čtvrtek 2. května 2024

Aktuálně používaná dekorativka: Dermacol Matt Control báze pod makeup, Rimmel Kind & Free makeup

 Ahoj, vítám vás u další dvojité recenze na aktuálně používané produkty dekorativní kosmetiky, pokračujeme v krasojízdě s tou pleťovkou. Dnes tu mám make-up a bázi pod něj, to nám jde tak ruku v ruce. 

Dermacol Matt Control zmatňující báze pod makeup

Přiznám se, že mě Dermacol moc netíhne svými obaly a občas mi přijde, že mu trochu ujíždí vlak. Tuhle bázi už mají v nabídce taky pěkně dlouho, proto balení není zrovna výkřik poslední módy. Já jí měla v rámci akce v Rosmannu zdarma. Má velmi jemnou parfemaci, na pleti jí téměř nepostřehnete, konzistencí se jedná o krémovější Baby skin - v překladu obsahuje silikony, ale přijde mi, že daleko lépe vyhlazuje oproti Baby skinu. I efekt prodloužení výdrže mi přijde dost výrazný. Běžně báze stojí 259 Kč a zatím mi s ní vždycky makeup dal 8 hodin úplně bez problémů, takže ve finále i přes původní nedůvěru doporučuji. 

Rimmel Kind & Free makeup

Ten jsem taky měla zdarma, protože mi ho koupila mamka :D Mám odstín 001 Fair Porcelain a makeup má být v podobě hydratačního tintu obsahujícího vitamin B5, vitamin E a komplex antioxidantů. Stojí nějaké zhruba dvě stovky a je ve vymačkávací tubičky s víčkem. Chtěla jsem zkusit něco nového a od začátku jsem z něj tak nějak na rozpacích. K make-upu jsem si docela dlouho hledala cestu v tom čím ho aplikovat, je to tint nemá příliš velké krytí, ale i tak chcete alespoň nějak sjednotit a prozářit. Na to se mi osvědčilo aplikovat právě na tenkou vrstvičku báze a rukama, s houbičkou se zkrátka nekamarádí a přijde mi, že pak má tendence po pleti spíše sklouzávat. Taky ho vzhledem k mastnější pleti fixuju pudrem i fixačním sprejem. V tom případě jde pak o lehký, méně krycí make-up třeba na teplejší dny. Během těch budu ale muset vyzkoušet ještě jeho odolnost vůči potu a případně vodě. Pokud projde podívá se se mnou i na dovolenou k moři. Zatím jsem v podstatě stále na rozpacích, no znovu si ho určitě pořizovat nebudu. 

Zkoušeli jste něco z řady Kind & Free? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

7 komentářů:

  1. Milá Sabčo, supr článek. Báze mě rozhodně zaujala, mejkap už míň, ale to se asi shodneme. Každopádně jsi mě inspirovala někdy vyrazit do drogérky a porozhlídnout se tam po nějakých těch pokladech (dekorativku už jsem tam totiž neokoukla pěkně dlouho). ;) Měj se krásně. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju za komentář :) V drogérce je teď spousta zajímavých novinek - věřím, že něco ulovíš.

      Vymazat
  2. Sabčo, já make-up vůbec nepoužívám, takže oba tyhle produkty jsou trochu mimo mne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezká recenze. Přiznám se, že Dermacol mi vůbec nesedí a ani neláká. Krásný den měj ☀️😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, upřímně? Vůbec se nedivím, když si vezmu jaké pecky vypouští levnější Catrice nebo essence :D

      Vymazat
  4. Z produktu jsem nic nezkoušela. Rimmel má skvělé produkty.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    nezkoušela jsem nic, nějak mě tato řada nezaujala. Ta Dermacol báze vypadá dobře. Já zrovna používám bázi Skin Glaze od Catrice a BB krém od Misshy.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat