čtvrtek 10. srpna 2023

Dcera měsíční bohyně | Sue Lynn Tan | Knihodojmy ve spolupráci s megaknihy.cz

 Ahoj, vítám vás u dnešní knižní recenze. Dostala jsem možnost přečíst si prvotinu autorky Sue Lynn Tan, inspirovanou legendou o čínské bohyni měsíce Čang'e. Vzhledem k tomu, že minule mě oslovilo Šest rudých jeřábů kývla jsem i na tuhle spolupráci, v poděkování jsem se pak navíc dozvěděla, že autorky se znají. 


Anotace: Xingyin vyrůstá na Měsíci, je zvyklá na samotu a netuší, že se skrývá před obávaným Nebeským císařem, který její matku vyhnal za krádež elixíru nesmrtelnosti. Když však Xingyinina magie vzplane a její existence je odhalena, je nucena uprchnout z domova a zanechat matku za sebou.

Sama, bezmocná a vystrašená se vydává do Nebeského království, země plné zázraků a tajemství. V přestrojení se chopí příležitosti učit se po boku císařova syna, osvojí si lukostřelbu a magii, zatímco mezi ní a princem vzplane vášeň.

Aby zachránila svou matku, vydává se Xingyin na nebezpečnou výpravu, při níž se střetává s legendárními tvory a krutými nepřáteli na zemi i na nebi. Když se však objeví zrada a zakázaná magie ohrožuje království, musí se kvůli svému snu postavit nelítostnému Nebeskému císaři a uzavřít nebezpečnou dohodu, v níž se rozhoduje mezi ztrátou všeho, co miluje, a uvržením království do chaosu.

Zdroj: https://www.suelynntan.com/books Art by Arz28

K nám se duologie Nebeské království dostala konkrétně s americkými obálkami, za mě těmi lepšími a k podtónu fantasy mnohem vhodnějšími. Příběh je plný barvitých popisů magického prostředí království díky čemuž ve Vaší mysli rozkvete nový svět. Hlavní hrdinka se potýká s nelehkým osudem a už od začátku s ní člověk tak nějak souzní a fandí jí. Ač má děj spoustu vedlejších linek, odboček a hlavní hrdinka spoustu nových výzev i osobních démonů čte se to velmi dobře a svižně. Já se nemohla vůbec odtrhnout a knihu jsem přečetla během jednoho večera a jednoho dopoledne. Pro milovníky young adults retellingů to bude úplná lahůdka, už se neskutečně těším na pokračování tohoto příběhu a dovedu si snadno představit, že bych knihu koupila i některým mým blízkým čtenářkám. Když vezmu v potaz, že se jedná o prvotinu autorka je velmi zdatná v popisech, tvorbě postav i ve všem ostatním až mě to překvapuje. 

Opět je ke knize hned několik fanoušky vytvořených playlistů na platformě Spotify, dovolím si tedy jeden přiložit.


Hodnotím 10/10 a děkuji e-shopu megaknihy.cz za poskytnutí knihy k recenzi. Vy jí v případě zájmu pořídíte zde



5 komentářů:

  1. Ahoj Sabi, děkuji za zajímavý knižní tip. Myslím, že by se mi to mohlo líbit. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle pro mne nebude - nejsem fanda fantasy

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle nejsou knihy zrovna pro mě, ale musím vyzdvihnout tu krásnou obálku :-)

    http://www.jancahala.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem z knihy byla nadšena a nemohla se od ní odtrhnout. Tohle se opravdu povedlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    vypadá to dobře, klidně bych si to přečetla:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat