neděle 19. května 2024

Zhlédnuto #23 - Sobík, Grand Prix, Rebel Moon, Love is Blind

 Ahoj, vítám vás u dalšího zhlédnuta - dnes tu máme vyváženě 2 seriály a 2 filmy (hypoteticky 3, protože jeden jsou dvě části stejného příběhu). Většinu jsem sledovala z přítelem čili část je jeho výběr. 

Zdroje: Sobík, Grand Prix, Love is Blind, Rebel Moon 
Sobík
Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (

Velmi depresivní seriál o stalkingu, zneužívání a naprosté absenci nějaké sebehodnoty. Občas trapný až morbidní humor doplňuje depresivní náhled do temných zákoutí duše hlavních hrdinů. Pokud jste si někdy prošly nějakým z obsažených témat, tak bych vám seriál spíše nedoporučila, je to hodně silná káva.


Grand Prix 
Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

Poměrně primitivní film postavený až na výjimky na bezcharakterních hloupých postavách, je téměř nemožné si k někomu z nich vytvořit vztah. Celý film nepůsobí jednotně a přes některé lepší scény to prostě nefunguje. Zhlédnout se to dalo, ale znova to určitě vidět nepotřebuju. 


Rebel Moon
 Děj filmu se odehrává ve fiktivní galaxii ovládané imperialistickým Mateřským světem, jehož armáda, Impérium, ohrožuje zemědělskou kolonii na měsíci Veldt. Kora, bývalý voják Impéria, se vydává na výpravu, aby naverboval bojovníky z celé galaxie a postavil se Impériu dříve, než se vrátí na Veldt.
 
Film Zacka Snydera rozdělený na dvě části, který kritika i diváci naprosto strhali. Co si budeme jméno Zack Snyder zná každý filmový fanoušek a na něj je to prostě slabé. Vyjít tohle v době, kdy vyšla třeba Divergence, tak si film povede daleko lépe. Mě to jako celek bavilo, asi by se to bývalo vešlo do jednoho filmu a nemuselo by tam být tolik zpomalených záběrů - to nás s přítelem oba hrozně rušilo. Těžký průměr.


Love is Blind - 6.série (POZOR SPOILERY) 
Přijde mi to nebo s každou sérií obsazují horší a horší lidi? Celou tuhle sérii táhla AD neboli Amber Desiree jakožto naprosto čistý člověk jasný si hodnotami, které chce v životě i vztahu reprezentovat a mít. Absolutně mě vytáčela Chloe a Jimmy - Chloe mi bylo hrozně líto i toho jak jí vykreslili jako nejistou ztraumatizovanou trosku, která si není ničím jistá a až téměř na konci ukázali že Jimmy byl vlastně celou dobu taky toxic. Oni se k sobě od začátku nehodili a to co se ukázalo na konci skrze Trevora? Jakože cože? Byl to dobrý projekt, experiment, ale v nejlepším se mělo přestat. 



Dneska tu tedy máme takovou slabší směsici, já se momentálně těším na nové Bridgertonovi a pokud by vás napadlo, co by se mně i Kubovi mohlo líbit určitě se podělte o své tipy v komentářích :) 

Sabča


6 komentářů:

  1. Sabi, děkuji za tvé recenze. Znám jen Grand Prix a to velmi okrajově - viděla jsem kousek a opravdu mě to neuchvátilo...
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se vůbec nedivím, příště budu mít trochu pozitivnější tipy :)

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi, z tvého výběru jsem slyšela jen o Grand Prix a určitě by to nebylo nic pro mě. Měj se hezky 😊

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi, z tvého výběru jsem taky viděla jen Grand Prix - nic moc. Možná slabé slovo. 🙂
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som tento mesiac začala pozerať Once Upon a Time, som na konci 2. Série:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    já jsem poslední řadu Love is blind neviděla, znám asi ty první tři. My jsme se včera dívali na The Great Wall s Mattem Damonem.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Červen 2024