čtvrtek 23. května 2024

Oblíbenci za Březen a Duben 2024

 Ahoj, vítám vás u letošních druhých oblíbenců, opět shrnu dva měsíce, abych měla víc co zařadit. 

KOSMETIKA

Sephora Makeup Setting Spray
Výborný setting spray s jemným rozprachem, v ničem si nezadá s NYXem, co jsem měla předtím. Parádní a hlavně funkční fixační sprej s ženšenovým extraktem. Samozřejmě cenově se bavíme o 2x tolika penězích ač Sephory je o 20 ml víc. Každopádně pokud chcete zkusit něco nového toto není špatné. 

Fenty Beauty Hella Thicc řasenka na objem 
U dražších kousků ještě zůstaneme, na doporučení Haničky jsem si vzala tuhle řasenku. Víc než na objem bych řekla, že docela dost prodlužuje, pěkně se s ní pracuje a nikde se neobtiskává. Moje první takhle drahá řasenka, ale nelituju ani koruny. Připodobnila bych jí efektem k o něco decentnější Magnum od Dermacolu, ta je ale mokřejší a víc se obtiskává. 

Loreál Infaillible makeup 
Tenhle makeup zmiňuju v recenzi zde. Od té doby jen zřídkakdy sáhnu po něčem jiném, dělá krásný efekt a skvěle drží. Rozhodně si budu pořizovat další balení. 10/10 ! 

Kneipp balzám na rty s olejem z meruněk 
Krásně vonící balzámek na rty z přírodních ingrediencí s úžasnou meruňkovou vůní. Hydratací je spíše průměrnější, já ho ráda používám při líčení na ranní přetření rtů, na noc používám hydratačnější produkty. 
Avon #Girls rule Green tea & Verbena krém na ruce 
Neměla jsem nějaká přehnaná očekávání, z Avonu si obvykle beru krémy na ruce řady Avon care - příjemné voňavé krémy za pár korun. Tenhle je ovšem o něco hutnější než ty běžné a současně má svěží vůni zeleného čaje a verbeny. Je i více hydratační, ale stále se dobře vstřebává - jediná škoda je balení, to evokuje řadu pro teenagery a tahle řada mi k tomu tématu obsahově a vůní moc nesedí. Jinak výborný krém, používám ho i na nohy, protože mi došly zásoby a i tam si vede dobře. 

Nature Box 4v1 hloubkově reparační vlasová péče s avokádovým olejem 
Maska, kondicionér, leave-in péče  zkrátka co vám bude vyhovovat je tenhle produkt. V minulosti mi dost nesedla mandlová řada, a tak jsem váhala u této. Nicméně je to výborná hutnější vlasová péče - já jí používám jako kondicionér či masku k Balea šamponu s mangem a avokádem. Krásně vyhladí a provoní vlasy aniž by zatěžovala a je jí potřeba poměrně málo. Milé překvapení :) 

FILMY & SERIÁLY 
Kosmonaut z Čech
 Tohle je právě ten melancholický pomalý film o vnitřním vesmíru, ale i o samotě, depresi a možná tak nějak i o neschopnosti nějaké sebereflexe, alespoň v první polovině. Sandler je tu úplně uhrančivý, když si po chvíli odvyknete od toho, že ho znáte takřka jenom z amerických komedií. Celé je to zasazené do retro kulis, kdy těžko říct zda rozpadající se raketa a reklama na každou proprietu má znamenat smutný stav státu a ekonomiky v době děje. Kromě poměrně tedy strohých dialogů a vzpomínek na Lenku, které ale krásně reflektují jak málo se jí hlavní hrdina Jakub Procházka snažil poznat se nám dostává i Jakubových vzpomínek na nelehké dětství. 

Problém tří těles
Hodně zjednodušená knižní klasika, nicméně mě se to líbilo. Přibližuje to jinak poměrně složité dílo dnešnímu divákovi. Strašně ráda bych vám popsala děj, ale už jenom z formulace něčeho takového se mi asi uvaří mozek.  Dovolím si tedy použít popisek knižní předlohy z Databázeknih: První díl trilogie s rozmachem Duny a stejnou dávkou akce jako Den nezávislosti. V Říši středu zuří Velká kulturní revoluce a Číňané se v rámci tajného vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi, aby v tomto směru nezaostali za Sověty a Američany. Třicet let poté začnou na Zemi umírat významní vědci a nové sekty vyzývají k návratu k přírodě. Objeví se nová hra pro virtuální realitu, zvláštní, čarovná a znepokojivá, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. A na světlo začíná vycházet pravda o tajném projektu z éry Kulturní revoluce.
Román Problém tří těles představuje pro české čtenáře první příležitost seznámit se s výkvětem čínské vědecké fantastiky.
Je prvním dílem trilogie Vzpomínka na Zemi z pera nejoblíbenějšího čínského autora sci-fi Lioua Cch’-sina, který si za něj vysloužil prestižní cenu Hugo a nominaci na cenu Nebula.

Jeden život 
Film pojednává o životě sira Nicholase Wintona a jeho záchraně téměř 700 dětí z Československa. Velmi dojemný, ale bravurně zpracovaný a herecky obsazený snímek. 

HUDBA


No a to už by bylo tentokrát vše. Budu se na vás těšit zase příště :)

Sabča

6 komentářů:

  1. Ahoj Sabi, řasenka a make-up mě velmi zaujal. Díky za tip. Mě jak od moře vyskákaly pihy tak nesedí žádný make-up, že bych si pořídila tmavší. ☺♥ Krásný den přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Mne zaujal krém na ruce, ale taky se mi moc nelíbí balení - ta kombinace růžové se zelenou není zrovna můj šálek čaje. I když samozřejmě je důležitější, že funguje k všestranné spokojenosti. Pokud jde o filmy, tak já mám období A. Christie a sjíždím sérii s Herculem Poirotem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujala mě ta vlasová péče i ten balzám na rty je určitě skvělý. 🙂
    Podívala bych se na všechny filmy, ale ten poslední zní velmi dobře. Mám teď období, kdy se nesoustředím na čtení - pokud jsi četla můj poslední článek, asi víš - takže teď občas kouknu spíš na dobrý film.
    Hozier a Kings Of Leon jsou jedni z mých nejoblíbenějších interpretů. Too Sweet je velmi dobrá píseň - mám ji tak naposlouchanou, že už se mi objevila v seznamu Pořád dokola. A protože Kings Of Leon mají nové album, poslouchala jsem je teď několik měsíců, abych navázala a porovnala novinku. Za mě se povedla.
    Měj hezký den, Sabi.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi, docela by mě lákala vyzkoušet řasenka. Já z těch dražších miluju od Benefitu Bad Gal Bang. Jinak určitě bych chtěla zkouknout Jeden život. A o Problému tří těles mi zrovna včera vyprávěla kamarádka, když jsme si říkaly, že scifi vidíme tak jednou za uherák 😃

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, ráda jsem se podívala na tvé oblíbence, zkušenost jiných si vždycky ráda přečtu.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    vůbec mě nepřekvapuje, že ti taky sedí ta řasenka od Fenty, je fakt skvělá a budu ji chtít znovu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Červen 2024