čtvrtek 17. srpna 2023

Zhlédnuto #14 - Indiana Jones a nástroj osudu, V Ráji, Rytíř v černém, Mamma Mia: Here We Go Again

 Ahoj, vítám vás u další směsice filmů i seriálů, dvě jsou spíše dystopii a zbytek pokračování odvěkých klasik, co každý zná. 

Zdroje: Indiana Jones, Rytíř v černém, V Ráji, Mamma Mia

Indiana Jones a nástroj osudu
Pokračování legendárního Indiany Jonese a poslední film Harrisona Forda. Indianu Jonese viděl někdy nejspíš úplně každý a pro mě i přítele je to taková vzpomínka na dětství, proto jsme šli na nového Indianu do kina. Nostalgie proběhla, ale jinak mě to nenadchlo, příště by mi klidně stačilo to vidět doma. (Teďka budu čekat až bude někde mimo kina k shlédnutí Barbie :-D protože na ní jaksi nemám s kým jít) 

Mamma Mia: Here we go again
Pokračování muzikálového Mamma Mia nás přivádí do mladých let hlavní hrdinky v kontrastu s tím kdy Sophie řeší problémy v manželství i s hotelem, který dle vzoru své matky vybudovala. Tohle mě dostalo jako pokračování něčeho, co znám léta daleko víc. Dokonce jsem si i pobrečela. 

V Ráji
Film založený na myšlence, že se dá platit časem za hypotéku, bydlení, zdravotní péči, lepší život. Na světě je samozřejmě příšerná chudoba neb z tohoto systému profitují hlavně bohatí a úspěšní. Ústředními hrdiny je obchodní zástupce společnosti poskytující právě odebírání a předávání let vašeho života, kdy právě jemu shoří na popel celý byt a ručitelem je jeho žena, která ručí svým životem a aby umořila dluh musí darovat 38 let života. Tohle bylo hluboký a smutný. 

Rytíř v černém 
Silně znečištěná planeta Země se v dystopické budoucnosti dusí a osud lidstva závisí na neohrožených kurýrech, kteří si říkají Rytíři v černém. Jak už to tak bývá když má nad něčím kontrolu korporace, které jde prioritně o zisk není to dobře. Mezi kurýry vznikne odboj a tuto vedlejší linku obohatí soutěž na obsazení nového místa kurýra. Když jste kurýr máte v jinak krutém chudém světě alespoň nějaký komfort vzduchu, jídla, bydlení. Bavilo mě to, ale mělo to i slabší chvilky. 

Máte rádi příběhy podle nějaké potencionální budoucnosti? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


2 komentáře:

  1. Ahoj Sabi,
    na různé dystopie musím mít fakt náladu. Viděla jsem toho Indyho a moc mě neokouzlil. V létě jsem byla ještě na Oppenheimerovi a na nové Mission Impossible a oboje bylo o 100% lepší.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Z uvedeného jsem neviděla ani jeden film..

    OdpovědětVymazat