čtvrtek 12. ledna 2023

Nákupy & Novinky - Dr. Max, Zoot, Oriflame, Knihy Dobrovský, H&M, Evona, Makeup.cz

 Ahoj, vítám vás u prvních letošních nákupů, nebudu mlžit najdou se tu ještě nějaké nákupy z minulého roku, ale už jsem je jaksi neměla kam dát, takže vám je ukážu tady. 

Na lékárně Dr. Max probíhala 20% sleva na celou značku Madara při nákupu nad 1000 Kč, což není vůbec těžký, když běžně v plné ceně stojí jeden produkt okolo 400 Kč. Já jsem jejich Grow řadu s liškami a kopřivou na růst vlasů měla na wishlistu díky Janě Hrmi, takže tohle pro mě bylo znamení k nákupu. Vzala jsem si šampon (479,00 Kč před slevou) a kondicionér (409, 00 Kč před slevou) já stejně ty další přípravky zas tak pravidelně nevyužívám, takže jsem vzala tyto typy produktů. Abych získala slevu přihodila jsem ještě jejich Opalovací krém s obsahem rostlinných kmenových buněk a antioxidanty SPF30 (419 Kč před slevou). Celkem jsem na tomhle nákupu ušetřila 261 Kč. 
Doplnit jsem potřebovala i arzenál spodního prádla, původně jsem chtěla vybrat něco v rámci předvánočních nákup s babičkou, ale všechno bylo buď úplně šílený nebo ještě dražší než kalhotky právě od Calvina, které mám ještě navíc už osvědčené, že drží a jsou pohodlné. Abych doma neměla samé černé tak jsem tentokrát šáhla po triu šedá, pruhy a červená. Jedny mě vyšly na 267 Kč, což je jenom o 17 Kč více než kalhotky, co se mi líbily v Lindexu. 
V posledním Oriflame katalogu roku 2022 jsem si vybrala dvě věci, ale tentokrát jsem si brala i sadu za 150 Kč pro poštovné zdarma. Když je na výběr dát 115 za poštovné a nemít nic a nebo dát 150 Kč za set produktů, tak je volba jasná. V setu bylo tělové mléko Miss Giordani a tělový sprej Giordani Gold Essenza, oba produkty nejspíš poputují do dárkové krabice. Pro sebe ještě před tím než jsem věděla, že produkty na čištění pleti dostanu jsem si objednala čistící gel z řady Urban Guard 3D z které jsem už měla krémy a sérum a vše mi moc vyhovovalo. No a na Vánoce a Silvestr jsem pak sáhla po stříbrných tekutých linkách. Celkem mě to vyšlo 208 Kč, protože set na poštovné se mi zaplatil z provize. 
Doma jsem vypálila všechno, co mi padlo pod ruku (čti všecky svíčky, co jsem našla) takže jsem po dlouhé době zavelela,  že zase podpořím nějakou malou podnikatelku. Tentokrát jsem si vybrala Péťu Brandovou neboli Hello Brendype, která působí na Instagramu a mimo to byla součástí několika Mint marketů. Vybrala jsem si u ní vánoční svíčku s pomerančem, hřebíčkem a muškátovým oříškem a pak následně bucláček s růženínem a jemnou vůní granátového jablka. Za obě svíčky jsem i s poštou dala 749 Kč. 

Dočetla jsem už skoro všechny domácí zásoby knih, vyrazila jsem tím pádem na lov na e-shop Knihy Dobrovský. Na předvánočních nákupech s babičkou mě zaujala Daisy Jones & The Six a ještě, že jsem jí za plnou cenu 356 Kč nekoupila, sehnala jsem jí ve výprodeji za asi 50 nebo 60 Kč a to už je sakra znát. Za plnou cenu jsem si pak vzala další Caplinovou pod pseudonymem Jules Wake, tentokrát S láskou z Říma. 
Křuply mi džíny, jedny z těch co jsou mi jak jinak než nejpohodlnější. Do toho mi přišla sleva na H&M 25% na jeden kousek, takže jsem jí tam rovnou bouchla a tyhle pěkný světle modrý džíny s vysokým pasem mě vyšly ani ne na 400 Kč. Přihodila jsem bílou košili, co se mi nepodařilo ulovit během předvánočních nákupů, taktéž okolo 400 Kč. Košile je teda hodně velká a to jsem si brala Lko, vůbec si nedokážu představit jak velká musí být ta oversized verze, no co už nechám si jí. Džíny jsou normální délka a mě jsou teda dost nad kotníky, ale taky si je nechám. Hold do nich vezmu na zimu nějakou vysokou ponožku a botu. 
Vzhledem ke krutým prosincovým mrazíkům jsem si po letech zase pořídila punčocháče, což s mojí výškou je docela problém, u většiny značek skončím s rozkrokem v půli stehen a čus šlus. Hodně se mi skrze punčochy, punčocháče osvědčila Evona, která je navíc prakticky lokální, protože se jedná o chrudimskou firmu. Jedny jejich punčocháče vyjdou na dvě stovky, vzala jsem si rovnou dvoje abych měla na střídání, když budou jedny v pračce. 
Mezi svátky jsem ještě spěchala do DMka pro nějaké věci, co mi doma došly. V první řadě jsem zabrousila pro své oblíbené dvoukrokové masky na nohy, kousek za 27,90 Kč. Dochází mi už i kapky na rychlejší uschnutí laku od essence, takže další balení za 55 Kč. Stejně tak bylinkový čaj od Lerosu Klidná menstruace za 47,90 Kč. Doplnila jsem i do zásoby antiperspirant, tentokrát chci zkusit vyhlášené Borotalco bez hliníkových solí, to jediné jsem kupovala na Rohlíku za 95Kč. Neplánovaně jsem si koupila beauty blender s vytážky z avokáda (jak může houbička obsahovat avokádo???) od značky Killys za 139 Kč a sprchový gel od Kneippu s meruňkovým mlékem a mandlovým květem nebo tak nějak.

A jako borec na konec tu bude dneska organizér na kosmetiku. Předtím jsem jeden měla, ale menší a už byl vážně v příšerném stavu, kdy nešel už vyčistit nic. Rozhodla jsem se pořídit si nový a rozložením ideálnější pro moje potřeby právě i s šuplíkem na pudrové produkty. Vyšel na 238 Kč jeden jsem brala sobě a druhý sestře, ale ta o tom ještě neví protože ho teprve dostane. Plánuju je pak objednávat ještě dalším slečnám a dámám v rodině a sama toužím ještě po takovém tom otočném, ale nenašla jsem žádný věrohodný e-shop, kde by se dal objednat. 

A co jste si za poslední dobu dopřáli vy? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča

8 komentářů:

  1. Ahoj Sabi, díky moc za tip na Hello Brendype, jsou to úchvatné svíčky.
    Jinak jestli ti sedí CK prádlo, tak Victorias Secret mohu taky doporučit a vlastně i Intimisimo. Prádlo je plně funkční, krásné, příjemné, někdy splní funkci vypadat sexy a žádoucně a nestojí majlant. : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, já bych je nakonec zas až tak nedoporučovala, takhle na oko dobrý, ale při pálení to není žádný hitparáda. Děkuju za tipy na spodní prádlo, já si teď objednala ještě nějaké Marks & Spencer, tak mi to snad zas na chvíli vydrží. Victorias Secret bych chtěla omrknout v září v Římě na letišti.

      Vymazat
  2. Parádne novinky! Mne práve nedávno prišli Kafkove listy Milene, tak sa teším, kedy sa do nich pustím 💐

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  3. Pořídila sis toho opravdu hodně! Nic z uvedeného vyzkoušeného nemám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujala mne bílá košile, tu bych brala taky. Ostatně šikly by se i další džíny, ale asi bych potřebvoala spíš černé.
    Já zatím v lednu moc po obchodech neběhala - v práci je to masakr, bývám tam dlouho a pak už jsem ráda, že se doplazím domů. Ale tenhle týden jsem z nějakého jednání šla dřív, takže jsem se stavila v nákupním centru a mám set šály a čepice, rukavice a 3 masky od Garnieru, protože v Rossmannovi byla akce 2+1 zdarma. Akorát ty boty, co nutně potřebuju jsem nesehnala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, s košilí jsem moc spokojená, ale až uvidíš tu, co jsem si pořídila s krátkým rukávem. No dobře není to úplně šálek pro každého, ale je skvostná. Mi přijde, že všichni furt nakupují jak, kdyby měl být zítra konec světa. Dneska jsem byla v dmku a Lidlu a všude hromady lidstva. Včera jsem měla problém zase sehnat hospodu na večeři.

      Vymazat
  5. Ahoj Sabi,
    to jsou moc pěkné nákupy. Jsem zvědavá na ty knihy a hodně mě zajímají tvé dojmy z té vlasovky. Já jsem v lednu docela dost objednávala novou kosmetiku. Knih a svíček mám velké zásoby.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat