středa 4. září 2024

Spotřebováno za Srpen 2024

 Ahoj, vítám vás po měsíci zase u spotřebována. Popravdě teď je konec měsíce trochu vysvobozením, protože vůbec nemám nápady na články. No snad mě tedy během září políbí nějaká múza nebo si alespoň udělám víc času na literaturu. Spotřeba mi ovšem v srpnu šla.

Balea Natural Beauty s ibiškem a kokosovým mlékem pro suché a krepaté vlasy
Samostatná recenze zde.

Head & Shoulders Deep Hydratation šampon
Tenhle šampon jsem dostala od mamky ke dni dětí, byl poměrně hydratační a úplně bez problémů jsem ho spotřebovala. Nedělal žádné zázraky, prostě umyl a nijak neuškodil. Já kdysi měla ráda jablíčkový, ale teď už si je tolik nekupuju, údajně mohou trochu stahovat některé odstíny barev, já si u tohoto ničeho nevšimla. 

Avon Kids sprej pro usnadnění rozčesávání vlasů
Moje stálice, hezky sladce ovocně voní a s rozčesáváním skutečně pomáhá. Je to momentálně nejlevnější možnost, vzhledem k tomu, že Balea mi vůbec nesedí v téhle kategorii a Gliss Kur je brutálně drahý. 
Victoria´s Secret Lavender & Vanilla Relax tělový sprej
Poslední spotřebovanec ze setíku, který jsem si teď už před rokem přivezla z Říma. Moc příjemný tělový sprej, na léto úplně ideální, když nechcete žádný bolehlav. Má super střičku, mají strašně moc variant a na to jak dlouho vám vydrží skutečně není tolik drahý. 

Nivea Black & White Invisible cestovní balení
Tahle Nivea byla úplně v pohodě, já jí měla v šuplíku v práci, ale už jí tam bylo když jsem si nesla věci domů než jsem nastupovala do nové práce málo, tak jsem jí rovnou dodělala doma. 

Rexona Aloe Vera Scent anti-perspirant
Rexona je pro mě účinnější než Nivea nebo Dove, takže na to léto si jí kupuju. Tentokrát jsem si vzala tuhle s aloe vera, ačkoliv mi voní více jiné varianty, tato mi přišla jakože by se nemusela tolik bít s parfémem. 

B.U. Tropical Passion tělový sprej
Naopak tento tělový sprej mi vůbec nesedl a měla jsem ho rozdělaný třeba čtyři roky, což je šílené já vím. Ale vůni nezměnil, na pokožce neplechu nedělal, tak jsem ho prostě vyšplíchala. Moc mi nevoněl, tehdy jsem ho objednávala online - znovu už bych si ho nekoupila. 
Isana sprchový gel s meruňkovým olejem a bio broskví
Fajn věrohodná vůně broskví (podobná jako u No Planet B), sprchový gel umyje bez vysušování.

Balea Creme-Öl Bodylotion s mandlovým olejem a vůní marulového oříšku
Druhé balení, které jsem měla v zásobách. Příjemné levné olejové mléko, ideální jako menší balení někam na víkend, na dovolenou na týden, do tašky do fitka...Krásně voní, dobře se vstřebává aniž by dělal film. 

Schminka Sprchová šlehačka
Moc mi nesedla parfemace, takže jsem použití hrozně dlouho odkládala. Popravdě mi nesedl ani produkt jako takový nebo jsem ho neuměla použít. Šlehačka moc nepěnila, měla jsem tendence s ní plýtvat, za to na pokožce dlouho voněla, což by byl benefit pokud by vám ovšem seděla ta parfemace.

Dermacol Aroma Ritual tělový peeling
Můj nejoblíbenější tělový peeling, pořádně vydrbe a voní jako melounová žvýčka. V poměru cena:výkon to nejlepší, co jsem zkoušela. 

Skin Bliss Aftersun Bodylotion
Gelový krém plný zlatých třpytek za nějakých cca 45 Kč, na to že to bylo gelové se vůbec nedrolil, dobře se vstřebával a poměrně dobře hydratoval ač já jsem ho musela střídat ještě s něčím výživnějším. 
Isana odličovač na oči bez olejové složky
Další cenově dostupná stálice, vidíte tu minimálně jednu lahvičku pokaždé...

Manufaktura Clear/Happy Pleťový krém
Gelový pleťový krém pro problematickou pleť s neuvěřitelně nabušeným složením. Líbilo se mi balení s pumpičkou, do kterého není třeba sahat a hezky vypotřebujete produkt do poslední kapky. Bohužel krém se mi hrozně špatně vstřebával a dost často se drolil. Hydratačně je to poměrně slabší záležitost. Znovu bych si ho nekoupila.

