neděle 1. května 2022

Spotřebováno #36 za Duben 2022

 Ahoj, vítám vás tenhle měsíc u poněkud skromnějšího spotřebována. V dubnu se mi podařilo spotřebu trochu omezit a zároveň díky nákupům doplnit zásoby. Snažím se teď ušetřit na léto na dovolenou, Votvírák a další kratochvíle, tak snad mi to odpustíte. 

Oriflame Milk & Honey Gold Krém na ruce
Poměrně průměrný krém na ruce s jednou z mých oblíbených parfemací, co Oriflame nabízí. Byl takový středně hutný, rychle se vstřebala chvíli z rukou vydržel i vonět, hydratačně nic světoborného, takové nenadchne a neurazí. Klidně kdyby byl v nějaké výhodné sadě nebo jsem ho dostala tak proč ne, ale že bych si ho koupila samostatně to spíš ne.

Mixa Hyalurogel Intensive Hydrating Milk
Zezačátku další příjemné mléko od Mixy, v druhé polovině už to nebyla taková sláva a přišlo mi, že mi tam vadí možná nějaká složka či výrazná parfemace. Zkrátka Cica repair bylo mnohem lepší ať už co se týče hydratace, vůně a celkového výsledku. Pumpičky toho prostě dávkují málo, což mě trochu rozčiluje. Znovu bych si šla spíš pro to, co jsem měla předtím než tohle. 

Alverde krémový sprchový gel s vůní bavlny a mandlí  
Tohle byl mega přešlap, ale jakože MEGA přešlap,  absolutně mi nesedla parfemace, čekala jsem svěží čistou vůni a místo toho byla taková nijaká jako kdybyste hodně zředily nějaký obyčejný mýdlo. Takže nakonec jsem se s tím netýrala a nalila to do dávkovače na mýdlo na ruce.
Loreál Paris Preference 6.35 Havana 
Odstínově i výdrží za mě ty nejlepší barvy na vlasy, kde jsem si už podruhé našla přesně ten odstín barvy, co chci. Bohužel už od zrzavé došlo zřejmě ke změně složení a mě to hrozně dráždí uši, ale zas kde vzít takovou pěknou hnědou u jiné značky. Samozřejmě by to vzhledem k rostoucím cenám těchto barev, které předtím stály 150 a nyní 200 Kč ocenila i moje peněženka. 

Avon Vyživující sérum na vlasy s arganovým olejem 
Moje oblíbené olejové sérum na vlasy, krom toho, že krásně voní vlasy i na oko hezky vyhladí a poslouží i když mi zrovna něco jde blbě rozčesat. Já i mamka si ho objednáváme pořád dokola a nedáme na to dopustit. 

Ziaja maska na vlasy Kozí mléko
Bílá krémová maska s výraznou parfemací též po krému z jedné z nejoblíbenějších a nejkultovnějších Ziaja řad. Osobně mi mnohem víc sedla ta z olivové řady, ale chtěla jsem vyzkoušet zas něco nového. Olivová řada je za mě svěžejší, lepší a lehčí. Celkově mě oslovila o dost víc.
Oriflame Hydra Radiance Rich denní a noční krém 
Na tuhle řadu jsem během jejího používání snad 3x měnila názor a už si jí znovu nekoupím. Spolu s některými séry dělala neplechu a celkově krém, který vám každou chvíli dělá na pleti něco jiného, nevím neměla jsem z toho ve finále úplně dobrý pocit. 

Mixa Dvoufázový odličovač na oči a rty
Příjemný odličovač, který neměl žádný specifický zápach jako má třeba Balea nebo olivová Ziaja. Nijak výrazně nedráždí v očích a vydržel mi relativně dlouho. Klidně bych si ho koupila znovu. Super produkt! 

Gabriella Salvete Soft Cotton Pads Odličovací tamponky
Příjemné malé odličovací tamponky, neměla jsem s nimi žádný problém a určitě si je zase někdy koupím, obzvláště jestli budu objednávat na Elninu nebo Kráse :-D 
Nature Box Volume šampon a konidionér s mandlovým olejem 
Na oba dva tyto produkty jsem psala recenzi a nedopadly vůbec dobře. Tohle je prostě služba, kterou vám udělá Alverde nebo Balea za třetinu ceny. 

Action Oil & Care Hair Mask Cap White Flower
Maska na vlasy v čepičce vůbec první tohoto typu, co jsem měla. Mně to na vlasech neudělalo nic a taky vůbec nic. Sice stála jenom 30 Kč, no přijde mi zbytečné pořizovat si jí znovu. Tohle se nepovedlo. 
Ziaja GdanSkin body scrub 
Peeeling na tělo s takovou svěží unisexovou parfemací. Bylo to spíš takové blátíčko než, že bych v tom viděla nějaký účinek. Ne, tohle mě nechává naprosto chladnou.

Dermacol Precise Black oční linka ve fixu 
Moje dříve prakticky nejoblíbenější linky, tenhle kus byl slabší. Neměl tak sytě černou barvu, nevydržel tak dlouho a mazaly se mi, tohle bylo celé nějaké jiné. Doufám, že nezměnily složení a měla jsem jenom špatný kus. 

Nivea Soft Care Showe Star Fruit & Monoi Oil 
Sprcháče od Nivea prostě nikdy nezklamou. Byl krásně krémový, dobře pěnil, nevysušoval, hezky voněl po karambole a balení je taky praktické a léty osvědčené. 

Möbelix svíčka
Svíčka asi za 70 Kč z Möbelixu, která nijak výrazně nevoněla, ale na úplně obyč svíčku určenou spíš jako dekoraci hořela krásně a vyhořela skoro celá. Palec nahoru za toto :- )

Bartek candles Home sweet home
Svíčka z Penny za 49,90 Kč s jemnou čistou vůni a zároveň závanem nějakého kokosu, docela příjemná. Při vstupu do místnosti rozhodně cítit je, avšak vyhořívala hrozně špatně a docela dost vosku tam zůstalo. Za ty peníze to nějak moc nechci kritizovat.

Kneipp Lieblingszeit sůl do koupele třešňový květ 
Produkty od Kneippu jsou pro mě vždycky tak trochu za odměnu. Koupelovou i tělovou kosmetiku má tahle značka sice boží, ale i o něco dražší než jiné značky. Moje druhé takhle velké balení soli od nich a nemohu si to vynachválit - krásně zabarví vodu, hezky voní, je jí potřeba trochu. Kdyby nestála dvě stovky hned bych si jí koupila znovu. 
Action Foot Mask s vůní levandule
Levná maska, která bohužel pro mě neměla žádný efekt, to i obyčejný krém na nohy mi udělá větší a lepší službu. Škoda, škoda...

Action Face Soothing Mask Camomile 
Ani tady se zázraky nekonají. Možná jsem trochu čekala, že nebudu nadšená, ale že to bude (zatím) až takový průser ty slavný Action masky? To ne. Tahle sice dělala krásně hladkou pleť, ale chvílemi si dost poštipkávala a pro citlivější pleť to není žádný med.

Avon nutraeffects Booster Sheet mask s extraktem z grepfruitu 
Naopak tuto masku jsem měla poprvé a moc mile mě překvapilo. Plátýnko bych mohla mít trochu jinak udělané, nesedělo úplně nejlépe. Maska byla tak akorát napuštěná, nijak nepálila a pleť pak byla krásně hladká a napapaná. Klidně bych si jí koupila znovu kdyby byla v nějaké zajímavé akci. 

Oriflame Love Nature Hydrate & Soothe Sheet mask with Organic Peach
Obměnu plátýnkových masek od Ori už mnoho z vás hádám zaznamenalo. Barvy zůstaly stejné, ale změnil se výtažek a obaly masek. Maska byla hodně nacucaná, plátýnko mě prostě nesedí ideálně žádné, nicméně drželo a nikde nepadalo. Já si troufnu říct, že za mě ano, já jsem spokojená. Zaručeně seženete podobné v drogerii a možná i za méně, no pokud jste brand partneři - máte slevu 23% je to docela dobrý deal. 

