čtvrtek 23. února 2023

Zhlédnuto #9 - Z jiného těsta, The Last of Us, Holky z červeného gauče, Smrt nás spojí

 Ahoj, vítám vás u dalších filmových a seriálových minirecenzí, opět se bude jednat o mix počinů z Netflixu a HBO Max. Od minulého dílu uplynul snad týden a já už rozepisuju další. 

Zdroje: pmgstatic.comamazonaws.comdupe.czdesiremovies.asia
Z jiného těsta
Nová drzá americká komedie, dle oficiálního popisu: Nový pár a jejich rodiny řeší lásku v moderní době, střety odlišných kultur, očekávání ze strany společnosti i generační rozdíly. Zezačátku to vypadalo slibně, i když nás s přítelem trochu minul jazyk hlavního hrdiny, kdy jsme trochu nepobírali o čem vlastně mluví a to hlavně při nahrávání jeho podcastu. Pak už se to přehouplo v béčkovou americkou komedii přepálenou úplně vším, prostě je to moc. A ten humor jakože porovnávání židů a holokaustu s Black lives matter a černošskou kulturou. Neříkám, že něco je víc nebo míň, ale hlavně to, že to nejde sakra srovnávat a už vůbec ne "ze srandy". Tohle mi úplně nesedlo. 

The Last of Us
Postapokalyptický seriál na motivy světoznámé hry s opravdu bravurním zpracováním. Já úplně moc nemusím tyhle typy seriálů, takže sleduju spíš po očku a u toho dělám něco jiného. Přítel však hrál i hru = úplně to žere. Já zatím oceňuju spíše tu detailnost zpracování a třeba třetí epizoda otevírající téma lásky v místě, kde na ní tak nějak není místo, protože samozřejmě řešíte vlastní přežití? To bylo tak dobře udělaný! 

Smrt nás spojí 
Seriál, kdy hlavní hrdinky jsou v pozici vdova (Jennifer)  a vražedkyně jejího manžela (Judy), která se jí snaží vynahradit, že po autonehodě nezastavila a proto Ted, manžel Jennifer zemřel. Jennifer odkrývá, že o svém manželovi nevěděla ani dočista tolik, jak si myslela a jak moc velký vliv měl na jejich dva syny, které z velké části vychovával. Právě Jennifer totiž byla živitelkou rodiny a díky tomu nachází oporu v Judy, která se tak nějak nachomítla. Nechápu, jak můžou být tři série, my jsme na konci první a je to hrozná nuda, takový až společenský román s thrillerovou zápletkou, která je taková dost uťáplá. 

Holky z červeného gauče
Na závěr další počin Alexe Piny, tvůrce Papírového domu nebo taky Vis & Vis, které jsou bezesporu mými nejoblíbenějšími seriály za poslední roky. Tentokrát máme ústřední partu prostitutek, technicky vzato obětí obchodu s bílým masem až na jednu vyjímku, která utíká od svého pasáka. Jedna těhotná, druhá nešťastně zamilovaná a třetí feťačka a všechny snad úplně blbý. To mě strašně rozčilovalo hlavně teda Coral, která se snad v každý zásadní moment sjela a všechno podělala. Jinak je vidět typický rukopis Piny, kdy Romeo (pasák) neskutečně přípomíná Berlína typem charakteru. Tohle bylo takový nahoru dolu, mělo to slabý i světlý momenty, ale vyloženě jsem se u toho nenudila. 

No a to by bylo pro dnešek vše. A co sledujete momentálně vy? Dejte mi vědět do komentářů :) 
Sabča


2 komentáře:

  1. Ahoj Sabi,
    všechny seriály a filmy znám z popisu, ale neviděla jsem je ani jeden z nich kompletně. Buď mě vůbec nelákají nebo mě nebavily.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Neznám ani jeden, ale o The Last of us jsem slyšela mnohé, ale neviděla :-) Já teď sleduji spíše reality show a náš český seriál Zlatou Labuť :-) Jo a byli jsme v kině na Ant-Manovi.

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024