středa 1. června 2022

Spotřebováno #37 za Květen 2022

 

Ahoj, vítám vás opět po měsíci u článku o spotřebovaných produktech. Zase tu pro vás mám od všeho trochu a tak bych možná vůbec nejraději začala fotkou, kde uvidíte, co všechno vás čeká.

Vlasy


Matrix Biolage Hydra Source Shampoo with Aloe Vera + KeratinDose Conditioner 
Tuhle dvojici "litrovek" jsem si kupovala  v září, že budu mít lepší vlasovou kosmetiku a díky velkým balením mě nevyjde tak draho. No bohužel se mi zase potvrdilo, že mě víc než 400 ml balení šampon prostě nevyhovuj, i když to budu střídat ještě s jedním jiným. Znovu už bych si takto velké balení nepořídila, vůbec mě to nebavilo a těm vlasům už to pak nic nedávalo. Nějak mě to nepřesvědčilo, že by profesionální kosmetika byla lepší než drogérková....

Loreál Ecellence Creme 4.54 Dark Cooper Mahagony 
Původně jsem se bála, že bude barva moc tmavá a nechtěla jsme jí použít, nakonec ale byla úplně v pohodě. Naopak možná si jí začnu kupovat - oproti Preference řadě je méně agresivní a chytá stejně dobře. Odstín je chameleon mezi zrzavou a hnědou záleží na světle a v balení kromě klasických rukavic, péče, vyvíječe a samotné barvy máte i malý šampon.

Alverde Šampon proti lupům s výtažky z kopřivy
Moje asi páté balení tohoto šamponu. Pokud máte mastné vlasy tak je to úplně svatý grál, podobně jako jejich kofeinový šampon. Oblíbila jsem si je už před lety a naučila na ně pár lidí, co mají například problémy s citlivou pokožkou hlavy. Byl příjemný, za čas si ho nejspíš pořídím znovu. Levný a dobrý! 

Batiste suchý šampon s vůní třešní 
Se suchými šampony já to mám pořád kříž, že u Batiste se mi stává, že zhruba první polovina balení dělá neskutečný bílý povlak, takže je pro mě lepší to nanášet večer před dnem, kdy potřebuju, aby to působilo, případně jen lokálně na ofinu. Nevím čím to je, ale je to tak. 

Tělo


Isana Tropical Love gel na holení 
Pokud jste zkoušely limitovanou edici od Baley s vanilkou a klementinkou a stejně jako mě vás to nezaujalo, tak toto bude přesně pro vás.  Výrazně kyselkavá citrusová vůně v za mě praktičtějším nižším balení. Navíc teď gely na holení od této privátní značky vyjdou i lépe než v dm. Určitě bych si ho koupila znovu, jedno balení mám naštěstí ještě v zásobách. 

STR8 Red Code pánský sprchový gel 
Tohle spotřeboval můj milý a dostal od Ježíška. Mně to neskutečně vonělo a je tím pádem dost možný, že mu tuhle Red Code řadu budu kupovat i sama. Akorát je hloupé to otevírání, s mokrýma rukama vám to pořád klouže, jak je to hladké. 

Garnier Body Intensive Care krém na ruce s alantoinem
Můj svatý grál mezi krémy, na který jsem přišla díky tetě Ivě, která mi ho jednou k něčemu koupila. Je to hutnější, voňavý, výživný krém, který mi ruce už dal dohromady nejednou a ne naposledy.

Lush Good Karma sprchový gel 
Od Lushe jsem hodně dlouho nic neměla, o to větší jsem měla radost, když se ke mě dostal tenhle sprcháč. Jednalo se o hodně výraznou kořeněnou vůní s citrusy, která mi voní z žínky ještě teď a to ten sprchový gel už tak dva možná dokonce tři týdny nepoužívám. Znovu bych si ho nepořizovala, když jsem se na internetu dívala kolik stojí docela mi zatrnulo. 

Organic Shop Renewing Body Scrub 
Po dlouhé době jsem zkoušela nějaký nový peeling/scrub na tělo a vážně mi sednul. Vůně malinové zmrzliny, resp. malin se smetanou byla moc hezká, pro někoho možná trochu chemická. Scrub je takové blátíčko s exfoliačními granulkami. Je tak akorát hrubý a dobře obrousí odumřelé kožní buňky aniž by nějak podráždil. Mám v plánu zkusit i další varianty, minimálně tu mangovou a kávovou. 

Fluff Tělový jogurt Mléčná čokoláda
Na tento produkt mám i samostatnou recenzi, tak když tak mrkněte zde.

Pleť


Action Foxy Style Face Sheet Mask with cucumber juice 
Tato byla z masek z Actionu zatím asi vůbec nejlepší. Dávala jsem si jí na uklidnění trochu spáleného obličeje a krásně chladila a uklidnila. Plátýnko i sedělo hezky na obličeji a sic nebylo nejjemnější jaké znám bylo příjemné. 

Ziaja Jeju Micelární voda
Dobrý produkt, který mě v dárkové sadě vyšel doslova na pakatel. Líbí se mi velké balení a samozřejmě i pumpička, i když mnohdy u takto tekutých produktů bývá problémem. Micelární voda krásně a rychle čistí pleť i makeup, já jí tedy používala pouze na pleť, na oči už jsem si navykla právě na dvoufázové. Už mám doma další akorát jiný typ. 

Ziaja Olivové listy Dvoufázový odličovač 
A to je přesně to o čem mluvím. Dvoufázový odličovač jsem na oči jsem pořídila za asi 50 Kč na Elninu. Oproti kolegovi z Kozí řady tenhle má co se týče nějaké parfemace takový lehký ocásek jako třeba dvoufázová Balea. Není to nic co by překáželo použití, jinak fungoval dobře za to pade. 

Ziaja Čistící pěna na obličej pro suchou a citlivou pleť 
Produkt získaný v rámci Glanc boxu. S pěnami jsem začínala zajíždět nějakou pravidelnou pleťovou rutinu a spíš jsem se donutila je používat než gely. Jsou super právě na suchou nebo nějak podrážděnou pleť a i teď si čas od času nějakou koupím. Vesměs jsou dost podobné, tahle lehce svěže voněla, ale bacha je potřeba k ní používat na vyčištění pleti ještě něco, sama to úplně nezvládne.

Gabriella Salvete Kolagenová oční maska s heřmánkem a esenciálními oleji 5 párů 
Polštářky pod oči v tomhle výhodném balení jsem si koupila na doporučení Haničky Číčulky a byly fajn. Z ekonomického hlediska výhodnější než co jsem si kupovala Garnier za 50 Kč jeden a tady jich je za 110 Kč hned pět párů. Vydrželo mi to doma snad dva měsíce, možná i déle. 

Domácnost 


Lenor Fresh Air Efect Fresh Wind
Kdo by neměl rád modrý Lenorky tak snad ani není člověk. Tato též není vyjímkou - příjemná vůně vypraného prádla a možnost nižšího dávkování vzhledem k vyšší koncentraci. Kdybych ji někde viděla v akci klidně bych si jí pořídila znovu, ale máme teď jiných aviváží doma snad šest, tak třeba někdy do budoucna. 

Perwoll Renew & Care Caps 
Kapsle já moc nekupuju, jsem spíš přes prací gely. Tyhle mě oslovily v Penny díky nízké ceně, teda alespoň jsem si to myslela. Stály snad 120 Kč možná ani ne. Voněly prostě jako prostředek na praní, ale spíš mě zarazilo, že na jednu pračku, aby jsem měla pocit, že se to vypralo jsem musela dát dvě. Rázem to už tak výhodné není a takový Ariel tím pádem může být v klidu. Tohle není konkurence ani hodně hodně z dálky. Asi to znovu nepotřebuji.

Pronto Clean It Multi Surface Cleaner Lime 
Sic mamka používala vždycky Clin, tak já preferuji na úklid různé tyto Pronta, mám s tím pocit takové větší čistoty a dobře se mi s tím manipuluje. Akorát v minulosti se mi podařilo koupit si nějaké s voskem a utelpat si celou televizi no :-D 

Nehty, Dekorativka a doplňky 


Essence The Gel Nail Polish
Mám tu dneska hned dvě barvy mých oblíbených laků na nehty a stejně tak staré a nové jejich balení. Vlevo je Red Carpet a druhou barvu barvičku už si nevzpomenu. Oba byly super, akorát jak jsem jistou dobu chodila na nehty tak ztuhly. 

Today Odlakovač na nehty bez acetonu
Trochu hůř s ním jsou takové ty červené dolů, ale jinak je to moje několikáté balení. Stojí asi 40 Kč v Penny a vydrží mi vždycky minimálně čtvrt roku, takže proč ne. 

Essence Fine Line linka ve fixu
Zde bohužel nemůžu sloužit neboť linku jsem koupila v Kauflandu už vyschlou a vyhodila tak 80 Kč prakticky do koše, příště si budu brát účtenku no...

No a na závěr klasicky odličovací tamponky. Isana se trochu drolily, takže z nich padaly bavlněná bílá smetíčka. V tom byly Cien mnohem lepší a hlavně Cien za stejnou cenu má téměř dvojnásobné balení. 

Co jste za uplynulý měsíc spotřebovali vy? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča





4 komentáře:

  1. Sabčo, tak z tvé přehlídky znám je odličovací tampony - Isanu jsem tedy měla v malém a považuji ji za dobrý průměr, Cieny mám teď přesně tyhle a jsou na mne dost velké (já nepoužívám makeup, takže na stáhnutí nečistot mi stačí většinou malý tampon), ale jinak jsou fajn.
    Já se na článek teprve chystám, rozhodně nebudu mít tolik kousků (moje spotřeba se pohybuje do 10 za měsíc)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Moje, moc pěkný nový vzhled. ☺♥ Mě by zase litrové balení vlasové kosmetiky vyhovovalo. No další tip na pěnu na holení Isana, ještě jsem ani nenačala tu černou variantu - limitku. A ano, ty klementinky od Baley i nesedly. Peeling mě zaujal a tělové suflé též. Super článek. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, děkuju za pochvalu. Však ono mě to zas přejde až budu furt kupovat šampony na ty moje dlouhý vlasy :-D Já skrze pěny na holení na léto jsem jak urvaná ze řetězu, ale tak já se musím přiznat, že je používám obden a proto mi tak mizí.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    moje spotřebováno už je na blogu a je fakt dlouhé:-D Od Matrixu jsem taky měla nějaké šampony a byly fajn, jen ta velká balení mě nebaví. Batiste suché šampony mám nejraději, používám jen ty. Ty polštářky pod oči od GS jsou skvělé, určitě si je koupím znovu. Ostatní věci neznám:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Přečteno za Duben 2024