středa 25. května 2022

DM Haul - zase ta Ziaja, zkouším levnější alternativy...

 Ahoj všichni, vítám vás u dnešního nákupu z DMka, kde jsem se zase snažila pořídit věci z nákupního seznamu, co si dávám vždy po výplatě dohromady, abych pak do té drogerie nemusela 97647477x. Občas to nevyjde a občas jo. Dnes tu mám měsíční nákup za nějakých necelých 1300 Kč. 


Vzhledem k tomu, že už jsem konečně panebože dodělala ty velké láhve vlasové kosmetiky od Matrix,tak mi teď menší balení budou mizet zas o něco rychleji. Původně jsem chtěla vyzkoušet tu novou Hyaluron Plump řadu, ale měly to hodně vybrané a velké balení jsem nechtěla.  Do zásoby jsem si koupila tuhle řadu Elseve Extraordinary Clay s jíly na mastné kořínky a suché konečky, což je přesně můj typ vlasů. Už jsem jí asi 2-3x měla tak snad mi bude sedět tak jako posledně. Navíc Elseve vlasovka vždycky hrozně hezky voní. A pak tu mám letitou klasiku Preference barvy na vlasy akorát v jiném odstínu než jsme u mě byli zvyklý 6.35 Havana je taková teplejší hnědá. Ano, stále mě po té barvě tři až čtyři dny svědí uši, ale žádná jiná značka nemá tak krásný odstíny. Prostě nikde jsem nedokázala tak hezký najít ač jedna tato barva už stojí 160 Kč, v Rossmannu dokonce 200 Kč. 


Odličovacích produktů není nikdy dost a opět nemám už žádné v zásobě takže kupuji. Ziaja se mi osvědčila jak v micelárních vodách, tak dvoufázových odličovačích a v dmku vychází skoro nejlevněji (Balea mi nesedí) v poměru cena: kvalita. Mám tu micelární vodu v té růžové verzi, ta je vhodná i pro slečny s prodlouženými řasami a stojí 110 Kč za 400 ml. Dvoufázový odličovač z řady Kozí mléko už jsem měla a funguje za mě skvěle. Stojí asi 79,90 Kč a rozhodně ho nemám naposledy. Pak tu mám takovou nudnou klasiku odličovací tamponky - u nás to dmko bylo teď takový nějaký vybrakovaný takže ty velké neměly s vyjímkou nějakých asi za 30 Kč, což už se mi za ně dávat nechtělo. Vzala jsem teda tyhle menší za 25 Kč. Já vím, že je to pět korun, ale 30 Kč za balíček tamponků, co vám vydrží tak dva týdny - ale notak. Suchý šampon jsem vzala tentokrát levnější od Balea. Prostě ty Batiste za mě už nejsou co bývaly a nevidím tak důvod kupovat si je za 120 Kč v dmku. Tam budu sahat po Balee a v akcích na eshopech pak po Colabu nebo až jako třetí možnost Batiste. Tenhle Balea suchý šampon na hnědé vlasy stál snad 60 Kč.

Vybrat tělový olejíček, který se neblíží ke dvěma stovkám a více je teda docela kumšt. Jasně mohla jsem si koupit Baleu, ale já chtěla vyzkoušet něco nového právě kolem té stokoruny. Tudíž se nabízel Dermacol a Alverde a mě víc oslovilo Alverde právě tím krásným balením a že produkt uvnitř krabičky má pumpičku. 100 ml stojí 119 Kč takže cena za mě kdybych to měla používat každý den vyšší, ale jsem zvědavá jaké to bude. Krom růže s rakytníkem mají ještě variantu s citrusy na celulitidu a s arnikou na namáhané svaly či co. Každopádně až odzkouším dám vědět jaké to bylo. Krém na ruce s ureou od Balea je v rámci téhle značky je nejvíc vyhlášený a stojí jenom necelých třicet korun. Kdyby byl dost vyživující nezlobila bych se, 80-90 Kč za Garnier x 30 Kč za toto by byl už příjemný cenový rozdíl. Dál tu mám melounový scrub od výše zmíněného Dermacolu, moje 945995. balení. Za mě sortimentu peelingů v dm je prostě žalostně malý, malý a ještě jednou malý. Hrubostí mi tam sedl zatím nejvíc tenhle, jinde si ráda kupuji i další vůně z Aroma Rituals řady, akorát už teda stojí taky asi 120 Kč. U mycích hub mě zaujala tahle jedna jediná modrá kráska, to se doma neztratí. 

Zakončíme to dekorativní kosmetikou jak jinak. Mám tu poslední Caligraph Catrice linku ve fixu z celého čáslavského DM. Nevím jestli to teď někdo někde nezmiňoval, ale vážně jsem brala ze stojanu poslední a tak to nebylo v sortimentu jen s touhle. No je to moje snad třetí balení a za 89,90 lepší prostě neseženete. Krásně píše, je sytá, nemaže se a vydrží vám relativně dlouho. Poprvé však zkouším tenhle už old school kousek Essence Stay All Day 16 h voděodolný korektor. Říkám oldschool protože ho používala i mamka snad před 6 lety zda je to vůbec možné. Korektor jsem doma neměla naopak žádný a popravdě nevyužívám ho na nějaké denní bázi. Když jsem prošla drogerii a nenašla ani jeden Catrice Camouflage a viděla, že za cokoliv použitelného od jiné značky chtějí kolem dvou stovek...Přece nedám dvě stovky za produkt, který ani nebudu tak často využívat. Mám tu teda tenhle ve světlejším odstínu za asi 80 Kč. Omlouvám se pokud vám tenhle článek přišel spíš jako pindání na inflaci, ale už jsem za stejnou částku dělala o mnoho větší nákupy a docela mě to znepokojuje. Ještě když pak vezmu v potaz, že i za ty šílený prachy je mnoho věcí prostě vyprodaných...

Co jste si v poslední době do kosmetické sbírky koupili vy? Dejte mi vědět do komentářů :-) 
Sabča



4 komentáře:

  1. Já se snažím likvidovat zásoby, takže jsem dokupovala jen tekuté mýdlo, noční krém a odličovák - tentokrát taky vše v DMku.
    Na tampony Ebeline jsem zanevřela (při tahání ze sáčku měly tendenci se rozdělovat a to já nenávidím) a nejvíc teď kupuju v Lidlu a v Rossmannovi jejich brandy. Ale já používám ty malé. Velké jsem si koupila teď zas po delší době (ani nevím, jaké v té koupelně mám - asi Cien z Lidlu) a potvrdila jsem si, že mi tolik nevyhovují - raději použiju 2 nebo 3 malé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to věřím já taky, ale nějak mi to mizí pod rukama jako blázen. Ty jo já při odličování spotřebuju klidně 8 velkých, takže proto mně tak vadí ty malé tam je to třeba 12-16. Děkuju za komentář a měj se fajn :-)

      Vymazat
  2. Ziaju bych si taky ráda pořídila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi,
    já jsem včera udělala obrovský nákup v Rossmannu, brala jsem hodně věcí od jejich interní značky Isana. Tašku jsem měla úplně plnou a zase je mi na duši lépe, když vím, že se mám čím odlíčit:-D Rossmann mě v poslední době baví mnohem více než DM drogérie...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat