čtvrtek 2. listopadu 2023

Nákupy & Novinky - Lidl, Sephora, Oriflame, Vivantis, dárky k svátku, Rituals, dm, Avon, Knihy Dobrovský

 Ahoj, vítám vás u dalších nákupů a novinek. Dnes si tu mimo nákupy ukážeme i dárky, co jsem dostala k svátku - ano tuhle druhou polovinu roku já slavím úplně všechno - v září narozeniny, v říjnu svátek a pak bývají za chvíli Vánoce :-D. 

Dělala jsem objednávku na Lidlu po nějaké době - mimo sebe jsem tam brala už něco k Vánocům a něco pro budoucího syna mé nejlepší kamarádky. Pro sebe jsem tam sehnala klasické modré skinny džíny za 399 Kč. Takhle není to žádný šlágr, ale za čtyři stovky vlastně dobrý a nemusí vám pak být tolik líto, že se vám prodřou stehna nebo cokoliv. Pak už jsem pokračovala ve dvojicích, pořídila jsem si dvoje černé biker shorts, které já s oblibou nosím pod šaty a sukně a na doma v létě i jen tak, jedny vyšly na 129,90 Kč. Stále se mi doma nedostávalo béžových podprsenek a ač na Lidlu nemají 75D ekvivalentem této velikosti je údajně 80C a skutečně mi bez problémů jsou. Vyšly na 349 Kč obě dvě. 
Od sebe pro sebe k svátku jsem si pořídila na Sephoře od The Ordinary sérum s niacinamidem a zinkem za 175 Kč. Nějak se mi zhoršila s úbytkem sluníčka pleť, tak tomu chci udělat přítrž a současně si tím plním položku z kosmetického wishlistu. Dál mi doma dochází krém na oči, tentokrát na zkoušku beru od The Inkey List Rozjasňující oční krém Brighten-i za 310 Kč. Už mám osvědčený jejich kofeinový, ale chtěla jsem zkusit i tento. Jako vzoreček jsem dostala Earth vůní od Loewe, zatím mi od téhle značky nevoněl snad ani jeden na to, že to má být nějaký nóbl značka. 
V Oriflame jsem si pořídila další péči o nohy - deodorant, který budu používat i jako sprej do bot a masku na nohy v praktickém kalíšku, oboje z řady feet up. Každý z produktů po partnerské slevě za 108 Kč. Nepočítám, že by se to vyrovnalo Footworks z Avonu, ale dám tomu šanci. 
Od Kuby jsem dostala černé Mustang chelsea boty, které jsem si sama vybrala. Využila jsem na ně slevu 20% v rámci nákupů OnaDnes, což ušetřilo pěkných 400 Kč. Kubovi se nelíbí - podle něj jsou to ošklivé holínky :-D ale mně se líbí moc a v hnědé jsem s nimi už rok a něco spokojená ač jak je nosím hodně, tak už to budou mít zřejmě příští rok za sebou a zbydou mi ve "stáji Mustangů" zas jen tyto černé. Takhle si představuju pěkný elegantní lehce zateplený botky. Za peníze ke svátku jsem si pak ještě objednávala nějaké další věci - novou peněženku od Vuch, takže konečně nebudu pípat v krámech - moje bývalá peněženka nešla odblokovat, takže jsem už čtyři roky všude pískala. Taktéž jsem si koupila další kalhotky od Calvin Klein krom toho, že jsou neskutečně pohodlný i neskutečně drží a do třetice všeho dobrého vzorované silonky Evona. Za svou část nákupu jsem dala nějakých 1400 Kč. 

Od mojí "macechy" Týny jsem dostala ke svátku adventní kalendář Balea, můj první kosmetický adventní kalendář. Vždycky jsem něco takového chtěla, ale bylo mi líto si to kupovat, že jsou to přeci jen miniatury. No udělal mi velkou radost a už se těším až budu otvírat okénka. 
Od babičky jsem dostala čokoládové bonbony s motivem kytiček a peníze :-) za které si dojdu v prosinci ke kadeřnici. Od strejdy a tety s rodinou pak víno a dvě bonboniéry a od mé mladší sestry Nelinky také víno.
Tahle čtveřice je od tchýně - dekorace na dveře, protože to je tak jediný místo, kde já můžu něco zatím dekorovat. Vánoční svíčka a sada čajů, to se v zimě neztratí a k tomu něco na zub - čokoládové bonbony. 
Po roce jsem se zase viděla s Haničkou a i od té jsem dostala dárek k svátku, resp. veledar :-D Hanička je vždycky velmi štědrá a v dárcích naprosto nedostižná. Dostala jsem od ní celou sérii Začít znovu od Mony Kasten a i nějaké kosmetické radosti - dvojici slupovacích masek 7th Heaven, kosmetickou taštičku, gel na nohy, paletku Wet n Wild, balzámek na rty a teď se nechci plést lesk nebo rtěnku od Physicians Formula.
Zavítali jsme i do několika obchodů třeba do Rituals, kde mají novou řadu The Legend of the Dragon snoubící švestku s cedrovým dřevem. Tuhle ozdobu na stromeček s malou sprchovou pěnou koupíte za 185 Kč a je hrozně roztomilá, já si jí sobecky nechám pro sebe. K nákupu jsem dostala vzoreček scrub z řady The Ritual of Karma. V dm jsem si pak pořídila tekuté linky, už mě nebavilo poslední dobou časté vysychání fixů a problém s kreslením přes výraznější stíny. Tohle jsou konkrétně Catrice 24h Brush liner s kokosovou vodou, voděodolné za nějakých 85 nebo 95 Kč. 
Hanička mi dovezla i Avon, tentokrát jsem tam měla dva dárečky a dvě položky pro sebe. Další krém na nohy Avon FootWorks ze zimní limitky s vůní pomeranče a skořice za 99 Kč. Mám už jeden rozdělaný a voní fakt božsky + je na zimu takový hutnější. Kousek č. 2 ani snad nemůže být nic jiného než micelární voda - Soothe je asi moje nejoblíbenější varianta a tentokrát vyšla na 129 Kč. 
Borec na konec je zase knížka. Podařilo se mi v Black Friday na Knihy Dobrovský ulovit Lapeni od Emily McIntire, tahle knížka je totálně virální na booktoku nebo chcete-li knižním Tik Toku. Dovolím si přiložit anotaci:
Navštěvovali jste rádi jako malí Zemi Nezemi? Přáli jste si zůstat navždy dětmi jako Petr Pan? Létat po boku víly Zvonilky? Či bojovat spolu se Ztracenými chlapci proti kapitánovi Hookovi? Možná jste z tohoto dětského příběhu nakonec vyrostli, ale Zemi Nezemi nechcete dát zcela sbohem. V tom případě by vás tato kniha od Emily McIntire mohla zaujmout. Autorka se nechala touto mytickou říší volně inspirovat, ale připravila si pro čtenáře mnoho zásadních zvratů. Představte si svého oblíbeného Petra Pana jako gaunera, obávaného Hooka jako romantika, Ztracené chlapce jako drogové dealery – představte si svět, ve kterém se hranice mezi dobrem a zlem stírají, kde hrdinové nejsou takoví, jací se zdají, a kde se naši oblíbení zloduši dočkají šťastného konce.

Tak tohle se mi podařilo sehnat za stovku i s poštovným, protože to bylo zrovna přes PPL zdarma. Běžně knížka stojí klidně 400 Kč. 

Ráda bych teď trochu šetřila, tak uvidíme jak mi to půjde. Čím jste si udělali v poslední době radost vy? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča













11 komentářů:

  1. Na Knihy Dobrovský jsem teď taky nakupovala, byly krásné slevy :-D Jinak to Toffifee bílí, milujiiii♥ Zrovna tady mám vedle sebe balení a žeru :-D Já si teď budu objednváat vlasovou kosmetiku z El-nina :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si po dlouhém uvažování, jestli advenťák kosmetický nebo jídelní, nakonec koupila zas ten jídelní, z kosmetického bych určitě něco nevyužila (což se o jídle v mém případě říci nedá :D).
    Jsem zvědavá, co budeš říkat těm slupovačkám od 7th Heaven - já měla minulý měsíc dvě a po obou mne pálil obličej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to chápu já jsem na tyhle vánoční věci hrozný škrt a obvykle si sama nekoupím nic a pak k Mikuláši dostanu alespoň čokoládovou klasiku.

      Vymazat
  3. Nová limitka Rituals nádherně voní, celkově ty jejich pěny a krémy miluju. Přeji krásný podzim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, s tím musím souhlasit. Vůní i vizuálem a příběhem se jim to velmi povedlo letos. Člověk má chuť koupit si všechno :-D I tobě krásný podzim.

      Vymazat
  4. Tu knižní sérii od Mony Kasten ti moc závidím, první díl jsem si naprosto zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, tak to se mám na co těšit. Já akorát vůbec nevím, kdy se k ní dostanu :-D

      Vymazat
  5. Sabi, krásné dárky. ☺♥ Adventní kalendář si možná taky nějaký pořídím. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, děkuji. Určitě doporučuju, alespoň se budeš mít celý prosinec na co těšit.

      Vymazat
  6. Ahoj Sabi,
    já jsem v posledních dnech nakupovala poměrně dost, ale většinou to byly věci, které používám a doma mi docházely. Výjimkou je ta nejdražší položka - kolínská voda od Jo Malone, na kterou jsem si využila obrovské slevy, ale i tak velká lahvička vyšla na cca 3000 Kč.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sabi,
    moc se mi líbí ta nová peněženka. Já jsem si taky pořídila adventní kalendář. Mám jeden od Yves Rocher a druhý od Lorealu z notina.
    Měj se hezky,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024