čtvrtek 20. července 2023

Oblíbenci Květen & Červen

 Ahoj, vítám vás po dlouhé době u oblíbenců. Za květen nevyšly protože bych tam asi neměla úplně tak moc co dát. Stejně tak dnes tu bude hlavně dekorativní kosmetiky, na pečující jsou spíše samostatné recenze. 

Dekorativní kosmetika

Catrice Nude Drop Tinted Serum 
Nechtělo se mi věřit, že to bude až takový šlágr natožpak pro mastnou pleť, ale hned co mi od Haničky přišel jsem si ho oblíbila. Na léto je super, že to není takový hutňák jako True skin, který používám jinak. Dělá opravdu moc hezký sametově matný efekt, ale ne tolik jako True skin. Prostě je to jak kdyby True skin měl lehčí verzi a s kapátkem se pracuje úplně v pohodě a i moc dobře drží na pleti. 

Rimmel London The Multitasker korektor
Ten už jsem v jedněch oblíbencích zmiňovala a furt si za tím stojí. Je to asi moje druhé korektorové vzplanutí po Camouflage, který už jsem pekelně dlouho neměla a teď vidím, že pekelně dlouho nic jiného než toto potřebovat nebudu. Určitě si ho koupím znovu až mi dojde. 

essence Fix & Last 18h Fixační zmatňující voděodolný sprej
Moje už druhá lahvička tohohle fixančního spreje za 80 Kč. Má parádní rovnoměrnou střičku, nemá žádnou přepálenou parfemaci a přijde mi, že funguje dost dobře. 

essence Poreless Partner Primer
Podkladová báze s niacinamidem je něco jako méně silikonová a hydratační baby skin za zlomek ceny navíc. Má takovou jemnou vůni, ale nijak nedráždí spíš naopak. Krásně vyhlazuje a vytvoří ideální povrch pod makeup. Navíc stojí taky pakatel, vzhledem k tomu, že je to essence. 

Profusion Highlight & Contour paletka
Tohle je úplná střela, bronzer a rozjasňovač jsou obvykle moje to go dvojka, když zrovna nemám náladu na tvářenku. Tahle paletka je neskutečně pigmentovaná ač teda za cenu toho, že dost práší. Já si oblíbila hlavně ten prostřední rozjasňovača nejtmavší bronzer takto na léto. Na Rianu stojí 329 Kč což není vůbec vůbec špatný. 

Rimmel London Thrillseeker řasenka
Nová řasenka od Rimmelu mě zaujala především kartáčkem a říkala jsem si, že po dlouhé době by mi něco mohlo od této značky sednout. Kdysi jsem milovala jejich Scandaleyes, ale tu už nedělají. Tahle řasenka řasy krásně prodlouží i trochu dodá objem, nedráždí oči a dobře se odličuje. Až je mi skoro líto, že už brzy odejde do věčných lovišť, protože začíná pomalu a jistě vysychat. 

Filmy & Seriály


Seriálem těchto měsíců byl určitě Narcos, kterého jsme sjely několik řad akorát nás pak po smrti hlavního hrdiny jaksi přestal bavit... Do této části se jedná o mistrně udělaný seriál, který zaujme příběhem i super obsazením.

Hudba


Knihy

Šest rudých jeřábů 
Díky spolupráci s Megaknihy.cz jsem objevila novou fantasy knižní sérii odehrávající se v císařském Japonsku. Samostatná recenze zde

S láskou z Riviéry 
Další Caplinovou by tu asi čekal úplně každý a taky, že jo. Samostatná recenze zde
No a to už by bylo za tyto dva měsíce všechno. V červenci se snad dobabrám i k nějaké pečující kosmetice, co bych tu mohla zmínit

Co jste si na přelomu letošního jara/léta oblíbili vy? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča

7 komentářů:

  1. Já jsem si oblíbila jeden make-up, který jsem vyzkoušela náhodně, potřebovala jsem rychle nový, na svatbu. :-) Jinak mám must have věci, jako je SPF 50 a o knihách ani nemluvím, mám jich tolik, které chci přečíst a čekají na mě :-D Jinak teď jsem si oblíbila seirál FROM (Cesta ven).

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, já si teď tenhle tak oblíbila, že po True skinu vůbec nesahám a šetřím si ho na zimu. Přijde mi tento takový lehčí, ale pořád dost krycí. SPF já pořád nějak neumím používat, jak mi to steče do očí když se potím tam mě to pálí :-D Knížky já tu mám už k přečtení poslední čtyři.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    taky jsem dlouho neměla oblíbence, ale už je docela sumíruji v hlavě. Znám řasenku a korektor, oboje mi sedlo. Zaujal mě sprej a báze od Essence, na to se mrknu:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, koukám že dnes vyšly. Chystám se přečíst si článek :-D Sprej a báze od essence nejsou vůbec špatný, já už teda budu zase na dně spreje a pak tu mám zas na zkoušku jiný.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi, tak make-up i báze mě zaujaly. Asi vyloženě nic pro mou stárnoucí a suchou pleť, ale líbí se mi ten popis. ☺ A textura.
    Měj pohodový den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eri, já si naopak myslím, že oboje by ti sedlo. Ono to zas nematuje nějak brutálně, já s tím mám pořád ten makeup takový glowy.

      Vymazat
  4. Písnička Slzy taky patří mezi mé oblíbené :)

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024