The Inkey List Hyaluronic Acid Cleanser
Naopak tento cleanser byl absolutně výborný. Krásně vyčistil, nevysušoval, nepálil v očním okolí. Docela mě překvapilo balení, ale dávkoval se dobře. Od The Inkey mám ráda i ten jejich ovesný čistící balzám, oni prostě umí. 
Balea pěna na holení Sweet Almond
Balea hodně povýšila s jejich pěnami na holení za příjemných 25 Kč, minule jsem tu měla ovocnější provedení, tentokrát jsem spotřebovala slaďoučkou vanilku s mandlí. Určitě si plánuju dál kupovat pěny, protože už jsou použitelné a levnější než gely, ač pár gelů ještě v zásobách mám. 

Balea Fairytale hlavice do holítka
Poslední balení hlavic do Fairytale holítka, bohužel už mi přestalo vyhovovat - tyhle fialové se oproti verzi předtím hrozně rychle otupují a už to zkrátka není co bývalo. 

Avon Care Watermelon Daily Hydratation Hand Cream 
Nová řada Avon Care s letní melounovou vůní, ovšem ne tou její vtíravou verzí, ale poněkud umírněná a sofistikovanější. Krém měl v pohodě hydrataci pokud mažete pravidelně, klidně bych ho pořídila znovu.

Avon Footworks krém na popraskané paty
Stálice a určitě stálicí zůstane, navíc se teď už dá sehnat i ve větším balení, má příjemnou vůni a přijde mi, že nejlépe funguje. 
Yankee Candle Home Inspiration Glistening Christmas
Podařilo se mi taky dopálit svíčku, kterou jsem dostala tuším, že od táty ženy Kristýny. Voněla moc hezky, jen jsem se letos moc neměla k pálení svíček, proto jsem jí dopálila až takhle pozdě a co si budeme je to ta největší velikost. 

XNC Odlakovač na nehty
Poměrně průměrný odlakovač, sehnala jsem ho na Elninu, znovu bych si ho nekoupila. 

Revolution Kyselina hyaluronová
Tohle sérum jsem dostala od ségry k Vánocům. Bylo úplně v pohodě, bez problémů jsem ho spotřebovala. Dostala jsem se k němu až teď protože jsem k Vánocům dostala hyaluronová séra hned tři :-D 
Fenty Beauty Hella Thicc řasenka
Nejlepší řasenka, co jsem kdy vyzkoušela. Ano, je rozhodně dražší a luxusnější - stojí však za každou korunu. Krásně prodlouží a dodá objem, dobře se aplikuje a drží. 

Miss Sporty lak na nehty
Už staletý ztvrdlý lak na nehty, vzhledem k tak atypické barvě jsem ho tolik nepoužívala. 

Catrice Colour & Fix gel na obočí
Super gel na obočí s příjemným aplikátor, hrozně dlouho vydrží nevysychá a dobře se odličuje.

Dermacol Matt Control báze pod makeup
Fungovala dobře, s make-upem mě nezlobila, trochu zapáchala, ale při rozetření to vymizelo. Nebylo to špatné, klidně bych si to pořídila znovu. 
Maskovací okénko, ověřený a výborný the MASK Dr. je dobrý ve všech variantách. Garnier masky mám ráda, ale tahle Hyaluronic Aloe mi sedí asi nejméně, ostatně nesedlo mi ani sérum z této řady, tak není divu. Balea mléčná kokosová maska mi hrozně ucpala póry, takže bych to ní už znovu nešla a hydratace byla dost průměrná. Polštářky pod oči byly oboje příjemné, nevšimla jsem si nějakého markantního rozdílu mezi Baleou a Sephorou. Pak tu mám dva vzorečky vůní - Jimy Choo I Want Choo je taková sladká mainstreamová vůně, stát 300 Kč tak si řeknu a proč ne, ale za tu cenu mi nepřijde ničím vyjímečná. Určitě nemám potřebu si jí pořizovat. Guerlain už byl nějaký pokažený, protože jsem kdysi Aqua Alegoriu měla a byla výborná, no jko pokažená už tak výborně nevoní. 
Odličovací tamponky všech těchto značek kupuju pravidelně a opakovaně ve větších množství. Mohu doporučit všechny, záleží kam máte častěji cestu. Cenově nejlépe vyjdou Alvira z Actionu. 
Nebojte nedala jsem si během jednoho měsíce čtyři barvy. Minulé spotřebováno jsem psala před koncem měsíce, čili jsem tam už nestihla barvy dát...Syoss Oleo Intense jsou úplně v pohodě barvy, záleží co vám bude na vlasech lépe držet, mně tyhle tolik jako Loreál nedrží, ale Loreál mě pěkně síří s tím rušením odstínů...
Isana Be Glam! suchý šampon
Výborný cenově dostupný sucháč, řekla bych, že se v pohodě vyrovná i Batiste, akorát stojí snad 60 Kč. Doporučuju! 

Avon Senses Sun Kissed Sunsets sprchový gel
Letošní nový sprcháč od Avonu s podmanivou vůní agarového dřeva a ylang ylang. Krásně voní, umyje bez zbytečného vysoušení, klidně bych si ho koupila znovu je to zas taková změna od ovocných letních vůní.

Balea gel na holení s aloe vera a avokádovým olejem
Stálice tentokrát v cestovním balení, které jsem vzhledem k tomu, že se nikam nechystám chtěla dodělat, ať mi tu nestraší. Dobrý na pěnu bohatý gel na holení s neutrální jemnou vůní. Mám doma dvě klasická velká balení v zásobách.

Maybelline City Bronzer v odstínu Medium
Parádní bronzer v matném středně tmavém odstínu, hezky se s ním pracovalo, během dne se tolik nevytrácel. Super bronzer z drogérky, teď používám Benefit a řekla bych, že od sebe nemají kvalitou až tak daleko. 

Ebelin odličovací tamponky
Klasika, dobré a dostupné :))

A to už by bylo pro srpen všechno. Jak to šlo v srpnu se spotřebou vám? Líčíte se i v těchto parných dnech? Dejte mi vědět do komentářů.

Sabča



10 komentářů:

  1. Sabi, líčím, nepoužívám nic speciálního a myslím, že nevypadám jako rozmazaný plakát :o) Obličej se mi moc nepotí. Mám ráda rozprašovače s minerálním vodou, ty mám v autě a make-up to zvládne bez úhony.
    Mrkla jsem na spotřebované produkty, znám jen něco - avon krémy na ruce a nohy mám ráda, odličovač používám díky Hance...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko, já se přiznám, že jsem také líčení příliš neupravovala počasí. Je fakt, že se líčím hlavně do práce, když vím, že nikam nepůjdu tak ne. Já se teda letos potím neuvěřitelně, ale naštěstí jsem díky Haničce kápla na senzační makeup, který to vydrží. A samozřejmě pudruju a fixuju i sprejem, mám mastnou pleť.

      Vymazat
  2. Sabčo, já se líčím poměrně málo (oči, rty), teď jsem vynechávala i řasenku, protože mne pálily oči (tak pro jistotu, aby mi do nich ještě neopadal binec z řasenky). Spotřebu za srpen budu mít i na své poměry docela malou, ale ještě jsem to z odkládací tašky nevysypala, tak nevím, kolik kousků to nakonec bude (tipuju pod desítku).
    Znám odličovač Isana a masku od Garnieru (já s ní byla celkem spokojená)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to úplně chápu :) já se dřív nikdy nelíčila denodenně až vloni mě to nějak chytlo a zatím nepustilo. Ale o víkendu když nejdu na nějakou událost se taky nelíčím.

      Vymazat
  3. Sabi, líčím se teď míň, dost se potím v obličeji, takže žádný mejkap, jen lehký CC krém a nebo ani to ne a trošku pudru. Jinak samozřejmě obočí, oči, to ano, dokonce ani řasenky se mi v tom horku nemažou, jen s tou pletí je to problém. Ale nemám problém vyjít bez mejkapu, to vubec ne.
    Pořádná hromádka spotřebovanců 👍👍 Kromě tamponků jsem tedy zkoušela jen masku Garnier, tuším, a peeling od Dermacolu, ty mám ráda. Taky vlastně mám gel na obočí od Catrice, je docela fajn. Nalákala jsi mě na suchý šampon od Isany, zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, to chápu :) Isana suchý šampon mi zrovna dneska dorazil v dalším balení, za ty peníze fajn kup :)

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    teď se do práce celkem líčím, o víkendu a ve volnu ale ne. Já se nejvíc potím v obličeji a ve vlasech, takže to není ideální. Jinak spotřeba je moc pěkná:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, děkuji za pochvalu :D Já si teď užívám to ochlazení, během letoška jsem byla doslova ve vlastní šťávě v jednom kuse...

      Vymazat
  5. Opět brutální spotřeba! Já měla ten pleeťový krém Clear&happy od Manufaktury a byla jsem s ním dost spoko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, no jo spotřeba je moje silná stránka, za to mi teď nějak vázne četba :D

      Vymazat