středa 23. března 2022

Oblíbenci za Únor a Březen 2022

 Ahoj všichni, vítám vás u nového článku. Po několika článcích, co jsem měla naplánované doslova týdny dopředu mi už zásoby došly, takže teď vymýšlím, co napsat doslova na poslední chvíli a s focením fotek do článků do nemám o moc lepší. Potřebuju teď věnovat více času a úsilí na více "frontách" i tak doufám, že se mi podaří pravidelnost zachovat. Oblíbenců za poslední dobu mám poskromnu, nejen že nestíhám zkoušet tolik novinek, ale mám docela smůlu na výběr produktů. Dneska se podíváme na těch pár výjimek. 

Kosmetika 

Balea Tělové sérum s kyselinou hyaluronovou

Tělová séra jsou produktem dm privátní značky Balea už nějaký ten pátek, kdysi jsem si od nich kupovala růžové s olejem z kamélie japonské a to jsem měla doma snad 5x. Pokaždé stojí 54,90 Kč za 200 ml a sem tam vyjde nějaké nové. Olejové, co mají zatím pořád mi vůbec nevoní a ani tolik nevyhovuje. Kdežto tohle nové v zeleném balení voní jako nějaká cukrovinka z mého dětství a pleť krásně vyhladí, já to používala hodně na nohy po holení. No pokud se dostanu v mezičase do dmka určitě si ho ještě vezmu. 

Catrice True Skin makeup

Tady jsem taky trochu s křížkem po funuse, ale ne až tolik. Novou True skin řadu už opěvoval každý beauty bloger či blogerka a já proto při výběru intuitivně sáhla právě po makeupu z této řady. Kromě kyseliny hyaluronové má obsahovat i melounový olej a dlouho vydržet. Už v drogerii mě překvapil výběr odstínů, kdy nejsvětlejší na mě ředitelku vápenky byl příliš světlý a mám tedy 010 Cool Cashmere. Makeup je příjemně krémový, kryje už v tenké vrstvě a dobře se zapracovává. Nedělá mi nikde žádná suchá místa ani textury a vydrží mi hezky od rána až víceméně do večera. Během dne to ani nepudruju, není to vyloženě nutně potřeba. 

Avon FootWorks máslo na nohy 

Footworks řadu jsem tu chválila nejednou a každoročně kupuju ty jejich zimní limitky minimálně pro mamku. Sama bych nevyužila všechno a vzala jsem si jenom krém. Dlouho jsem teďka nohy flákala a nemazala pravidelně, takže mi tu vydržel až doteď. Jedná se o krásně vyšlehaný máslíčko s vůní čokolády a oříšků. Mísí se tu ta sladkost čokolády s lehkou ořechovou hořkostí a máslo je super jak na nohy tak na ruce. Nezměkčí vám tak rychle tvrdou kůži jako červeno-bílý avon footworks krém, ale za mě je to fajn obměna. 

Catrice Lak na nehty 100 Party Animal

Rozšiřuji regiment laků na nehty a díky tomu tu mám objev i z kategorií manikúry. V drogerii jsem si ho vybrala, že takový doma ještě nemám a dlouho jsem sháněla. Lak krásně kryje v první vrstvě, vydržel mi s top coatem celý týden bez větších nedokonalostí a ta barva tu snad ani není třeba komentovat. 

Zdroje: heavenofhorror.com, latestly.com, minutemediacdn.com

Filmy & Seriály 

Uncharted 

Na tuhle novinku na motivy hry Uncharted jsme vyrazily s přítelem za poukázky od Ježíška. Oba dva máme akční filmy rádi a na tomhle jsme se snadno shodli vzhledem k tomu, že já ráda Toma Hollanda a Kuba zase Marka Wahlberga. V rámci akčního filmu to splnilo veškerá očekávání, ale nic navíc tam nečekejte. Hodnotila bych to 7/10.

Alice in Borderland

Japonský seriál poměrně podobný populární Squid game, ale vlastně co se týče nápadu a provedení úplně jiný. Parta kamarádů se ocitá v téměř liduprázdném Tokiu, kde pomocí her bojuje o život a sbírá žolíkové karty, podle nichž se hry dělí do kategorií a obtížností. Za každou výhru se jim prodlužuje život ve hře nebo-li vízum.

Kovboj Bebop 

Remake na klasický anime příběh v seriálové podobě, kdy se trochu zamíchalo s obsazením postav, ale i se zploštil a zjednodušil celý příběh, což je spíše na škodu. Vizuálně je to krásná podívaná v retro duchu 80.let s nabušeným soundtrackem. 

Hudba

Ini Kamoze, Salaam Remi - Here Comes the Hotstepper - Heartical Mix

ItaloBrothers - Moonlight Shadow

Gwen Steafani - What You Waiting For


No a to by za tyhle dva měsíce bylo všechno. Co jste si za tento pozvolný přechod ze zimy do prvních doteků jara oblíbili vy? Dejte mi vědět do komentářů :-)

Sabča

7 komentářů:

  1. Velice mě zaujal ten make-up. Chci nějaký nový, tak hledám ten nejlepší. Uncharted jsem viděla. Včera jsem koukala i na animák Proměna, taky skvělý :-D

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, hele tenhle je vážně super. Po dlouhé době jsem zkusila něco nového a ono to funguje. Poslední dobou mám nějakého černého Petra na výběr kosmetiky a schytávám samé propadáky. Děkuju za komentář a měj se hezky.

      Vymazat
  2. Já si oblíbila hummus s medvědím česnekem, co mají u nás bufáči, a svíčku s vůní White cotton. Z kosmetiky vlastně ani nic. A z filmů sjíždíme už několikátou řadu Myšlenek zločince.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, medvědí česnek je super, my jsme bohužel dneska při kácení naší úrodu zlikvidovali, tak jedině si někde něco koupit. Koukala jsem u Dobrot s příběhem na pesto z medvědího česnku. Zmiňovala se mi o něm teta a já česnek můžu. Děkuju za komentář a měj se hezky :-)

      Vymazat
  3. Milá Sabi, pěkný víkend přeji. ☺ Make-up mám taky a jsem s ním nadmíru spokojená. ♥ BAlea tělové mléko ráda vyzkouším.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, děkuji i tobě pěkný víkend. No já si ho nemůžu vynachválit, jak to drží, nevysušuje, dobře se s tím pracuje. Nečekala jsem od toho tolik.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    laky od Catrice mám taky moc ráda. Makeup znám, ale tu čoko masku na nohy jsem doma neměla. Filmy a seriály neznám, teď nějak nestíhám sledovat novinky...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat