neděle 5. listopadu 2023

Spotřebováno #57 za Říjen 2023

 Ahoj, vítám vás u každoměsíčního formátu - spotřebováno. Tentokrát jsem ho začala psát s předstihem a i tak nevychází hned po shrnutí měsíce, jak je zvykem. Odpověď je snadná - bylo toho prostě tolik, že jsem to psala na několikrát. Když začínám tenhle úvod je možné, že ještě něco dojde a já budu fotit další fotky, ale pokud nezačnu bude to nekonečný příběh. 

Dove Men + Care Clean Comfort
U nás doma už taková klasika, když zrovna nekoupím Niveu. Prostě pánský sprcháč, co nevysušuje, což pro odpůrce tělového mléka je značka ideál. Od Dove kupuju jenom tuhle variantu z pánských. 

Palmolive Naturals Sensitive Skin Milk Proteins
Příjemný krémový sprcháč s typicky krémovou vůní, vlastnostmi je dost podobný na Dove sprcháče a taky vůbec nevysušuje. Já se na něj naučila tenkrát u Áji (Beautypedia by Ája) a mohu doporučit. 

Isana Sprchová pěna limitovaná edice
Vůbec už si nepamatuju jaké limitky byla součástí tahle pěna. Měla vonět jako květiny, ale bylo tak nenápadná vůně, že při použití jsem ji skoro nezaznamenala. Isana to umí mnohem líp, znovu bych ji nepotřebovala. Ještě bych zmínila, že rychle mizela.

Dove Care Nature Restoring
Kokosový Dove sprcháč s hřejivou vůní takhle na podzim. Nádherně sametově krémová konzistence, výrazná vůně, jo tohle já můžu. Až spotřebuju, co mám doma chci si zase nějaké Dove sprcháče koupit až budou v akci. 
Nivea Rich Nourising Body Milk
Tělové mléko s pumpičkou ve velkém balení z akce z Kauflandu, vyšlo mě tím pádem asi 120 Kč. To není vůbec špatné, jedná se o hutný krém s typickou Nivea vůní. Dobře se roztírá na to, jak je hutný a krom toho, že vyživí i provoní. Ráda si ho kupuju :) 

Nivea Black & White Invisible
Jedna z mých oblíbených variant, vlastně od Nivea asi nejoblíbenější. Nedělá fleky na oblečení, voní velmi jemně a nedráždí mi podpaží. 

Balea Gel na holení Exotic Passion
Letošní letní limitka, kterou bylo téměř nemožné ulovit. Celkově v létě tu sehnat na kamenné prodejně gel na holení byla bojovka. Já naštěstí vždy něco nasyslím. Voněly parádně taková ta mulťáková tropická vůně pro léto zcela typická. Za málo peněz hodně muziky.
Ziaja Micelární voda 
Ziaja má typy produktů, které prostě umí a micelární vody tam patří taky. Tahle modrá je vhodná pro nositele čoček a růžová je vhodná i na prodloužené řasy tuším. Já teda ani jedno z toho neřeším kvituju, že má pumpičku a rychle a efektivně stáhne makeup. Cenově se pohybuje okolo 130 Kč. 

Isana odličovač na oči
Můj svatý grál, tentokrát tu mám prázdná dvě balení, stejně jako Hanička bych ocenila, kdyby dělali nějaké větší třeba alespoň jednou takové. 

Oriflame Optimals Smoothing Micellar Cleansing Water
100 ml micelárka, no sama bych si jí nekoupila, ale mohla jsem buď platit dopravu nebo si jí vybrat z dárků a micelárka to se u mě vždycky zužitkuje. Byla v pohodě, překvapivě neměla ani žádnou přepálenou parfemaci, lahvička byla teda tužší, ale pro někoho kdo micelárku používá jednou za čas asi v pohodě.
Fa MEN Volcano Force
Tenhle sprcháč měla mužská část domácnosti na opláchnutí v létě po koupání. Nikdo si nestěžoval, takže to beru tak že byl v pohodě. Tuším, že ho Kuba k něčemu dostal. 

