neděle 2. července 2023

Shrnutí měsíce Červen - první letošní vířivky, rodinné oslavy, 4. výročí s Kubou, The Bodyguard

 Ahoj, vítám vás u měsíce června. Zatím jsme na jeho začátku, ale předpokládám, že bude oproti květnu nepatrně klidnější. Resp. určitě nebudeme pořád někde pryč a bude také daleko víc pracovní. 

první letošní vířivka, recenzák z Megaknih, víno s Verčou, Plzeň, MOTD na oslavu, kýta

Začátkem měsíce už bylo krásně a tím pádem nadešel čas vyndat a napustit vířivku. Po dlouhé době jsem přijala i recenzní výtisk z Megaknih a objevila jsem novou skvělou knižní sérii, jejíž dovydání však závisí na úspěchu prvního dílu Šest rudých jeřábů. Já jí přečetla prakticky během jednoho odpoledne, další den už jsem jen dolouskala posledních 50 stránek. V pátek dorazila Verča, která už bydlí na bytě a tak přes týden už není tak v dosahu jako dřív. Daly jsme si spolu víno a příjemně si popovídaly. V sobotu měl pak tchán padesátiny - dělala se kýta, lorna a byla i točená Plzeň. 
dopíjení sudu, pohledy z infomačního centra, vaření, nové nehty, Archies Pardubice výroční večeře 

V neděli se pak dopíjel sud, aby se pivo nezkazilo. Já jsem se zbytku kýty dělala těstoviny se sýrovou omáčkou do práce na pondělí. Po dlouhé době jsem se rozhodla vrátit k postcrossingu, takže jsem posílala další dvě pohlednice. Jednu do Německa a druhou do Běloruska, tak doufám že brzy dorazí a pak začnou chodit pohledy i mně. U Narcose, kterého s přítelem zrovna sledujeme jsem si i udělala nové červené (moje oblíbená barva na nehty) nehty. Ve středu jsme k příležitosti našeho čtvrtého výročí vyrazili na večeři. Rozhodla jsem se, že zkusíme novou restauraci a volba padla na Archies v Pardubicích. Jsou vyhlášení svými steaky, ale nás to bohužel i přes vyšší cenu vůbec nezaujalo. Znovu tam úplně nepotřebujeme ač prostředí i obsluha jsou super. 
Harley ležící spící, pivínko na baráku, pondělní OOTD, pivoňky, po dlouhé době podpatky, reorganizace firemních kuchyněk

Další víkend byl ve znamení práce na baráčku, ale hrozně mě to bavilo. Snad příští rok bychom už mohli na podzim stěhovat do svého, když to dobře půjde. V sobotu dopoledne jsem byla i na rychlém nákupu v Kauflandu, poté co jsem vyzvedla šváru z nemocnice. Konečně někde měly pivoňky, tak jsem si udělala radost a koupila je - voní nádherně. Harley se naštěstí očička postupně lepší, takže na veterinu snad v nejbližší době nebudeme muset. V pondělí jsem odvážně vytáhla po dlouhé době podpatky - černé sandálky na nižším podpatku a teda po tom víkendu to bylo možná až příliš odvážné. Pustila jsem se do obnovy firemních kuchyněk a krom umytí a organizace jsem nakonec dělala i velký nákup nádobí do hlavní kuchyňky, kde pak dělám kafe na školení nebo pro návštěvy. 
Ve čtvrtek jsem byla dělat rozhovor na 30. výročí založení firmy u jednoho z našich klíčových zákazníků, tzn. poprvé jsem jela někam do firmy a ještě navíc sama. Ale dopadlo to dobře, už mám i zpracované materiály k publikaci. V pátek měly Kubovy prarodiče zlatou svatbu, kterou jsme v užším rodinném kruhu oslavili společnou večeří. V sobotu jsem do rána dělala cupcaky, které se mi nakonec nepovedly úplně tak jak bych chtěla. Navečer jsme pak byli u Kuby kolegy posedět u kýty. Také jsem mimo to stihla takový svižný úklid - utřít prach, vyluxovat, vytřít a převléct postel. Poslední dobou zase moc nestíhám ani prát, natož uklízet jak jsme furt v trapu. No tenhle večer jsem taky zjistila, že mi někdo úmyslně vzal auto klíčem. Nechápu, že má někdo potřebu na starým autě přivezeným z Prahy = už tak otlučeným hledat volné místo k tomuto činu. Každopádně při příští příležitosti to bude hlášeno na Policii a už zvažujeme parkování někde jinde nejlíp pod kamerama. Nesktuečný čeho jsou ty lidi dneska schopný. 
Neděle patřila obědu u babičky, přidávám fotku jejího štěňátka Amy. V týdnu byla vlna veder, a to já obvykle moc nezvládám fungovat, nicméně v práci toho bylo dost takže jsem prostě musela. Jsem spíše jarní/podzimní tvor :-D nemám ráda moc teplo ani moc zimu. Taky nám začala jahodová sezóna- knedlíky, džemy, dřeně, jahody se šlehačkou. My máme pár jahodníků i na zahradě takže právě proto. Došlo i na nákup zmrzliny a další vířivkování. Během týdne jsem taky byla po dlouhé době u Markétky na obočí v MH cosmetic studio a taky jsem osvěžila barvu vlasů a udělala si nehty - takový beauty den.V sobotu jsem dělala guláš, aby byl i na neděli a já nemusela vařit furt pryč ač mě v neděli čeká vaření na pondělí do práce....
Theatro resturant, kuřecí supreme steak s grilovanou zeleninou, Hudební divadlo Karlín, cesta domů, Primark 


Sobota totiž pak už patřila dámské jízdě s mojí sestřenicí Sárou, poprvé od střední jsem vyrazila díky ní do divadla. Dostala jsem lístek na divadlo a vlak už předem k narozeninám, a tak jsme vyrazily vlakem do Prahy. Jelikož jsme jeli dostatečně s předstihem omrkli jsme i Primark, kde já pořídila nejen nějaké masky, ale i balení kotníčkových ponožek a nové sluneční brýle - moje staré už jsou odřené, že si tím kazím oči. Tyhle basic kousky tam mají za hubičku, akorát ty lidi a probraný velikosti jsou úmorné.

Pak jsme se přesunuly do restaurace Theatro, která sídlí v Hudebním divadle na Karlíně. Osvěžili jsme se proseccem a povečeřeli jsme před samotným zážitkem. Já měla supreme steak s grilovanou zeleninou a bylo to famózní. Teď už k tomu na, co jsme vyrazili do divadla - nový muzikál The Bodyguard na motivy stejnojmenného filmu. My jsme v obsazení měli Evičku Burešovou v hlavní roli společně s Hynkem Čermákem. Moc se mi to líbilo a ty nádherné prostory. Parádně jsem si psychicky odpočinula. V neděli jsme byli na oběd u babičky Hany takhle podruhé v řadě, protože pak stejně nevíme jak to bude a nebude s časem. 
Plínkový dort, Zelené tričkošatové OOTD, gerbera pro babičku, obrázek od Milušky. 

V týdnu jsem vyráběla šéfovi dárek k narození jeho druhé dcery Aničky, na který se skládáme s kolegy. Šéfova starší dcera mě pak při jedné z návštěv na firmě i nakreslila, přidávám fotku mě v ten den, abyste mě z obrázku lépe poznali :-D. V pátek jsme po práci opět makali a potom měla oslavu Kuby babička a strejda. Pro babičku jsme krom dvířek ke slepicím měli i tuhle krásnou gerberu symbolicky. 


Kdy jste byli naposledy v divadle vy a na čem? Dejte mi vědět do komentářů :-) 
Sabča 




5 komentářů:

  1. Super! Tie pivonky sú fakt nádherné :)

    Chcela by si si navzájom sledovať blogy? :)

    FRENCHSTYLE | Sleduj ma na instagrame ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Sabčo, v divadle jsem byla naposled někdy před covidem, což už je pěkně dávno.
    Jinak musím říci, že pokud jde o teploty, jsi můj člověk - taky nemám extrémy ráda a v těch vedrech, co byly naštěstí jen pár dnů, jen přežívám a vlastně nedělám nic jiného než chodím do práce...
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsi teda pořádně nabitý červen. V divadle jsem nebyla ani nepamatuji. Vlastně jo, ale to jsem sama hrála, takže jsem nebyla divák :D
    A to já si veder zase užívám, konečně léto jak má být a já si to užívám :)

    OdpovědětVymazat
  4. V divadle jsem byla naposledy v prosinci chvíli před porodem. Ale na podzim se už zase chystám. :)
    A Šest rudých jestřábů jsem před časem dočetla a moc se mi to líbilo. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    stihla jsi toho zase spoustu, to já vůbec nezvládám. Do divadla chodím celkem pravidelně, naposledy jsem byla na venkovní scéně na zámku Blatná v červenci, jak byly státní svátky. Jednalo se o muzikál Šíleně smutná princezna a bylo to moc fajn. Předtím jsem byla v klasickém kamenném divadle u nás na hře Balada pro banditu, která je hodně povedená.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat