neděle 6. března 2022

Spotřebováno #34 za Únor 2022

 Ahoj, máme tu další uplynulý měsíc a s ním i další spotřebováno. Únor utekl vážně rychle a já doufám, že březen přinese pro nás všechny světlejší a optimističtější zítřky. Ačkoliv šlo o měsíc kratší než ty zbývající na spotřebě to nebude nijak výrazně znát, protože jsem se vskutku neflákala.

Vlasy

Palette Deluxe Oil-Care Color 7.77 Intenzivní zářivě měděná 
Moje klasika, jak už mnozí z vás ví, za stovku úplně super barva, moje konečky by rozhodně nemluvily stejně, ale chytá i drží moc hezky.

Garnier Botanic Therapy Ginger Recovery revitalizační šampon 
Šampon u kterého alespoň mě osobně se střídala vůně perníčku s vůní sirupu na kašel z čehož se mi dělalo lehce ekl. Jinak se jedná o čirý hydratační šampon, který by neměl zatěžovat vlasy. Za mě tohle byl přesně takový ten drogérkový průměr umyje a nepoškrábe, no znovu už bych si ho nekoupila, stejně tak jako mě tímto víc již neláká tato řada, z níž mi právě zázvorová regenerace sedla nejvíce. 

Batiste Suchý šampon pro brunetky
Překvapivě po dlouhé době dobrý Batiste šampon, nějak jsem teď měla smůlu na špatné kusy nebo to už prostě není to, co to bývalo. Tenhle vskutku nedělal bílé stopy ba mi přišel až takový do stylu lak na vlasy aniž by však slepoval. 
Batiste suchý šampon Blush
Tenhle už tak slibný nebyl, tohle je snad ten nejhorší kus suchého šamponu této značky, co se mi dostal pod ruce. Nádobka byla dost natlakovaná a tak při aplikaci šampon už v samotné střičce zpěnil a pak dělal nejen bílé stopy. Jenže ten bílý poprašek, co měl vysát mastnotu z vlasů v nich ani nedržel a jak vám tohle opadá na oblečení, tak to můžete hodit do pračky. Já se jenom ten den musela třikrát převlékat a vyprat pračku hadrů, no a to mě tak dopálilo, že si teď Batiste nějakou dobu nekoupím.

Ziaja Olivový olej maska na vlasy
Tuto masku můžete znát z oblíbenců za leden a já jí tu mám prázdné hnedka dvě balení. Je opravdu lehká a ihned vlasy vyhladí, což však může být i obsaženými silikony, takže pokud je v kosmetice mít nechcete toto nebude pro vás. Mně se po tom skvěle rozčesávaly vlasy, což mi jiný produkt takhle rychlou službu neudělá. 

Avon Vyhlazující sérum na vlasy s arganovým olejem 
Moje první balení tohohle alá olejíčku na vlasy padlo taky poměrně rychle. Jedná se o malé balení 30 ml, které při pravidelném používání doslova mizí před očima. Mimo to, že vyhladí konečky i krásně voní. Už mám v koupelně další balení.

Tělo

Mixa Cica Repair Tělové mléko
Tohle je zatím rozhodně můj letošní objev č.1. Mám hodně suchou pokožku, takže najít něco o čem i já řeknu, že to hydratuje hodně je docela kumšt. Tohle hydratuje hodně, krásně vám to vyhladí pokožku, voní to trochu jako od Dermacolu řada s limetkou a hrozny, ale nijak to nedráždí nebo tak, právě naopak. Tohle při pravidelném používání má viditelný výsledky, doslova mi spadla čelist. Musím si ho určitě koupit znovu, jedinou výtkou za mě je pumpička, klidně by toho mohla dávat víc a jít ne tak ztuha. 

Axe Apollo Galaxy Fresh 
Tohle je opět spotřebovaný produkt mého přítele pro porovnání mojí a jeho spotřeby. Tohle Axe vonělo vážně moc hezky a mělo takovou tyrkysovou barvu. 