Organic shop Softening Body Scrub Coffee & Sugar
Další z variant peelingů od Organic shopu, přiznám se, že vůní mě to rozhodně nenadchlo. Když káva tak výraznější tahle je taková mléčná, ostatně píšou to na obalu. Peelingy už jsem měla daleko lepší, tenhle se tak zvláštně drolil. Asi znovu ne-e. 

Avon FootWorks Extreme Cracked Heels Repairing Cream 
Můj další velký oblíbenec červený Avon krém na tvrdé paty - absolutně neznám lepší krém na nohy. Dobře si stojí od Avonu i levandulový nebo ten, co mají teď jako zimní edici. Avon nožičkovou kosmetiku zvládá velmi dobře obecně. 

Oriflame Soft Caress krém na ruce
Konečně se nám podařilo dodělat tenhle krém, z Oriflame je to asi zatím nejvýživnější na ruce, co jsem viděla, ale i ten je bídný. Je hrozně tekutý, vyživuje no průměrně a nemám důvod si ho koupit znovu. 
Loreál Paris Excellence Creme 4.54 Mahagonově hnědá
Moje léta oblíbená barva než mi jí letos Loreál vyřadil, mám doma koupenou jakousi Oříškovou ze stejné řady - zdála se mi nejpodobnější, tak uvidíme. Jinak se mi hrozně líbí, že tu krom péče a rukavic máte i šampon. Pohybují se okolo 150 Kč na internetu, což je v pohodě. 

Batiste Dry Shampoo Happy 90´s
Suchý šampon od Batiste s takovým správně trhlým obalem. Byl super jak už to u Batiste bývá. Klidně bych si ho koupila znovu, tahle parfemace ani nebyla nějak obtěžující. 

Avon Naturals Kids Rozčesávač na vlasy s mangem
Moje na nějakou dobu poslední balení, protože tu mám teď jiné rozčesávače. Jinak siho kupuju pořád dokola, má sladkou ovocnou vůni a usnadní rozčesávání bez toho, aby vlasy zamastil, určitě si ho pak zase koupím ač teď už má jinačí obal. 
Ziaja Manuka Tree Purifying Normalizující čistící gel
Další položka, kterou budu ráda přidávat při každé objednávce na Ziaje. Tekutější, ale skvěle čistící gel s pumpičkou. Přišlo mi, že mi na akné i reálně pomáhal a není nijak drahý. 

Revolution Energy Fix fixační sprej na makeup s růženínem
Na pohled klenot mezi fixačními spreji ať už pro krásné balení, tak pro obsažené krystaly. Sprej voněl výrazně jako liči, to mi trochu vadilo. Měl velmi jemný rozstřik a docela dlouho vydržel v porovnání s ostatními. Vhodné i jako dárek pro někoho, vážně to vypadá dobře.

The Inkey List Hyaluronic Acid
Na tuhle hyaluronku jsem psala recenzi zde

Ziaja Jeju mlha na obličej
Super dostupný produkt na zvlhčení pleti přes sérem nebo kdykoliv během dne na osvěžení. Zkoušela jsem to teď nahrazovat květinovou vodou nebo tonikem ve spreji od Oriflame, ale ani jedno mi nepřijde tak dobré. Další, co budu časem na Ziaje chtít. 
Revolution Canabis Sativa paletka
Moje první a prozatím jediná plechovka od Revolution - byla senzačně pigmentovaná a stíny fakt vydržely, ale mám jí už dlouho a stíny úplně vyschly a teď aby je jeden na to oko pomalu škrábal. Na to abych dělala jeden stín v šesti vrstvách nemám čas a navíc tu mám spoustu dalších paletek. 

Loreál Air Volume
Moje oblíbená lepší řasenka z drogerie, bohužel teď už vychází na 350 Kč a to já za řasenku rozhodně nedám. Ač dělá objem, zahustí a poměrně dlouho vydrží - nevysychá nějak moc rychle a to balení je nádherný. 

Trend it up Calligraphy Ultra Precise 
Linka, která už od počátku se mi zdála taková tvrdší a blbě do hrotu tekla barva, to se s ní neslo celou dobu a navíc začala hrozně rychle vysychat. Neustále mi vynechávala místo v ocásku linky a strašně se s ní pracovalo i přes klasické hnědé oční stíny. 

Oriflame THE ONE linka
Tak ta tomu zase nasadila korunu, protože ta byla suchá jak jsem jí otevřela. Pěnový aplikátor mě taky dvakrát neuchvátil. 

essence eyeliner pen waterproof
Tahle linka na tom nebyla o nic lépe. Byla úplně šíleně tvrdá na víčku a taky už jsem jí měla nějakou vyschlou, asi nějaká linková smůla. Po těchto třech jsem si koupila tekuté, že mi snad vydrží déle a nebude s nimi takový problém psát přes stíny. 

Alverde gel na obočí Brown
Moje už třetí balení této tmavší hnědé, dřív jsem ho měla i v Blonde verzi a fajn produkt na dobarvení obočí aniž by vám to nějak tužilo obočí. Navíc vydrží vždycky extrémně dlouho a  ani teď si nepamatuju, jak dlouho ho mám.

Dontodent Zahnfleisch 
Modrá ústní voda z dmka za třicet korun, moje oblíbená. Kupuju si jí pořád dokola, akorát teď mám doma nějakou jinačí z Lidlu. 

GymBeam Yummies Multivitamin
Vitamíny jako gumové bonbony za necelé dvě stovky 60 gumídků. Jelikož nesnáším ty klasické tablety, tak pro mě skvělá varianta a už mám doma další balení, na zkoušku jsem vzala i probiotika. 

Blokurima URO+ 
Můj svatý grál pro to, abych nemusela být každou chvíli na antibiotikách s močákem. Pokud vás tahle problematika trápí doporučuju, akorát je to čím dál dražší sranda - teď už tohle balení na 3 měsíce vychází na 1200 Kč.
 

the MASK Dr. Retinol Face Sheet mask
Tuhle jsem dostala od Haničky, máme je obě dvě z Actionu moc rády. Výjimkou není ani varianta s retinolem. Psala jsem na některé z ostatních variant recenzi zde

Skin 79 Secret Garden masky 
Samostatná recenze zde.

Isana Augenpads Hydrogel s kyselinou hyaluronovou a aloe vera 
Tyhle polštářky pod oči mi vlastně docela dost vyhovují, asi nejvíc za poslední rok možná dokonce dva. Jsou dobře tvarované, drží, netrhají se a pěkně zchladí a zklidní. 

Garnier Hydra Bomb; Garnier 2 million probiotics Repairing Sheet Mask
Obě dvě jsou moc příjemné, jen u té heřmánkové mi přijde, že mají ty původní ještě ty starší plátýnka, jakože ten starší typ. Obě jsem si užila a pleť pěkně hydratovaly a vyhladily. 

Balea maska na nohy s kokosovým olejem
Moje oblíbená dvou kroková za 30 Kč ráda používám jako extra péči nebo když pár dní zapomenu krémovat. 

Lenor Perfume Therapy Relax 
Parfémovější aviváž se sladkým podtónem z prádla byla cítit tak průměrně a hrozně rychle mizela mi přišlo. 

Perlux Washing Pearls White
Na světlé prádlo super kapsle kombinující prášek s gelem s typickou vůní čistého prádla :-D Ne, vážně jsou dobré a měla jsem je už víckrát. Teď tam mám na bílé Perwoll a i ten je výborný. 

Denkmit Ubrousky proti zabarvení
Fungují skvěle, dávám když si nejsem jistá barevnou kombinací nebo mám nového něco, co by mohlo pouštět. Stojí pár peněz a přijde mi, že fungují téměř vždy když je dávám nějakou barvu zachytí. 

Ještě mi došel gel na barevné prádlo od Jelena, ale vyfocený ho nemám - neschovávala jsem ho. Byl v pohodě nedráždil nijak pak na kůži, vypral, ale nechápu ten hype okolo toho. 

Odličovací tamponky - máme tu dvakrát Cien, kde je super, že je tam 70 kusů jen by mohly být levnější. Ebelin mi přijde na omak asi nejjemnější a Isana se mi někam zatoulala, každopádně všechny jsou bez problémů použitelné a kupuju je opakovaně.
Přídavek za posledních pár říjnových dní :-D 

Stani Chef´s Cherry Cheesecake peeling a tělové mléko
Na oba produkty je samostatná recenze zde.

Garnier Hydra Bomb Sheet Mask Night s výtažkem z chrpy
Moje nejoblíbenější Garnier maska, krásně vyživuje a má moc příjemné plátýnko.

Floré odličovač na oči s výtažkem z chrpy
Moc fajn odličovač na oči, jediné co mu ubírá na kráse ja ta hrozně tvrdá lahvička z níž ho musíte na tamponek vyloženě cákat. Možná mi přijde, že trochu víc vysušuje než Isana, ale určitě pokud nemáte Rossmann po ruce a tetu ano, tak dobrý velmi dobrý odličovač ve slevě i za super peníze. 

The Inkey List Vitamin B,C, and E Moisturizer 
Příjemný krém na obličej, ale za mě spíš na léto. Takto na podzim už mi ne vždy úplně stačil a to já mám jinak mastnou až smíšenou pleť. Hrozně rychle mi zmizel, příště bych u této značky zase volila Omega Water Cream a snad se mi ho podaří v prosinci zase koupit. 


No a to by bylo všechno. Myslím si, že i na mě je to slušná spotřeba :-D Používáte nějaký krok mezi čištěním a sérem? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča




11 komentářů:

  1. Z tvého spotřenována jsem měla pouze čistící gel og Ziaji, který byl fajn :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi, ten odličovač očí od Isany je dvoufázový? Protizabarvovací ubrousky taky používám i od různých jiných výrobců a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, mají obě varianty dvoufázový i právě bez olejové složky. Oba dva jsou fajn, ale já osobně ty s olejovou složkou nemusím.

      Vymazat
  3. Sabčo, slušná spotřeba. Já mám vyzkoušený, pokud se nepletu, jen ten odličovač očí. Mně jeho balení docela vyhovuje - hezky se mi vejde do poličky v koupelně a je šikovné i na cesty (kdy ho většinou používám na celý obličej ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, taky ho brávám když cestuju, ale na doma by se mi hodila i větší varianta, aby mi jeden vystačil na měsíc a nemusela jsem to skupovat, jak pro celou vesnici :-D

      Vymazat
  4. Ty jedeš. Já mám spotřebované nějaké masky na obličej, šampon i kondicionér. Ještě micelární vodu. Což je na mě celkem úspěch :-D

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj kočko, já mám tedy taky slušnou spotřebuju, ale dvě balení odličovadla či pěny na holení bych asi jen tak nespotřebovala. ☺ Moc prima recenze. Měj hezký víkend. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, já se přiznám, že u mě to není žádný problém :-D nemám to tu tak poprvé. Přitom mi nepřijde, že bych si dávala všeho nějaké extra vrstvy, ale odlíčit mi to chvíli zabere hlavně ty oči, ty musím mít dočista jinak hodně trpím na záněty a nesnesu na ně všechno. I tobě hezký víkend!

      Vymazat
  6. Ahoj Sabi,
    moc pěkná spotřeba. Já se většinou odlíčím, tonizuji pleť, pak nanesu sérum a noční krém. A až těsně před spaním použiji oční.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sabi,
    moc pěkná spotřeba:-) Dvě pěny na holení taky nespotřebuji za jeden měsíc (a ani za dva...), ale odličovače mi mizí pod rukama:-D
    Měj se hezky,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024