čtvrtek 10. března 2022

Sabča zkoušela: Oriflame dekorativka od korektoru k rtěnce

 Ahoj všichni, vítám vás u další recenze, tentokrát na dekorativní kosmetiku. Tu mi teď trvá otestovat rozhodně déle než pečující kosmetiku, tento článek jsem dávala dohromady troufnu si říct několik měsíců. 

Dneska si tu představíme dva produkty Giordani Gold a dva produkty z řady The ONE, kdy první je vedená spíš jako taková ta lepší řada i pro starší věkové skupiny a The ONE jako trendy pro mladší cílovou skupinu. Já s většinou mého okolí se shodneme, že spíš tíhneme k Giordani ať už pro krásné černo-zlaté obaly, tak více mým zákaznicím sedla. Cenově to není až takový rozdíl a dá se tam vybrat pro všechny typy pleti i věkové kategorie.

Konturovací paletka The ONE

Tohle byla první z recenzovaných věcí, které jsem měla doma. Po spotřebování Revolution tria jsem si pořídila paletku od Bourjois a ta byla naprosto příšerná, takže další volba byla toto. Cenově se pohybuje okolo 179,90 Kč když je v akci. Obsahuje klasicky bronzer, rozjasňovač a tvářenku. Já tvářenku prakticky nepoužívám, jak je i zřetelně vidět na fotce. Oproti Revolution jsou produkty takové suší a křídovější, dost se tím štětcem jak kdyby uklouzávají a rozhodně nejsou tak výrazné.  Pochválit musím bytelné balení s velkým zrcátkem - úplně ideální na cestování. Vím, že právě Revolution už ke konci byl taková rozsypaná skládačka, to se s tímhle nestane. Bronzer se krásně ztrácí a nedělá fleky, rozjasňovač by za mě mohl být intenzivnější a tvářenka mě vůbec neoslovila. Já osobně bych si příště koupila znovu Revolution za stovku a měla vyřešeno. Věřím však, že třeba starší věkové skupiny upřednostní právě tohle trio (že jsem tak u toho, tak musím ještě dodat, že žádný z produktů nezvýrazňuje texturu pleti). Hodnotím 7/10.


Giordani Gold Iconic SPF 15 Iconic Red rtěnka

Obalem rozhodně nejkrásnější rtěnka, kterou vlastním. Kupovala jsem jí s cílem mít reprezentativní červenou na všechny události, prostě rtěnku, co se nebudete muset stydět kdekoliv vyndat na přelíčení. Mně totiž nevydrží absolutně nic, no tahle rtěnka je hodně vosková, takže pokud s tím máte stejně jako já problém tato nebude pro vás. Pro starší rty bude ideální, ale mě doslova klouzala po rtech a rozpíjela se. A to je to rtěnka přes dvě sta korun, takže by to dělat neměla. Hodnotím 4/10 a body dostává pouze za obal a to, že nevysušuje. 

Giordani Gold MasterCreation Concealer

Ani tady nebudeme projevovat slova nadšení. Korektor je zase takový, že po pleti dost klouže, potřebujete ho dát opravdu maličko a rozťupkat ho. Jenže to s tímhle balením neuděláte, buďto nevyjde nic nebo taková hrouda kterou máte tak na pět použití. Štěteček je na prd absolutně nekoresponduje s produktem uvnitř a nespolupracuje to spolu, doporučuju když už tak zapracovat prsty. Asi to dopotřebuju, ale znovu si to nekoupím. Hrozně jsem se prala s tím ho zapracovat tak, aby nezdůrazňoval texturu a dělal to, co já po něm chci - projasnění očního okolí a sjednocení tónu. Přitom tetě i mamce vyhovuje, no já už jsem naučená na něco jiného. Hodnotím 2/10

The ONE Face Styler Highlighter Shinning Star

Zakončíme to pozitivy a superlativy. K tomuhle produktu jsem přitom zezačátku byla nejvíc skeptická, jedná se o rozjasňovač ve sticku v takové řekněme voskové podobě. Je to krásný růžový teplý odstín podobný za mě třeba rozjasňovači od NotSoFunnyAnny. Tady voskovost vůbec nevadí, protože díky ní produkt krásně vyblendíte a nakonec ho stejně zamknete pudrem. Pigmentace je tak akorát, že je hezky vidět, ale zároveň to s ním nepřeženete jedním tahem. Takových pastelek si dokážu představit mít doma víc i třeba na konturování, toto se povedlo jak koncepčně tak funkčně. Hodnotím 10/10.

Co vy a Oriflame dekorativní kosmetika? S čím máte zkušenost a co vás nejvíc zaujalo?
Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča





9 komentářů:

  1. Tak tohle jsou typy produktů, které já nepoužívám - tedy kromě rtěnky ;-). Jinak ale tvářenka, bronzer, ... - já bych to snad ani neuměla použít :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, hele já třeba furt s tvářenkou neumím pořádně zacházet, takže v tom nejsi sama. Vždycky mi přijde, že tam furt nic nemám a pak jsem zase jako Marfuša...Ale bez bronzeru si neumím představit jakýkoliv líčení, umí to fakt divy, když si člověk najde ten správný grif.

      Vymazat
  2. Já jsem od Oriflame snad nikdy žádnou dekorativku neměla, nebo si to aspoň nevybavím :) A ani mě teda neláká něco vyzkoušet, nemám tuto značku spojenou s moc velkou kvalitou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já od nich mám ráda taky spíš jiné typy produktů ta dekorativka dneska už třeba takový Revolution šlape na paty i lepším značkám natož této

      Vymazat
  3. Milá Sabi, rtěnka vypadá ovšem velmi luxusně a reprezentativně, i odstín se mi líbí, vlastnosti tebou popisované ovšem méně. Trio One mi hodně připomíná MakeupRevolution, který mám a je vzhledem k ceně fajn. Moc pěkná recenze. Prima víkend přeji. ☺☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, mně se právě taky moc líbí na oko, ale na hubu až tolika ne :-D nakonec jsem pořídila za asi 7 pětek od essence a jak maká. Já bych do budoucna chtěla zkusit krémové konturování, jen ještě nevím do čeho konkrétně půjdu líbí se mi NYX paletka. Děkuji za komentář a ať se daří.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    to trio z Oriflame jsem taky měla a asi ještě jedno doma mám. Mně ta tvářenka vyhovuje, má skvělý odstín. Nositelný snad pro každý typ pleti. Já zase nepoužívám rozjasňovače, nemám na to pleť. Myslím, že jednu rtěnku z GG řady taky mám, ale nepoužila jsem ji už dlouho, tak ti k ní víc nepovím. Já mám ráda obyčejnou levnou červenou rtěnku z Avonu (Ultra Beauty rtěnky) Stála asi 70 Kč a je úplně famózní.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, no mě to hrozně zklamalo. Já oproti tobě zas tvářenková nejsem vůbec, ale bez rozjasňovače ani ránu. Ten Oriflame mě v dekorativce zatím docela dost zklamal no. V nejbližších měsících si ais pořídím jiný bronzer, pudr a korektor teď díky dobrému makeupu vlastně ani nepotřebuju.
      Děkuji za komentář a měj se hezky :-)

      Vymazat
  5. Z řady Giordani Gold jsem kdysi měla řasenku a byla jsem moc spokojená :) Jinak nic vyzkoušeného nemám.

    Můj život ve slovech

    Můj knižní ráj

    OdpovědětVymazat