kousek, legendární Barbie přidali na HBO Max, tak jsem si jí hned ten víkend za čerstva pustila. Mělo to dobrý soundtrack, chytlavé vizuály a pár dobrých momentů a hlavně to poselství. Jenom jsem si občas říkala: Vážně to je ten film, z kterého jsou všichni hrozně urvaní? Hodnotila bych to 7/10. 

Co jste naposledy viděli vy? Sledujete Vánoční filmy nebo tomu necháváte tak nějak volný průběh dle nálady? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča

9 komentářů:

  1. tyjo, To nic, drahá zní hodně zajímavě, plus mám ráda Florence Pugh, je mi sympatická a myslím, že je to hodně dobrá herečka :)
    jinak my teď s přítelem koukáme skoro pořád jen na Gilmorky :D z vánočních filmů jsem toho zatím moc neviděla, jen Grinche, připadá mi, že toho ani v telce zatím moc nedávají oO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, za mě jeden z nejzajímavějších filmů, co jsem v poslední době viděla. Já jsem s těma Gilmorkama hrozný šnek, ale vlastně bych si je možná mohla pustit teď do záhlaví k psaní článků, u těch se nemusí dávat tolik pozor.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi, první dva snímky mě zaujaly, zvláště pak miniseriál. Krásný adventní čas kočko. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  3. Já ani nevěděla, že je film na Jsou světla, která nevidíme. Se musím podívat. :-) Barbie jsem neviděla, neláká mě to. Teď jsem naposledy viděla Hunger Games a dnes jdeme na Aquamana :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to si piš :) No jak se říká 100 lidí 100 chutí :)

      Vymazat
  4. Já jsem teď koukala docela málo (a v kině už jsem nebyla pěkně dlouho) . Naposledy jsem se vrátila k A. Christie a dala Rozbité zrcadlo se slečnou Marplovou a Zlo pod sluncem s H. Poirotem v televizi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to zní pěkně. Na hru dle Agathy Christie se chystáme v březnu do divadla :) Přiznám se, že jsem zvědavá, protože od Christie jsem nikdy nic nečetla, tak nevím, co čekat.

      Vymazat
  5. Neviděla jsem žádný z uvedených filmů. Jsem ráda, když mrknu teď na něco vánočního.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    naposledy jsem viděla Kurýra 3, s Martinem se hodně díváme na různé akční filmy, které baví nás oba. Viděla jsem Barbie a dost mě to zklamalo, ani tu přidanou hodnotu v nějaké hlubší myšlence tam nevidím. Je to spíše takové klišé. V kině jsem byla na české komedii Jedeme na teambuilding, která určitě žádné ocenění nevyhraje, ale docela jsem se nasmála:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat