středa 16. března 2022

Víno od Bodláků | Testuji klasiky mezi českými bílými víny

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, který bude trochu mimo mé obvyklé témata, no kdo sleduje měsíční shrnutí ví, že můj nejoblíbenější takzvaný měkký alkohol je bílé víno. Když jsem byla oslovena s  nabídkou si nějaké vybrat právě na e-shopu Víno od Bodláků nešlo říct ne. No a hnedka vám řeknu proč a co by mě oslovilo i jako běžného zákazníka. E-shop vznikl v rámci rodinné firmy sídlící nedaleko Poděbrad a vedou ho manželé Bodlákovi spolu se svým synem. Mísí se nám tu letitá zkušenost a rodinná tradice spolu se svěžími nápady jako je třeba podcast o víně - Vínocast. Když k tomu všemu přidáme ještě přehledný a esteticky skvělý e-shop  a precizní balení vín, aby se jim po cestě nic nestalo máme místo, kam se pro víno budeme rádi vracet. 


Vybrala jsem si tři vína z čehož dvě jsou od privátní značky Stará vinice, kde Bodlákovi spolupracují s vinařstvím Gotberg. Přišlo mi takové na místě, když testuji e-shop s víny, co má i svou značku nějaké vybrat. Máme tu dva pozdní sběry a jeden výběr z hroznů. Já jsem je všechny chutnala v jeden večer, abych je byla schopná porovnat mezi sebou co nejpřesněji. Chuťově nejzajímavější mi přišel Tramín, kde oproti Pálavě hrál dost roli medový tón. Pálava byla prostě Pálava, sladší české víno, kterým nikdy nikoho neurazíte. No a na úplně poslední místo bych zařadila nejméně výrazné Chardonnay, což ovšem k některým pokrmům je i výhodou. Předchozí vína měly takovou plnější chuť a výraznější tělo nebo to tak bylo alespoň v mé puse. Zkušenost hodnotím jako kladnou všechna vína byla dobrá a kvalitní, píšu článek hned druhý den ráno a oproti mnohým jiným vínům ani náznak bolení hlavy nebo nedej bože kocoviny a to jsem chutnala hned pět vín, takže po těchto ještě dvě jiná. 


Tímto bych chtěla poděkovat za tuhle příležitost vyzkoušet zase něco nového a věřím, že se zase někdy "setkáme" u nějaké z mých objednávek, protože tohle za mě je jedno velký ANO. Co vy a bílá vína? Máte nějakou svou odrůdu, na kterou nedáte dopustit nebo ochutnáváte a objevujete nové? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča













5 komentářů:

  1. Sabčo, prima spolupráce :). Já taky preferuju bílá vína (asi nejvíc kupuju Rulandské šedé), ale občas nepohrdnu ani červeným (muž bílé nerad, takže když si někde chceme dát láhev, tak držím basu s ním).
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za komentář. Mám to obdobně, i když teď ten tramín mě zlomil docela a mám už doma od jiné značky, že je taky potřebuju nějak porovnat. Já červené pila, že bych to spočítala na prstech jedné ruky.
      Měj se hezky :-)

      Vymazat
  2. Ahoj a pěkný večer. Pěkná a výstižná poznámka "článek píšu hned druhý den" - 😅🙈. Taky mi přišla nabídka, s Díky jsem odmítla....👍💪☀. U mne by to již nemělo žádnou vypovídací hodnotu. Měj krásný večer. ♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, děkuji za komentář. Já jsem koukala, že mají i nabídku nealko vín, ty já si dávám teda zřídkakdy, když už nealko verzi alka, tak pivo. Měj se hezky :-)

      Vymazat
  3. Jojojo, pěkná vínečka :) Musím jednou zkusit ten Tramín a moc se těším, až otevřu Chardonnay :)

    Můj knižní ráj

    Můj život ve slovech

    OdpovědětVymazat