Palmolive Gourmet Strawberry Touch sprchové máslo
Když už Palmolive tak buď Gourmet řada nebo z klasické sprchový krém s mléčnými proteiny. Jahodová verze mi trochu připomínala termix nebo takové ty smetanovo-jahodové bombony a i měla podobnou barvu. Byl příjemný, ale stále mám radši tu verzi s lesními plody.

Dove Awakening Ritual sprchový krém s vůní matchy a sakury
Tahle Dove řada je teď dost prodávaná převážně díky Adele Hynková alias Adele Brandi, která doporučila z této řady antiperspirant. Nemusím říkat, že jsem si ho koupila taky a ta vůně mě zaujala, protože Dove takovouhle má jenom jednu tohoto typu a tak jsem si koupila i nějaké další produkty. Sprcháč je světle zelený krémový se svěží vůní, jinak krásně pění a nevysušuje, no zároveň mi nepřijde, že by tak hydratoval jako ta základní modrá verze. 
Dove Awakening Ritual antiperspirant
Jo, mám tu i ten antiperspirant. Zde jsem byla už spokojená o něco více. Antiperspirant fungoval skvěle a i přes svou poměrně atypickou vůni se mi nikdy nijak netloukl s parfémem. Příjemný kousek, klidně si ho za čas koupím znovu, ale mám tu aktuálně tři další antiperspiranty, co musím nejprve spotřebovat.

Nivea Creme Care pečující sprchový krém
Tuhle miniaturku jsem měla od Eri, která mi jich pár poslala, původně jsem myslela, že si je nechám až na dovolenou, ale krásně se mi právě sprcháč hodil na wellness, kde jsme se s ním s přítelem umyli. Jedná se o klasickou modrou Niveu s klasickou Nivea vůní, na tom prostě není co zkazit. 

Ziaja Glycerinový tělový scrub Baltic Home Spa Fit Mango
Peeling byl konzistencí spíš takové obrušovací blátíčko než vyloženě samotné krystalky jako je tomu u Dermacolu. Fit Mango je hodně výrazná až bonbonová vůně, od které jsem čekala něco naprosto odlišného. I tak mohu konstatovat že peeling fungoval dobře a tohle balení mi vydrželo na celý měsíc díky svým 300 ml. 

Avon Footworks krém na popraskané paty
Můj svatý grál v péči o nohy už taky znáte. Konečně se vyrábí ve větší velikosti než je 75 ml a to v dvojnásobném 150 ml balení. Tohle mi vydrželo věčnost, poslední měsíce jsem péči o nohy docela flákala a znovu je mazat mě donutilo až to, že se mi totálně rozsypalo víčko, takže jsem to přemačkala do jiného obalu a začala mazat, abych to co nejrychleji spotřebovala. Krásně voní a při pravidelném používání nohy vážně změkčuje a zjemňuje.

Skincare

Avon Soothe Micellar Gel Cleanser 
Čistící gel z řady pro citlivou pleť s obsahem cicy a praktickou pumpičkou. Takže už je všem naprosto jasný, že mě ke koupi nalákala právě ta pumpička. Na můj vkus gel byl hrozně cítit po alkoholu a jedna z jeho variant je tedy ve složení překvapivě obsažená. U gelu na citlivou a suchou pleť je to za mě docela přešlap, no i tak mě gel nijak zvlášť nevysušoval a nedráždil. Nemůžu říct, že by něco dělal lépe nebo hůř, no já už si ho znovu nekoupím mám jiné favority, co nevoní jako pálenka.

Oriflame Optimals Hydra Radiance sérum
Na tuhle řadu mám samostatnou recenzi zde.

Oriflame Optimals Insta-Cool hydrogelové polštářky pod oči 
Stejně jako má Oriflame super plátýnkové masky v řadě Love Nature, tak i jejich hydrogelové polštářky jsou vážně vychytané a super. Jsou krásně tenké takže dobře přilnou a nijak nesjíždí no zároveň dodají potřebnou hydrataci a osvěží. 

Balea Hydrogelové polštářky pod oči s kyselinou hyaluronovou a kokosovou vodou 
Kdežto tohle je nová záležitost Baley za dvacku, tzn. v drogerii to nejlevnější co se dá v této kategorii sehnat a zároveň to funguje. Vzala jsem to, že za ty peníze tomu dám šanci a jsou příjemný, sice tlustší než Oriflame, ale neměla jsem problém, že by nějak špatně držely nebo tak. Příště si jich koupím víc balení, pokud mi to ostatní nevyberou.

No a na závěr dvoje odličovací tamponky jedny Ebelin a druhé Isana, za oboje bych dala ruku do ohně, že jsou super.
Freeman Hydratační plátýnková maska s aloe vera a rakytníkem
Tahle mi z dvojice plátýnkových Freeman masek seděla rozhodně víc. Na masky vyšla tento týden samostatná recenze.

Garnier Hydra Bomb plátýnková maska s výtažkem z granátového jablka a s výtažkem z květů sakury
Osvědčené masky na našem trhu a moje absolutní favoritky, nikoho už tedy nepřekvapuje jejich přítomnost zde. Za 50 Kč naprosto parádní produkt k dostání v mnoha verzích, kdy mě až na některé ty mléčné sedí všechny.

Balea Fairytale hlavice do holítka
Pokud si nechcete furt kupovat jednorázové žiletky a zároveň dát za hlavice majlant pak Balea je správná volba, já si na doporučení I Love Makeup koupila tehdy právě Fairytale a strojek už mám druhý, no hlavice ani nepočítám.
Ruce a manikúra

Dermacol Express Odlakovač na nehty
Dřív bych nevěřila, že mezi odlakovači může být rozdíl nebo nedejbože, že odlakovač bez acetonu může dobře odlakovat. Tohle je přesně ten produkt, kdy všechno předchozí je pravda, ani už z hlavy nevím kolik stojí, mám ho už od léta minimálně, jak jsem chodila na nehty, tak jsem odlakovač dlouho nepoužívala, no tohle je moje tak páté balení. 

Rimmel Super Gel Soul Session lak na nehty
Můj beze všeho nejdražší lak na nehty, co jsem si kdy koupila je tento. Kupovala jsem si ho před třemi lety na maturitní ples jako ideální nude lak k červeným šatům a stříbrným doplňkům. No a tehdy udělal vážně parádu i pokaždé potom, ale už mi vyschnul a je takovej táhnoucí se cosi. Nadešel čas se rozloučit a už si nejspíš nikdy nekoupit lak za 200 Kč.

Essence The Gel Nail Polish More than a feeling
Krásný vínovo-fialový lak tentokrát za přívětivých 45 Kč jak už to u této značky bývá. Těchto laků společně s miss sporty jsem za celý svůj život měla asi nejvíc. Krom lidové ceny mají i široký výběr barev, dobře drží a krásně kryjí většina odstínů už v jedné vrstvě. 

Dermacol Aroma Ritual Belgická čokoláda krém na ruce
Po roce a několika měsících tu mám konečně spotřebovaný krém na ruce, který se mnou vystřídal dokonce obě moje práce. Kupovala jsem si ho koncem podzimu, jak to bude na Vánoce bezva mazat si tím v práci ruce, no na Vánoce byl takový nával, že namazat si ruce jsem vážně čas neměla. Byl takový středně tekutý, voněl jako arabesky a středně hydratoval, nic co by vás vytrhlo na delší dobu, ale příjemný.
Svíčky
AirWick White Vanilla Bean
Tuhle mimi svíčku jsem dostala od tchýně už ke svátku, ale nějak jsem se na ní dostala až teď. Byla vypálená hnedka, ale voněla tak hezky až svěže na to, že to je vanilka. 

Papírová křídla Once Upon a Time sojová svíčka 
Na proložení komerčních značek tu mám ručně dělanou sojovou svíčku s vůní inspirovanou medovníkem a perníkovou chaloupkou. 

AirWick Salted Caramel
Tahle byla z této trojce asi nejslabší, hlavně ani mě ani přítelovi nesedla ta vůně, takže jsme jí víceméně vypálily jenom aby jsme jí vypálily, ale znovu jí určitě nechci. Je hrozně sladká a smrdí spíš jako když cukr nejen zkaramelizujete, ale spálíte.
Dekorativní kosmetika

Dermacol Mega Lashes řasenka
Tohle narozdíl od té s modrým víčkem byl krok vedle. Řasenka má hrozně tvrdý kartáček a nedělá vůbec žádný efekt, víckrát už ne děkuju. 

Makeup Revolution by Petra paletka očních stínů
Moje druhé balení první Petra paletky a už je to zase v trapu, já jsem fakt nesetkala, aby se mi stíny jiný značky tak rychle kazily, nehledě na to že tahle druhá už nebyla ani zdaleka tak dobrá jako ta první, co jsem si kupovala. 

Maybeline Hyperprecise All Day 
Poměrně dobrá linka na oči za stovku, pokud jí budete používat pravidelně na výrazné oční stíny tak docela rychle ztrácí na intenzitě, přišla mi že se snadněji rozmaže než druhá, co tu dnes mám. 

Catrice Caligraph linka na oči
Tuhle linku jsem si koupila na doporučení Jany Hrmi a už chápu, co na ní vidí. Stojí asi 90 Kč, je krásně sytě černá, dobře se s ní manipuluje, vydrží a zároveň jde i dobře odlíčit. Moje nová TOPka spolu se zebří linkou od Dermacolu.

To by bylo pro dnešek všechno. Jak jste na tom v únoru byly se spotřebou vy? Projevil se u vás únor jako kratší měsíc nebo vůbec? Dejte mi vědět do komentářů.

Sabča










5 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    já jsem dopsala článek o spotřebované kosmetice dneska odpoledne, vyjde příští víkend. Mám to stejně jako ty, vůbec se mi nezměnil počet spotřebovaných kusů. Nalákala jsi mě na ty masky Ziaja, mrknu se po nich v drogérii.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak moje spotřeba byla asi šestinová :D. Z tvvých kousků myslím znám jen suchý šampon Batiste. Taky mi vyhovoval.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Sabi, ani nevím kde začít. Spousty podnětů a dobrých tipů. Avon olejíčky na vlasy mám ráda a Ziaja masku ráda vyzkouším, ale musím si jej někam poznamenat, protože nyní mám celkem i zásobu. Co mě ale překvapilo je paletka PLH. Mám tu s produkty na tvář a jsem s ní spokojená, ale budu ji muset okouknout, nějakou dobu jsem ji neměla v ruce. ☺
    Moc pěkný článek! Měj krásný den ☺♥.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Batiste mám najradšej, presne v tejto vôni tá je úžasná.

    OdpovědětVymazat
  5. Paletka stínů se zkazila? Taky ji mám, je úplně v pořádku, i druhá od Petry. Vlastně se mi ještě nikdy nezkazily suché stíny. Tak to je škoda.

    Mám ráda sprcháče od Dermacolu, ale nebaví mě to balení v tubě, jak se to pak na vaně kácí.

    Sprcháče od Dove jsem dřív taky používala, ale časem jsem v nich začala cítit nějakou nakyslost, asi nějaká složka, co mi najednou začala nevonět, tak už nepoužívám. Ale tekutá mýdla na ruce můžu.

    Masky od Garnier jsem taky zkoušela, ale úplně jsem z nich nadšená nebyla. Ovšem moje pleť je starší a hodně suchá, takže to je potom taky něco jiného. Ale víc mi sedla ta se sakurou. Ale mám doma ještě další druhy na zkoušku, tak uvidíme.

    Růžový Batiste jsem měla, za mě asi normální kousek, ten pro brunety ještě ne, určitě vyzkouším.

    Antiperspiranty od Dove mám taky ráda, nicméně tento ještě asi vyzkoušený nemám.

    Pěkný článek :)

    Můj život ve slovech

    Můj knižní ráj

    OdpovědětVymazat