neděle 12. června 2022

Oblíbenci za Květen 2022 - konopná kosmetika, Papírový dům, nový Rammsteini

 Ahoj, vítám vás po měsíci u nějakých tipů kosmetických, seriálových i hudebních, co mě provázeli tentokrát květnem. V první řadě se rovnou omlouvám, že z kosmetiky tady toho nemám moc, ale měla jsem kopřivku a tak jsem nechtěla příliš experimentovat s novými produkty a jela si to, co jsem věděla, že mě nebude dráždit. 

Kosmetika


Karel Hadek Hy-Intima Mycí olej pro ženy s obsahem levandule a tymiánu
Překvapivě tu nechci mluvit ani tolik o jeho prvotním využití, kterým je intimní hygiena, ale spíš jak fungoval právě na kopřivku, kdy v tom nejhorším jsem ho používala místo sprchového gelu. Olejová textura se po kontaktu s vodou mění na takové výživné mlíčko a díky obsahu levandule to krásně uklidňuje na jakémkoliv povrchu těla. Ráda si to koupím znova a pokud hledáte něco šetrného pak určitě na Karla Hádka mrkněte, dělají i spoustu věcí pro atopiky. 

Catrice SunLover Glow bronzer 
Sehnat akorát studený akorát teplý bronzer je trochu oříšek, ale Catrice to zvládá na jedničku. Tenhle bronzer je hezký v balení, ale i na tváři. Dobře se zapracovává a řekla bych, že skrze pigmentaci bude v pohodě i pro začátečníky, není tak snadné to s ním přehnat kord se štětcem. Po triu od Oriflame už prakticky nesahám a beru jen tohohle fešáka a rozjasňovač ve sticku. 

Konopný Táta Konopná mast čistá
Známým kladivem na čarodějnice v kategorii ekzémy, kožní problémy je i konopí. Já jsem ke konopí byla vždycky extrémně skeptická a tak samozřejmě zákon schválnosti mi to pomohlo ze všeho nejvíc a na pokožku to funguje líp než kdejaký cokoliv z drogerie. Navíc se jedná o českou menší značku s hned několika certifikáty na to co dělají tedy CBD. Tahle 80 mililitrová mast se neztratí v žádné domácnosti a vyjde na necelých 300 Kč, s jakoukoliv levnější umělou kejdou nesrovnatelný. 

Filmy & Seriály 

Zdroj: esuvenýry.cz

Papírový dům

Konečně jsme se dostali k tomuhle již si troufnu říct kultovnímu španělskému seriálu o partě zlodějů, kteří se rozhodnou vykrást banku. Absolutně jsem od toho nečekala, že to bude tak super a Kuba ten na to původně ani nechtěl koukat, že je to blbost a oběma nám trochu vadila právě španělština v níž seriál dost dlouho byl. Teď už je udělaný dabing, tak jsme se do toho pustili a musím říct, že nekoukáme na nic jiného, už jsme ve třetí sérii na konci a těším se co bude dál. 

Zdroj: fantasymag.cz

Dr. Strange v mnohovesmíru šílenství 
K této letošní novince jsme přistupovali taky skepticky, přece žádný další Dr. Strange nemůže být tak dobrý jako ten první no ne? Navíc některé recenze nemluvili zrovna ve prospěch tohoto snímku, společně s kombinací, že jsme neviděli Wanda Vision to pro nás mělo být vlastně o ničem. No nebylo naopak si myslím, že je dobře, že Marvel zkouší i nové cesty a v podstatě to byla taková klasická marvelovka okořeněná o hororové prvky a pár lekaček. 

Hudba


Lizzo - About Damn Time

Rammstein - Dicke Titten

To jest můj květen v kostce. Co vás provedlo tím vaším? Dejte mi vědět do komentáře :-) 

Sabča

7 komentářů:

  1. Já jsem si během května užila trochu nostalgie a zhlédla jsem seriál H2O: stačí přidat vodu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jééé to já jako malá viděla jenom párkrát, ale chápu

      Vymazat
  2. Mě k květnu taky zachránilo konopí. Akorát mám mastičku od švagra, který si ji dělá sám. Strašlivě smrdí, ale fleky, co jsem měla po obličeji zmizely běhme dvou dnů.
    Zajímavě vypadá ten mycí olej

    OdpovědětVymazat
  3. Papírový dům jsem ještě neviděla a ani mě to neláká :-D Dr. Strange v mnohovesmíru šílenství jsem viděla v kině - na mě to bylo dobré, ale dost přeplácané :-D Teď bych ráda viděla Jurský svět :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele mě to taky nelákalo, ale hrozně mě to pak chytlo. Zatím to teda furt nemáme dokoukané, nemáme denně čas na to koukat. Jurský svět to teda není nic pro mě, ale přítel říkal, že by to rád viděl.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    papírový dům jsem už viděla a ty prví řady mě bavily více, pak už to bylo pořád takové stejné. Na Doktora S. bych ale taky chtěla jít, Marvel mám moc ráda.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to já už se chystám na Thora, Doktora už v kině asi nestihneš :-( ale mám určitou obavu, že v tom někdo důležitý umře, protože to má být konec další části a zatím v každém takovém případě někdo umřel.

      Vymazat

Přečteno za Duben 2024