středa 20. prosince 2023

Nákupy & Novinky - Mikuláš, první letošní dárky, Avon, Notino, Korejská krása, DM

 Ahoj, vítám vás u v podstatě by se dalo říct prosincových nákupů a novinek ač ne kompletních. Ukážeme si tu už i nějaké dárky, ale ty co donese "až Ježíšek" si nechám do samostatného článku. Tím myslím ty v období 23.12.-26.12. zde si ukážeme hlavně ty, co dorazily poštou a nějaké Mikulášské a taky pak moje nákupy. 

Od přítele jsem dostala k Mikuláši adventní kalendář se svíčkami. Ráda pálím a on mi chtěl udělat radost, jsou tam rozlišná provedení svíček - čajovky, vysoké do svícnů nebo v menších a větších skleničkách. Zatím jsem nezaznamenala, že by kterákoliv měla nějakou jó parfemaci, co by šla cítit. Ale hoří pěkně.
Od mamky jsem dostala sadu čajů Teekanne. Zmínila jsem se, že už jsem dopila ty z Lidlu a tedy by se mi nějaké vánoční a zimní už hodily. Je tam i krásný zasněžený hrneček. Pak jsem dostala od tchýně pytlík SchokoBons a dvojici KinderBueno a lízátko. Od babičky jsem dostala ozdoby, co jste mohli vidět ve shrnutí ve zmínce o Koulieru. 
Dorazil mi dárek od Eriky v podobě ponožek - těch není nikdy dost, čaje proti migréně a pár kosmetických kousků. Konkrétně jsem dostala Kneipp Goodbye Stress sprcháč - kéž by fungoval, čeká mě první zkouškové. Kombo práce, škola, rekonstrukce umí být občas dost Hello stress a vůbec ne goodbye. Od Kneippu tu jest i sůl do koupele a do třetice dvojice balzámků na rty. Moc děkuju! 
Dorazila mi i prosincová objednávka z Avonu. Jak vidíte téměř samá stálice - červený krém na nohy na tvrdé paty, rozčesávač s mangem a micelárky. Micelárky byly v báječné akci a popravdě jich teď mám doma snad pět čili předpokládám, že chvíli nebudu muset dokupovat. Nově tu mám Avon Care Berry Fusion tělový krém. Osvědčila se mi parfemace u krému na ruce, tak jsem si ho vzala i na tělo. Mimo Avon jsem na fotku dala i tělové mléko Neutrogena Intense Repair ano už jsem zase jak sušenka ač mažu denně a bylo v akci za 129 Kč. Za Avon jsem pak platila necelých 380 Kč. 

Hanička to je dárková specialistka to už dobře víte, ale zatím se nám rok od roku překonává. Tahle obří nálož věcí je od ní a nevím čím jsem si tolik krásných věcí zasloužila. Dostala jsem další knihomolskou plátěnku tentokrát Martinus, z minule mám Knižní klub. Také jsem dostala tuze pěkný povlak na polštář s motivem návrhářky Blanky Matragi. Z kosmetiky tu mám zástupce tři od mé oblíbené The Inkey List a hned dva produkty jsou mé oblíbené - kofeinový oční krém a sérum s kyselinou hyaluronovou, třetím je čistič s touto kyselinou a ten ráda vyzkouším. Dále jsem dostala nálož věcí do školy - gelovky, zvýrazňovače, permanentní fixky, penál, blbníčky čili malé papírky na poznámky, dva zápisníky s kroužkovou vazbou, korekční pásku, klipy na papíry. A abych si měla do čeho udělat kafe tak termohrnek na ten jsem zvědavá zda se mi vejde do auta do držáku, případně pro něj najdu uplatnění i mimo školní víkendy. Hrnek č.2 je keramický naprosto ideální v mých stresových chvílích já jsem totiž takový Janek, co jde do všeho po hlavě a všechno vidí nejhůř jak to jde. Ten si schovám už na barák, tady máme jaksi plno. A málem bych zapomněla svíčku v krásném růžovém keramickém kalíšku no už teď vím, že ten si až to vypálím ponechám na kafíčko. Už mám takto parádní malý puntíkatý buclák. 
V rámci tajného Santy jsem dostala vánoční hrníček v takovém pěkném minimalistickém provedení, malou Mary Kay paletku a tři rtěnky v růžové, červené a takové nude barvičce. Také jsme každá dostaly klíčenku na téma víno a já ještě od Veru dárek k narozeninám - pěnu od Lush. 
Potřebovala jsem doplnit pár kousků v rámci dekorativní kosmetiky, dva kousky už mám osvědčené a jeden jsem brala poprvé. Probíhala zrovna nějaká příjemná slevová akce na Notinu, tuším 15% nebo 23%. Vzala jsem si oblíbený Liftergloss od Maybeline v odstínu Moon za 205 Kč (ceny jsou uvedené bez slevy). Měla jsem přímo tenhle odstín a už se mi zkazil, ale nedám na ně absolutně dopustit, tak jsem si hned pořídila nové balení. Pak mi bude brzy docházet můj oblíbený The Multi-Tasker korektor od Rimmelu v odstínu Porcelain za 154 Kč, opět tedy pořizuji další balení. Zbývá nám tu makeup od Clinique Anti-Blemish Solutions. Makeup přímo určený pro mastnou pleť v elegantním čistém balení v odstínu Fresh Alabaster za 688 Kč. Zvažovala jsem původně, že bych si koupila Double Wear od Estéé, ale tam je pro mě hrozně obtížné zjistit odstín. Proto mě zaujal právě Clinique, kde jsem měla daleko větší pocit, že si vlastně zvládnu vybrat i takto online a po slevě nevycházel vůbec špatně. Pro představu já si kupuju makeup sotva jednou za rok, takže to že bude dražší mi až tak nevadí, když bude dobrý. Už jsem ho zkoušela a dělá moc pěkný přirozený efekt, řekla bych, že má spíš střední nižší krytí, ale dá se vrstvit. Díky slevovému kódu jsem ušetřila 158 Kč a celkem jsem i s poštou platila 978 Kč.  
Doplnit jsem musela i řady skincare ač něco jsem dostala od skvělé Haničky. Poprvé jsem objednávala na Korejské kráse a vybrala jsem si SPF v tyčince, ten jsem okoukla od mojí sestřenice. Je matující a hojivý, taktéž pro mastnou pleť a nestéká do očí, čili vás v nich nepálí. Používám ho ráno před líčením a ten vyšel na 398 Kč, ale zase ubývá zatím velmi pomalu a je moc příjemný. Jako běžný krém v rámci skincare tu mám další produkt Beauty of Joseon a to Dynasty Cream, složením neskutečně nabušený ale stále lehčí pleťový krém za 598 Kč. Očekávám zázraky :-D vzhledem k tomu složení, ale o tom více v nějaké recenzi. Borec na konec z hlavních produktů je filtrát šnečího slizu, docela hydratační záležitost od COSRX za 395 Kč ve velkém 100 ml balení, tohohle produktu stačí vážně málo. Abych nemusela platit poštovné přidala jsem si dvě plátýnkové masky a jako dárek jsem dostala tři vzorečky. Celkem jsem platila 1506 Kč.
Naopak za tento nákup jsem díky bodům zaplatila jenom korunu. Potřebovala jsem nějakou aviváž a u Tesori d´Oriente jsem šla už na jistotu pro příjemnou unisexovou Thalasso Therapy za 89,90 Kč. Tchýně má teď Byzantium a to taky voní skvěle. Brzy už budeme na konci zásob Avon krémů na ruce, letos nám to nějak jde a tak jsem v drogerii vzala náš oblíbený Hand Repair krém od Garnieru. Má teď nový kabátek a vychází asi 84,90 Kč. Je to dost, ale je to docela silný kalibr. Přihodila jsem dvoje odličovací tamponky za 24,90 Kč balení a z vlasovky Balea Natural Beauty s kokosem a ibiškem kus za 44,90 Kč. Už mi chybí tato a ještě jedna řada, abych měla vyzkoušené všechny Natural Beauty a doma mám ještě tu s mangem a avokádem. 

Tady bych to pro dnešek ukončila, zbytek si ukážeme zase příště a určitě se ještě můžete těšit na nějaké Co jsem dostala k Vánocům. Taky občas krom dárků pro ostatní přihodíte i něco pro sebe? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

4 komentáře:

  1. Sabčo, spousta nákupů i dárečků - samé zajímavé kousky. Nejvíc mne ale zaujal adventní kalendář se svíčkami - ten jsem ještě nikde neviděla. Já mám doma taky megakrabici od Haničky - vyhrála jsem u ní soutěž na blogu. Musím to taky vyfotit a pochlubit se ;-).

    OdpovědětVymazat
  2. adventní kalendář se svíčkama je skvělej nápad! to by se mi taky líbilo, hehe... a jinak wow, máš tu hromadu pěkných a zajímavých věcí, nejvíc mě ale zaujala ta sada pastelových gelovek, snad budou dobře psát... já si teď strašně moc oblíbila pastelové zvýrazňovače, připadá mi příjemnější, že ty barvy tolik nekřičí :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pane jo, to je věcí! Ten svíčkový kalendář je boží, ten by se mi taky líbil. Já měla klasický čokoládový.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    to se mi přesně stává - objednávám dárek a k tomu si přikoupím něco pro sebe:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat