neděle 12. května 2024

Knižní přírůstky za Duben 2024

 Ahoj, vítám vás tentokrát u takových stručnějších knižních přírůstků. V dubnu jsem dělala celkem dvě objednávky - obě na Dobrovském. 

Během první jsem využila výprodejů a pořídila jsem si druhý díl série Never After od Emily McIntire pod názvem Zjizveni. Knihu jsem současně během dubna jako jedinou z této trojice přečetla a recenzi najdete zde. Ukrývá se v ní poměrně spicy retelling na motivy Lvího krále. Dál jsem si vzala novou Taylor Jenkins Reid, už mám v čtečce stažených i Sedm manželů Evelyn Hugo a tak  mi společně s tím bestsellerem chyběla už jen Carrie Soto se vrací, abych měla autorku kompletní. Za obě knihy celkem jsem zaplatila 198 Kč. 

Anotace: Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech dob. Překonala všechny rekordy a vyhrála dvacet grandslamových titulů. Sama Carrie si myslí, že si zasloužila každý jeden z nich. Obětovala téměř vše, aby byla nejlepší, s velkou podporou otce. Javier – sám bývalý šampion – ji trénoval už od dvou let.
Ale šest let po odchodu do sportovního důchodu, v roce 1994, Carrie najednou sedí na tribunách, sleduje US Open a vidí, jak si její rekord přivlastňuje brutální, ohromující britská hráčka jménem Nicki Chan.
V sedmatřiceti letech Carrie učiní přelomové rozhodnutí vrátit se z důchodu a ještě jeden rok se nechat trénovat otcem ve snaze získat rekord zpět. I když sportovní novináři tvrdí, že ji stejně nikdy neměli rádi. I když se její tělo už nehýbe tak rychle jako dřív. A i když to znamená spolknout hrdost a trénovat s mužem, jemuž kdysi málem otevřela své srdce: s Bowem Huntleym. Stejně jako ona si i on ještě potřebuje něco dokázat, než vzdá hru definitivně.

Druhou objednávkou je předobjednávka nové Caplinové - Vila v Itálii, která vyjde po Světu knihy, kde letos autorka bude včetně autogramiády nové knihy. Já se rozhodla nakonec nejet a tak jsem si výtisk zajistila tímto způsobem. Samozřejmě zde papírový, abych měla celou sérii hezky. Vyšla mě na 343 Kč a vyjít by oficiálně měla 24. května. 

Toť vše čím jsem za měsíc duben obohatila svou knihovničku. Celkem jsem za knihy utratila 541 Kč. Využíváte taky akce na knihy? Kde nejčastěji? Podělte se se mnou v komentářích :)

Sabča



7 komentářů:

  1. Sabčo, já teď dlouho knihy nekupovala, když tedy nepočítám jednu pro mámu k narozeninám a druhou pro manžela k svátku. Ještě mám pořád zásoby z Vánoc a taky ze spolupráce s Gradou a nějaké knížky si chci ještě půjčit od mámy (zejména třetí pokračování Šikmého kostela). Váhám, jestli pořizovat tu novou Caplinovou... Možná počkám na recenze ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já to teď budu míst dost podobně s nekupování. Chci nejdřív přečíst, co mám doma a taky tenhle měsíc začínám splácet kuchyň, tak budou peníze potřeba jinde :)

      Vymazat
  2. Ja som si teraz začala kupovať knihy cez knihobot. Knihy sú v krásnom stave a lacnejšie než kdekoľvek inde. Navyše tam mám možnosť kúpiť si knihy, ktoré sú už dávno vypredané.

    OdpovědětVymazat
  3. Žádnou z nich doma zatím nemám, ale určitě budu si pořizovat vilu v Itálii :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi, já teď knihy nakupuji jen za poukázky z knihovrátku, takže vlastně měním. Je to pěkné, když nemusím sáhnout do peněženky 😃 Vilu v Itálii taky určitě potřebuji do sbírky 🌞

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, Vilu v Itálii bych - když ne opravdovou, tak alespoň tu knihu :o)
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    na novou Caplinovou se taky těším:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Červen 2024