středa 4. ledna 2023

Shrnutí měsíce Prosinec - předvánoční nákupy, Sabča marod, Vánoční pětiboj, nový Avatar, Silvestr...

 Ahoj, vítám vás u posledního měsíce roku 2022 tedy u prosince. Listopad jsem uzavírala jak víte s nedoléčenou nohou a antibiotiky na močák. V tomto duchu jsem začala i prosinec a navázala na ni límcem na krk - blokace krční páteře a nachlazením. Tenhle úvod píšu stále v prvních prosincových týdnech, tak doufám, že to bude i lepší. 

moje fotka v časopisu IT Systems, kančí gulášek, jednohubky k televizi, OOTD na oslavu, dárek od Haničky, sněhová nadílka 
Na začátku prosince mi dorazily časopisy s mým článkem, který vyšel právě v časopisu IT Systems. O víkendu jsme byli na oslavě Kuby bratrance a jinak žádné velké plány nebyly. Já jsem tak nějak i uvítala menší zpomalení. V neděli jsem pak dělala kančí guláš a na večeři jednohubky z čerstvých věcí, co jsem zrovna přivezla z rohlíkového nákupu jako každou neděli. V týdnu kromě práce jsem už toho moc nezvládala, prostě si tělo řeklo už dost, po práci jsem pak už nestíhala vůbec vše, co bych chtěla. Některý dny byly vyloženě takových ty dne blbec, ale zpestřila mi je Hanička. Posílala mi totiž dárek k Vánocům (uvidíte v Co jsem dostala k Vánocům) a dostala jsem spoustu krásných věcí. 
Mikuláš od babičky, česnečka, oslava tchýně a přítelovo babičky, Vánoční hvězdy, čtecí okénko, manikúra

Ve čtvrtek se mi podařilo si právě hnout s krkem opět při vstávání z postele, to už pro mě byl takový ten moment, kdy vás štve, co všechno vám je. Absolutně v nejméně vhodný čas...V pátek jsem měla dovolenou abych si nepřeváděla jeden den - vyrazila jsem s babičkou na předvánoční nákupy do Pardubic dosehnat poslední dárky. Začaly jsme klasicky v Atriu a na oběd končily v Globusu a tam jsme pak i dokoupily nějaké potraviny. Po pěti hodinách mě bolel celej člověk s tím zdravím to pro mě byla spíš výzva. I tak jsem si celé dopoledne a odpoledne užila a jsem ráda, že jsme jely. Objevila jsem, že v Lindexu mají vlastně dost super věci a prodavačky. Vybrala jsem si nádherný svetr, co dostanu k Vánocům. Tchýni a tchýniné tchýni jsem každé k svátku a narozeninám koupila za sebe vánoční hvězdu a na ní ladící červený květináč. Po kávě u babičky jsem už vyrazila domů, babička mě vybavila taškou s mikulášskou nadílkou pro mě a přítele. 

V sobotu jsem přečetla úplně celou Jules Wake S láskou z Paříže, přičemž večer pak tchýně a přítelovo babička slavily svátek a narozeniny. Potřebovala jsem tenhle víkend už doopravdy trochu spomalit, proto jsem v neděli pokračovala ve čtení s Citronovou vůní a jemnými polibky, tu jsem zvládla během dopoledne. Pak jsem přichystala brambory k obědu k vepřovým kostkám na paprice a po obědě jela klasicky pro nákup z Rohlíku. Večer jsem ještě přítelovi, protože celý den pracoval venku uvařila česnečku na zahřátí. Já si pak jako kulisu k lakování nehtů pustila nový počin Tima Burtona - Wednesday.  
u mé nové zubařky, kuřecí směs s bramboráčky, moje první letenky, Bobina zmrzlina, víno z práce, zkouším novou značku svíček

V pondělí jsem jela poprvé k nové zubařce, vzhledem k tomu, že moje u které jsem byla od malička už šla do důchodu. Takže mě teď pokaždé k zubařce čeká hodina cesty tam a hodina zase zpět. Samozřejmě ač jsem si říkala, že to mi nic nenajde, tak něco přeci jen a asi si teď se zubama chvíli pochodím a poplatím. Silnice byly teda úplně šílené, ale co jsem slyšela, tak nebyla prohrnutá ani dálnice natož jakékoliv další trasy. 

Další dny pak plynuly spíše pracovně - dělala jsem směs s bramboráčky, která se mi moc povedla. Taky jsme v práci dostaly každý láhev vína - meruňkového, tak jsem na něj zvědavá. Dorazily mi nové sojové svíčky od Péti z HelloBrendype, zase jsem chtěla podpořit nějakého menšího podnikatele a svíčky mi doma stejně došly, tak proč ne. Podařil se mi taky můj takový pro mě velký úspěch - koupila jsem sobě a přítelovi letenky do Říma !!!!!!!! Nikdy jsem neletěla a obecně nepatřím mezi takového ty zcestovalé lidi. Byla jsem třikrát v Chorvatsku a dvakrát se školou v zahraničí. Takže pro mě dovolená v zahraničí je fakt velká věc a ještě letecky. Mám z toho hroznou radost a ještě větší z toho, že jsem si na to vydělala sama. Takže příští rok zakončíme léto prodlouženým víkendem v Římě snad. 
Sněhová nadílka a šílený mrazy, Sabča a její omítka na firemní večírek, ruleta, vínečko

Kromě sněhové nadílky, která se docela dlouho držela byly i šílené mrazy, dokonce jsem vytáhla nátělník a pod džíny přidala silonky a objednala si punčocháče. A to bych nebyla já, aby mě na to konto zase nezačal zlobit močák...

V pátek jsme měly vánoční večírek, pro mě první takovýhle ofiko velký vánoční firemní večírek v životě. Jako tématické hry jsme měly ruletu, poker a black jack a pak se dražily věcné ceny. Bylo to vlastně docela fajn a taky tam byla spousta dobrého jídla a pití. 

V sobotu jsem sjela takový menší předvánoční úklid a v neděli jsem dělala na blogu, vyzvedla Rohlík a jinak se snažila odpočívat - dost mizerný PMS mě odrovnalo prakticky na celý víkend takže polovinu času jsem byla zabalená do toho nejteplejšího, co jsem doma našla a lila do sebe litry čaje. A říkala jsem si to už se nic nemůže letos stihnout po..... Tak v pondělí to v práci vzdal kotel a mě tak poslední dva pracovní dny tzn. úterý a středa čekali v mém nepříliš oblíbeném homeofficu
míchaná vajíčka, nadílka od táty, Sabča v overalu, Hello Brendype svíčka, spinkající Enny, nejen Sabča jest nemocná 
Dopřála jsem si ke snídani míchaná vajíčka a v rámci homeoffice jsem vymýšlela víceméně kampaně na můj LinkedIn profil, protože volat už se příliš dobře nedalo - jsem telefonistka. Přítelovi taky bylo nějak nedobře, takže jsem musela i do lékárny doplnit Strepsilsky co nám doma došly a jako podporu léčby ještě Oscillococcinum - mamka mi ho kupovala když jsem byla malá právě v chřipkové sezóně. No musím říct, že to přítelovi pomohlo v kombinaci s Modafenem a nachlazení se mu nevrazilo do dutin. Já jak byly mrazy tak jsem přebývala věčně v plyšovém overalu s čajem v ruce a zapálenou svíčkou, takže v lednu se můžete těšit dokonce i na první vypáleno. Táta před Vánoci tradičně udí a tak nám dovezl nadílku uzeného, párků a ještě paštiku, prý abysme přes Vánoce nestrádali :-D. No a přidávám fotku spící Enny.
outfit k mamce, Štědrovečerní tabule, stromeček u mamky, Harley první vánoční dárek, dáreček od přítelovo babičky, stromeček u přítele rodiny 

Vánoce pro nás byly doslova takový pětiboj - 2x Štědrý den, 3x návštěva u příbuzných. Věřím, že se to mnohým může zdát šílený, ale s přítelem máme oba rozsáhlou rodinu a já odmalička rozvedené rodiče, takže se to nasčítá. První Vánoce jsme měly u mé mamky a jejího přítele, kde jsme právě měli i první štědrovečerní večeři. Na Štedrý den jsme byli jako již tradičně u přítele rodiny, kde i žijeme a bylo nás opravdu hodně, dokonce jsme museli přidat stůl. Letos jsem poprvé pořídila vánoční dárek i Harley - tři balení pamlsků a dvě hračky s šantou a mělo to šílený úspěch, zlepšilo mi to den jakou měla radost. Takže příští rok jí určitě taky něco pořídím. A já na oba tyto večery vytáhla moje nový černý šaty, akorát pokaždé v jiné variaci, nejprve s košilí pod a pak bez ní. 
překvapení od přítele v podobě Marshall repráku, plzeňský mok shisha a chlebíčky, outfit na 25 k babičkám, štědrovečerní outfit,  přítele babičky, Harley s hračkou co dostala

Na chvíli jsem zmizela si hrát s reprákem, co jsem dostala, protože je prostě báječný a já hnedka musela zkoušet jak hraje a dát si šperky do šperkovnice. Pak už jsme si připravily vodnici a nad sklenkou plzeňského moku moudře pohovořili nejen o tom, že ty Pelíšky dávají každý rok déle a déle. Další den jsme šli k přítelovo prarodičům na oběd - byla vynikající krůta se zelím a knedlíky. Na tento den jsem vytáhla už jiný šaty ať pořád nemám to samé - tedy krajkové s dlouhým rukávem, co jsem vloni ulovila v sekáči. Večer jsme byli u mých prarodičů, ale odtamtud zatím žádné fotky nemám.
u babičky na Vánoce, v kině na nového Avatara, cukroví od babičky, avataří OOTD a MOTD, chvíle relaxu ve vaně 

Vánoční oslavy jsme završily u mojí babičky z tátovy strany, kde se scházíme i s tátou s rodinou a strejdou s rodinou. K obědu byl tradičně vývar a jako hlavní chod kachna s knedlíkem a zelím. Babička je skvělá kuchařka. Domů jsem dostala i výslužku - krabičku cukroví. Já mám od babičky nejradši právě ty řezy, kterých tam můžete vidět nejvíc. Večer jsem si dala po dlouhé době vanu, potřebovala jsem se prohřát a trochu si odpočinout. Další den byl spíše poklidný, akorát na baráku jsme opět přenosily věci do jiné místnosti - nádobí, nábytek a věci, co už máme koupené a demontovaly část koupelny. Ve středu večer jsme vyrazili na nového Avatara do kina a to i s švagrem a jeho přítelkyní, tchýní a tchánem a tchýně sestrou . Posilnili jsme se na ten tříhodinový počin v KFC a kdo chtěl tak si pak koupil i nachosky nebo popcorn do kina. Já teda rozhodně na tak dlouhý film. No a do modra jsem si sladila oblečení i líčení. Nový Avatar se mi moc líbil, sice jsem se furt u něčeho dojímala, ale bylo to fakt moc pěkné takové rodinné. Údajně už má být natočená trojka a kousek čtyřky, tak uvidíme s čím a kdy přijdou. Na dvojku jsme si přeci jen dost počkali a po dlouhé době jsem seděla ve vyprodaném kino sálu. 
OOTD do kavárny, Kavárna Staré časy, pochutiny z Pecorino Kutná Hora, #právěčtu

