sobota 14. ledna 2023

Vypáleno #1

 Ahoj, vítám vás u prvního čistě svíčkového článku, v prosinci jsem se s pálením rozšoupla a mám tu hned pět kousků. Rozhodla jsem se proto věnovat svíčkám tentokrát samostatnou verzi spotřebována. 

Yankee Candle Sweet Plum Sake 
Švestková svíčka, kterou jsem si vybírala na Zootu, kdy jsem nevěděla, co jiného vzít a chtěla jsem ty kredity vybrat. Voní trochu jako nějaké bonbony, velmi sladce s takovým kyselým akcentem. Vyhořela mi poměrně rychle, ale zase nebyl problém s tvorbou vonného jezírka. 

Oriflame Gordani Gold Essenza svíčka 
Oriflame začala experimentovat se svíčkami, zatím se daly sehnat akorát v rámci omezených akcí pro brand partnery. Já si ulovila za 139 Kč tuhle a byla docela fajn na to, že to jsou první, co značka vypustila. Vůni jsem po zapálení příliš necítila, ale jinak vše v pohodě. Jedná se navíc o sójový vosk. 
Hello Brendype Vánoční
Podpořila jsem i nějaké menší podnikatele a z objednávky jsem hnedka pokřtila vánoční svíčku a ani do Vánoc mi nevydržela. Jedná se taky o sojové svíčky. Trošku hloupé jsou tam právě dekorace z koření a pomeranče, který samozřejmě chytnou a pak to smrdí... Já bych si jí znovu už nekoupila za ty peníze můžu mít lepší svíčku, co bude po zapálení vonět, nebudou v ní hořet dekorace a vydrží déle. Mě to prostě zklamalo. 

Juicy Cherries 
Značku si tu nepamatuji popravdě, jednalo se o svíčku se silnou třešňovou vůní, po zapálení tolika nevoněla, ale zde mi to ani tolik nevadilo. Jinak byla docela rychle pryč. 

Schminka Pohodička
Tuhle svíčku jsem dostala od kolegy, jeho přítelkyně má právě kosmetickou značku Schminka. I po zapálení lehce voněla, vydržela hořet docela dlouho na to kolik je tam vosku. Tady vše fungovalo za mě jak mělo a ráda je podpořím koupí nějakých jejich svíček. 

A co vy jste pálily během prosince? Dejte mi vědět do komentářů :-)

Sabča


12 komentářů:

  1. Sabčo, já stejný článek postla včera :D, tak můžeš kouknout.
    Svíčka od Schimky vypadá zajímavě. Škoda toho koření ve vánoční svíčce, mám pocit, že jsem kdysi měla svíčku s kávovými zrny a ta nesmrděla.
    Teď doma pálíme klasickou svíčku bez vůně a a ve svícínku na čajovky naopak voňavé čajovky. Myslím, že moje vypáleno bude znova poměrně brzo - svíčku bez vůně už máme vypálenou skoro celou a jednu jsme vypálili na konci roku a ty voňavé čajovky už taky pomalu dodělávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, určitě a ráda se podívám. Já už mám v zásobách poslední trojici svíček, ale dvě z toho jsou naštěstí fakt velký, tak uvidíme jak vydrží a nevydrží. Odpovídám ti na komentář a zrovna sepisuju už další vypáleno :-D

      Vymazat
  2. Z tvých uvedených neznám ani jednu, ale sama mám doma pořádnou zásobu svíček, tak pálím jak o život :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, já teď pokaždé když už vím, že budu doma tak jdu automaticky zapálit svíčku :-D zásoby už se mi ovšem tenčí.

      Vymazat
  3. Já pálím převážně jen Yankee svíčky :) Občas dostanu od někoho nějakou no name nebo třeba Air Wick, ale YC u mě určitě vede.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to se nedivím jsou super a alespoň mně teda zatím vždy provoněly.

      Vymazat
  4. Já během prosince střídala svíčky od Yankee Candle a od Rozvoněno :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to je super! Rozvoněno mám taky v merku a mimo jsem zvažovala i vosky zkusit, mám doma aromalampu, ale nějak mě víc táhnou svíčky :-D

      Vymazat
  5. Milá Sabi, Schminku jsem objevila díky Tobě a taky bych si nějaký produkt vybrala. : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, tak to ještě počkej budu dělat nejspíš recenzi na všechny produkty, co jsem dostala.

      Vymazat
  6. Ahoj Sabi,
    Schmina zní době, to bych taky ráda vyzkoušela. Jinak mě zaujala i ta švestková svíčka, to by byla vůně pro mě. Já nyní pálím Heart & Home a jsem spokojená.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sabi,
    o svíčkách jsem už na blogu psala samostatné články, tak se můžeš mrknout tam. Z tvého výběru mě nejvíce zaujaly ty první dvě - švestková Yankee Candle a Oriflame. Kdybych na ně někde na razila, ráda si je pořídím.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat