středa 4. května 2022

Shrnutí měsíce Duben | nové brýle, Velikonoce, Den Znovín walkingu...

 Ahoj všichni, vítám vás u vašeho nejoblíbenějšího článku a to dalšího měsíčního shrnutí. Duben nás všechny uvítal vážně aprílově, za oknem se zrovna střídá pološero s kroupy, deštěm a sem tam nějakým tím zasvícením sluníčka. 

pracovní selfie, palačinky, gin & tonic

Duben začal mým oblíbeným dnem a to sice pátkem, kdy jsem po dlouhé době neměla nic moc v plánu, takže krom super večeře - tchýně dělala palačinky, jsme si pak dali s přítelem gin & tonic a koukali na novou Dunu. Původně jsem se bála, že to bude jako Star wars neboli za mě nuda, ale Duna je mnohem víc politická a úplně jinak natočený film. Hodně mile mě to překvapilo a za letošek je to zatím snad nejlepší film, co jsem viděla. 
Sabča ready na práci na zahradě, kuřecí prso se sýrovou omáčkou a steakové hranolky Restaurace Na Staré poště, nové nehtíky

V sobotu jsme zase trochu pracovali na zahradě, ačkoliv chvílema dost sněžilo, takže čaj při i po práci byl naprostá nezbytnost. Udělala jsem si nové nehty a pak jsem vezla tchýni na kosmetiku, čekání jsem využila k návštěvě babičky a rovnou jsem se s ní domluvila na další návštěvě. Večer jsme s přítelem zajeli po snad půl roce na večeři do mé oblíbené restaurace Na Staré poště v Přelouči. Já jsem měla už potřetí kuřecí prso se sýrovou omáčkou a steakovými hranolky, přítel mě telecí steak a příště si ho musím dát tady, protože jsem mu ho pěkně záviděla. 
V neděli jsem věnovala čas pro změnu mamce, potřebovala s sebou rádce do Pardubic na výběr nových džínů. Já si pak vybrala v Tchibu halenku, protože jinde lautr nic neměli a když už tak dost probrané velikosti bohužel. Zakončili jsme to kávou a něčím sladkým, kde za 60 Kč dostanete hotový kýbl kávy, což v porovnání se Starbuckem a Costou, co tu taky jsou je za hubičku. Po cestě domů jsme se ještě stavili v Albertu a mě se následující týden tak dařilo si vařit doma - zapečené kuřecí plátky s granou a slaninou a pečené brambory no a na druhou půlku týdne špagety s párečka. Ano, špagety s párkem bude pro mnohé noční můra, ale já to s takovou pseudo rajčatovou omáčkou a sýrem vážně miluju. 
nové brýle

V úterý mě pak kromě zubařky, kde naštěstí bylo vše v pořádku (14 dní poté jsem zjistila, že přehlédla kaz, takže budu dva měsíce čekat na vrtání a plombu) , čekalo i vyzvednutí mých nových brýlí. Ještě jsem si úplně nezvykla, takže se mi z nich točí hlava, ale jinak jsem spokojená. Troufnu si říct, že jsem si vybrala dobře a sedí ke mě jak barevně tak tvarem. Na zbytek dne jsem měla půl dne volna, takže jsem se podívala i po obchodech, ani tentokrát jsem nic nemohla sehnat... Koupila jsem si v Tigeru Bullet planner zápisník na různé poznámky a blogověci a zkouším i trochu toho opravdového bullet journalingu, pořád mám jako druhý svůj pracovní diář, kde si všechno prostě na prasáka napíšu a pak když mám čas si to krasopisně přepíšu sem, pokud už mám udělanou stránku na ten daný týden. Ještě mě zastavila slečna od parfémů, spoustu lidí jí ignorovalo a mě jí bylo líto, tak jsem si řekla, že co. Čas mám a přinejhorším budu alespoň navoněná že jo - no nakonec jsem si od ní jednu koupila a zatím jsem vážně unešená jak tou vůní, tak její výdrží. 
první letošní grilování, táty narozeniny a zákusy, OOTD, nové nehty...

Vyzvedla jsem Oriflame a nalakovala si doma nehty takhle na závěr pracovního týdne. V pátek jsme na koukali na film V Bublině a to byla teda hrozná kravina, vůbec mi to nepřišlo vtipný, úplně zbytečně natočený film. V sobotu se pak celý den měnilo počasí a já už ráno byla s Verčou nakoupit na grilování, které díky bohu vyšlo a krom krkovičky jsme se podívaly i na sud s pivem a nově objeveného třešňového Jim Beama. Grilování to je moje, to já zbožňuju jak grilovaný sýr, krkovičku, kuřecí, zeleninku. V neděli jsme u babičky slavili tátovo narozeniny a kromě super oběda - nudlový vývar, kachna se zelením a domácími knedlíčky byly i zákusky a pak jednohubky. Babička Hana je přes jídlo prostě bohyně. 
Po dlouhé době šaty, spinkající Harley, nákup z Actionu a Rossmannu, mojito a pekanový dort, čtecí okénko, čistá Bobinka, lekce angličtiny

Následující týden krom lekce angličtiny a rozplývání se nad spinkající Harley jsem se konečně pustila do toho Hartla a zase se mi nepodařilo přečíst ani jednu kapitolu, snad na to najdu čas příští víkend, který by měl být volnější. Ve středu jsem po sakra dlouhé době viděla svou bývalou kolegyni Terku, která mi v Chrudimi ukázala Kavárnu Na Podsíni - já jsem si dala mojito na osvěžení a pekanový dort jako sladkou tečku. Musím uznat, že jsem tam nikdy nebyla a moc se mi líbí jejich zahrádka, jenom škoda, že byla zrovna plná. Rovnou jsem se stavila i nakoupit a umýt si auto, přeci jen tam mají mnohem více možností, kde nakupovat než u nás kde je večerka a Jednota a v nejbližším městě teda Penny. 
Čtvrteční OOTD, ségry dort k 13. narozeninám, hranolky a zelené pívo v Ronovské boudě, víno a kytička z Blankyky pro Káťu

Ve čtvrtek jsem poprvé vytáhla letos tílko, ačkoliv pod mikinu a koženkovou bundu. Po práci jsem byla zařídit dárek pro přítele tetu Káťu, tedy konkrétně víno a nějakou tu květinu. Vybrala jsem nejdřív ty fialové fialy neboli matthioly a paní květinářka skvěle doladila zbytek. Následně jsem se stavila na kávu u kamarádky a večer jsme šli s přítelem, Verčou, Míšou a Kubou, co se na chvíli stavil na zelené pívo tradičně. Dala jsem si i hranolky s tatarkou (nějak jsem nestíhala jíst) a panebože lepší jsem už dlouho neměla, tak akorát křupavé i slané. Velký Pátek = velké plány neboli dvě narozeninové oslavy v jednom dni, po obědě přítelovo tety a večer pak 13. narozeniny mojí ségry, oboje moc fajn. 
Sobota byla nejakčnějším dnem, vstávala jsem už v pět ráno, abychom stíhali včas vyjet na Den Znovín walkingu, poprvé jsme jeli všichni jedním autem a bylo to super. Moje osobně druhá vínoakce a první takto přímo u zdroje. Znovín patří mezi námi často konzumované značky, takže už jsme tam s nějakým očekáváním jeli. Nechali jsme vůz u ubytování a ze staru celé akce odstartovali něco kolem 9:30. Trasu jsme se vzali delší a několikrát si jí omylem protáhli - ztratili jsme se. Vytknout musím dost mizerné značení, jedny jediné záchody a to na startu a žádné občerstvení po cestě. U akce pro 500 lidí mi to přijde jako dost výrazných nedostatků. Na 13 km jsme měly tři ochutnávkové stanice. 

Ochutnávkový stánek Havraníky Staré Vinice
- Sauvignon 2020, Pozdrav ze Znojma (pozdní sběr, suché) - výrazná kyselinka, mě moc neoslovilo
- Rulandské bílé 2020, Ještěrka zelená (pozdní sběr, suché) - nevýrazné až bez chuti
- Irsai Oliver 2020 (ročníkové, jakostní víno, polosuché) - ovocné s výrazným aroma nakonec zakoupena v klášteře celá láhev ❤

Moravský sklípek Šatov - vinařská stodola
velmi milý a veselý pán s paní jako obsluha

- André 2020 Terroir Club (pozdní sběr, suché) - nejsem fanouškem červených vín
- Veltlínské zelené Ledňáček říční - čisté, chuťově vybalancované
- Chardonnay 2018 Terroir Club (výběr z hroznů, polosladké) - sladké s výraznými tóny

Ochutnávkový stánek na vinici Peklo
tady už brutálně foukal vítr

- Müller Thurgau 2021 (výběr z hroznů, polosuché) - nezaujalo mě, nevím ani co k němu říct
- Rulandské šedé 2020 (výběr z hroznů, polosladké) - příjemné, ale v hlavě mi neutkvělo

Celý den silně foukal vítr, nebýt něj bylo by i příjemných 10°C, ale počasí přeci jen dopředu objednat nejde. Konec trasy vede po bývalé Železné oponě, alespoň to tvrdí mapka a prospekty. My jsme to natáhli na Šobeskou lávku, kde nám bohužel vzhledem k nulovému signálu nedošlo, že kdybychom přešly a šly dál dorazily bychom až k vinici Šobes, přenádherné vinařské, ale i národní památce. V šest hodin večer už jsme byli rádi, že jsme na ubytování. Dle telefonu jsme nachodili 20,3 km za 9 hodin, je to můj osobní rekord. Nejsem absolutně zvyklá chodit, tak jsem pyšná, že jsem to až na výjimky zvládla aniž bych pindala. Bramboračka s houbami a smažák s hranolkama byli po dni skoro bez jídla pohlazením na duši. Já jsem pak úplně vyřízená usnula na pokoji a ráno se vzbudila skoro jako nový člověk - přesně takový reset většina z nás potřebovala. 
zkouším najít ideální hnědou, cappucino u Louckého kláštera, nakládaný camembert a šopák, zkoušení šatů v H&M, jahody se šlehačkou, pedikúra

 V neděli jsme hnedka ráno vyrazili směrem k Louckému klášteru, kde má Znovín firemní prodejnu a za vrácení skleničky byla 10% sleva na celý nákup. Já jsem pro sebe vzala Irsai Oliver a pro mamku Tramín červený. Jelikož hnedka vedle vchodu byl stánek s kafem, tak to bylo ranní musthave a slečna uměla krásný latté art. Velikonoce já moc nemusím takže jsme je neslavili a já si po obědě zajela na pedikúru, na níž jsem dostala od Ježíška ještě poukaz. V úterý jsme byli reklamovat mě boty a přítelovi koupit nové a na nákup obecně. Už několik dnů mě honila mlsná na nakládaný sýr a šopský salát, vzala jsem nějaké camemberty s medvědím česnekem a nakonec za ty peníze nebyly vůbec dobrý. Co dobrý bylo je seriál Sex/Život ten jsem slupla během úterý až pátka. Stejně tak jsem si políčila na jahody se šlehačkou, k těm mě nalákala Hanička s její jahodovou pěnou. Ve středu jsem byla přítelovi pro díly na 120, přeci jen už se nám blíží Škoda sraz, do kdy musí být nejen hotová, ale i odzkoušená na nějakou větší vzdálenost. Když už jsem byla vyjetá stavila jsem se vrátit do Orsay oblečení a rovnou si vybrala nové a to v C&A. Zavítala jsem i do H&M, ale bohužel jako spoustu řetězců nemývají větší velikosti na kamenných prodejnách. Zkoušela jsem si halenku, šaty a kraťasy a byly mi jenom šaty za 299 Kč, nakonec jsem je tam ale nechala. Nebyla jsem si tím úplně jistá a hlavně jsem tam jela přece pro kraťasy.  Na cestu domů jsem si v Fruitisimu koupila Stress killer a bylo vyřízeno. V pátek jsem si pak barvila vlasy a zase je to trochu víc hnědá a méně zrzavá = spokojenější Sabča. Koukali jsme s Kubou na Projekt Adam a za mě spíš rodinný než akční film, nenadchne ale ani neurazí. 
OOTD, přírodní omáčka s rýží, šopský salát, natírání plotu, McD

V sobotu jsme s tchýní natíraly plot a večer jsme s Kubíkem vyrazili dopřát si nějaký ten McDonalds. No a vytuhli jsme už na devátou hodinu. Neděle jak už to tak bývá patří obědům u babičky, těm mi teďka holduje zase pravidelně. Nakoupila jsem na vaření a na pondělí a úterý měla přírodní omáčku s rýží a šopský salátek. Na chvíli jsme pokecala s kamarádkou a to byl můj závěr týdne. 

V pondělí jsme byly já, ségra a mamka v Pardubicích vyzvednout jednu reklamaci a rovnou se podívat ségře po něčem. No a vrátila jsem se pro ty černý H&M šaty na léto, za tři stovky prostě není o čem, když jsem se doma dívala kolik jsou jinde za takový obyčejný šaty chtít protočily se mi panenky. 
OOTD´s, s babičkou v kavárně, nákup

Zjistila jsem, že mám dost poničený svoje oblíbený džíny a už se mi na stehnech dělají takové malé dírečky, takže jsem objednala nové a než přijdou tak chci vynosit zase i nějaké šaty a cigaretový kalhoty k čemuž se jinak nedokopu. Přítel byl v pátek na firemním večírku a já tak měla bezva příležitost ukázat babičce Haně mou oblíbenou kavárnu i jeden z mých oblíbených dezertů čoko cupcake s borůvkovým krémem. Druhý den jsem spala až do odpoledne a na čarodějnice jsme zašli akorát na chvíli. Přítel potřeboval doléčit kocovinu a já dodělat prádlo a článek na neděli. Během dne jsem ještě byla nakoupit na vaření na příští týden a v dmku pro pár nezbytností. 

Květen mi začne řešením zablokovaného bankovnictví, svíčkovou, Partičkou a dalšími povinnostmi a radostmi. Zase se mám na co těšit a bude to nabité. No a jaký byl vlastně váš duben? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča









6 komentářů:

  1. Tvůj duben byl evidentně fajn (procházka po vinicích by se mi taky líbila :)). A na té fotce, kde máš make-up vypadáš jak modelka.
    Můj duben už jsi četla, taky nebyl marný.
    Měj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za milá slova. Procházku po vinicích bych si klidně zopakovala akorát bych ubrala víno a kilometry :-D Ano ano, četla a už se těším na další shrnutí <3

      Vymazat
  2. Milá Sabi, krásnou neděli přeji. 500 lidí je skutečně velká akce, to by chtělo zabrat, jistě by bych jim to napsala,ale já jsem hroznej"bonzák" a chronickej nespokojenec. Ty rodinné oslavičky jsou super, až jsem si nyní uvědomila, že já na žádné hrozně dlouho nebyla a celkem mi to i chybí. Jinak krásný měsíc jsi měla. : ))) Moc pěkný článek. Papapa
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, mně je to takový blbý oni byli všichni většinou hrozně milí...ale přeci jen to není žádná začínající akce ani první ročník, tak by to rozhodně mohlo být vychytanější. U nás v rodině se slaví všechno, což je radost i starost zároveň, ale zase jsem velmi vděčná, že se mi daří narozdíl od spousty vrstevníků držet ty rodinné vazby. Nechci jednou litovat, že jsem na svou rodinu neměla čas až tu někteří její členové nebudou, pak už čas nevrátím. Tak nějakou uspořádej klidně jen malé posezení nebo návštěvu, uvidíš jak to bude fajn. Děkuji za komentář a měj se krásně :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    můj duben byl docela v pohodě, ale květen bude o nervy, protože budu tři týdny u maturit. Moc se mi líbí ty nové brýle, fakt ti sluší.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, to věřím a budu na tebe myslet, aby to všechno mělo co nejhladší průběh. Díky za milá slova, ale furt jsem se s nima vůbec nesžila, jak mám velký rozdíl mezi očima, tak se mi z nich točí hlava.

      Vymazat