Balea Koupelové perly s orchidejí a vanilkou
Jednorázová záležitost v ceně párku v rohlíku neboli nějakých 17 Kč. Krásně zabarví vodu do výrazně fialové a stačí pytlíček i když máte velkou vanu, nádherně až parfémově to voní. Není to moje první ani poslední balení. 
Balea Koupelový pudr Váš čas s vůní gardénie a ibišku 
Pudr vodu nijak nezabarvil a nevšimla jsem si ani žádných jiných vlastností, takže bych osobně šla příště spíše pro perličky než toto. Stojí kolem 18 Kč.

Oriflame Amber Elixir tělový krém 
Parfemovaný krém k vůni Amber Elixir byl úplně super, krom silné vůně, která vydržela až do druhého dne i docela obstojně hydratoval. Celkově Oriflame krémy v těchto kulatých kalíšcích k vůním nebo v rámci řady mléko a med mám ráda.

Balea Pěna do koupele Orchidej & Kokos
Za cca 40 Kč dělá bohatou pěnu, která i relativně dlouho vydrží, kupuji si pěny Balea opakovaně a ráda. Vůní sice nic extra zajímavého, ale na efekt pěny postačují. 

Balea Gel na holení 
Na delší dobu poslední základní verze gelu na holení, co tu mám. Teď už mám v zásobách samé letní limitky. Mrzí mě, že změnila Balea balení, jinak si ho ráda koupím za tu cenu. 

Alverde Gel na obočí Brown
Můj objev, co se obočí týče už mám doma nové balení. Hnedka den poté, co mi došlo tohle jsem si pro něj jela do dmka. Sice je to teplá hnědá, ale máte s tím raz dva hotovou veškerou práci. 

Revolution Tužka na obočí Brown
Toto je pravý opak, jedná se o vysunovací voskovou tužku na obočí. Hrozně se drolí, nechává až takové žmolky a vůbec nedělá hezký obočí, naopak si to tím zmršíte a pak to nejde dolů. Nedoporučuji :-) 


No a to by bylo pro dnešek vše, nakonec to není nějak, že bych vůbec nespotřebovávala. Není to však ani ten můj klasický extrém. Nejlepším produktem je pro mě tento měsíc Mixa dvoufázový odličovač a nejhorším Action maska na vlasy a na nohy. Co Vás zaujalo nejvíc? A co jste za uplynulý měsíc spotřebovali vy? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča







4 komentáře:

  1. Podle úvodu článku jsem myslela, že toho bude výrazně míň :). Já článek teprve chystám, ani nevím, kolik kousků jsem v průběhu měsíce do "spotřebovací tašky" naházela, ale v tom, co označím jako propadák měsíce mám celkem jasno už teď.
    Z tebou zmiňovaných produktů jsem měla krém na ruce Oriflame a v podstatě jsou mé dojmy stejné.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, a to teprve květen bude pořádná valba už teď tam mám tak půl krabice věcí, ale je fakt, že jsou tam dvě litrové láhve, což výrazně opticky zvětšuje obsah. Zase se mi alespoň daří testovat nové věci a mám pak o čem psát :-) Díky za komentář a měj se hezky

      Vymazat
  2. Já mám teď doma šampon od Alverde a nejsem vůbec spokojená :-D Koukala jsem ještě na ten Natural box, ale podle toho, co píšeš, do toho investovat nebudu a budu raději hledat dál :-) Přijde mi, že mám po všech šamponech takový tvrdý vlasy a hůř se rozčesávají a to mě štve. A to používám kondicionéry.

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, s tím jsem se taky setkala. Já mám doma zrovna kopřivové Alverde a to docela jde, používám ho hlavně když mám mastnější vlasy. Já si budu zkoušet zřejmě kupovat další řadu od Herbal Essences už jsem měla arganovou a kokosovu a obě byly v pohodě. Akorát to není nic přírodního a myslím, že tam jsou i silikony....

      Vymazat