čtvrtek 16. června 2022

Moje aktuálně používané vůně | Lanvin, Mavue Paris, Dove, B.U.

 Ahoj, začíná nám teplo a je třeba opět připomenout, že deodorant vážně nefunguje 24 ani 48 hodin a to ani Rexona. Já bych vám tu dnes chtěla ukázat moje aktuálně načaté/používané produkty včetně jejich hodnocení. Nejsem žádný odborník přes parfémy a ráda zkouším nové v takové nižší cenové kategorii okolo 500 Kč. 

Parfemované vody


Mavue Paris Icone Tendresse 
Voňavky zakoupená v rámci stánkového prodeje v nákupním centru, kdo by kdy řekl, že bude držet a bude krásně vonět že. Já jsem zastavila úplně náhodou, protože vím jaké to je celý den se snažit někoho neúspěšně oslovit a jak vás pak potěší, že vás někdo alespoň vyslechne. Nakonec mě slečna totálně dostala a vůně, kterou mi nabídla taky. Z vybraných variant jsem si vybrala tuhle sladkou červenou. Skrz složení je řeč o HLAVA: jasmín, mandarinka, zázvor SRDCE: sůl, vanilka ZÁKLAD: ambra, santalové dřevo, kašmírové dřevo. Osvědčená a naprosto vražedná kombinace, vydrží vonět zhruba půl dne a je jí potřeba fakt trošku. Sice je sladká, ale je to furt taková sofistikovaná krásná vůně. Kdyby na e-shopu nestála dva tisíce určitě bych si jí někdy zase koupila. 

Lanvin Éclat D´Arpege 
Tohle už bude pro většinu z vás známý flakonek a s ním i svěží letní vůně. Já bych jí neoznačila jako nějaký kulervoucí zázrak, ale do práce je to nevtíravá nenápadná vůně, co toho půl dne taky dá a já jí ráda nosím ke sportovnějším a ležérnějším věcem. Prostě mi to k tomu tak ladí :-D Ve složení najdeme ingredience jako cedr, ambra, pižmo, pivoňka, zelený čaj, petitgrain, vistárie, květ broskvoně, čínský osmanthus, zelený šeřík. 

Antiperspiranty 


Dove Invisible Dry antiperspirant
Před jakýmkoliv parfémem doporučuju použít i nějaký druh antiperspirantu, co se ale vůní nebude tlouct. Je vhodné volit nějaké čisté nepříliš výrazné vůně. Já si oblíbila řadu Dove invisible dry ve spreji, ale i v tuhé formě. Ráno použiju tuhý a zastříknu ho pak ještě sprejem a během dne případně doladím pouze sprejem. Nedělá fleky na oblečení, nedráždí mi kůži, krásně čistě voní a seženete ho všude, někdy i ve větších výhodnějších baleních a to na léto není vůbec k zahození. 

Tělové spreje 


B.U. Tropical Passion Body Mist 
Když vím, že budu celý den doma nebo jen někam vyběhnu něco v rychlosti zařídit mnohdy parfém nechám na poličce. Jako levnější a taky ne tak držící alternativa jsou populární tělové spreje, já si na základce kupovala od Playboye a vloni jsem vyzkoušela tento B.U. Tropical Passion. Tohle 200 ml balení stálo asi dvě stovky a mám ho druhý rok a jsem teprve v půlce. Voní to vážně sladce a je znát, že to není žádná vyladěná parfémová kompozice, ale někam k vodě nebo prostě fakt na doma proč ne. Ráda bych do budoucna zkusila i Victoria´s Secret. 

Ráda bych si koupila někdy toho Diora J´Adore, kterého mám už rok a něco na wishlistu inu zatím to na mé parfémové poličce vypadá takto. A co je k najití na té vaší? Dejte mi vědět do komentářů :-)

Sabča


10 komentářů:

  1. Já jsem měla ráda toaletku se zeleným čajem od YR, jenže ji přestali dělat a mají jen eau fraiche a ta nic nevydrží, takže za ty peníze si ji asi víckrát kupovat nebudu. Z deodorantů už roky přísahám na kuličkovou Niveu, pár úkroků stranou jsem udělala, ale vždycky jsem se vrátila. Má hodně jemňoučkou vůni, takže se s toaletkou netluče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já si od YR dřív kupovala kokosovou, ale taky už mám smůlu. Stála tehdy asi tři stovky, takže při mém tehdy ještě studentském rozpočtu zn.ideál.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabčo, tak tělové spreje jsem mívala od Victorias Secret a byly super, myslím, že za podobnou cenu se dají tuším na elninu, či notinu sehnat. Naopak složení první vůně mě oslovuje, to bude prima vůně. Moc pěkný článek. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, ty bych taky chtěla vyzkoušet, vlastně i ty tělová mléka, co k tomu dělají.

      Vymazat
  3. Mňam, vypadá to všechno na mou duši lákavě. Hlavně u vůní se mi rozšířily rozničky, na vonění já si potrpím. ;-) Musím se ale přiznat, že stánkovým prodejům jsem se vždycky tak nějak vyhýbala, ale po téhle chvále tvého parfému Icone, jsem se svůj postoj rozhodla změnit - příště šup ke stánku. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Vivi, rozhodně doporučuji to nezatracovat hnedka od začátku. Já jsem opravdu spokojená a i ta vůně pomalu mizí, jak jí není třeba tolik.

      Vymazat
  4. Antiperspiranty Dove jsou klasika, kupuji pořád dokola :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    já si kupuji různé vůně, levnější i dražší. Nejnovější přírůstek mám z Avonu - moje oblíbená Eve Elegance. Ten Lanvin mi vůbec nevoní a na mě je to extrémně těžká vůně :-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tuhé deodoranty od Dove si kupuji stále dokola, protože mi přijdou účinější než jiné.

    OdpovědětVymazat

Přečteno za Duben 2024