neděle 27. března 2022

Julie Caplinová: Pekárna v Brooklynu | Knihodojmy

 Ahoj všichni, zatím se mi daří plnit moje předsevzetí, co měsíc to alespoň jedna přečtená kniha a tentokrát tu mám pokračování ze série Romantické útěky. Hlavní hrdinkou je lady Sophie, která se v rámci výměnné stáže dostává na půl roku do New Yorku po docela krušném rozchodu. No je to Caplinová budete se u toho rozplývat a taky je to horská dráha emocí.

Anotace: Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit!

Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku.

Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě…

Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.

Moje dojmy: Ani druhá kniha od této autorky mě nezklamala, naopak dostávala očekáváním a zase mě na chvíli ukolébala od teď ne moc hezké reality. Útěky se to jmenuje zcela oprávněné, já jsem alespoň ve své fantazii byla tak několik hodin v New Yorku a nebylo to vůbec marný. Hlavní hrdinka mi hnedka na začátku přirostla k srdci počínaje láskou k jídlu konče jejím progresem v rámci příběhu. No a Todd a nezpracovaný traumata z dětství, skvěle napsaný, propracovaný a procítěný. Autorka na to vůbec nejde nijak prvoplánově, ale nechá vás nejdřív nasát prostředí, každý detail a pak teprve začne přidávat na obrátkách a naprosto to FUNGUJE. Nebýt rozhazovačná a nemít teď tak akorát na naftu a jídlo, tak běžím do nejbližšího knihkupectví a koupím si všechny další díly, no takhle bych to viděla spíš na využití Knihovrátku od Martinusu s tím, že odešlu Špitálníkovou a právě tenhle díl a za poukázku, co za to dostanu si objednám Cukrárnu v Paříži. Mimochodem pokud taky nemáte, kde mít knížky je to dost fajn způsob pořizování aktuální literatury. Samotnou knihu hodnotím plnými 10/10.

Sabča

7 komentářů:

  1. Na tuto knihu se moc těším! Mám přečtené již dvě od této autorky a líbily se mi. Jsem zvědavá na tuto..vlastně na všechny ♥

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, já taky, já taky. Jenom vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla je postupně domů nakonec koupit, tak to bude asi úkol na celý následující rok,přeci jen dát 2,3 jenom za knížky se mi naráz nechce. Alespoň se konečně dostanu na toho Hartla, co tu mám z knihovny. Děkuji za komentář a měj se hezky.

      Vymazat
  2. Já zatím četla Kavárnu, ale i právě na další díly se těším až si je přečtu. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak snad se k nim dostaneš brzy. Za mě i ten druhý prostě super odpočinkové čtení. Děkuji za komentář a měj se hezky :-)

      Vymazat
  3. Já zatím četla Hotýlek na Islandu a postupně bych si ráda přečetla všechny, i když asi ne bezprostředně za sebou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já vím ty jsi spíš na ty detektivky :-)) To já kdybych je měla doma už všecky, tak asi bez problému. Spíš, kde na to vzít ten čas. Pro mě je proto právě nejjednoduší si pořídit vlastní výtisk než někomu knížku několik měsíců uzurpovat. Hartla už mám doma druhý měsíc a ještě jsem ho ani neotevřela, dokonce jsem musela teď volat do knihovny, protože jsem přešvihla dobu vrácení, jestli by to nešlo prodloužit ještě :-D A máma má právě Kavárnu a taky to nestíhá.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    já mám přečtenou celou sérii a na cestě nejnovější přírůstek, na který se moc těším. Za mě to jsou extrémně povedené knihy, které mi vždy udělají radost. Určitě si přečti i ty další díly.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat