neděle 12. listopadu 2023

Oblíbenci za Říjen 2023

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Říjen byl velmi hektický, ale kosmetice jsem se věnovala více než hojně. Sešlo se mi tu pár oblíbenců, které rozhodně nedám z ruky i po následující měsíce. 

Dekorativní kosmetika

Maybeline City bronzer v odstínu Medium 

Došel mi můj oblíbený konturovací pudr z paletky Profusion od Haničky a tmavší můžu mít tak v létě. V akci 1+1 jsem si proto vybrala světlejší, díky čemuž mám na zimu skvělý set jednoho matného a jednoho třpytivého bronzeru (ten mám od Catrice Sunlover nebo tak nějak). Tenhle je nicméně matný a tak akorát světlý a dobře vrstvitelný. Běžně stojí okolo tří set, což není nejméně proto jsem ho také kupovala v akci. Běžně by mi to přišlo líto a bylo by levnější koupit si za 140 Kč další Profusion paletku. 

Essence Lash Princess Curl & Volume

Řasenky od essence vždy všichni zbožňovaly a já si nemohla najít tu svou až dosud. Řasenka má kartáček vzdáleně podobný legendární Scandaleyes od Rimmelu je spíše sušší, ale to mně vyhovuje ač pak rychleji vysychá. Dobře a rychle se s ní pracuje, stojí pár korun a příliš během dne neopadává a nedělá pandí oči. Ani jsem nezaznamenala, že by mi nějak vadilo, že není voděodolná. Tohle je za ty peníze super kup. 

Catrice Colour & Fix 020 Medium Brown

Pěkná středně hnědá řasenka na obočí, pokud hledáte úplně fixaci to bych řekla, že nedělá. Já jí používám hlavně na to zvýraznění a dobarvení, sic pravidelně chodím na obočí, tak nechodím dost pravidelně, aby mi barva vydržela a taky se přiznám, že tomu micelárka dvakrát nepomáhá. Tenhle odstín se mi líbí, kartáček je precizní = já jsem spokojená.

Pečující kosmetika 
Yves Rocher Sur La Lande parfemovaná voda
Tohle se mi zase povedlo a zase v akci, tentokrát s narozeninovým kuponem. Tahle parfemovaná voda v giga 100 ml balení je inspirovaná bretaňským pobřežím. Zahleďte se do dálky, za nekončícím horizontem před vámi. Nechte se okouzlit krajinou, ve které se setkává slaný mořský vítr s divokým kvítím. Stůjte hrdě, pevně. Čelte větru, vlnám, vzestupům i pádům. Posouvejte své limity, objevujte svět.Aromatický heřmánek je základem této jedinečné kompozice. Společně s květy jasmínu, divokým lučním kvítím, směsí elegantních dřevin a vodních řas odráží divokost bretaňských pobřeží. Toť oficiální popis vůně, která je sladká a svěží zároveň a za mě ideální jako přechod mezi obdobími na jaro, podzim. Já jí teda budu používat i mimo, abych takové balení spotřebovala :-D. 

Nivea Fresh Flower Deodorant Protection 
Deodoranty bez aluminia mají často takový zvláštní ocásek v parfemaci, proto jsem měla problém se s nimi jakkoliv spřátelit. Tohle je první vyjímka, nehledě na to jedná se o krásnou svěží květinovou vůni. Tohle být jako aviváž tak to liju do každé várky prádla. 

Avon Footworks Winter Moisturizing Cream
Zimní limitovaná edice péče o nohy s pomerančem a skořicí, to je pro mě vůně Vánoc. Krém je hutnější, nádherně voní a dobře se vstřebává a slušně hydratuje. Já už mám druhé balení a třetí objednané, to už něco znamená. 

Seriály
Young Sheldon
S přítelem jsme začali poměrně dlouhý prequel k Teorii velkého třesku pojednávající o dětství Sheldona. Krátké dvacetiminutový díly s poměrně jednoduchým dějem jsou ideální výplní všedních večerů, kdy už člověk nechce moc myslet a současně nechce koukat na nic moc vážného.
Virgin River
Vyšly i nové díly mého milovaného Virgin River, takže jsem musela okamžitě vidět i ty ač by se mělo jednat jen o polovinu dílů nové série. 
Hudba


No a to by bylo pro mé říjnového oblíbence vše. Co reprezentuje říjen pro vás v rámci filmů, seriálů, kosmetických produktů? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

9 komentářů:

  1. My momentálně koukáme na Kriminálka Anděl a Octopus (my jsme na detektivky) a z kosmetických produktů jsem v říjnu byla nejvíc spokojená se sérem Astrid 55+

    OdpovědětVymazat
  2. V říjnu jsem televizi moc nesledovala, ale začíná to právě období na sledování něčeho. 🙂 I když já dávám přednost raději čtení, které má teď na podzim tu správnou atmosféru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, to chápu. Já tolik koukám na televizi hlavně díky přítelovi, je to naše forma trávení společného času, když přijde pozdě večer z práce.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    moc pěkní oblíbenci, zaujal mě ten deodorant od Nivey, květinovou verzi jsem ještě neměla. Co se týče kosmetiky, byl by to určitě parfém, resp. kolínská voda, od Jo Malone ve verzi English Pear & Fresia.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Z tvých oblíbenců neznám nic. Ani z kosmetických ani nekosmetických.

    OdpovědětVymazat
  5. My spíš koukáme na tu českou tvorbu, i když ne vždy je povedená. Takže teď sledujeme Oktopus, Zločiny Velké Prahy, Zlatou labuť, byli jsme v pondělí v kině na Jak přežít svého muže... taková průměrná oddechovka, zasmáli jsme se, ale víc od toho nečekat. Hodně mě láká film Úsvit a Bratři, ale to asi až někdy na Netflixu, pokud to tam bude.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi, krém na nohy musím taky vyzkoušet. ☺☺

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sabi,
    z říjnových oblíbenců bych asi vypíchla vůni English Pear & Fresia od Jo Malone. Já jsem v říjnu hodně cestovala, takže jsem jinak kosmetiku dost podřizovala balení. Díky cestám jsem neměla moc času na sledování filmů a seriálů.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Virgin River mám ráda :) Ty nové jsem ještě nevidela.

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024