Všechny ty dny už mi trochu splývají, ale měla jsem volno takže je to docela pochopitelné. Jeden ze dnů jsem se snažila začíst do závěrečného dílu triologie o Smrtkách od Neala Shustermana, ale nějak se do toho furt nemůžu dostat a ta knížka má snad 500 stránek, takže mi to jde dost pomalu. Večer jsme nečekaně vyrazily s Verčou a Hobitem na dvojité rande do kavárny, která byla úplně natřískaná, takže rezervaci jsme chytli až na sedmou. Popily jsme nějaké to vínko s Verčou a daly jsme si nakládanou nivu, dortíky už byly vyjedené a my stejně měly chuť asi spíš na slané. Rovnou jsem tam vyřešila i dárek pro tetu, kterou jsem omylem promlčela. V pátek jsme jeli vyzvednout Rohlík s nákupem na Silvestra, na skok do dmka a vybrat poukaz od Ježíška do italských delikates do Kutné Hory (Pecorino Kutná Hora). Vybrali jsme láhev prosecca (to se doma nikdy neztratí), parmskou šunku, pecorino romano, legraine a nějaký zauzený sýr. Využila jsem to pak jak na večeři na obložený talíř, tak na Silvestra na obložený talíř č. 2. Musím říct, že není prosecco jako prosecco, tohle poctivý je tak krásně chuťově vyvážený. 
Silvestr si zasloužil samostatnou koláž, protože pod dlouhé době se nás sešlo více, na fotce bohužel nejsme všichni, protože Mája a Pája odjeli spát. Teď ještě zpět k přípravám. Po obědě jsme připravily prostory, já si rychle hodila sprchu a šlo se na občerstvení. Letos jsem dělala zapečené jednohubky a dva menší obložené tácky - s uzeným od táty a s italskými dobrotami. Já jsem se rozhodla letos pít Aperol Sprit a mimo to pak i prosecco, když nám Aperol došel. O půlnoci jsme tradičně šli na náměstí podívat se na ohňostroje. Sami je nekupujeme a neodpalujeme, přijde nám to zbytečný, když na náměstí vždycky pár menších ohňostrojů lidi odpálí. Oslavy se nám protáhly až do pěti do rána, takže Nový rok jsme prakticky z poloviny prospali :-D 

Tak šťastný nový rok 2023 všem mým čtenářům 💖







 



7 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    já myslím, že jsi toho v prosinci stihla hodně. Avatar se mi taky moc líbil. Lednový návrat do práce je zase docela náročný.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, to mi povídej já až teď začínám normálně fungovat aniž bych byla napůl zombík. Já se letos moc těším na nové Strážce galaxie, ty by měly vyjít v květnu.

      Vymazat
  2. Zažila jsi toho hodně, o tom žádná. Každopádně doufám, že už jsi plně zdráva a v plné síle! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, ne tak úplně, ale je to v řešení - rehabilituju kotník a zřídila jsem si novou praktickou lékařku. Teď už to jen vyřešit co a proč :-) Nicméně děkuji za podporu

      Vymazat
  3. Sabčo, to byl nadupaný prosinec :). Já mezi svátky chodila do práce - dvě kolegyně jsou z Moravy, tak jezdí za rodiči, jedna má malé děti, co mají prázdniny, takže tam většinou jsem s kolegyní, co už má taky dítě z domu... Ale aspoň jsem si vzala jeden den dovolené po Novém roce, abych se mohla taky chvíli povalovat - letos byly ty svátky nějaké proklatě krátké...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to teda. No já bych byla mezi svátky v práci platná jako mrtvýmu zimník dělám v podstatě telemarketing, akorát že B2B takže většina potřebných lidí na vyšších pozicích bývá doma a je to pak pro mě zbytečný čas, co bych využila jinak. No tenhle rok už ty svátky vychází o dost lépe a to nejen Vánoce - takže hip hip hurá :-D

      Vymazat
  4. Milá Sabi, k článku v IT časopise moc gratuluji!! ☺ Tolik dobrot, kančí guláš zní skvěle!! ☺♥

    OdpovědětVymazat